Roman Paulus - Arijan Topallaj Vítěz: Topallaj (kon.) | Andrej Kalašnik - Niklas Stolze Vítěz: Stolze (kon.)
Christian Eckerlin - Leandro Silva Vítěz: Silva (kon.) | Hatef Moeil - Lazar Todev Vítěz: Moeil (kon.)
koniec udalosti
Roman Paulus - Arijan Topallaj

Vítěz: Topallaj

cz Sobota 18.11.2023, 19:00 • Lanxess Arena, Kolín nad Rýnem • Oktagon MMA
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.
     
    Organizace OKTAGON MMA už se zabydlela na německém trhu a vydobyla si tam pozici suverénní jedničky. Tentokrát si jako místo konání turnaje vybrala poprvé Kolín nad Rýnem a rovnou největší německou halu Lanxess arenu, která pojme až 20 tisíc fanoušků. Kartě vévodí titulová bitva těžkých vah mezi Moeilem a Todevem, které doplní domácí esa jako Eckerlin, Engizek či Stolze.

    V domluvené váze do 68 kilogramů zavítá na cizí půdu jeden z největších slovenských talentů Roman Paulus. Vítěz čtvrté série OKTAGON výzvy a osmička pérové váhy změří síly s Albáncem trénujícím v Německu Arijanem Topallajem, který ještě neokusil příchuť porážky.

    Arijan Topallaj
    Bilance v MMA: 4 výhry/1 remíza (OKTAGON MMA: 0/0)

    Čtyřiadvacetiletý bojovník se připravuje v gymu Planet Eater, který vede bývalý zápasník UFC Peter Sobotta. Topallaj zatím ve své profesionální kariéře nastoupil k pěti duelům, z nichž čtyři vyhrál v prvním kole a jeden skončil remízou.

    Půjde o jeho premiéru v OKTAGON MMA a skalp Pauluse by všem ukázal, že je s ním nutno počítat. Oproti Slovákovi má k dobru devět centimetrů výšky.

    Roman Paulus
    Bilance v MMA: 6 výher/3 prohry (OKTAGON MMA: 6 výher/2 prohry)

    Stále pouze třiadvacetiletý zástupce trnavského Spartakus Fight Gymu vyhlíží jubilejní desátý duel, který tak trochu naznačí, zda se v brzké době může přiblížit titulové bitvě či nikoliv. Případný neúspěch by pro něj totiž znamenal už třetí porážku z posledních čtyř zápasů.

    Velkou zajímavostí je, že Paulus osmkrát z devíti duelů došel až do bodového rozhodnutí. Jediný duel, který neskončil na body, ukončil 10 sekund před koncem proti Gabalovi! Jeho hlavní zbraní je high kick, ale s naměřováním vzdálenosti proti vysokému Topallajovi to bude mít velmi těžké.
     
    Domácí Arijan Topallaj se na duel v catchweight do 68 kilogramů nepřipravil ideálně. Shazování se mu nevydařilo, když při hodnotě 70,9 kilogramu doktor zakázal další hubnutí. S Romanem Paulusem se tak německý bijec dohodl na podmínce: v sobotních 14:00 nesmí vážit více než 76 kilogramů. Pokud by předepsaný limit nezvládl, na zápas se slovenským bojovníkem nedojde.
     
    Arijan Topallaj přichází jako první z obou borců před kolínské publikum. Na zádech hrdě nese albánskou vlajku.
     
    Vlajku si přináší také Roman Paulus, pochopitelně tu slovenskou. Jako hlavní trenér ho doprovází Ján Hudák, který už dnes byl u vítězství Lukáše Eliáše v prvním duelu celé karty.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    00:13
    Low kickem ihned zahájil duel Topallaj. Druhý kop už Paulus zachytil.
     
    00:43
    Arijan se soustředí primárně na kopy, Paulus zatím v klidu a drží vzdálenost.
     
    01:14
    Dobrá kombinace Topallaje, kterou Paulus zblokoval. Nyní Slovák soupeře tlačí k pletivu.
     
    01:28
    Souboj se trochu chaoticky přesunul na zem a Topallaj se pokouší o submisi.
     
    01:40
    Paulus se snažil defenzivně pracovat a otáčet se na zemi tak, aby ho Topallaj neutáhl, ale „Albánský orel“ si ho nenechal utéct a Paulus byl nucen odklepat!
     
    01:40
    Konec zápasu.
     
    Vítěz: Arijan Topallaj (submise – 1. kolo).
     
    Souboj Arijana Topallaje s Romanem Paulusem skončil už po 100 sekundách vítězstvím prvního jmenovaného. Topallaj od úvodních vteřin velmi dobře Pauluse okopával a po chvíli u pletiva a přesunu na zem dokázal chytit anaconda choke a získat další vítězství v prvním kole.
    Roman Paulus si naopak připisuje svou první porážku před limitem. (19:08:42)

    Michal Hromas

    Gerd Richter