Roman Paulus - Arijan Topallaj Vítěz: Topallaj (kon.) | Andrej Kalašnik - Niklas Stolze Vítěz: Stolze (kon.)
Christian Eckerlin - Leandro Silva Vítěz: Silva (kon.) | Hatef Moeil - Lazar Todev Vítěz: Moeil (kon.)
koniec udalosti
Roman Paulus - Arijan Topallaj

Vítěz: Topallaj

cz Sobota 18.11.2023, 19:00 • Lanxess Arena, Kolín nad Rýnem • Oktagon MMA
     
    Souboj Arijana Topallaje s Romanem Paulusem skončil už po 100 sekundách vítězstvím prvního jmenovaného. Topallaj od úvodních vteřin velmi dobře Pauluse okopával a po chvíli u pletiva a přesunu na zem dokázal chytit anaconda choke a získat další vítězství v prvním kole.
    Roman Paulus si naopak připisuje svou první porážku před limitem. (19:08:42)
     
    Vítěz: Arijan Topallaj (submise – 1. kolo).
     
    01:40
    Konec zápasu.
     
    01:40
    Paulus se snažil defenzivně pracovat a otáčet se na zemi tak, aby ho Topallaj neutáhl, ale „Albánský orel“ si ho nenechal utéct a Paulus byl nucen odklepat!
     
    01:28
    Souboj se trochu chaoticky přesunul na zem a Topallaj se pokouší o submisi.
     
    01:14
    Dobrá kombinace Topallaje, kterou Paulus zblokoval. Nyní Slovák soupeře tlačí k pletivu.
     
    00:43
    Arijan se soustředí primárně na kopy, Paulus zatím v klidu a drží vzdálenost.
     
    00:13
    Low kickem ihned zahájil duel Topallaj. Druhý kop už Paulus zachytil.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Vlajku si přináší také Roman Paulus, pochopitelně tu slovenskou. Jako hlavní trenér ho doprovází Ján Hudák, který už dnes byl u vítězství Lukáše Eliáše v prvním duelu celé karty.
     
    Arijan Topallaj přichází jako první z obou borců před kolínské publikum. Na zádech hrdě nese albánskou vlajku.
     
    Domácí Arijan Topallaj se na duel v catchweight do 68 kilogramů nepřipravil ideálně. Shazování se mu nevydařilo, když při hodnotě 70,9 kilogramu doktor zakázal další hubnutí. S Romanem Paulusem se tak německý bijec dohodl na podmínce: v sobotních 14:00 nesmí vážit více než 76 kilogramů. Pokud by předepsaný limit nezvládl, na zápas se slovenským bojovníkem nedojde.
     
    Organizace OKTAGON MMA už se zabydlela na německém trhu a vydobyla si tam pozici suverénní jedničky. Tentokrát si jako místo konání turnaje vybrala poprvé Kolín nad Rýnem a rovnou největší německou halu Lanxess arenu, která pojme až 20 tisíc fanoušků. Kartě vévodí titulová bitva těžkých vah mezi Moeilem a Todevem, které doplní domácí esa jako Eckerlin, Engizek či Stolze.

    V domluvené váze do 68 kilogramů zavítá na cizí půdu jeden z největších slovenských talentů Roman Paulus. Vítěz čtvrté série OKTAGON výzvy a osmička pérové váhy změří síly s Albáncem trénujícím v Německu Arijanem Topallajem, který ještě neokusil příchuť porážky.

    Arijan Topallaj
    Bilance v MMA: 4 výhry/1 remíza (OKTAGON MMA: 0/0)

    Čtyřiadvacetiletý bojovník se připravuje v gymu Planet Eater, který vede bývalý zápasník UFC Peter Sobotta. Topallaj zatím ve své profesionální kariéře nastoupil k pěti duelům, z nichž čtyři vyhrál v prvním kole a jeden skončil remízou.

    Půjde o jeho premiéru v OKTAGON MMA a skalp Pauluse by všem ukázal, že je s ním nutno počítat. Oproti Slovákovi má k dobru devět centimetrů výšky.

    Roman Paulus
    Bilance v MMA: 6 výher/3 prohry (OKTAGON MMA: 6 výher/2 prohry)

    Stále pouze třiadvacetiletý zástupce trnavského Spartakus Fight Gymu vyhlíží jubilejní desátý duel, který tak trochu naznačí, zda se v brzké době může přiblížit titulové bitvě či nikoliv. Případný neúspěch by pro něj totiž znamenal už třetí porážku z posledních čtyř zápasů.

    Velkou zajímavostí je, že Paulus osmkrát z devíti duelů došel až do bodového rozhodnutí. Jediný duel, který neskončil na body, ukončil 10 sekund před koncem proti Gabalovi! Jeho hlavní zbraní je high kick, ale s naměřováním vzdálenosti proti vysokému Topallajovi to bude mít velmi těžké.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.

    Michal Hromas

    Gerd Richter