Kazachstan – San Maríno 3:1 (kon.) | Moldavsko – Albánsko 1:1 (kon.) | Fínsko – Sev. Írsko 4:0 (kon.)
Anglicko – Malta 2:0 (kon.) | Taliansko – S. Macedónsko 5:2 (kon.) | Poľsko – Česko 1:1 (kon.)
Dánsko – Slovinsko 2:1 (kon.)
koniec
Dánsko
2:1 (1:1)
Slovinsko
cz Piatok 17.11.2023, 20:45 • Parken, Kodaň • Kvalifikácia ME • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:43:05)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:13.
     
    Je konec! Dánsko bere zasloužené vítězství v tomto duelu a zajišťuje si účast na EURU! Třetí Kazachstán má totiž před závěrečném duelem o čtyři body méně. O rozhodující branku se postaral Thomas Delaney, který si z první zpracoval míč a z druhé ho napálil přesně k tyči, Jan Oblak nemohl ani reagovat. Slovinci směrem dopředu nepředvedli nic ani v druhém poločasu, ani v celém zápase.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Slovinci ještě zahrávali v samotném závěru rohový kop, po kterém přišla rána z dálky. Ta šla hodně mimo a domácí gólman s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    90+2
    Hráči v modrých dresech se ještě v posledních minutách snaží s výsledkem něco udělat. Kasper Schmeichel ale zatím nemusel proti žádné střele zasahovat.
     
    90+1
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Poulsen, přichází Jesper Lindström.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty!
     
    89
    Yussuf Poulsen toho dnes odběhla opravdu hodně a už ho berou křeče do nohy. Po chvilce s ovšem zvedá a nejspíše bude schopen tento duel dohrát.
     
    88
    Hostující fotbalisté se snad poprvé v druhém poločas dostali s míčem přes polovinu hřiště. Tam jejich celá akce ovšem velmi brzy zase skončila.
     
    87
    Jaka Bijol byl hodně odvážný ve vápně, kde udělal kličku před napadajícím soupeře. Následně už musel míč nakopnou a hosté vybojovali alespoň aut.
     
    86
    Střídání v týmu Slovinsko:
    ze hřiště odchází Jan Mlakar, přichází Miha Zajc.
     
    86
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Kristiansen, přichází Kristensen,
    ze hřiště odchází Jonas Wind, přichází Kasper Dolberg.
     
    85
    Střely na bránu: 8 – 1!
     
    84
    Slovinsko by potřebovalo útočit, ale nemohou se s míčem dostat ani přes polovinu hřiště. Kasper Schmeichel se v druhém poločase snad nedotkl míče...
     
    83
    Jasmin Kurtić zůstává ležet na hřišti, když se střetl s Mathiasem Jensenem. Oba hráči jsou ovšem v pořádku, a tak budeme moci zase rychle pokračovat.
     
    82
    Morten Hjulmand se snažil obhodit soupeře nedaleko lajny, jenže právě od něj se míč dostal mimo hrací plochu. Dánsko ale okamžitě aktivně napadá.
     
    80
    A máme zde posledních deset minut do konce základní hrací doby! Pierre-Emile Højbjerg byl poslán na zem, pro domácí je z toho ale jen autové vhazování.
     
    79
    Ten nebyl úplně špatně kopnutý. Joachim Andersen se ještě snažil od zadní tyče vrátit míč do nebezpečného prostoru, ale tam si hosté bez potíží poradili.
     
    78
    Jan Oblak má za sebou další úspěšný zákrok! Yussuf Poulsen natáhl na nějakých dvaceti metrech a gólman hostí vyrazil míč pod břevno na rohový kop.
     
    77
    Jonas Wind se ocitl na zemi a jeho spoluhráčům se zákrok na něj nelíbil. Tentokrát sudí ale nepíská, takže se k balónu bez boje dostávají Slovinci.
     
    76
    Ze hřiště odchází na domácí straně Thomas Delaney, který je zatím střelcem rozdílové branky. Uvidíme do konce duelu ještě nějaký přesný zásah?
     
    75
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Delaney, přichází Morten Hjulmand.
     
    74
    Ano, opravdu nyní sledujeme poměrně hluchou pasáž hry, ve které se vlastně nic neděje.
     
    73
    Střídání v týmu Slovinsko:
    ze hřiště odchází Šeško, přichází Jon Gorenc Stankovič,
    ze hřiště odchází Benjamin Verbič, přichází Sandi Lovrić.
     
    72
    Držení míče: 71% – 29%!
     
    71
    V posledních minutách se nám hra poměrně často přerušuje... Důvodem bývají hlavně nedovolené zákroky, takže tempo hry není nyní nijak závratné.
     
    70
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních dvacet minut! Něco se samozřejmě nastavovat bude, ale nějaké větší nastavení se asi čekat nedá.
     
    69
    Slovinci se snad poprvé v utkání pustili do nějakého vyššího napadání, a to rovnou tři hráči proti dvěma. K nějakému úspěchu to ovšem nevedlo.
     
    68
    Stejný hráč byl znovu v akci, tentokrát to vzal na sebe. Střela mu ovšem nesedla a mířila vysoko nad.
     
    67
    Victor Kristiansen je hodně aktivní měl znovu celkem hodně prostoru na levé straně. K centru se ale neodhodlal, takže jen vrátil hru skoro na polovinu.
     
    66
    Hned dvojice hráčů v červených dresech se skácela k zemi ve vápně. Ani jeden ze zákroků však nevypadal jako faul a sudí byl stejného názoru.
     
    65
    Vanja Drkusić se pokoušel zrychlit hru jemným lobem po pravé straně. S tím si obrana Dánska bez potíží poradila a domácí se mohou zase hnát dopředu.
     
    64
    Stejný hráč nakonec zahrávali i rohový kopu, ale ten žádnou paseku před Oblakem nenadělal.
     
    63
    Mathias Jensen byl nyní celkem jasně zataženo za dres, což sudí měl ohodnotit nejspíše žlutou kartou. Faulu si ale ani nevšiml, takže jen aut pro domácí.
     
    62
    Střídání v týmu Slovinsko:
    ze hřiště odchází Erik Janža, přichází Vanja Drkusić,

    ze hřiště odchází Elšnik, přichází Jasmin Kurtić.
     
    61
    Pierre-Emile Højbjerg se přihlásil o míč a zrychlil akci svého týmu. Mathias Jensen si nabíhal dopředu. Přihrávka na něj ale byla moc dlouhá a míč je v zázemí.
     
    60
    Jinak je za mámi už hodinka hry! Domácí hráči se dostali do zaslouženého vedení a snaží se jej navýšit. Povede se jim to během následných minut?
     
    59
    Fotbalisté v červených dresech se navíc nadále drží s míčem na svých kopačkách a nenechávají defenzivu soupeřů ani trochu oddychnout.
     
    58
    Jannik Vestergaard se dostal po centru do vápna k hlavičce, hostující brankář znovu zasahuje! Jan Oblak se v dnešním duelu rozhodně nenudí...
     
    57
    Střely na bránu: 7 – 1!
     
    56
    No, Slovinci dneska budou muset směrem dopředu zabrat, pokud chtějí vybojovat nějaké body.
    54. Thomas DELANEY - 2:1
     
    54
    Dánsko právě vstřelilo branku! Dánové se dostávají znovu do zaslouženého vedení! Mathias Jensen z první vracel míč zleva do vápna, kde jej ještě jemně líznul Jannik Vestergaard. Míč se odrazil přesně do THOMASE DELANEYHO, který si míč jedné dotykem zpracoval, druhým jej poslal nechytatelně do sítě.
    53. Jan Oblak a jeho další skvělý zákrok
     
    53
    Tohle byla šance jako hrom! Victor Kristiansen našel z levé strany ve vápně nabíhajícího Poulsena. Ten byl sice těsně bráněn, přesto dokázal zakončit. Jan Oblak si připisuje další těžký zákrok!
     
    52
    Slovinci naopak pokračují směrem dopředu v hodně matném výkonu. Naopak v obraně jim to celkem klape.
     
    51
    Celkem záhy vybojovali domácí fotbalisté rohový kop a po centru na přední tyč se k hlavičce probojoval Yussuf Poulsen, který však zamířil nad břevno.
     
    50
    Prvních pět minut uteklo jako voda. Dánové se snaží navázat na aktivní první poločas, tak uvidíme, jestli se jim brzy povede dostat zase do vedení.
     
    49
    Pierre-Emile Højbjerg se dostal k první šanci v tomto poločase. Jeho zakončení ale nebylo z ideální pozice, a tak halfvolej mířil vysoko nad bránu.
     
    48
    Jak jsme mohli vidět, tak o půli jsme viděli jednu změnu v zahajovacích sestavách. O tu se postaral domácí trenér, když nám do hry naskočil Mathias Jensen.
     
    46
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Nørgaard, přichází Mathias Jensen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, po kterém bude spokojenější hostující celek, jelikož stav je vyrovnaný 1:1. Dánové byly lepšími hráči v prvním poločase a dostali se do zaslouženého vedení, když Victor Kristiansen poslal centr do vápna, který v pádu uklidil do sítě Joakim Maehle. Domácím ale vedení dlouho neudrželo, jelikož už po čtyřech minutách se parádně z přímého kopu trefil Erik Janža.

    Další půle začne přibližně v 21:47.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Victor Kristiansen si vzal na starosti i rozehrání druhého rohového kopu. Pro vysoký centr si ale vyskočil Jan Oblak, který našel balón v rukavicích.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    44
    Pevní poločas se nám blíží pomalu ale jistě ke konci volný kop mají k dispozici hosté.
     
    43
    Dánsko vybojovalo snad prvního rohový kop v celém duelu. Viděli jsme hodně přetažená centr, který nikoho v červeném prostě nemohl najít...
     
    42
    Vypadá to však, že slovinský hráč s číslem sedm bude schopen pokračovat ve hře. To je rozhodně dobrá zpráva pro hlavního trenéra hráčů v modrém.
     
    41
    Benjamin Verbič zůstal ležet na hřišti, když upadl a ještě přes něj přepadl jeden ze soupeřů, který ho trefil, tak že si dal hlavou nepříjemně o zem. Sudí po chvilce hru přerušil a hráč hostí může být ošetřený.
     
    40
    Do konce poločasu nám chybí posledních pět minut, něco málo se asi nastaví, ale moc to nebude! Na ukazateli skóre nám svítí vyrovnaný výsledek,
     
    39
    Dánové zase mají míč na svých kopačkách, jenže s ním kombinují hodně daleko od brány soupeře.
     
    38
    Držení míče: 63% – 37%!
     
    37
    Jan Oblak se taktéž zapojil do souhrn hostujícího celku. Slivnci se ale na míči znovu dlouho neudrželi, zatím mají velké problémy se založením nějaké akce.
     
    36
    Joachim Andersen se snažil překvapit obranu soupeře rychlou rozehrávkou po odpískaném faulu, jenže Slovinci už byli připraveni na obranné polovině.
     
    35
    Joakim Maehle je hodně aktivní a udělal si prostor na pravé straně. Dokonce našel centrem spoluhráče, jenže jeho hlavička mířila těsně nad horní tyč.
     
    33
    Tak se nám během posledních okamžiků také zažlutilo na obou stranách. Dánové se snaží hrát s míčem, jenže přihrávka mezi obránce nebyla přesná.
     
    33
    Žlutá karta pro tým Dánsko (Christian Nørgaard).
     
    32
    Žlutá karta pro tým Slovinsko (Timi Max Elšnik).
    30. Erik JANŽA - 1:1
     
    30
    Slovinsko právě vstřelilo branku! Tak tohle byla paráda v podání slovinského hráče! ERIK JANŽA si vzal na starosti tento přímý kop. Vyslal parádní střelu nad zdí. Kasper Schmeichel sice plachtil za míčem, dokonce si an něj sáhl, ovšem vyrazit mezi tyče ho nedokázal.
     
    29
    Zatím se nám formuje zeď, a tak si na rozehrávku ještě budeme muset chvilku počkat.
     
    28
    Tak snad vstřelená branka tomu dodá trochu náboje. Žan Vipotnik byl faulován těsně před vápnem a pro hosty je z toho hodně zajímavá standardka.
    26. Joakim MAEHLE - 1:0
     
    26
    Dánsko právě vstřelilo branku! Domácí byli lepším týmem a dočkají se zasloužené odměny v podobě vstřelené branky! Victor Kristiansen sice svým centrem hlavu nikoho nenašel, ale následně do vápna vletěl JOAKIM MAEHLE, který v pádu poslal míč za bezmocného Oblaka.
     
    25
    Už je za námi více jak polovina prvního poločasu a nesledujeme zrovna špatnou podívanou. Jenom tomu chybí koření v podobě nějaké branky.
     
    23
    Domácí se sice konečně dočkali zásahu, jenže ten nemůže být uznán! Joakim Maehle stál daleko v ofsajdu, a tak jeho dorážka skoro z brankové čáry nemůže být posouzena jako regulérní.
     
    22
    Yussuf Poulsen si nabíhal už za obránce a spoluhráč si ho všimnul. Vylsal zajímavý lob do pro nabíhajícího hráče, ale obrana hostí si s tím poradila bez potíží.
     
    21
    Slovinský brankář znova v akci! Tentokrát dobře odhadl hru, když se jednomu z domácích hráčů nepovedlo ideálně zpracovat míč. Takto ho ukryl v rukavicích.
     
    20
    Už je za námi dvacet minu základní hrací doby a na úvodní gól nadále čekáme! Domácí jsou sice zatím aktivnější, jenže Jan Oblak zatím drží svůj ým.
     
    19
    Jeden z hráčů v modrém, nejspíše to byl aktivní Benjamin Verbič, se ocitl na zemi na hranici vápna. Sudí ho ovšem zvedá a přímý kop nemá v plánu odpískat.
     
    18
    Benjamin Verbič zkoušel něco vymyslet na hranici vápna, jenže jeho otočka skončila na prvním bránicím hráči. Hosté však vybojovali alespoň altové vhazování.
     
    17
    To Dánové jsou na tom směrem dopředu zatím o noc lépe, dokonce měli už jednou velkou šanci. Na první branku v duelu ovšem musíme stále vyčkávat.
     
    16
    Slovinsko se zatím směrem dopředu hodně trápí... Nejsou schopni se dostat k nějakému střeleckému pokusu, natož do nějaké zajímavé možnosti...
     
    15
    Žan Karničnik odvrátil míč jen na jednoho ze soupeřů. Ten byl ovšem v těžké pozici, a tak s jeho lehkou střelou neměl Jan Oblak ani ty nejmenší problémy.
     
    14
    Benjamin Verbič zkoušel zaútočit po lajně, ale by dobře odstaven domácí obráncem. Ten se navíc míče ani nedotkl, a tak se bude jen odkopávat od brány.
    12. Skvělý zákrok Jana Oblaka!
     
    12
    Zatím většina akcí, i když je ještě brzy na nějaké závěry, vede po domácí levé straně. Jan Oblak musel znovu zasahovat, tentokrát proti Jonasi Windovi, který dával hlavičku k tyčce, ale gólman hostí se parádně natáhl k tyči!
     
    11
    Držení míče: 55% – 45%!
     
    10
    Hráči v červených dresech to zkoušeli po levé straně, ale tudy tentokrát cesta k šanci nevedla.
     
    9
    A máme zde první zákrok v zápase! Joakim Maehle to vyzkoušel z nějakých dvaceti metrů, ale jeho pokus mířil přesně doprostřed brány Jana Oblaka.
     
    8
    Christian Nørgaard si šikovně udělal prostor na pravé straně, když byl stažen za pravou ruku. To sudí asi úplně nepostřehl, Dánsko ale získalo alespoň roh.
     
    7
    O chvilku později získali domácí volný kop na útočné polovině. Nakonec z toho měl být dlouhý centr až do vápna, ale nebyl to žádný problém pro hosty.
     
    6
    Navíc ještě přišel faul na útočné polovině, a tak Dánsko má volný kop na obranné polovině. Slovinci se však snaží rychle přistupovat k rozehrávce soupeře.
     
    5
    Je za námi pět úvodních minut duelu, ve kterých se toho mnoho zajímavého nestalo. Nyní se v ofenzivě snažili činit hosté, jenže o míč po špatném pasu přišli.
     
    4
    Je celkem zajímavé, že oba kapitáni dnes stojí v bráně. To není úplně obvyklé. Právě ten slovenský se nyní postaral o odkop od své vlastní brány.
     
    3
    Yussuf Poulsen se na polovině opřel do zad jednoho ze soupeřů a Dánům je pískán první faul.
     
    2
    A dnešní utkání nám před několika okamžiky odstartovalo! domácí fotbalisté nastupují v červených dresech, zatímco ti hostující hrají v modrých svršcích.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dánsko: Schmeichel (C) – Andersen, Christensen, Vestergaard – Maehle, Højbjerg, Nørgaard, Kristiansen – Wind, Delaney – Poulsen.
    Náhradníci: Hermansen, Rønnow – Nelsson, M. Jensen, Daramy, O'Riley, Hjulmand, Dolberg, R. Kristensen, Lindström, Dreyer, Je. Larsen.

    Slovinsko: Oblak – Karničnik, Blažič, Bijol, Janža – Verbič, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar – Vipotnik, Šeško.
    Náhradníci: Belec, Türk – Balkovec, Stankovič, Lovrić, Šporar, Zajc, Kurtić, Zahovič, Stojanović, Drkusić, Žugelj.

    Rozhodčí: Sánchez (ESP) – Cabañero (ESP), Prieto (ESP).
     
    Zápas na stadionu Parken začne ve 20:45, takže si na večer nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    Poslední vzájemný zápas se odehrál v červnu letošního roku a Slovinci s Dány remizovali 1:1. Domácí se dostali do vedení ve 25. minutě po Šponarově trefě, za Dánsko srovnával ve 42. minutě Höjlund.
     
    Dánsko

    Domácí tým je v tuto chvíli na druhém místě tabulky se ziskem 19 bodů a je teď ve výborné formě, neboť vyhrál poslední čtyři duely. Naposledy se sice Dánové trochu trápili, když v San Marinu zvítězili po gólech Höjlunda a Poulsena pouze 2:1, nicméně body jsou body a k zajištění postupu je jich potřeba co nejvíce.

    Slovinsko

    Hosté jsou na tom úplně stejně. Mají 19 bodů a patří jim první místo, takže s dnešním soupeřem mají k postupu nejblíže. I Slovinci vyhráli poslední čtyři zápasy a naposledy si přivezli body ze Severního Irska po těsné výhře 1:0. Jedinou a rozhodující trefu zaznamenal hned v úvodu Čerin.
     
    Dobrý večer u dalšího utkání kvalifikace na EURO 2024. Společně se podíváme na duel skupiny H mezi Dánskem a Slovinskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Denisa Józsová

    Góly: 26. Maehle (Kristiansen), 54. Delaney (Vestergaard) – 30. Janža

    Karty:   33. Nørgaard (DEN) – 32. Elšnik (SLV)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:13.
    Dánsko: Schmeichel (C) – Andersen, Christensen, Vestergaard – Maehle, Højbjerg, Nørgaard (46. M. Jensen), Kristiansen (86. R. Kristensen) – Wind (86. Dolberg), Delaney (75. Hjulmand) – Poulsen (90+1. Lindström).
    Náhradníci: Hermansen, Rønnow – Nelsson, Daramy, O'Riley, Dreyer, Je. Larsen.

    Tréner: Kasper Hjulmand.

    Slovinsko: Oblak – Karničnik, Blažič, Bijol, Janža (62. Drkusić) – Verbič (73. Lovrić), Gnezda Čerin, Elšnik (62. Kurtić), Mlakar (86. Zajc) – Vipotnik, Šeško (73. Stankovič).
    Náhradníci: Belec, Türk – Balkovec, Šporar, Zahovič, Stojanović, Žugelj.

    Tréner: Matjaž Kek.

    Rozhodca: Sánchez (ESP) – Cabañero (ESP), Prieto (ESP)