Fulham – Manchester United 0:1 (kon.) | Brentford – West Ham 3:2 (kon.) | Burnley – Crystal Palace 0:2 (kon.)
Everton – Brighton 1:1 (kon.) | Manchester City – Bournemouth 6:1 (kon.) | Sheffield Utd. – Wolverhampton 2:1 (kon.)
Newcastle – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
Newcastle United
1:0 (0:0)
Arsenal FC
cz Sobota 04.11.2023, 18:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního duelu jedenáctého kola anglické Premier League! Spolu se podíváme na duel mezi domácím Newcastlem a hostujícím Arsenalem. Úvodní výkop je naplánovaný na 18:30 a my u toho nebudeme chybět.
     
    Newcastle United

    Newcastle prožít slušný vstup do sezóny, i když sám čekal možná o trochu lepší. Po deseti odehraných kolech má na svém kontě sedmnáct bodů a patří mu šestá pozice. United se spoléhají hodně na ofenzivu, vždyť nasázeli už šestadvacet branek, což je nejvíce z celé Premier League! Z posledních tří duelů ovšem domácí celek dvakrát remizoval a vyhrál jen jednou, a to nad Crystal Palace. Body si musel rozdělit s West Hamem a s Wolves.
     
    Arsenal

    Aresnal je na tom o něco lépe a bude v dnešním utkání mírným favoritem, i když se jinak bude očekávat hodně vyrovnaný souboj. Gunners mají po dešti duelech na svém kontě dvacet čtyři bodů a patří jim druhá pozice, o dva body za Tottenhamem. Také Londýňané mají slušný útok, o čemž svědčí 23 vstřelených branek, navíc jich inkasovali jen osm. Hostující celek z posledních tří duelů dvakrát vyhrál, když porazil Manchester City a Sheffield. Mezi výhry se vklínila remíza s Chelsea.
     
    Úvodní sestavy:

    Newcastle United: Pope – Trippier, Schär, Lascelles (C), Burn – Guimarães, Longstaff, Joelinton – Almirón, C. Wilson, A. Gordon.
    Náhradníci: Dúbravka – Dummett, Krafth, Hall, Livramento, Ritchie, Murphy, Willock, Miley.
    Trenér: E. Howe.

    Arsenal FC: Raya – B. White, Saliba, Magalhães, Tomijasu – Rice, Jorginho (C), Havertz – Saka, Nketiah, Martinelli.
    Náhradníci: Ramsdale, Hein – Kiwior, Soares, Zinčenko, Vieira, Alnaní, Trossard, Nelson.
    Trenér: M. Arteta.

    Rozhodčí: Attwell – West, Mainwaring.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání nám právě odstartovalo! Mírným favoritem jsou hostující fotbalisté, tak uvidíme, jestli se jim povede naplnit papírové a sázkařské předpoklady.
     
    2
    Jinak je určitě dobré si říci, kdo nastupuje v jakých dresech. Domácí hráči hrají v opracovaných bíločerných svršcích, zatímco u Arsenalu převažuje červená.
     
    3
    Kai Havertz se vydal napadat do hloubi útočné poloviny, ale jeho snaha skončila jen nedovoleným zákrokem. Newcastle tak má volný kop u své šestnáctky.
     
    4
    Rozhodčí ještě něco vysvětloval Eddiemu Nketiahovi, který se asi musel posunout od místa rozehrávky. Nyní už se ale domácí snaží kombinovat.
     
    5
    Už je za námi pět úvodních minutek, ve kterých se toho mnoho zajímavého nestalo. U míče jsou nyní hosté, kteří kombinují okolo poloviny hřiště.
     
    6
    Newcastle to zkusil hodně ostrým centrem do vápna, když tam byl připravený jeden z domácích. David Raya si ale povyběhl a balón vyboxoval do bezpečí.
     
    7
    Taktéž Newcastle se vydal napadat hodně vysoko, avšak i zde to skončilo jen nedovoleným zákrokem. Hostující gólman tak bude moci odkopávat do své brány.
     
    8
    Netrvalo to však dlouho a míč se k němu dostal zpátky, Londýňané mají trochu problémy s napadáním soupeře. Nakonec se jim ale povedlo míč udržet.
     
    9
    Joelinton si sedl po jednom ze soubojů na trávník. Nakonec jsou k němu voláni lékaři domácího celku, a tak se nyní několik okamžiků hrát nebude.
     
    10
    Každopádně to vypadá, že Joelinton bude schopen pokračovat ve hře, už se hlásí o návrat. Jinak je za námi deset minut, ve kterých se nestalo vůbec nic.
     
    11
    Bukayo Saka se šikovnou kličkou zbavil svého soupeře, ale Arsenal stejně o chvilku později o míč přišel. Následně se navíc provinil nedovoleným zákrokem.
     
    12
    Hráči domácího celku si nyní úplně nerozuměli, jelikož na dlouhou přihrávku po levé straně si nikdo nenabíhal. Hosté se tak dostali k míči naprosto zadarmo.
     
    13
    Střely na bránu: 0 – 0!
     
    14
    Eddie Nketiah musel zvolit zpětnou přihrávku, jelikož mu na pravé straně vůbec nikdo nepomohl. Kanonýři tak musí zvolit postupný útok a dobývání.
     
    15
    Takehiro Tomijasu vybojoval pro svůj tým rohový kop po skvělém napadání soupeře. Ten byl rozehrán nakrátko, po chvilce přišla střela z hranice šestnáctky, která ovšem trefila prvního bránícího hráče.
     
    17
    Miguel Almirón si počínal až moc důrazně při svém napadání a Gabriel Magalhães skončil po jeho zákroku na zemi. Domácí hráč sice s výrokem sudího nesouhlasil, ale to je vše, co s tím mohl dělat...
     
    18
    Hra se odehrává zatím především ve středu hřiště. Hosté sice asi drží více míč na svých kopačkách, ale ani jeden z týmů ještě neměl nějakou větší šanci.
     
    19
    Bukayo Saka si nedokázal dobře zpracovat míč na nějakých pětadvaceti metrech od brány. Na druhou stranu se tak mohou hnát domácí fotbalisté.
     
    20
    Právě Bukayo Saka to chtěl nyní vzít na sebe. Pokoušel se o technickou střelu z hranice vápna, jenže trefil jednoho z hráčů, kteří se před něj postavili.
     
    21
    Po rohovém kopu vznikl velký zmatek před bránou Popea. Londýnští fotbalisté to zkoušeli z různých pozic, avšak ani jedna ze střel neprošla na bránu.
     
    22
    Po dalším rohovém kopu jsme viděli i střelu. Nick Pope totiž vyrazil míč jen na hranici vápna, kde byl připravený Jorginho. Jeho rána z voleje ale letí vysoko nad.
     
    23
    Tohle byl celkem povedený centr z levé strany, který doletěl na hlavičku Nketiaha. Ten byl ale trochu v záklonu, takže jí poslal těsně vedle pravé tyče.
     
    24
    Držení míče: 46% – 54%!
     
    25
    Declan Rice se snažil individuálně vyvézt míč na útočnou polovinu, když ho jeden ze soupeřů podťal. David Raya bude mít na starosti volný kop.
     
    26
    Callum Wilson se snažil prosadit ve vápně, ale klička mu úplně nevyšla. Postrčil si míč moc daleko a Gabriel Magalhães jej dokázal udržet za míčem.
     
    27
    Londýňané to zkusili takovým jemným lobem, na který si nabíhal Takehiro Tomijasu. Pro něj byla ale přihrávka hodně vysoká, takže míč končí mimo hřiště.
     
    28
    Daniel Burn se snažil přeskočit rovnou dva hráče, načež spadnul nepříjemně na záda. Chvíli mu to trvalo, než se zvedl. Vypadá to však, že bude v pořádku.
     
    29
    Co nyní domácím chybělo! Po centru do vápna došlo k několika hlavičkám. Míč se nakonec odrazil k Callumu Wilsonovi, který už byl na malém vápně. Jednoduché zakončení to sice nebylo, přesto z toho šla branka určitě vstřelit, takhle míč letěl vysoko nad.
     
    30
    V prostřihu jsme ještě viděli záběr na Daniela Burna, kterého záda po dopadu přece jen celkem bolí... Tak uvidíme, jestli bude schopen dnes dohrát.
     
    31
    Arsenal zase drží míč na svých kopačkách a snaží se najít nějakou skulinku v obraně domácího celku.
     
    32
    Bukayo Saka byl dnes obětí už několika faulů. Nyní vybojoval ale pro svůj tým zajímavou standardku. S tou si obrana domácích poradila bez potíží.
     
    33
    Střely na bránu: 0 – 0!
     
    34
    První poločas nám ubíhá mílovými kroky a na úvodní branku stále čekáme... Newcastle se po delší době dostal ke kombinaci na útočné polovině.
     
    35
    Declan Rice předvedl dobrý a důležitý obranný skluz ve vápně, když zastavil postup soupeře. Domácí se ale nadále drží s míčem na dostřel brány gólmana hostí.
     
    37
    Dnešní utkání je zatím hodně emotivní, což dosvědčuje menší rozmíška mezi základními jedenáctkami po faulu Havertze. Dneska se rozhodně nehraje v rukavičkách...
    37. Ostrý faul Havertze zapříčinil velkou potyčku
     
    37
    Žlutá karta pro tým Newcastle United (Gordon).

    Žlutá karta pro tým Arsenal FC (Kai Havertz).
     
    38
    Zatím se stále nehraje... Kaie Havertze si ještě odchytil jeden z domácích hráčů a chtěl si to s ním vyřídit. Každopádně bylo rozděleno několik žlutých karet...
     
    38
    Žlutá karta pro tým Newcastle United (Sean Longstaff).
     
    39
    Žlutá karta pro tým Newcastle United (Fabian Schär).
     
    40
    Do konce prvního poločasu nám chybí posledních pět minut, něco se rozhodně bude nastavovat... Dočkáme se nějakého gólu do konce první půle?
     
    41
    V posledních minutách se více nehraje, než hraje. To je velká škoda... Přesto měli domácí obrovskou šanci! Anthony Gordon zůstal úplně osamocený na levé straně vápna, jenže míč mu odskočil od kopačky, takže nedokázal v dobré pozici ani zakončit!
     
    42
    Na druhé straně to zkusil Arsenal lehkým lobem za obranu, jenže tam si nikdo z Londýňanů ani nenabíhal... Nick Pope tak sebral míč do svých rukavic.
     
    44
    David Raya poslal odkopem balón co nejdále od své brány. Bukayo Saka se už dostával k zakončení, ovšem nakonec byl čistě odstaven od balónu.
     
    45
    Hned dva střelecké pokusy vyslali domácí hráči. Ten první zblokovala už hostující defenziva. Ten druhý se vůbec nevešel mezi tři tyče, šel hodně vedle.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty!
     
    45+2
    Z opakovaných záběrů jsme viděli, jak Bruno Guimarães trefil loktem do hlavy jednoho ze soupeřů úplně mimo hru... Může být rád, že neviděl žádnou kartu.
    45+2. Guimarães může být rád, že ještě v zápase pokračuje...
     
    45+3
    Tohle byla první střela na bránu v celém zápase a byla to obrovská šance pro hosty! Gabriel Martinelli se šikovně zbavil napadajícího soupeře a byl s míčem na střed hřiště. Z dobré pozice ale pálil jen do rukavic gólmana!
     
    45+4
    Emoce na hřišti nadále hodně vřou, poločas bude rozhodně vítanou přestávkou. Snad se všichni hráči trochu uklidní a dočkáme se kvalitního fotbalu.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém jsme se mnohé fotbalové krásy nedočkali. Arsenal sice držel míč častěji na svých kopačkách, což rezultovalo v obrovskou šanci Gabriela Martinelliho, který ale poslal míč z dobré pozice jen do rukavic gólmana. To byla také jediná střela na bránu v celém prvním poločase. Ten jinak přinesl značné emoce, které snad s přestávkou trochu opadnou.

    Další poločas začne přibližně v 19:36.
    V prvním poločase jsme se branky nedočkali
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Newcastle United:
    ze hřiště odchází Burn, přichází Valentino Livramento.
     
    47
    A už zde máme i druhý poločas! Do něj udělal jednu měl hostující trenér, a ta byla nejspíše vynucená. Daniel Burn spadnul na záda a od té doby měl problémy.
     
    48
    Nick Pope odpálil balón co nejdále od své brány, ale celkem záhy se k němu dostali hosté. Eddie Nketiah byl navíc faulovaný na útočné polovině.
     
    49
    Ben White vyslal dobrý centr zprava do vápna, když se do hlavičky hrnul Declan Rice. Jeho hlavička ovšem zamířila hodně vysoko a Pope míč sbírá.
     
    50
    Je za námi pět úvodních minutek druhého poločasu, ve kterých se znovu nic moc zajímavého nestalo. Na úvodní branku duelu si tedy stále musíme počkat.
     
    51
    Kai Havertz předvedl hodně ostrý zákrok na polovině hřiště a může být hodně rád, že neviděl žlutou kartu... Dnes by byla totiž už jeho druhá.
     
    52
    Newcastle se snažil využít trochu otevřené obrany hostujícího celku. Zprava nakonec přišel ostrý centr někam na penaltu, tam si ale pro míč došel David Raya.
     
    53
    Střely na bránu: 0 – 1!
     
    54
    Londýňané se už dostávali do střelecké pozice, ale Newcastle se ubránil a vydal se do protiakce. Anthony Gordon měl na noze úvodní gól zápasu, ale na poslední chvíli mu jeho ránu zablokoval jeden ze soupeřů! Hodně důležitý zákrok.
     
    56
    Gabriel Martinelli byl znovu ve správný čas na správném místě. Chtěl vyslat ránu z voleje, ale střelu mu vůbec nesedla a vůbec nemířila mezi tři tyče.
     
    57
    Hráči v červených dresech drží míč na svých kopačkách. K vidění byla přihrávka mezi obránce, jenže ta skončila mimo hřiště. Je z toho jen odkop od brány.
     
    58
    Už je za námi skoro hodinka hry a na přesný zásah stále čekáme. Hosté sice mají více ze hry, ale těžko se dostávají k nějakému zajímavému zakončení.
     
    59
    Navíc stále vidíme hodně ostrých zákroků na obou stranách, sudí ovšem nechává hru běžet. Je otázkou, jestli se mu utkání za chvilku nevymkne z rukou.
     
    60
    Nick Pope je dnes rozhodně tím zaměstnanějším brankářem, i když vlastně musel předvést jediný zákrok. Pravidelně se ale zapojuje do rozehrávky domácích.
     
    61
    Fotbalisté v červeném se snaží trochu uklidnit hru a drží míč na nějakých třicet metrech od brány.
     
    62
    A tohle vlastně nevypadalo vůbec špatně! Gabriel Martinelli totiž centrem přehodil gólmana, jenže žádný z jeho spoluhráčů se k míči nedokázal dostat včas.
     
    62
    Střídání v týmu Newcastle United:
    ze hřiště odchází Callum Wilson, přichází Joe Willock.
     
    63
    Střídání v týmu Newcastle United:
    ze hřiště odchází Miguel Almirón, přichází Jacob Murphy.
     
    64
    Newcastle právě vstřelil branku! Domácí fotbalisté sice dnes nejsou lepšími hráči na hřišti, přesto se dostávají do vedení! Jeden z domácích ještě zastavil míč na hrací ploše, načež následoval centra před bránu. Joelinton sklepl míč pro ANTHONYHO GORDONA, který už dával z blízka do prázdné.
    64. Anthony GORDON - 1:0
     
    66
    VAR ovšem kontroluje rovnou dvě události, které brance předcházely! První otázkou je, zda míč už nepřešel celým objemem čáru. Poté se zkoumá Joelinton a jeho vyhraný souboj před gólem.
     
    67
    A ještě jednu situaci zkoumá VAR, a to dokonce možné ofsajdové postavení!
     
    68
    Po dlouhých minutách je ovšem branka domácího celku uznána! Newcastle se tak dostává do vedení a Arsenal bude muset dotahovat jednogólovou ztrátu.
     
    69
    Každopádně se dá očekávat, že dnešní utkání ještě jen tak neskončí. Rozhodně se bude nastavovat delší časový úsek, VAR rozhodoval opravdu dlouho.
     
    70
    Do konce základní hrací doby nám jak chybí posledních dvacet minut! Londýňané drží nyní míč na svých kopačkách a snaží se kombinovat.
     
    71
    Arsenal bude muset něco do své ofenzivy přidat... Sice drží míč hlavně na svých kopačkách, ale obrana domácího týmu působí hodně pevným dojmem.
     
    72
    Střely na bránu: 1 – 1!
     
    73
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází White, přichází Olexandr Zinčenko.
     
    74
    Hostům se začíná čas neúprosně krátit... Newcastle navíc dobře brání a snaží se znepříjemňovat život hostům rychlými protiakcemi do otevřené obrany.
     
    75
    Kanonýři drží míč na svých kopačkách, ale nedaří se jim překonat zformovanou defenzivu domácích. Uvidíme, jestli se Arsenalu povede srovnat.
     
    77
    Kieran Trippier vypadlo, že při doskoku špatně došlápl. Po chvilce se ale zase zvedá a vypadá to, že bude schopen pokračovat ve hře i bez ošetření.
     
    78
    Olexandr Zinčenko se snažil z první najít spoluhráče ve vápně, jenže trefil prvního soupeře, který proti němu vystoupil. Newcastle se s míčem ale daleko nedostal.
     
    79
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Nketiah, přichází Leandro Trossard,
    do hřiště odchází Jorginho, přichází Fábio Vieira.
     
    80
    Střídání v týmu Newcastle United:
    ze hřiště odchází Jacob Murphy, přichází Matt Ritchie.
     
    81
    Leandro Trossard si vzal na starosti rozehrávku rohového kopu. Ten byl rozehraný nakrátko, načež přišel centr. Ten nenadělal domácím žádné potíže.
     
    83
    Arsenal se snaží tlačit svého soupeře hodně u šestnáctky, ale vyloženou šanci stále neměl.
     
    84
    Fábio Vieira čekal na přihrávku na pravou stranu, ale domácí hráč si s tím poradil bez potíží. Nick Pope samozřejmě nikam s rozehrávkou spěchat nebude.
     
    85
    Navíc do konce základní hrací doby nám chybí posledních pět minut! Newcastle nadále vede o jednu branku a je dnes blízko zisku tří bodů.
     
    86
    Leandro Trossard tentokrát poslal svůj centr rovnou do vápna, avšak ani tentokrát s tím neměla obrana domácích fotbalistů ani ty nejmenší problémy.
     
    87
    Leandro Trossard je od svého příchodu na hřiště hodně vidět. Nyní to chtěl vzít na sebe, ovšem jeho tvrdá rána trefila hned prvního soupeře, co před ním stál.
     
    88
    Žlutá karta pro tým Newcastle United (Guimarães).
     
    89
    Valentino Livramento při svém obranném zákroku úplně opustil hrací plochu a může být rád, že si ještě nezpůsobil nějaké zranění...
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 8 minut.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým Newcastle United (Livramento).
     
    90+2
    Arsenal vybojoval standardku z levé strany, kterou si vzal na starost Fábio Vieira. Ten ale vyslal celkem krátký centr, se kterým si domácí v pohodě poradili.
     
    90+3
    Anthony Gordon jen naštvaně rozhazuje rukama, ale pomezní sudí ukazuje právě jeho ofsajd. Londýňané tak mají ještě trochu času alespoň na srovnání.
     
    90+5
    Na rozehrávku rohového kopu jsme čekali opravdu dlouho, přitom hosté potřebují hrát co nejrychleji. Navíc centr od praporku nikoho v červeném nenašel.
     
    90+6
    Hostující fotbalisté drží míč na svých kopačkách, ale jsou s ním daleko od domácí brány.
     
    90+7
    Asi jedna z posledních možnosti hostů byla k vidění, když vybojovali standardní situaci zprava. S tímto centrem si ale obrana United znovu poradila.
     
    90+8
    Ještě jsme viděli rohový kop, který si znovu vzal na starosti Leandro Trossard, avšak ani tentokrát se mu centrem nepovedlo najít žádného spoluhráče.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Více jak sto minut nakonec trvalo dnešní utkání, které nakonec rozhodla jediná branka! Po rychlém protiútoku se totiž trefil Anthony Gordon. Jeho branku zkoumal VAR dlouhé minuty, když tam byly hraniční rov ou tři situace. Ani jedna z nich ovšem nebyla prokázána, a tak se po skoro pěti minutách mohl Newcastle radovat z vedoucí branky. Ta nakonec byla vítěznou, jelikož k vidění žádná jiná nebyla. Arsenal nebyl schopný se dostat do nějaké vážnější možnosti, a tak si žádné body neodveze, ty totiž zůstanou na domácím hřišti.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 7:13. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:9.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:35:08)

    Denisa Józsová

    Góly: 64. A. Gordon (Jeolinton)

    Karty:   37. A. Gordon (NEW), 38. Longstaff (NEW), 39. Schär (NEW), 88. Guimarães (NEW), 90+1. Livramento (NEW) – 37. Havertz (ARS)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 7:13. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:9.
    Newcastle United: Pope – Trippier, Schär, Lascelles (C), Burn (46. Livramento) – Guimarães, Longstaff, Jeolinton – Almirón (63. Murphy, 80. Ritchie), C. Wilson (62. Willock), A. Gordon.
    Náhradníci: Dúbravka – Dummett, Krafth, Hall, Miley.

    Tréner: E. Howe.

    Arsenal FC: Raya – B. White (73. Zinčenko), Saliba, Magalhães, Tomijasu – Rice, Jorginho (C) (79. Vieira), Havertz – Saka, Nketiah (79. Trossard), Martinelli.
    Náhradníci: Ramsdale, Hein – Kiwior, Soares, Alnaní, Nelson.

    Tréner: M. Arteta.

    Rozhodca: Attwell – West, Mainwaring