Columbus – Tampa Bay 4:2 (kon.) | Detroit – Florida 0:2 (kon.) | NY Rangers – Carolina 2:1 (kon.)
Washington – NY Islanders 0:3 (kon.) | Ottawa – LA Kings 2:3 (kon.) | Boston – Toronto 3:2 (2:0 po s.n.)
Minnesota – NJ Devils 3:5 (kon.) | Edmonton – Dallas 3:4 (kon.) | Arizona – Montreal 3:2 (kon.)
Seattle – Nashville 4:2 (kon.) | Vegas – Winnipeg 5:2 (kon.) | San Jose – Vancouver 1:10 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
1:10 (0:4, 0:4, 1:2)
Vancouver Canucks
cz Piatok 03.11.2023, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi San Jose a Vancouverem.
     
    San Jose Sharks

    Žraloci ze San Jose prožívají mizerný vstup do sezóny, když v dosavadních devíti zápasech vybojovali jediný bod za prohru v prodloužení doma s Coloradem, letos tedy stále čekají na první vítězství. Momentálně to nevypadá, že by Quinnova družina měla vylepšit umístění z minulé sezóny, kdy nepostoupila do play-off, nicméně v Západní konferenci za sebou nechala aspoň dva týmy, zatímco v probíhajícím ročníku zaostává za předposledním Calgary čtyřbodovým rozdílem. Neproduktivnějším hráčem týmu je český útočník Tomáš Hertl s pěti body.
     
    Vancouver Canucks

    Zatímco dnešní soupeř navazuje na trápení z loňska, tak Vancouver v úvodu sezóny předvádí výkony o poznání lepší a dává jasně najevo, že zabojuje o příčku zaručující postup do play-off. Kosatky v devíti střetnutích nasbíraly třináct bodů a v tabulce Západu jim náleží třetí pozice za Vegas s Coloradem, přičemž v doposud posledním klání v domácí aréně přestřílely Predátory z Nashvillu 5:2. Týmové produktivitě vévodí šestnáctibodový Elias Pettersson, více bodů posbíral pouze Jack Hughes.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Kähkönen (Blackwood) – Emberson, Ferraro (A), Burroughs, M. Vlasic, Rutta, Ochoťuk, MacDonald – Zetterlund, Hertl (A), Duclair – Kunin, Granlund, Eklund – Labanc, Sturm, Zadina – Carpenter, G. Smith.
    Trenér: David Quinn

    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Friedman, Cole, Myers, Soucy – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, P. Suter, Studnicka – Beauvillier, Lafferty, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Rozhodčí: Pollock, Schrader – MacPherson, Kelly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi San Jose a Vancouverem odstartoval! Domácí začali rychlým útokem po pravém mantinelu, Hertla zastavil Quinn Hughes.
     
    00:43
    Od modré čáry vyprodukoval tvrdou střelu Ty Emberson a hostující defenziva ji zblokovala pouze k Fabianu Zetterlundovi, ten v pádu zakončoval do Demkovy výstroje.
     
    01:09
    Mimo hlavního dění hry Nico Sturm naprosto nesmyslně zvedl hokejku do obličeje Friedmana, v němž se objevil krvavý šrám, proto německý forvard obdržel čtyřminutový trest.
     
    01:35
    Švédský útočník Elias Pettersson vymyslel parádní pas k pravé tyčce na J. T. Millera, ten pod tlakem nezvládl usměrnit puk mezi tři tyče.
     
    02:23
    Vancouver právě vstřelil branku!
    První část přesilovky využita! Přes tradičně produktivní Petterssona s Hughesem se kotouč dostal do levého kruhu k BROCKU BOESEROVI, jenž forhendovou ránu z první pověsil do bližší šibenice, Kähkönen zvedal vyrážečku pozdě. Asistence: Elias Pettersson a Quinn Hughes.
    02:23 Brock BOESER - 0:1
     
    03:09
    Pokračuje přesilovka Canucks. Filip Hronek si na modré čáře připravil prostor ke střele, zápěstím vypálil těsně vedle levé tyče.
     
    03:44
    Pod tlakem se Quinn Hughes rozhodl vyzkoušet střelu a nevedl si vůbec dobře, protože napálil prvního clonícího konkurenta.
     
    04:00
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatkám se povedlo využít i druhou polovinu Sturmova trestu! Boeser parádně nahodil o zadní mantinel tak, aby se puk odrazil před bránu k rozjetému J. T. MILLEROVI, americký forvard uspěl tváří v tvář brankáři bekhendovým zakončením do levého horního růžku. Asistence: Brock Boeser a Quinn Hughes.
    04:00 J. T. Miller - 0:2
     
    04:49
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Marc-Édouard Vlasic, dobře mířenou ránu z pravého kruhu na přední tyč Demko pohlídal betonem.
     
    05:25
    Znovu za dlouhým pasem sprintoval J. T. Miller, ale v tomto případě jej zachytil český zadák Jan Rutta a ke střele ho neposlal.
     
    05:47
    Tomáš Hertl vypomohl v defenzivních řadách a poradil si na jedničku, společně s Duclairem zpacifikovali Conora Garlanda.
     
    06:14
    Pokus Žraloků o rychlý protiútok přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Kuninem a Granlundem správně odpískal ofsajd.
     
    06:40
    Za bekhendovým nahozením Fabiana Zetterlunda vystartoval Ryan Carpenter, v souboji tělo na tělo ovšem proti Carsonovi Soucymu neuspěl.
     
    07:13
    Andrej Kuzmenko zabrzdil ve středovém kruhu a dlouhým pasem oslovil Ilju Michejeva, ruského útočníka zradilo zpracování.
     
    07:42
    Dobrý pas přímo do brankoviště, kam zajížděl Jack Studnicka, těsně před adresátem ostrého pasu zasáhl nataženou hokejkou Ty Emberson.
     
    08:00
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tocchetova družina nadále dominuje, už vede tříbrankovým rozdílem. Hronek nahrál na střed k modré čáře QUINNU HUGHESOVI, jehož pokus Kähkönen pouze ztlumil, přes jeho levé rameno puk doputoval za brankovou čáru. Asistence: Filip Hronek a Sam Lafferty.
    08:00 Quinn HUGHES - 0:3
     
    08:55
    Vancouver s radostí pokračuje v útočení. Jeden na jednoho si věřil J. T. Miller, leč proti Kyleu Burroughsovi neuspěl.
     
    09:12
    Luke Kunin vymyslel povedený křižný pas do levého kruhu na Mikaela Granlunda, finský útočník z první mířil mimo tři tyče.
     
    09:49
    Vysoko se Quinna Hughese vydal napadat Fabian Zetterlund, hostující kapitán si pomohl pasem k pravému mantinelu na Michejeva.
     
    10:28
    Tomáš Hertl po levém mantinelu najel do útočného pásma, bekhendovou přihrávkou posléze nasměroval touš za brusle Duclaira.
     
    10:45
    K individuální akci zavelel Elias Pettersson a dojel až do levého kruhu, odkud pálil zápěstím přes obránce, Kaapo Kähkönen tentokráte udržel puk ve výstroji.
     
    11:06
    Zakázané uvolnění hostujícího celku po nepřesném pasu Quinna Hughese, Ty Emberson udržel na zádech dotírajícího Jacka Studnicku.
     
    11:31
    Příliš dlouho hokejisté v zelených dresech v útočné třetině nepobyli, nahození po pravém mantinelu měl pod kontrolou Tyler Myers.
     
    12:06
    Pius Suter vybojoval kotouč v útočném pásmu, jenže potom se nedomluvil s Conorem Garlandem a na krátkou vzdálenost spoluhráči přihrál na brusle.
     
    12:35
    Přes obránce vypálil zápěstím Brock Boeser a druhého vstřeleného gólu se zatím nedočkal, připravený Kaapo Kähkönen schoval touš do výstroje.
     
    13:27
    Ty Emberson se prezentoval příliš čitelnou nahrávkou k levému mantinelu, Carson Soucy včas zareagoval a kus černé gumy získal před Anthonym Duclairem.
     
    13:55
    Vyhození Jana Rutty protečoval Ryan Carpenter, takže nemohla být řeč o zakázaném uvolnění, nicméně Carson Soucy bez problémů pokryl Givaniho Smitha.
     
    14:29
    Jubilejní desátou střelu Vancouveru v zápase obstaral Tyler Myers, střelu od modré čáry doprostřed brány Kaapo Kähkönen schoval ve výstroji.
     
    14:53
    Závěr před Demkem snižující trefou neskončil, Kevin Labanc se nezvládl protlačit k bekhendové střele přes dobře pozičně stojícího Soucyho.
     
    15:14
    Hosté rychle otočili hru na opačnou polovinu hřiště a od modré vypálil tvrdou forhendovou ránu Filip Hronek do clonícího konkurenta.
     
    15:33
    Zase si řekl o pozornost český zadák Filip Hronek, jenž zakončoval po změnu od pravého mantinelu a už mezi tři tyče, Kaapo Kähkönen včas srazil levou ruku k tělu.
     
    15:47
    Žraloci míří do čtyř z důvodu faulu Maria Ferrara, jenž nataženou levou nohou ukázkově podrazil kolemjedoucího Millera.
     
    16:12
    Rychlou akci završil ostrým forhendovým projektilem od modré Quinn Hughes, po bloku Sturma se puk odrazil do středního pásma.
     
    16:49
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hostující favorit využívá i třetí přesilovku! Kuzmenko si odskočil doprava a obdržel pas od Millera, načež nahrával před bránu, kde puk přizvedl Vlasic a BROCK BOESER jej ze vzduchu šikovně sklepl za záda bezmocného Kähkönena. Asistence: Andrej Kuzmenko a J. T. Miller.
    16:49 Brock BOESER - 0:4
     
    17:29
    Tomáš Hertl vymýšlel zajímavou nahrávku do předbrankového prostoru, Carson Soucy stihl zareagovat a pravou bruslí touš odkopl pryč z obranného pásma.
     
    17:58
    Nahození po levém mantinelu kontroloval Ian Cole, přes forčekujícího Duclaira potom rozehrál na osamoceného Di Giuseppeho.
     
    18:17
    Útok Sharks neměl dlouhého trvání, neboť Mikaelu Granlundovi vůbec nevyšla křižná přihrávka, vystihl ji Nils Höglander.
     
    18:57
    Z ostrého úhlu vyzkoušel střelecké štěstí Luke Kunin, ovšem Demka nezaměstnal, puk usměrnil vysoko nad břevno.
     
    19:23
    Dopředu vyrazil Conor Garland, ovšem nedostalo se mu podpory spoluhráčů, takže po přejetí středové čáry jen nahodil za bránu a odjel si odpočinout.
     
    19:51
    Filip Hronek vymyslel velmi pěknou křižnou přihrávku na kapitána Quinna Hughese, jehož střelu zápěstím Ochoťuk zpomalil a Kähkönen s problémy, ale přece touš udržel mezi betony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vancouver potvrzuje roli velkého favorita od úvodních minut, po úvodní dvacetiminutovce vede v aréně San Jose už čtyřbrankovým rozdílem. Hosté hned v úvodu využili maximum ze čtyřminutového trestu Sturma, když využili obě části přesilovky, do černého mířili Brock Boeser a J. T. Miller. Při hře pět na pět se Kosatky prosadily na sklonku 8. minuty zásluhou kapitána Quinna Hughese a o devět minut později využily i třetí početní převahu, po parádní souhře zaznamenal svou druhou trefu v zápase Brock Boeser.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 14.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:37.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Prostřední dvacetiminutovka odstartovala příležitostí Sharks, překvapivou střelu Mikaela Granlunda z ostrého úhlu zblokoval zakleknuvší Cole.
     
    20:42
    William Eklund vyslal kolmici za obranu Fabianu Zetterlundovi, ten v plném pohybu nezkoordinoval jízdu a nechal kotouč za sebou.
     
    21:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hráčům Canucks stačila ve druhé třetině ke skórování první pořádná akce. Pettersson poslal dopředu Soucyho a obránce z levého kruhu vymyslel perfektní přihrávku k protější tyčce na ILJU MICHEJEVA, levé křídlo elitní formace s přehledem nasměrovalo touš do odkryté části brány. Asistence: Carson Soucy a Elias Pettersson.
    21:03 Ilja MICHEJEV - 0:5
     
    21:57
    Zpoza pravého kruhu vyprodukoval svižnou střelu zápěstím Filip Zadina, Thatcher Demko šel včas do pokleku a zasáhl lapačkou.
     
    22:16
    Na modré si připravil puk ke střele Jan Rutta, s tvrdou střelou českého zadáka doprostřed brány hostující gólman neměl moc starostí.
     
    22:27
    Domácí celek bude mít šanci zkorigovat stav utkání v premiérové početní převaze, za vlastní bránou Quinn Hughes nedovoleně přidržel hokejku MacDonaldovi.
     
    23:13
    Hokejisté v zelených dresech mají velké problémy se získáním útočného pásma. Neuspěli už dvakrát, po Soucym vyhodil i J. T. Miller.
     
    23:48
    Navíc nechybělo moc, aby Canucks skórovali i při vlastním oslabení. Mark Friedman se krásnou stahovačkou zbavil padajícího beka, dobře mířenou střelu k pravé tyči Kähkönen vyrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    24:15
    Výbornou práci odvedl u levého mantinelu Jack Studnicka, jenž obral Duclaira a po mantinelu vyhodil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    24:28
    S koncem Hughesova trestu si na vstřelený gól dělal zálusk Ilja Michejev, v přečíslení pálil forhendem po levici gólmana, ten puk sebral do lapačky.
     
    25:05
    Skvěle na malém prostoru pracoval Andrej Kuzmenko, aby i zvládl přenést hru do pravého kruhu na Brocka Boesera, jehož zradilo zpracování
     
    25:42
    Rychlá akce San Jose střelou neskončila, Givani Smith prováhal ideální moment a zpoza brány už proti přesile nic nevymyslel.
     
    26:14
    Od pravého mantinelu vystřelil zápěstím Tyler Myers pouze do clonícího Givaniho Smitha, Fabian Zetterlund posléze vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    26:55
    Phillip Di Giuseppe vyvinul velký tlak na Ty Embersona, který s problémy, leč přece udržel soka na zádech a donutil rozhodčího odpískat icing.
     
    27:12
    Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou Kaapo Kähkönen, ostré nahození zastavil za bránou pro Burroughse.
     
    27:52
    Do levého kruhu dobruslil Sam Lafferty a v plné rychlosti vypálil tvrdou forhendovou střelu k bližší tyči, právě tu orazítkoval.
     
    28:29
    Zleva strhl hru do středu Andrej Kuzmenko, forhendovou střelu po ledě zblokoval nataženou hokejkou William Eklund.
     
    28:47
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Demolice bezzubých Žraloků pokračuje. Pettersson nastartoval po pravém křídle ANDREJE KUZMENKA, na jeho bránění se vykašlal Labanc a ruský forvard z kruhu propálil Kähkönena na přední tyč. Asistence: Elias Pettersson a Mark Friedman.
    28:47 Andrej KUZMENKO - 0:6
     
    28:47
    Pro Kaapa Kähkönena končí utkání předčasně. Po šestém inkasovaném gólu opouští brankoviště, do nějž se staví Mackenzie Blackwood.
     
    29:53
    Do přehuštěného prostoru vypálil zápěstím Luke Kunin, ovšem Thatcher Demko zasahovat nemusel, práci za ně vyřešil blokující Tyler Myers.
     
    30:19
    Před bránou Vancouveru došlo po nedohodě mezi Lukem Kuninem a Phillipem Di Giuseppem k bitce, v níž dominoval hostující forvard. Oba hokejisté dostali tradiční pětiminutový trest za bitku, ovšem domácí útočník ještě navrch inkasoval dvě minuty za nedovolené bránění, takže hosté budou hrát přesilovku.
     
    30:46
    Kousek za levým kruhem vystřelil zápěstím těsně nad ledem Filip Hronek, Mackenzie Blackwood v pokleku zaznamenal úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    31:18
    Hughes si vyměnil puk s Petterssonem a křižným pasem našel v pravém kruhu Kuzmenka, střela na přední tyč nenašla cílové zařízení.
     
    31:50
    Za obranu Sharks se schoval J. T. Miller, po zpracování poskakující přihrávky vypálil forhendem příliš vysoko.
     
    32:19
    Na hattrick má políčeno Brock Boeser, ale v tomto případě se jej nedočká, aktivně dotírající Tomáš Hertl, soupeři puk šikovně vypíchl.
     
    32:35
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Evidujeme už sedmý gól v síti Sharks. SAM LAFFERTY v plné rychlosti dojel za bránu, tu obtočil a pokusil se zasunout puk k bližší tyči, což mu nevyšlo, přesto slaví vstřelený gól, protože na hraně brankoviště stojící Ferraro kus černé gumy smolně nasměroval bruslí za Blackwoodova záda. Asistence: J. T. Miller a Quinn Hughes.
    32:35 Sam LAFFERTY - 0:7
     
    33:23
    Od pravého mantinelu nahazoval na teč Luke Kunin, lehce tečující Nico Sturm touš nasměroval o kousek vedle pravé tyčky.
     
    34:23
    Zadovka Hughesovi vůbec nevyšla a dopředu mohl postupovat Jacob MacDonald, forhendovou nahrávku ovšem poslal za brusle Hertla.
     
    34:54
    Brock Boeser dobře věděl o blížícím se Anthonym Duclairovi, po pravém mantinelu posunul kotouč na volného spoluhráče Laffertyho.
     
    35:08
    Dnes už podruhé zamířil na trestnou lavici hostující kapitán Quinn Hughes, který pod tlakem vyhodil puk mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla.
     
    35:50
    Na vrcholek pravého kruhu dostal nabito český forvard Tomáš Hertl, Thatcher Demko stih zareagovat a zasáhl vyrážečkou.
     
    36:22
    Znovu zahrozil český útočník, tentokráte Filip Zadina, ten se opřel do poskakujícího puku a poslal ho těsně nad horní tyčku.
     
    36:51
    Od modré nahazoval Jacob MacDonald a byl to Nico Sturm, kdo touš šikovně tečoval, ovšem o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    37:26
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Ve vzduchu visí desítka. Quinn Hughes po návratu z trestné lavice ujel do přečíslení, křižným pasem našel vpravo PIUSE SUTERA a za střelou forhendem z první se Blackwood neměl šanci včas přesunout. Asistence: Quinn Hughes.
    37:26 Pius SUTER - 0:8
     
    38:20
    Jeden na jednoho si Nils Höglander nevěřil, proto vypálil z poměrně velké vzdálenosti přes obránce a o kus vedle pravé tyče.
     
    38:57
    Tomáš Hertl se vydal vysoko napadat Carsona Soucyho, jenž udržel dobrý přehled o hře a zadovkou po mantinelu uvolnil Colea.
     
    39:22
    S hlavou nahoře Tyler Myers rozjel po levém mantinelu J. T. Millera, americkému útočníkovi nevyšla klička do středu proti Embersonovi.
     
    39:54
    Nils Höglander nastřelil puk o zadní mantinel a sám se ho pokusil dobruslit, tělem ovšem nezvládl přetlačit zapřeného Jana Ruttu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ne, ani v desátém zápase se San Jose nedočká premiérového vítězství v sezóně, ba co víc, utrží málo vídaný debakl, navíc na domácí půdě. Vancouver přidal v prostředním dějství další čtyři góly a vede už 8:0, klidně tedy může pomýšlet na dvouciferný počet branek. Střeleckou listinu doplnili Rusové, Ilja Michejev s Andrejem Kuzmenkem, prosadili se rovněž Sam Lafferty a Pius Suter. Závěrečná dvacetiminutovka se bude dohrávat z povinnosti a bude zajímavé sledovat, zda Canucks nebohého soupeře ušetří, nebo se nadále pokusí navyšovat již dost velký náskok.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 13 – 25.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetinu zahájili hosté nájezdem do útočného pásma, Sam Lafferty od pravého mantinelu nahrával za brusle Nilsi Höglanderovi.
     
    40:51
    Zpoza brány poslal touš do brankoviště Anthony Duclair, bránící Hughes potom nasměroval puk do betonu brankáře Demka.
     
    41:16
    Kanadský útočník Kevin Labanc se vydal napadat Tylera Myerse, jemuž se po levém mantinelu povedlo vyhodit do středního pásma.
     
    41:27
    Domácí tým znovu vysunul forčekink do útočné třetiny, avšak kýžený efekt se nedostavil a naopak Žraloci míří do čtyř, protože Kevin Labanc viditelně přidržel hokejku Myersovi.
     
    42:23
    Anthony Beauvillier ve spolupráci s Filipem Hronkem udržel puk v útočném pásmu, načež přihrál mezi kruhy Jacku Studnickovi, jeho forhendový pokus zblokoval Kyle Burroughs.
     
    42:46
    Zleva sjel Mark Friedman, aby pak nabil za levý kruh Filipu Hronkovi, křižný projektil zamířil o pár čísel vedle levé tyčky.
     
    43:10
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovková formace Vancouveru držela soupeře pod soustavným tlakem a kýžený efekt se dostavil. Soucy křižným pasem našel v pravém kruhu ANTHONYHO BEAUVILLIERA, který forhendovou ránou z první procedil kotouč skrze gólmanovu výstroj. Asistence: Carson Soucy a Filip Hronek.
    43:10 Anthony BEAUVILLIER - 0:9
     
    44:21
    Hattrickové ambice nadále živí Brock Boeser, z mezikruží přizvedl kotouč bekhendem příliš vysoko, až nad břevno.
     
    44:40
    Na modré napřáhl ke střele Filip Hronek, tečující Nils Höglander usměrnil kus čené gumy přímo do výstroje gólmana.
     
    45:07
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Tomáš Hertl, leč nebylo mu to nic platné, protože Duclairovu nahrávku na jeho osobu zastavil Cole.
     
    45:43
    Zajímavý průnik předvedl Carson Soucy, obránce dobruslil až do levého kruhu a křižnou střelu zápěstím Mackenzie Blackwood schoval do lapačky.
     
    46:12
    Do tvrdé rány z vrcholku pravého kruhu zaklekl český zadák Jan Rutta a do statistik přidal druhý obětavý blok v utkání.
     
    46:50
    Od modré se prezentoval svižným nahozením Ian Cole, tečující Sam Lafferty usměrnil hrací předmět jen do brusle Embersona.
     
    47:19
    Ve středním pásmu nabral vysokou rychlost Filip Zadina, pláchl osobnímu strážci a z kruhu mířil na zadní tyč, Demko předvedl úspěšný zákrok pravou rukou.
     
    47:55
    Z velkého úhlu vystřelil forhendem Anthony Duclair, Thatcher Demko se zaskočit nenechal, beton nechal přilepený u pravé tyče.
     
    48:28
    Dobrý tlak Sharks, který nakonec završil střelou od modré čáry Ty Emberson, přehuštěným prostorem touš až k bráně nedoputoval.
     
    48:51
    Další ránu jednoho z domácích obránců bolestivě schytal Kevin Labanc, který doklopýtal na střídačku, kde zřejmě dojde k ledování bolestivého místa.
     
    49:24
    V mezikruží si počkal na nahrávku Ilja Michejev a dočkal se jej od Petterssona, forhendový pokus po ledě vyrazil Blackwood pravým betonem.
     
    49:56
    Přes Hughese a Millera se kotouč dostal mezi kruhy k Broku Boeserovi, jenž poskakující hrací předmět vypálil vedle levé tyčky.
     
    50:23
    Ruský forvard Ilja Michejev se i s notnou dávkou štěstí procpal za dvojici konkurentů, lehce ovšem ztratil stabilitu a z nekomfortní pozice vypálil forhendem nepřesně.
     
    50:58
    Kyle Burroughs párkrát zakvedlal u modré čáry s pukem, aby nakonec vyzkoušel svižné nahození, to se mezi tři tyče nevešlo.
     
    51:17
    Anthony Duclair vymýšlel zajímavý křižný pas do pravého kruhu na připraveného Tomáše Hertla, před nímž ovšem zaúřadoval Carson Soucy, když levou bruslí kopl touš mimo dosah českého forvarda.
     
    51:58
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Desítka skutečně padla! Garland obral váhajícího Embersona a napříč kruhy přihrál do toho levého ANTHONYMU BEAUVILLIEROVI, ten během chvilky zamířil a kotouč napálil nechytatelným způsobem do pravého víka. Asistence: Conor Garland.
    51:58 Anthony BEAUVILLIER - 0:10
     
    52:45
    Kousek za levým kruhem napřáhl k ostrému projektilu český zadák Filip Hronek, Mackenzie Blackwood včas srazil betony k sobě.
     
    53:02
    Jacob MacDonald zblokoval střelu Soucyho a zprava potom postupoval sám na bránu, svižnou forhendovou střelu namířil nad břevno.
     
    53:19
    Mikael Granlund vyslal nebezpečnou střelu zápěstím na oko blokujícího Marka Friedmana, jemuž dokonce puk urazil kousek plexiskla a způsobil krvavý šrám v obličeji, hostující zadák poté zčásti naštváním a zčásti pod vlnou bolesti zahodil rukavice na led a okamžitě odjel na ošetření.
     
    54:24
    Napříč modrou čárou dostal od Hronka nahrávku Quinn Hughes, nepovedená střela forhendem proskákala o kus vedle pravé tyče.
     
    54:32
    K pěti kanadským bodům přidává Quinn Hughes třetí vyloučení, u mantinelu nedovoleným bráněním zastavil v pohybu Zetterlunda.
     
    55:13
    Forhendový projektil ze zápěstí v podání Granlunda vypadl Demkovi z výstroje, před o dorážu se snažícím Eklundem odpálil puk Myers.
     
    55:52
    Přestože upadl na led, tak Filip Zadina dokázal nahrát na modrou, v pokračující akci právě český útočník z úhlu trefil gólmana do pravého ramene.
     
    56:12
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci se dočkali česného úspěchu v přesilovce. V předbrankovém prostoru chyboval Beavillier, toho obral Kunin a do pravého kruhu posunul kotouč k FABIANU ZETTERLUNDOVI, na prudkou ránu do pravé šibenice reagoval Demko příliš pozdě. Asistence: Luke Kunin a Kevin Labanc.
    56:12 Fabian ZETTERLUND - 1:10
     
    56:47
    Tlak Sharks pokračuje. Mezi kruhy napřáhl k forhendové ráně Nico Sturm, připravený Thatcher Demko ztlumil kotouč nadvakrát.
     
    57:18
    Luke Kunin zkontroloval postavení spoluhráčů a po pravé ruce přihrál Nicu Sturmovi, jehož forhendový pokus bruslí zblokoval Soucy.
     
    57:50
    Z velkého úhlu vypálil zleva forhendovou střelu Tomáš Hertl, Thatcher Demko s podobnou variantou počítal a zaznamenal úspěšný zákrok.
     
    58:11
    Ve středním pásmu puk vybojoval Pius Suter a puk zbytečně netlačil dopředu, situaci zklidnil zpětným pasem na Iana Colea.
     
    58:39
    Zpoza pravého kruhu vypálil zápěstím Kyle Burroughs, hostující gólman na střelu velmi dobře viděl a hrací předmět skryl mezi betony.
     
    59:18
    Znovu o sobě dal vědět Kyle Burroughs, přes clonícího protihráče zamířil kus černé gumy až do ochranné sítě. Vhazovat se bude po pravici Demka.
     
    59:51
    Ještě jedním nahozením od levého mantinelu se prezentoval Marc-Édouard Vlasic, leč trefil hned prvního clonícího soka.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejgólovější utkání dosavadního ročníku nabídlo demolici domácího San Jose, Kosatky rozkousaly Žraloky drtivým výsledkem 10:1.

    Hokejisté Canucks dominovali od úvodních minut. Během úvodních dvou třetin si vybudovali osmigólový náskok a závěrečné dějství už se tedy dohrávalo jenom z povinnosti. Ve třetí části dvakrát skóroval Anthony Beauvillier, čímž završil dvouciferný počet branek svého mužstva, alespoň čestný zásah domácího týmu v početní převaze zaznamenal Fabian Zetterlund.

    Svěřenci trenéra Toccheta zvítězili podruhé v řadě a v tabulce Západní konference zůstávají třetí za Vegas a Dallasem, San Jose se s jedním bodem krčí na chvostu celé soutěže.
     
    Utkání přihlíželo 10 719 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 33 | Přesilová hra: 1/3 – 4/5 | Trestné minuty: 15 – 11

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Kaapo Kähkönen (SJS) – 13 zákroků, 6 OG, úspěšnost 68,4 %, odchytal 28:47
    Mackenzie Blackwood (SJS) – 10 zákroků, 4 OG, úspěšnost 71,4 %, odchytal 31:13
    Thatcher Demko (VAN) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Jan Rutta (SJS) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:34
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 21:04
    Filip Zadina (SJS) – 0+0, -3 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:20
    Filip Hronek (VAN) – 0+2, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:34

    Tři hvězdy utkání
    1. Quinn Hughes (VAN) – 1+4
    2. J. T. Miller (VAN) – 1+2
    3. Brock Boeser (VAN) – 2+1 (06:24:39)
    Kosatky nadělily Žralokům desítku

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 57. Zetterlund (Kunin, Labanc) – 3. Boeser (E. Pettersson, Q. Hughes), 4. J. Miller (Boeser, Q. Hughes), 8. Q. Hughes (Hronek, Lafferty), 17. Boeser (Kuzmenko, J. Miller), 22. Michejev (Soucy, E. Pettersson), 29. Kuzmenko (E. Pettersson, Friedman), 33. Lafferty (J. Miller, Q. Hughes), 38. P. Suter (Q. Hughes), 44. Beauvillier (Soucy, Hronek), 52. Beauvillier (Garland)


    San Jose Sharks: Kähkönen (29. Blackwood) – Emberson, Ferraro (A), Burroughs, M. Vlasic, Rutta, Ochoťuk, MacDonald – Zetterlund, Hertl (A), Duclair – Kunin, Granlund, Eklund – Labanc, Sturm, Zadina – Carpenter, G. Smith.
    Tréner: David Quinn

    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Friedman, Cole, Myers, Soucy – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, P. Suter, Studnicka – Beauvillier, Lafferty, Höglander.
    Tréner: Rick Tocchet

    Rozhodca: Pollock, Schrader – MacPherson, Kelly

    Diváci: 10 719