Toronto – LA Kings 1:4 (kon.) | Vancouver – Nashville 5:2 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Nashville Predators
cz Streda 01.11.2023, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Vancouverem a Nashvillem.
     
    Vancouver Canucks

    Hokejisté Vancouveru zažívají velmi slušný start do nové sezóny, když v dosavadních osmi utkáních posbírali jedenáct bodů a v tabulce Západní konference jim náleží čtvrtá příčka s mankem osmi bodů na vedoucí Vegas. Kosatky ještě tři dny zpět držely pěknou sérii tří výher v řadě za sebou, ovšem čtvrtou nepřidaly, doma v pohledném klání prohrály těsně 3:4 po prodloužení s newyorskými Rangers. Nejproduktivnějším hráčem týmu je švédský útočník Elias Pettersson s třinácti body.
     
    Nashville Predators

    Predátoři za dnešním soupeřem o tolik nezaostávají, na kontě mají osm bodů a na Západě jim patří poslední postupová osmá příčka. Rovněž svěřenci trenéra Brunettea vyhráli ve třech z předešlých čtyř střetnutí, přičemž v doposud posledním zápase v domácí aréně přetlačili Toronto výsledkem 3:2 po prodloužení. Za zmínku stojí, že týmy Preds a Canucks proti sobě odehráli zápas minulý týden, Vancouver na ledě soupeře vyhrál 3:2. Týmové produktivitě Nashvillu vévodí sedmibodový Filip Forsberg.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Friedman, Cole, Myers, Soucy – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, P. Suter, Beauvillier – Joshua, Lafferty, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Nashville Predators: Lankinen (Saros) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, McDonagh (A), Barrie, Lauzon – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Evangelista, Novak, Sherwood – Co. Smith, Sissons, Trenin – Fagemo, Pärssinen.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Hanson, Furlatt – Smith, Gibbons.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas odstartoval tlakem Vancouveru, Tyson Barrie neváhal a přes všechny čáry vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    00:31
    Canucks pokračují v útočení. Štěstí po pravém mantinelu vyzkoušel Brock Boeser, avšak Alexandre Carrier jej odstavil čistým způsobem.
     
    01:22
    Uvidíme trestné střílení! Do úniku vystartoval Liam Foudy, jemuž v kvalitním zakončení zabránil drobným seknutím přes hokejku Tyler Myers.
     
    01:22
    To se nepovedlo! Liam Foudy v průběhu exekuce nájezdu ztratil stabilitu a skončil na ledě. Sice se stihl zvednout, ovšem byl viditelně rozhozený a po forhendové kličce minul bránu.
    01:22 Foudymu se nařízené trestné střílení nepovedlo
     
    02:13
    Před bránou číhal na přihrávku Conor Garland a Filip Hronek se jej pokusil najít, dobře ovšem zapracoval směrem dozadu Colton Sissons.
     
    02:39
    Sam Lafferty si obhodil kotouč kolem Danteho Fabbra, jenže dal mu přílišnou razanci, nejdříve u něj byl jiný obránce Jérémy Lauzon.
     
    03:12
    V útočné třetině vymýšlel J. T. Miller. Věřil si jeden na jednoho, leč za záda Samuela Fagema se procpat nezvládl.
     
    03:50
    Na druhou stranu rozel rychlý protiútok Gustav Nyquist, tvrdou ránu švédského forvarda vyrazil Thatcher Demko do ochranné sítě.
     
    04:06
    Ilja Michejev šikovně pouštěl touš po mantinelu za sebe na Marka Friedmana, ten střelou zápěstím těsně minul bližší tyč.
     
    04:42
    Od modré čáry zakončoval Filip Hronek netradičně bekhendem, Kevin Lankinen bez problémů schoval kus černé gumy do výstroje.
     
    05:00
    Ofenzivu podpořil Tyson Barrie a rozhodl se vystřelit bekhendem z velkého úhlu, připravený Thatcher Demko se zaskočit nenechal.
     
    05:38
    Rozjetý Ian Cole vymyslel parádní křižný pas do pravého kruhu na Anthonyho Beauvilliera, ten nezakončil z důvodu špatného zpracování.
     
    06:07
    Dopředu se vydala dvojice obránců Canucks. Filip Hronek našel nahrávkou na druhou stranu v levém kruhu Quinna Hughese, i se střelou kapitána si Lankinen věděl rady.
     
    06:40
    Pravým mantinelem se Samuel Fagemo procpal až do útočného pásma, následný pas poslal za brusle Gustava Nyquista.
     
    07:28
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Demko, když za vlastní bránou zastavil prudké nahození a po pravém mantinelu našel volného Hughese.
     
    07:55
    Střelu z ostrého úhlu vyzkoušel Brock Boeser, nicméně Lankinena nepřekvapil, protože poměrně výrazně minul bránu.
     
    08:24
    Směrem dozadu na jedničku zapracoval Roman Josi, počkal si na kličku Eliase Petterssona a soka čistým způsobem obral.
     
    08:57
    Pokus o rychlé založení útoku Vancouveru nevyšel, za obloučkem Ilji Michejeva vystartoval Andrej Kuzmenko příliš pozdě.
     
    09:25
    Kde se vzal, tu se vzal v levém kruhu nikým nehlídaný Elias Pettersson, ostrá rána zápěstím zamířila vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    09:51
    Tlak Canucks pokračuje. Sam Lafferty ujel osobnímu strážci a z pravého kruhu vypálil tvrdou ránu forhendem nad břevno.
     
    10:35
    Zahrozit umí i hosté. Svižnou střelu Carriera vyrazil Demko nad břevno, Carson Soucy obratem vyhazoval až na zakázané uvolnění.
     
    10:52
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Conor Garland vůbec dobře, kotouč si nechal ujet od hokejky a této skutečnosti využil Jérémy Lauzon.
     
    11:09
    Švýcarský útočník se zorientoval v pravém kruhu a posouval za sebe na Tylera Myerse, jehož střelu Lankinen s problémy alespoň vyrazil.
     
    11:37
    Kosatky dělilo od vedoucího gólu pár centimetrů! V levém kruhu si připravil palebnou pozici Conor Garland po velké chybě Fabbra, křižná rána zápěstím zazvonila na brankovou konstrukci.
     
    12:08
    Po střetu Eliase Petterssona s Coltonem Sissonsem se domácí dožadovali odpískání faulu, ale dle úsudku rozhodčího si hostující útočník počínal čistě.
     
    12:39
    A právě Colton Sissons hrozil před bránou Canucks, když dostal nahrávku před bránu, leč z bezprostřední blízkosti na Demka nevyzrál.
     
    13:16
    Za nástřelem Phillipa Di Giuseppeho po levém mantinelu se vydal Brock Boeser, avšak Ryan McDonagh byl ještě o něco rychlejší.
     
    13:45
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Skóre střetnutí otevírá domácí favorit! Zpoza levého kruhu vypálil kapitán Hughes, Lankinen jeho střelu vyrazil do vzduchu a po šťastném odrazu od helmy nic netušícího SAMA LAFFERTYHO touš doputoval za brankovou čáru. Asistence: Quinn Hughes a Anthony Beauvillier.
    13:45 Sam LAFFERTY - 1:0
     
    14:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Samuel Fagemo, ovšem jeden na jednoho neměl moc šancí na úspěch, obral ho Carson Soucy.
     
    15:12
    Na druhé straně zahrozil Brock Boeser, když se proháčkoval za osobního strážce, ale Jérémy Lauzon už byl nad jeho možnosti.
     
    15:44
    Ani teď se Vancouveru nepodařilo navýšit náskok, protože nahození Filipa Hronka od modré tečoval Conor Garland vedle pravé tyče.
     
    16:10
    Nashville právě vstřelil branku!
    Netrvalo dlouho a je znovu vyrovnáno! Ofenzivní složku mužstva podpořil Roman Josi, který z levého kruhu vymyslel parádní nahrávku před bránu a COLTON SISSONS bez problémů zakončoval do odkryté brány. Asistence: Roman Josi a Liam Foudy.
    16:10 Colton SISSONS - 1:1
     
    16:40
    Nashville právě vstřelil branku!
    Bleskový obrat! Kousek za kruhy si sjel obránce DANTE FABBRO pro nahrávku Forsberga a po rychlém zpracování vypálil gólovou střelu pod lapačku brankáře, Demko toho přes clonícího Nyquista moc neviděl. Asistence: Filip Forsberg a Ryan O'Reilly.
    16:40 Dante FABBRO - 1:2
     
    17:09
    Pius Suter po pravém mantinelu pláchl Tysonovi Barriemu, zvládl se i natlačit před bránu, nicméně bekhendem nedokázal přehodit připravený Lankinenův beton.
     
    17:15
    Domácí kapitán Quinn Hughes naznačil střelu, načež ještě nahrál do levého kruhu Filipu Hronkovi, křižný pokus schoval Lankinen do lapačky.
     
    17:26
    V souboji dvou devítek si J. T. Miller počínal nedovoleným způsobem, rozjetého Filipa Forsberga evidentně zahákoval. A domácí forvard navíc dostal ještě dvě minuty za nesportovní chování, takže přesilovka Predators může trvat až čtyři minuty.
     
    18:13
    Pěknou kombinační akci završil tvrdou forhendovou ránou od modré čáry Tyson Barrie, Thatcher Demko schoval touš pod pravým betonem.
     
    18:39
    Filip Forsberg pod tlakem vyslal příliš pomalou bekhendovou zadovku, Roman Josi pod tlakem Eliase Petterssona raději zacouval do středního pásma.
     
    19:12
    Výměna puku mezi Gustavem Nyquistem a Samuelem Fagemem vůbec nevyšla a Švéd měl co dělat, aby na zádech udržel o únik se pokoušejícího Laffertyho.
     
    19:52
    Početní převaha Nashvillu končí předčasně, velkou chybu na obranné modré čáře hasil Tyson Barrie zahákováním Laffertyho.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Vancouverem a Nashvillem přinesla tři góly, přičemž o jeden více vstřelilo hostující mužstvo. Vedoucí gól obstaral ve 14. minutě kapitán Quinn Hughes, ovšem soupeři se povedl rychlý obrat, během třiceti vteřin mířili do černého Colton Sissons a Dante Fabbro. Kosatky tedy zatím nepotvrzují roli favorita, nicméně na zvrat mají ještě dostatek času.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 9.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina začíná při hře čtyři na čtyři. Domácí hned vystartovali do útoku, nahrávku Quinna Hughese zachytil pozorný Roman Josi.
     
    20:53
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! ELIAS PETTERSSON si mezi dvěma protihráči našel palebnou pozici a zápěstím poslal puk na bránu. Lankinen kotouč vyrážečkou jenom ztlumil za svá záda, mimo tři tyče jej nevytěsnil. Asistence: Quinn Hughes a Ilja Michejev.
    20:53 Elias PETTERSSON - 2:2
     
    21:28
    Začíná krátká přesilovka Vancouveru. Z levého kruhu vystřelil Pius Suter, tentokráte připravený Kevin Lankinen včas vykopl pravý beton.
     
    21:42
    Pod tlakem si J. T. Miller nepočínal vůbec dobře, nahrávku o levý mantinel poslal mimo dosah na modré čekajícího Hughese.
     
    22:14
    Střetnutí pokračuje v pěti na obou stranách. Do útočné třetiny nahazoval Jérémy Lauzon, v pokračující akci Fabbro neuspěl proti dvěma protihráčům.
     
    22:45
    Za nahozením Anthonyho Beauvilliera vystartoval Nils Höglander, leč ještě o něco rychlejší byl dobře reagující Tyson Barrie.
     
    23:27
    Domácí hokejisté jsou v úvodu druhé části aktivnějším týmem. Od levého mantinelu nahazoval na teč Carson Soucy, Phillip Di Giuseppe puk usměrnil o kus vedle pravé tyče.
     
    23:48
    Pod tlakem si Kiefer Sherwood neporadil úplně ideálně, neboť touš poslal až na zakázané uvolnění, takže hosté nemohou střídat.
     
    24:17
    Téměř dvě minuty strávili na ledové ploše Dante Fabbro s Romanem Josi. Dlouhou štaci zvládli ustát bez inkasovaného gólu.
     
    24:57
    Zajímavou střelou bekhendem z mezikruží se prezentoval Dante Fabbro, Thatcher Demko zabránil nejhoršímu vyrážečkou.
     
    25:21
    Příliš dlouho vymýšlel na útočné modré čáře Jérémy Lauzon, Conor Garland dokázal píchnout puk do středního pásma.
     
    25:46
    Přečíslení tří proti dvěma úspěchem neskončilo, J. T. Miller zabrzdil u levého mantinelu, načež nahrával mimo dosah Nilse Höglandera.
     
    26:23
    Před bránou obdržel přihrávku Liam Foudy a hledal, kudy by Demkovi poslal puk za brankovou čáru. Mezeru nenašel, trefil ho do betonu.
     
    26:54
    Roman Josi v levém kruhu dlouho naznačoval střelu, aby nakonec chytře přenesl hru na Filipa Forsberga, tomu kotouč smolně přeskočil přes hokejku.
     
    27:22
    Dva konkurenty na sebe navázal Ryan O'Reilly, aby následně přenechal puk mezi kruhy Kieferu Sherwoodovi, jenž zápěstím přestřelil.
     
    27:40
    Pokus Vancouveru o založení rychlého protiútoku přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, Anthony Beauvillier vystavil Sama Laffertyho do ofsajdu.
     
    28:09
    Skrytou střelou od modré čáry se prezentoval Jérémy Lauzon, připravený Thatcher Demko vyhlavičkoval puk až do ochranné sítě.
     
    28:15
    Znovu střílel od modré čáry Jérémy Lauzon, ovšem znovu vyšel z minisouboje lépe Thatcher Demko, když touš schoval do výstroje.
     
    29:12
    Tyson Barrie měl plné ruce práce s ubráněním Brocka Boesera, nakonec se mu po pravém mantinelu povedlo vyhodit aspoň do středního pásma.
     
    29:44
    Příliš dlouho otálel se zakončením Ilja Michejev, nakonec sám vyjel mimo palebnou pozici a u mantinelu neuspěl kličkou na Josiho.
     
    30:13
    Čitelnou přihrávku Danteho Fabbra bez větších problémů zpacifikoval Filip Hronek, ten založil rychlý brejk, leč Elias Pettersson kličkou k mantinelu ztroskotal na Barriem.
     
    30:41
    Na třetí kanadský bod a první dnešní gól měl políčeno domácí kapitán Quinn Hughes, jehož dělovku schytal obětavě blokující Gustav Nyquist.
     
    31:17
    Z poměrně velkého úhlu pálil Jérémy Lauzon a Demkovi střela vypadla, rychle však brankář zareagoval a lapačkou přikryl touš před Sissonsem.
     
    31:40
    Sam Lafferty přebruslil Lauzona, nicméně potom pod tlakem přihrával bekhendem za brusle adresáta Dakoty Joshuy.
     
    32:01
    Hosté vyrazili do přečíslení tří proti dvěma. Thomas Novak přihrál bekhendem ze středu do levého kruhu Kieferu Sherwoodovi, s jehož křižnou střelou si Demko věděl rady.
     
    32:34
    Na střelu Filipa Hronka brankář Kevin Lankinen neviděl úplně ideálně, naštěstí pro něj puk zblokoval jeden ze spoluhráčů.
     
    33:02
    Aktivní Roman Josi se prokličkoval přes dva konkurenty, vzápětí přihrával přihrával před bránu Novakovi, jehož Demko zastavil levým betonem.
     
    33:13
    Už podruhé zamířil na trestnou lavici J. T. Miller, když zbytečně oplácel čistý hit Josimu, od rozhodčích si vykoledoval dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    34:29
    Dlouho trvající kombinaci zakončil Roman Josi do levého betonu Demka, načež neměl připravenou hokejku na ledě Ryan O'Reilly, takže nezakončoval do odkryté poloviny brány.
     
    34:58
    Jako další vypálil Filip Forsberg, ovšem ránu z pravého kruhu na zadní tyč brankář vyrazil, Novak ve snaze o dorážku ze vzduchu promáchl.
     
    35:20
    Domácí jsou kompletní! J. T. Miller se zkusil schovat za defenzivní linií Predators, výborně se k němu však stáhl Dante Fabbro.
     
    35:51
    Při ponechané výhodě cílil na svůj druhý gól Elias Pettersson, ovšem Lankinen proti jeho střele v poslední chvíli srazil betony k sobě. Vancouver si tedy zahraje přesilovku, dvě minuty za nedovolené bránění vyfasoval Alexandre Carrier.
     
    36:12
    Na premiérový gól v novém působišti stále čeká Filip Hronek, a to i po nahození od modré čáry, které zdárně zblokoval Ryan McDonagh.
     
    36:38
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Vancouver je o krok napřed! Hronkovi se nahrávka nepovedla, nicméně přesto k puku nejrychleji dojel Kuzmenko a do pravého kruhu jej posunul ELIASI PETTERSSONOVI, švédský hokejista si počkal na správný moment ke střele a proti křižnému projektilu ze zápěstí byl Lankinen bezmocný. Asistence: Andrej Kuzmenko a Filip Hronek.
    36:38 Elias PETTERSSON - 3:2
     
    37:32
    Hosté tahají za kratší konec provazu, což chtěl změnit Filip Forsberg, ovšem kličkou zprava do středu ztroskotal na Soucym.
     
    37:55
    Ani další útok Predátorům nevyšel, když Jakov Trenin přihrával za obranu Liamovi Foudymu, jehož tělem přetlačil Ian Cole.
     
    38:16
    Protiútok Canucks zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Anthonym Beauvillierem a Phillipem Di Giuseppem odpískal ofsajd.
     
    38:41
    Výbornou nahrávku za obranu dostal Ilja Michejev, ruský útočník dojel do levého kruhu a střelu forhendem na přední tyč kryl Lankinen betonem.
     
    39:20
    J. T. Miller čekal na přihrávku Quinna Hughese a ta byla nakonec příliš prudká, americký forvard zvládl jenom protečovat do útočné třetiny.
     
    39:52
    Poslední akce druhé části patřila Nashvillu, nicméně Demko žádné nebezpečí řešit nemusel, protože Josi obloučkem poslal touš mimo dosah Sherwooda.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí mužstvo v prostřední dvacetiminutovce předvedlo obrat, do třetí části tedy zamíří s těsným jednobrankovým náskokem. O vyrovnání se ve 21. minutě postaral Elias Pettersson, tentýž hráč mířil do černého i o šestnáct minut později v přesilové hře. Predátorům zatím není nic platná skutečnost, že jsou střelecky aktivnějším týmem, nicméně zůstávají ve hře o body, rozhodne poslední část.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 16 – 18.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Predátoři okamžitě po startu třetí části vystartovali dopředu, Filipa Forsberga zastavil v rozletu hvizd rozhodčího signalizující ofsajd.
     
    40:43
    Elias Pettersson ukázal, že umí zabojovat i směrem dozadu, tělem přetlačil Evangelistu a bekhendem vyhodil do středního pásma.
     
    41:12
    Pod tlakem Alexandre Carrier nevymýšlel žádné složitosti, zdvojený volil nahrávku na jistotu do vlastního pásma na Lauzona.
     
    41:50
    Ofenzivu podpořil ze zadních řad Carson Soucy, tvrdou forhendovou ránu Kevin Lankinen bez problémů vyrazil vyrážečkou.
     
    42:21
    O odraženému puku se dostal Mark Friedman, leč se zakončením váhal příliš dlouho, nakonec ho čistě odzbrojil Tyson Barrie.
     
    42:53
    Po levém mantinelu pláchl osobnímu strážci Nils Höglander, jenž místo očekávané střely volil pas doprava na Anthonyho Beauvilliera, ten na puk o kousek nedosáhl.
     
    43:06
    Právě Nils Höglander míří o pár vteřin později na trestnou lavici, na hranici brankoviště soupeře nedovoleně atakoval Barrieho.
     
    43:14
    Početní převaha Nashvillu trvala pouhých osm vteřin. Nedovolené bránění bylo k vidění i na opačné straně, viníkem byl Filip Forsberg.
     
    44:11
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky dělají další důležitý krok směrem k zisku tří bodů! Střelu Boesera z levého kruhu gólman neudržel, z čehož těžil J. T. MILLER, Američan přetlačil Josiho a bekhendem kotouč posunul za brankovou čáru. Asistence: Brock Boeser a Quinn Hughes.
    44:11 J. T. MILLER - 4:2
     
    45:28
    Za obranu Nashvillu mířila hned dvojice hokejistů v černých dresech, avšak Carson Soucy vyslal na Kuzmenka příliš ostrý pas.
     
    45:55
    Utkání pokračuje pět na pět, tresty Höglandera i Forsberga už vypršely. Ian Cole podržel puk za vlastní bránou a počkal na kompletní dostřídání.
     
    46:23
    Individuálně si věřil Ryan O'Reilly. Jednoho protihráče se zbavil, následně kličkou od mantinelu do středu nenašel recept na Quinna Hughese.
     
    46:59
    Vancouveru za současné situace stačí pod tlakem vyhazovat puky přesně tak, jako to nyní udělal zadák Mark Friedman.
     
    47:21
    Protože neměl komu nahrát, tak se Quinn Hughes ještě jednou vrátil za vlastní bránu, odtud si po pravé ruce vybral osamoceného Millera.
     
    47:44
    Píská se zakázané uvolnění. Carson Soucy zuby nehty udržel na zádech Colea Smitha, rozhodčí proto byl nucen fouknout do píšťalky.
     
    48:17
    Ve vlastním obranném pásmu velmi dobře zapracoval Quinn Hughes, bez rozmýšlení bekhendem vyhazoval až do útočného pásma na hokejku protihráče Josiho.
     
    48:53
    Roman Josi bleskově otočil hru a byl to on, kdo kombinační akci završil střelou od modré čáry do pravého Demkova betonu.
     
    49:17
    Dante Fabbro musel počkat na vystřídání spoluhráčů, následně si vybral Thomase Novaka, jehož bekhendový pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    49:50
    Spíše z nouze vypálil tvrdou forhendovou střelu Thomas Novak, trefil jenom hokejku dobře postaveného konkurenta. Hra ve středním pásmu.
     
    50:16
    Od modré se Alexandre Carrier proháčkoval až za Demkovu svatyni, odtud nasměroval nahrávku za brusle Coltona Sissonse.
     
    50:42
    Do brejku po levém křídle vyrazil Anthony Beauvillier, ve snaze o přihrávku mezi kruhy zasáhl brusle vracejícího se Evangelisty.
     
    51:04
    Na hattrick si brousí zuby Elias Pettersson. Švéd si z mezikruží stáhl touš do levého kruhu na forhend, v poslední možnou chvíli mu kotouč vypíchl Fabbro.
     
    51:37
    Rychle na druhou polovinu kluziště, kde kombinuje Nashville v útočném pásmu. Nakonec však Demko vůbec zasahovat nemusel, protože Fabbro na modré nezpracoval prudký pas Nyquista.
     
    52:18
    Střetnutí míří rychlým tempem ke svému konci. Po útoku Canucks Kevin Lankinen nevěděl, kde má puk, nakonec ho spatřil za bránou.
     
    52:45
    Na jedničku zafungoval směrem dozadu Phillip Di Giuseppe, jeden na jednoho přetlačil Filipa Forsberga a puk poslal pryč z obranného pásma.
     
    53:19
    Kevin Lankinen ještě drží naděje Predators na bodový zisk! Zleva dostal parádní nahrávku před bránu Dakota Joshua, brankář uspěl lapačkou.
     
    53:52
    O pozornost si teď řekl Conor Garland, když dostal nabito mezi kruhy, forhendem vystřelil přímo do středu brány, kde byl gólman.
     
    54:24
    Tvrdou ránu Josiho domácí gólman Thatcher Demko, dorážející Colton Sissons potom poslal puk z nadějné pozice vedle levé tyče.
     
    54:57
    Hraje se už opravdu dlouho bez přerušení. Elias Pettersson zpoza levého kruhu nahazoval na teč, Ilja Michejev na dlouhou hokejku zakončoval nepřesně.
     
    55:29
    Phillip Di Giuseppe už neměl dostatek sil na založení protiútoku, proto po přejetí středové čáry na jistotu nahodil po mantinelu a odjel si odpočinout.
     
    55:55
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončil Kevin Lankinen, slabou střelu od pravého mantinelu suverénně schoval mezi betony.
     
    56:17
    J. T. Miller zpoza brány propasíroval kotouč do levého kruhu na Phillipa Di Giuseppeho, jehož forhendový pokus Kevin Lankinen vyrazil ke spoluhráči.
     
    56:40
    Predátoři obsadili útočné pásmo a trenér Brunette odvolává Lankinena na střídačku. Hosté zkouší powerplay!
     
    57:02
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Jeho autorem je ELIAS PETTERSON, jenž od pravého mantinelu dostal pas do středu od Beauvilliera a puk s ledovým klidem dovezl do prázdné brány. Asistence: Anthony Beauvillier a Tyler Myers.
    57:02 Elias PETTERSSON - 5:2
     
    57:35
    Hosté si jsou moc dobře vědomi, že ze zápasu odejdou s prázdnou. Přesto se v závěrečných okamžicích utkání sympaticky snaží alespoň zmírnit porážku.
     
    58:03
    Přes protihráče vypálil zpoza levého kruhu Kiefer Sherwood, připravený Thatcher Demko bez výraznějších problémů zakročil levým betonem.
     
    58:41
    Sám proti třem neměl Anthony Beauvillier příliš šancí na úspěch a situace dopadla podle očekávání, kotouč získal Jérémy Lauzon.
     
    59:13
    Samuel Fagemo plánoval od levého mantinelu nabít na modrou Fabbrovi, jenže nahrávka byla příliš pomalá, zastavil ji Dakota Joshua.
     
    59:56
    Predátoři se ještě pokusili rozjet jeden rychlý poslední útok, leč Juuso Pärssinen přihrál Samuelu Fagemovi za brusle.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Vancouveru na domácí půdě potvrdili roli favorita, Nashville přestříleli 5:2.

    První třetinu přitom zvládli lépe Predátoři, kteří inkasovali jako první, ale potom vměstnali do třiceti vteřin dvě branky a do kabin odcházeli spokojenější. Ale od druhé dvacetiminutovky už dominovali domácí, kteří díky dvěma trefám Eliase Petterssona vedli těsným výsledkem, náskok v rozhodujícím dějství ještě vylepšil J. T. Miller a při hře soupeře bez gólmana zkompletoval hattrick Elias Pettersson.

    Svěřenci trenéra Toccheta zvítězili počtvrté z posledních pěti případů a v tabulce Západní konference poskočili na druhé místo za dominantní Vegas. Nashville figuruje s osmi body na deváté příčce.
     
    Utkání přihlíželo 18 413 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 27 – 26 | Přesilová hra: 1/3 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Thatcher Demko (VAN) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3 %, odchytal 59:44
    Kevin Lankinen (NSH) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6 %, odchytal 59:28

    Česká a slovenská stopa
    Filip Hronek (VAN) – 0+1, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 23:44

    Tři hvězdy utkání
    1. Elias Pettersson (VAN) – 3+0
    2. Quinn Hughes (VAN) – 0+3
    3. Thatcher Demko (VAN) – 24 zákroků (05:43:41)
    Elias Pettersson ozdobil halloweenský zápas hattrickem

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 14. Lafferty (Q. Hughes, Beauvillier), 21. E. Pettersson (Q. Hughes, Michejev), 37. E. Pettersson (Kuzmenko, Hronek), 45. J. Miller (Boeser, Q. Hughes), 58. E. Pettersson (Beauvillier, Myers) – 17. Sissons (Josi, Foudy), 17. Fabbro (F. Forsberg, O'Reilly)


    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Friedman, Cole, Myers, Soucy – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, P. Suter, Beauvillier – Joshua, Lafferty, Höglander.
    Tréner: Rick Tocchet

    Nashville Predators: Lankinen (Saros) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, McDonagh (A), Barrie, Lauzon – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Evangelista, Novak, Sherwood – Foudy, Sissons, Trenin – Fagemo, Pärssinen, Co. Smith.
    Tréner: Andrew Brunette

    Rozhodca: Hanson, Furlatt – Smith, Gibbons

    Diváci: 18 413