Brest – Paríž 2:3 (kon.) | Lille – Monaco 2:0 (kon.) | Metz – Le Havre 0:0 (kon.)
Montpellier – Toulouse 3:0 (kon.) | Rennes – Štrasburg 1:1 (kon.)
koniec
Stade Rennes
1:1 (1:0)
RC Štrasburg Alsace
cz Nedeľa 29.10.2023, 17:05 • Roazhon Park, Rennes • Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Domácí hráči byli v zápase více u balonu, měli více ze hry, a tak je bude mrzet remízový stav. Rennes vedlo od třiadvacáté minuty, kdy se prosadil Adrien Truffert. Ovšem pojistka nepřišla, a tak v koncovce zápasu přišel trest, když dorážkou vyrovnal Lebogang Mothiba. Zatímco Štrasburk hýří úsměvy, tak hráči v červených dresech jsou hodně zklamaní.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek neděle. (18:59:46)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rennes vyrazilo na druhou stranu, kde před branku přihrával Adrien Truffert. Avšak výborně se vrátil Ismaël Doukouré, jenž zahrál na roh.
     
    90+3
    Na pravé straně se pohyboval Kévin Gameiro, jehož centr byl sražený prvním bránícím hráčem na další rohový kop. Ovšem ani po něm zakončení nepřišlo.
     
    90+2
    Hráči v bílých dresech poslali do vápna další centr, který byl odvrácený na rohový kop. Steve Mandanda a jeho spoluhráči se budou muset bránit.
     
    90+1
    K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se utkání bude nastavovat minimálně o čtyři minuty.
     
    89
    Za vápnem si míč na pravou nohu přehodil Ibrahim Salah, který vystřelil jen doprostřed branky, kde se nacházel připravený Matz Sels.
     
    87
    Martin Terrier posílal nebezpečný pas před branku, kde jej vyrazil Matz Sels. Odraženého míče se chopil Désiré Doué, jehož pokus byl znovu zablokovaný.
     
    86
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Thomas Delaine, přichází Eduard Sobol.
     
    85
    Na trávníku zůstal sedět Thomas Delaine, který se drží za achilovku. Hlavní rozhodčí povolává lékařský tým Štrasburk a bude se střídat.
     
    83
    Domácí celek se vydal na útočnou polovinu, kde vybojoval rohový kop. Ovšem následná hlavička mířila jen nad branku, kterou hájí Matz Sels.
     
    82
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Ibrahim Salah,
    ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Fabian Rieder.
    81. Lebogang MOTHIBA - 1:1
     
    81
    Štrasburk právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Ze střední vzdálenosti se napřáhl Kévin Gameiro, jehož pokus vyrazil Steve Mandanda jen před sebe, kam dobíhal LEBOGANG MOTHIBA. Střídající hráč poté přesně zamířil k levé tyči – 1:1.
     
    80
    Deset minut zbývá do konce normální hrací doby. Rennes je chvíli od vítězství, ovšem můžeme očekávat, že Štrasburk hru ještě zjednoduší.
     
    78
    Po hlavičkovém souboji zůstal ležet na zeleném pažitu Adrien Truffert, který se držel za žebra, ale po chvilce vstal a bude schopen pokračovat.
     
    77
    Centr z pravé strany mířil na Leboganga Mothibu, jehož hlavička byla zablokovaná. Balonu se poté v pohodě chopil Steve Mandanda.
     
    76
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Emanuel Emegha, přichází Frédéric Guilbert,
    ze hřiště odchází Junior Mwanga, přichází Jessy Deminguet.
     
    75
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Nemanja Matić, přichází Baptiste Santamaría.
     
    74
    Další centr mířil před branku, kde se skvělým obranným zákrokem činil Lucas Perrin. Rennes rozehrávalo rohový kop, ale další střelecký pokus byl zablokovaný.
     
    73
    Do konce zápasu stále zbývá dostatek času. Uvidíme, co si oba týmy připraví v závěrečné fázi.
    71. Kévin Gameiro mířil jen těsně vedle branky
     
    71
    Hlavičkový souboj před brankou Rennes prohrál Emanuel Emegha, avšak ke střele se pak dostal Kévin Gameiro. Jeho zakončení mířilo jen kousek vedle levé tyče!
     
    70
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Lorenz Assignon, přichází Guéla Doué,
    ze hřiště odchází Arnaud Kalimuendo, přichází Martin Terrier.
     
    69
    Adrien Truffert byl v náběhu do vápna a dával přihrávku před branku. Jenomže Arnaud Kalimuendo e pro míč musel trochu vracet, a tak mu ho sebral soupeř.
     
    68
    Arnaud Kalimuendo obloučkem přihrával za obranu, což přečetl hostující brankář. Matz Sels se chopil míče a otočil kormidlem hry.
     
    67
    Hostující celek se po delší době nacházel na polovině soupeře. Centr z pravé strany našel na zadní tyči Thomas Delaine, jehož pokus byl ale nepřesný.
     
    66
    Ze střední vzdálenosti natáhl ke střele Ludovic Blas, jemuž pokus moc nesedl a míč letěl hodně mimo prostor branky.
     
    65
    Do konce střetnutí schází pětadvacet minut plus nastavení. Štrasburk by potřeboval mnohem více hrát na útočné polovině, což se zatím nenastává.
     
    63
    K přímému kopu se znovu postavil Benjamin Bourigeaud, který obstřelil zeď a mířil k pravé tyči. Ovšem Matz Sels se pořádně natáhl a míč vyrazil na rohový kop.
     
    62
    Ve druhém poločase se hra hodně přerušuje, dalším nedovoleným zákrokem se provinil Marvin Senaya. Rennes bude rozehrávat přímý kop ze čtyřiadvaceti metrů.
     
    61
    Jelikož Ismaël Doukouré mířil do rychlé protiakce, tak jej za cenu žluté karty zastavil Lorenz Assignon (Rennes).
     
    60
    Benjamin Bourigeaud poslal centr před branku a odražený míč si našel Amine Gouiri. Jeho pumelice mířila pod horní tyčku, ale nad branku jí přivedl bránící hráč.
     
    59
    Po dalším nedovoleném zákroku zůstal sedět na zeleném pažitu domácí hráče. Před branku Štrasburku u míří hlavičkáři obou celků.
     
    58
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Ângelo Gabriel, přichází Kévin Gameiro,
    ze hřiště odchází Moïse Sahi, přichází Lebogang Mothiba.
    57. Désiré Doué nepropálil vybíhajícího Selse
     
    57
    K přímému kopu se postavil Benjamin Bourigeaud, jenž chtěl soupeře propálit. Odraženého balonu se chopil Désiré Doué, ale proti němu skvěle vyběhl Matz Sels, jenž v klíčové situaci zasáhl.
     
    56
    Hostující celek se dopustil faulu těsně před vápnem, a tak Matz Sels bude mít další práci. Rennes bude rozehrávat přímý kop ze čtyřiadvaceti metrů.
     
    54
    Po zisku míče přišla přihrávka na hranici vápna, kde se rychle otočil Arnaud Kalimuendo, ale jeho přihrávka byla velmi slabá, a tak se jeden ze soupeřů stihl vrátit.
     
    53
    Přenesení hry mířilo na pravou stranu, kde se v náběhu nacházel Lorenz Assignon. Ovšem neměl Boltovy nohy, a tak balon vypadl mimo hrací plochu.
     
    51
    Na levé straně pokutového území se nacházel Amine Gouiri, který si míč rovnal na pravou nohu, avšak jeho pokus byl znovu zablokovaný.
     
    50
    Kombinace hostujícího celku stále pokračuje, ale přesunula se na vlastní polovinu, kde došlo ke ztrátě a faulu. Rennes se chopilo míče a bude kombinovat.
     
    49
    Domácí hráči neprošli do útoku po pravé straně, naopak Štrasburk bude vhazovat a může podniknout cestu za vyrovnáním.
     
    47
    Hostující celek rychle rozehrál rohový kop, ovšem balon si ve vzduchu našel Steve Mandanda, a tak jsou na tahu hráči v červených dresech.
     
    46
    Ve druhém poločase se balonu jako první chopil Štrasburk. Centr z pravé strany vracel před branku Thomas Delaine, avšak výborně zasáhl Warmed Omari.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase si oba celky vypracovaly několik střeleckých pokusů, ovšem většina z nich nebyla nebezpečná. Zatímco Rennes trpělivě kombinovalo, tak Štrasburk čekal na rychlé protiútoky. Ve třiadvacáté minutě padla zatím jediná trefa, o kterou se zpoza vápna postaral Adrien Truffert, a tak nejmenším možným rozdílem vedou domácí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Dïlane Bakwa inkasoval ránu do kolene, a tak ještě potřebuje lékařskou pomoc. Až poté se bude rozehrávat standardní situace.
     
    45
    Domácí brankář je znovu u balonu, aby rozehrál do strany na spoluhráče. Ovšem hráči Štrasburk vyrazili do protiakce a Nemanja Matić (Rennes) se dopustil podražení ze strany.
     
    44
    Dlouhý centr mířil na zadní tyč, kde se pohyboval Lucas Perrin. Ovšem z branky vystartoval Steve Mandanda a balon si stáhl. Oba hráči se poté objali a pokračuje se.
     
    43
    Na hrací ploše začínají pracovat emoce, oba celky si vyžadují odpískání faulů. Dïlane Bakwa mohl přejít přes soupeře, ale raději upadl. Rozhodčí po rozmyšlení faul odpískal.
     
    41
    Rennes po zisku míče chtělo vyrazit do rychlé protiakce, jenomže Arnaud Kalimuendo se znovu nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    40
    Lorenz Assignon přihrával k penaltovému puntíku, odkud vystřelil do souepře Amine Gouiri. Následně obránce vrátil míč hlavou k brankáři Matzu Selsovi.
     
    39
    Po zisku míče pelášil na druhou stranu Thomas Delaine, kterého skvělým skluzem zastavil Lorenz Assignon, jenž navíc vybojoval autové vhazování.
     
    38
    Rennes otočilo hru a Désiré Doué se pokoušel přejít přes soupeře. Domácí zůstávají u balonu a znovu hledají cestu před branku.
     
    37
    Při vedení domácího celku míříme do koncovky prvního poločasu. Hráči v bílých dresech zkoušeli do vápna projít po levé straně. Ovšem tentokrát neúspěšně.
     
    35
    Nemanja Matić podstupoval souboj s Dïlanem Bakwaem, kde byl úspěšnější hostující hráč. Ovšem následně si Emanuel Emegha počínal nedovoleně.
     
    34
    Rohový kop mířil do míst, odkud góly padají. Ovšem všichni hráči v bílých dresech nabíhali na první tyč, a tak Rennes odkopem hru uklidnilo.
     
    33
    Hráči v červených dresech jsou znovu u míče a hledají cestu za soupeřovu obranu. Dlouhý pas si ale pohlídal Lucas Perrin a Štrasburk po rychlém přechodu vybojoval další roh.
     
    32
    Krásná přihrávka mířila po pravé straně za obranu, kam si nabíhal Arnaud Kalimuendo. Ovšem v tom samém momentu mířil praporek pomezního rozhodčího nad hlavu.
     
    30
    Třicet minut hry je minulostí a hráči v červených dresech jsou v těsném vedení. Navíc Rennes je více u balonu, ale musí si dávat pozor na protiakce soupeře.
     
    29
    Désiré Doué si na levé straně vápna narazil se spoluhráčem, poté posouval míč na zadní tyčku, kde se nacházel Arnaud Kalimuendo. Avšak bránící hráč útočníka Rennes předskočil a míč odehrál do bezpečí.
     
    28
    Domácí mužstvo si pohlídalo dlouhý nákop na útočníka, získalo míč a znovu bude moci kombinovat. Uvidíme, co Rennes tentokrát předvede.
     
    27
    Hráči Rennes se mohou trochu uklidnit, jelikož od třiadvacáté minuty vedou. Tentokrát museli být pozorní, jelikož u pokutového puntíku se pohyboval soupeř, jenž byl zablokovaný.
     
    25
    Hostující celek se přesunul na útočnou polovinu, kde chvíli kombinoval. Poté sice přišel o míč, avšak Marvin Senaya dobře napadal a vybojoval autové vhazování.
     
    23
    Žlutou kartu za protesty ještě po inkasovaném gólu viděl Matz Sels (Štrasburk).
    23. Adrien TRUFFERT - 1:0
     
    23
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Centr z pravé strany chtěl odkopnout jeden z obránců. Avšak balon putoval jen těsně za vápno, kde se do něj opřel ADRIEN TRUFFERT, který jej uklidil k pravé tyči – 1:0.
     
    22
    I v probíhající dvaadvacáté minutě se hraje bez branek. Oba celky se soustředí na obranu a především Štrasburk vyráží do rychlých protiakcí.
     
    20
    U postranní lajny byl faulovaný Dïlane Bakwa, který svou bolest projevil hlasitým výkřikem. I tentokrát se mohlo žlutit, avšak hlavní sudí kartu podruhé v zápase nevytasil.
     
    19
    Arnaud Kalimuendo přihrál na pravou stranu vápna, odkud se míč k němu vrátil. Avšak následný pokus mířil jen vysoko nad bránu.
     
    18
    Na pravé straně předvedli kličku na střed Arnaud Kalimuendo, avšak jeho zakončení zpoza šestnáctky bylo zablokované.
     
    17
    V přerušené hře se k nedovolenému zákroku vrátil hlavní sudí, který slovně napomenul Thomase Delainea. Hrát bude ale Štrasburk, jelikož Ludovic Blas byl v ofsajdu.
     
    16
    Adrien Truffert sice souboj jeden na jednoho prohrál. K míči se na hranic vápna dostal Benjamin Bourigeaud, jehož pokus znovu letěl pouze nad branku.
     
    15
    Centrovaný míč byl odehraný za pokutové území. Následně zakončení za moc nestálo, protože letělo velmi vysoko nad branku domácího mužstva.
     
    14
    Prudký centru před branku poslal Marvin Senaya a balon na rohový kop srazil Jeanuel Belocian. Štrasburk se tak znovu stěhuje před branku soupeře.
     
    13
    Ludovic Blas při snaze získat balon znovu fauloval. Hráči v bílých dresech znovu kombinují na vlastní polovině.
     
    12
    Marvin Senaya nabral na pravé straně velkou rychlost, natlačil se před soupeře a získal volný kop. Po rychlém rozehrání centroval Ângelo Gabriel, avšak balon opustil hrací plochu.
     
    10
    Deset minut hry úvodní trefu nepřineslo. Ovšem oba celky si již připravily několik střeleckých pokusů, k vidění je i vysoká úroveň hry.
     
    9
    Zatím sledujeme utkání ve vysokém tempu a dalším pokusem se prezentoval Ludovic Blas. Další jeho pokus mířil pouze vedle pravé tyče.
     
    8
    Po rychlé protiakci hlavou zakončoval Emanuel Emegha, jehož snažení mířilo pouze doprostřed branky, kde byl připravený Steve Mandanda.
     
    7
    Za obranu soupeře si nabíhal Arnaud Kalimuendo, který na pravé straně vápna míč zasekl. Jeho následný pokus ale mířil pouze nad horní tyčku.
     
    6
    Hráči v červených dresech znovu kombinují na útočné polovině, ale mají potíže přejít přes obranu soupeře. Přihrávku středem zachytil Lucas Perrin, jenž byl poté ještě faulovaný.
     
    5
    Gerzino Nyamsi (Štrasburk) podrazil soupeře, a jelikož se jednalo o zákrok zezadu, byla poprvé vytažená žlutá karta.
     
    4
    Zakončení registrujeme také na druhé straně, kde si míč na střed posunul Ludovic Blas. Jeho pokus z hranice vápna ale cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    3
    Centrovaný míč se odrazil do zadní části vápna, kde se nacházel Ângelo Gabriel. Jeho zakončení bylo obráncem sražené k první tyči, kde byl připravený Steve Mandanda.
     
    2
    Stade Rennes dnes hraje v červených dresech, naopak hostující Štrasburk oblékl bílou sadu. Vraťme se na trávník, kde byl faulovaný Emanuel Emegha.
     
    1
    Zatímco nad stadionem je duha, hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení zápasu. Jelikož Matz Sels vyhrál los a vybral si stranu, tak Rennes se chopilo úvodního výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rozhodčí přivádějí na hrací plochu zahajovací jedenáctky obou mužstev, což značí, že za pár chvil začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Mandanda – Assignon, Omari, Belocian, Truffert – Bourigeaud (C), Matić, D. Doué – Blas, Kalimuendo, Gouiri.
    Náhradníci: Gallon – G. Doué, Rieder, Salah, Santamaría, Terrier, Theate, Wooh, Yıldırım.

    RC Štrasburk: Sels (C) – Senaya, Nyamsi, Perrin, Delaine – Mwanga, Doukouré – Bakwa, Emegha, Gabriel – Sahi.
    Náhradníci: Bellaarouch – Deminguet, Gameiro, Guilbert, Mothiba, Prcić, I. Sissoko, Sobol, A. Sylla.

    Rozhodčí: Batta – Favre, le Tellier.
     
    Střetnutí mezi Rennes a Štrasburkem startuje v neděli pět minut po 17 hodině. Doufejme, že uvidíme další zajímavou zápletku, plnou hezkých fotbalových akcí. Kdo se bude radovat z vítězství?
     
    Před letošní sezonou vyhlásilo Rennes boj o příčky zaručující Ligy mistrů, potažmo nahánění PSG v cestě za titulem. Ovšem opak se stal pravdou a domácí hráči do soutěže nevstoupili vůbec dobře. Po devíti zápasech mají pouze jedenáct bodů, což stačí až na desátou příčku. Rennes má obrovské potíže v defenzivní části hry, jelikož inkasovalo už dvanáct gólů. Ještě hůře je na tom Štrasburk, jenž má ještě o bod méně, nežli jeho dnešní soupeř. Aktuálně se hostující tým nachází na čtrnácté pozici a je pouze dva body od barážové příčky. Také Štrasburk má problémy s inkasováním gólů, už jich dostal čtrnáct. Čekají nás gólové hody?
     
    Francouzská Ligue 1 Uber Eats se znovu hlásí o slovo, a tak vás vítám u desátého kola, v němž se proti sobě postaví Stade Rennes FC a RC Štrasburk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:05.

    Michal Luxa

    Góly: 23. Truffert – 81. Mothiba

    Karty:   45. Matić (REN), 61. Assignon (REN) – 5. Nyamsi (SSG), 23. Sels (SSG)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 14:16.
    Stade Rennes: Mandanda – Assignon (70. G. Doué), Omari, Belocian, Truffert – Bourigeaud (C), Matić (75. Santamaría), D. Doué – Blas (82. Rieder), Kalimuendo (70. Terrier), Gouiri (82. Salah).
    Náhradníci: Gallon – Theate, Wooh, Yıldırım.

    RC Štrasburg Alsace: Sels (C) – Senaya, Nyamsi, Perrin, Delaine (86. Sobol) – Mwanga (76. Deminguet), Doukouré – Bakwa, Emegha (76. Guilbert), Gabriel (58. Gameiro) – Sahi (58. Mothiba).
    Náhradníci: Bellaarouch – Prcić, I. Sissoko, A. Sylla.

    Rozhodca: Batta – Favre, le Tellier