Brest – Paríž 2:3 (kon.) | Lille – Monaco 2:0 (kon.) | Metz – Le Havre 0:0 (kon.)
Montpellier – Toulouse 3:0 (kon.) | Rennes – Štrasburg 1:1 (kon.)
koniec
Stade Brestois 29
2:3 (1:2)
Paríž Saint-Germain
cz Nedeľa 29.10.2023, 13:00 • Stade Francis Le Blé, Brest • Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Ošklivý faul Randala Kola Muaniho (PSG) na pravé straně vede k další udělené kartě.
     
    90+1
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Nordi Mukiele.
     
    90
    Kylian Mbappé (PSG) dostává žlutou kartu, zřejmě za příliš divoké oslavy. To mu nicméně může být vesměs jedno, jelikož se za chvíli stáhne ze hřiště.
    89. Kylian MBAPPÉ - 2:3
     
    89
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelná smůla pro domácího brankáře! KYLIAN MBAPPÉ totiž zachytil odražený míč po Bizotově zákroku a ač penaltu neproměnil, jeho dorážka na opačnou stranu svatyně už do sítě zaplula – 2:3!
     
    88
    Výborný Bizot správně odhadl stranu a vyrazil Mbappého penaltu před sebe!
     
    88
    Rozhodčí Brisard nechával duelu volný průběh, teď si však dřívější absenci karet kompenzuje. Za protesty jsou trestáni Marco Bizot (BST) a Fabian Ruiz (PSG).
     
    87
    Závěr bitvy v Brestu je hodně nefotbalový, teď byla k vidění pro změnu strkanice před Bizotem. Karty obratem vidí Jonas Martin (BST) a Ašraf Hakimí (PSG).
     
    86
    Lilian Brassier (BST) zpětně dostává žlutou.
     
    86
    Brassier skutečně fauloval, závěr dnešního utkání okoření penalta pro Paris Saint-Germain!
     
    84
    Brassier si teď v souboji s Kolem Muanim ve vápně počínal hodně ostře a hosté chtějí penaltu! Tuhle situaci bude určitě ještě prošetřovat VAR, uvidíme, co na to řekne...
     
    83
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Romain Del Castillo, přichází Ašraf Darí.
     
    83
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Steve Mounié, přichází Mathias Lage.
     
    74
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází I Kang-in, přichází Vitinha.
     
    72
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Jérémy Le Douaron, přichází Martin Satriano.
     
    71
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Mahdi Camara, přichází Jonas Martin.
     
    70
    Pařížané se znovu ocitli v hodně nepříjemné situaci, Donnarumma krom nepříjemné střely musel řešit také dvě dorážky! Enriqueho svěřenci hru nemají ani trochu pod kontrolou!
     
    67
    Pohádkový obrat byl málem dokonán! Del Castillo dlouhým balónem na zadní tyč našel nabíhajícího Le Douarona, který ale v ideální pozici nedokázal míč pořádně nasměrovat na Donnarummu!
     
    65
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Hugo Magnetti, přichází Kamory Doumbia.
     
    63
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Bradley Barcola, přichází Ousmane Dembélé,
    ze hřiště odchází Gonçalo Ramos, přichází Randal Kolo Muani.
     
    61
    Od dalšího gólu PSG nás teď dělilo jen pár desítek centimetrů, na tribunách to zahučelo! Zaïre-Emery zachytil odražený míč na hraně vápna a kratičkým pasem vybídl ke střele Ruize, který balón zakroutil vedle vzdálenější tyče!
    52. Jérémy Le Douaron - 2:2
     
    52
    Brest právě vstřelil branku!
    Stadion v Brestu vybuchl radostí, domácím se podařilo nápor přetavit ve vyrovnávací branku a ve dvaapadesáté minutě začínáme zase od začátku! Může za to JÉRÉMY LE DOUARON, který v šestnáctce hlavou letící míč nasměroval do vzdálenějšího dolního rohu! Donnarumma se za ním pouze nehybně ohlédl – 2:1!
     
    52
    Donnarumma je pod tlakem! Po rohovém kopu se v nebezpečné pozici uvolnil Mounié, jehož skákající střela z voleje byla zblokována!
    43. Steve MOUNIÉ - 1:2
     
    43
    Brest právě vstřelil branku!
    Obrana borců v černém zaspala a hned za to draze zaplatila! Krátce po vhazování na hostující polovině se k centru na levém křídle dostal Lala, který balón nasměroval na nedostatečně střeženého STEVA MOUNIÉHO a ten hlavičkou vykřesal jiskru naděje pro svůj výběr – 1:2!
     
    34
    Pozor, v Brestu možná uvidíme penaltu! Útočící Locko se těsně po průniku do vápna svalil na trávník po kontaktu s Danilem a Barcolou, situaci si ještě prohlíží muž u videa...
    28. Kylian MBAPPÉ - 0:2
     
    28
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    Po bleskovém brejku PSG už je to o dvě branky! I Kang-in vzdušným pasem na obranu připravil parádní sólo pro KYLIANA MBAPPÉHO, jenž naběhl až do domácího vápna, na sekundu se odpoutal od obránce a zakončil přímo za Bizota, který ani nestihl nijak zareagovat – 0:2!
     
    20
    I Kang-in si na hranici šestnáctky narazil míč s Ramosem a navzdory dotěrným protihráčům se dostal ke střele, Bizot nebezpečný balón vyrazil vysoko nad bránu! Další roh pro PSG!
    16. Warren ZAÏRE-EMERY - 0:1
     
    16
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    Hosté teď byli krátkou dobu pod tlakem, který ale nakonec rozbili a hned z následného útoku se prosazují! Barcola z levé strany naservíroval míč napravo volnému WARRENU ZAÏRE-EMERYMU, který si se zakončením následně vůbec nelámal hlavu a nádhernou dalekonosnou střelou obral Bizota o čisté konto – 0:1!
     
    12
    Hakimí teď pořádně zkomplikoval život svému brankáři a poté, co zkrotil centr z pravé strany, mu míč nepochopitelně přihrál! Donnarumma ve složité situaci nabil protihráči, jehož následná nabídka na štěstí pro PSG nikoho nenašla.
     
    5
    Na Stade Francis Le Blé visí ve vzduchu gól! Barcola kratičkou přihrávkou vybídl k zakončení Zaïra-Emeryho, jehož prudkou ránu do středu brány připravený Bizot vyrazil!
     
    3
    Zničehonic přišla obrovská šance! Jako blesk z čistého nebe se po zachycení dlouhé přihrávky před Bizotem uvolnil I Kang-in, který donutil gólmana zakročit! Barcola se natahoval po dorážce, ta mu ale nevyšla dle představ!

    Vojtěch Martinek

    Góly: 43. Mounié (Lala), 52. Le Douaron (Del Castillo) – 16. Zaïre-Emery (Barcola), 28. K. Mbappé (Lee Kang-in), 89. K. Mbappé

    Karty:   86. Brassier (BST), 87. Martin (BST), 88. Bizot (BST) – 87. Hakimi (PSG), 88. Ruiz (PSG), 90. K. Mbappé (PSG), 90+4. Kolo Muani (PSG)

    Nepremenená penalta: 88. K. Mbappé (PSG), brankár Bizot zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 8:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:10.
    Stade Brestois 29: Bizot – Lala, Chardonnet (C), Brassier, Locko – Mah. Camara (71. Martin), Lees-Melou, Magnetti (65. Doumbia) – Del Castillo (83. Dari), Mounié (83. Lage), Le Douaron (72. Satriano).
    Náhradníci: Coudert – Amavi, Le Cardinal, Bráhímí.

    Tréner: Éric Roy.

    Paríž Saint-Germain: Donnarumma – Hakimi, Danilo, Škriniar, Hernández – Ruiz, Zaïre-Emery, Lee Kang-in (74. Vitinha) – Barcola (63. O. Dembélé), Ramos (63. Kolo Muani), K. Mbappé (C) (90+1. Mukiele).
    Náhradníci: Tenas – Ugarte, Ndour, E. Mbappé, Soler.

    Tréner: Luis Enrique.

    Rozhodca: Brisard – Auger, Debart.