Plzeň – Karviná 0:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta Praha 3:1 (kon.) | Bohemians – Slavia 0:2 (kon.)
koniec
Bohemians 1905
0:2 (0:1)
SK Slavia Praha
cz Nedeľa 29.10.2023, 18:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • Chance Liga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Muhamed Tijani, přichází Mick Van Buren,
    ze hřiště odchází Michal Tomič, přichází Jakub Hromada.
     
    90+1
    Oscar si našel odražený míč na hranici vápna a hodně solidní dělovkou protáhl Jedličku. Ten se musel řádně zaskvět, aby střelu vyrazil alespoň na roh.
     
    86
    Jurásek šikovně prostrčil balon mezi nohama Köstla k Provodovi, ten našel střílenou přihrávkou Oscara před úplně odkrytou brankou. Záložník Slavie v tutovce selhal, jenže nemusí příliš smutnit, neboť mu byl stejně máván ofsajd.
     
    83
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Josef Jindřišek,
    ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Jan Shejbal.
     
    82
    Žlutá karta pro tým Bohemians Praha 1905 (Martin Dostál).
     
    81
    Domácí rozhodně neplánují utkání jen tak dohrávat. Köstlův kroucený rohlíček si našel hlavu Matouška, ten ale nezatloukl míč do sítě, nýbrž těsně nad.
     
    80
    Po Dostálově centru z levé strany a Hůlkově hlavičce se o akrobatické zakončení pokusil Köstl, jeho okulahodící kop ale vyústil pouze ve střelu nad.
     
    78
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Christos Zafeiris, přichází Conrad Wallem,
    ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Sheriff Sinyan.
     
    71
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Vojtěch Smrž, přichází Robert Hrubý,
    ze hřiště odchází Martin Hála, přichází Ladislav Mužík.
     
    67
    Slavia právě vstřelila branku!
    Lacino, zatraceně lacino teď darovali domácí Slavii dvougólový náskok. Vondra odkopem trefil pouze napadajícího MOJMÍRA CHYTILA, jemuž se balon odrazil přímo do běhu. Útočník sešívaných tak v poklidu vnikl do šestnáctky a ač mu nabíhal Jurásek, Chytil se rozhodl zakončit sám a střelou na zadní tyč nedal Jedličkovi šanci zasáhnout. 0:2!
     
    62
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Václav Jurečka, přichází Matěj Jurásek.
     
    59
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Matyáš Kozák.
     
    49
    Zafeiris se zase jednou elegantně prosmýkl mezi dvojicí soupeřů a nabíjel do vyložené pozice Provodovi, ten se ale místo střely z první rozhodl driblovat vápnem a následně nepropálil blokující soupeře. Škoda pro hosty.
     
    45
    Žlutá karta pro tým SK Slavia Praha (Oscar). Důvodem je jeho podražení Křapky zezadu poté, co si domácí stoper šikovně vyměnil balon s Köstlem a už plánoval pokračovat v ofenzivním výpadu.
     
    33
    Slavii podruhé podržel fantastický Mandous. Köstl totiž zády k brance dokázal zakončit, jenže i on ztroskotal na zatím velice jistém gólmanovi sešívaných.
     
    32
    A domácí radosti nechybělo mnoho. Jánoš, jak je jeho dobrým zvykem, napřáhl ze střední vzdálenosti a donutil tak Mandouse k famóznímu zákroku!
     
    30
    Mojmír Chytil spálil nemožné! Skvělým presinkem vystihl Křapkovu malou domů, obešel Jedličku a z úhlu na něj zívala prázdná branka. Reprezentační forvard ale z tutovky trefil pouze boční síť. Nikdo by se nedivil, kdyby Slavia vedla již o dva góly...
     
    24
    Tepová frekvence domácích fandů se jen tak nezklidní. Do šestnáctky tentokráte vnikl Zafeiris, jehož zakončení zleva Jedlička reflexivně vyrazil před sebe. Z velmi nadějné pozice tak dorážel Jurečka, ten ale z voleje vysoko přestřelil.
     
    24
    Tentokráte si sešívaní nekomplikovali život. Po Ogbuově nákopu vlétl do vápna Chytil a v plném sprintu svoji střelou rozvlnil síť, bohužel pro Slavii ale jen tu boční.
     
    20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Už jsem chtěl napsat, že defenziva domácích nepříjemnou situaci opět zvládla, jenže to by byla prachsprostá lež. Centr Provoda sice Köstl odklidil mimo vápno, tam ale Oscar nabil MICHALU TOMIČOVI, jehož přízemní dělovka zapadla přesně do spodního rohu branky bezmocného Jedličky. 0:1!
     
    4
    Po stříleném centru Chytila z pravé strany se málem dostal Tijani do zakončení z bezprostřední blízkosti, po teči Vondry mu ale balon propadl mezi nohama a nakonec jej na roh uklidil Köstl.

    Michal Nussbauer

    Góly: 20. Tomič (Oscar), 67. Chytil

    Karty:   82. M. Dostál (BOH) – 45. Oscar (SLA)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:6.
    Bohemians 1905: Jedlička – Hůlka, Křapka, Vondra – Köstl, Jánoš (83. Jindřišek), Smrž (71. R. Hrubý), M. Dostál (C) – Hála (71. Mužík), Jan Matoušek (83. Shejbal) – Puškáč (59. M. Kozák).
    Náhradníci: Soukup, Reichl – Ad. Kadlec.

    Tréner: Jaroslav Veselý

    SK Slavia Praha: Mandous – Vlček, Ogbu, Bořil (C) – Tomič (90+2. Hromada), Oscar, Zafeiris (78. Wallem), Provod – Chytil (78. Sinyan), Tijani (90+2. Van Buren), Jurečka (62. M. Jurásek).
    Náhradníci: O. Kolář – Masopust, Tecl, Douděra, Dumitrescu, Ogungbayi.

    Tréner: Jindřich Trpišovský

    Rozhodca: Rouček – Nádvorník, Váňa

    Diváci: 6212