Liberec – K. Vary 1:2 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Bílí Tygři Liberec
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Utorok 24.10.2023, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga (ČR) • 45. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
    Autorem vítězné branky je LUKAS ZETTERBERG.
     
    63:40
    Při Danielu Královi teď stály téměř všechny tyče! Po střele Matěje Stříteského totiž nejprve zvonilo břevno a potom i tyč, puk se ale odrazil i s přispěním Melancona mimo nebezpečí.
     
    56:42
    A Tomáš Filippi si svojí dobrou akcí vynutil faul Energie! Roman Přikryl libereckého forvarda podrazil a hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    55:53
    Do konce třetiny zbývají čtyři minuty a sedm sekund a hosté si zahrají další powerplay, Jaromír Pérez si pomohl podrážením.
     
    54:45
    Trochu nenápadné nahození od Tomáše Rachůnka od pravých prken prolétla jen tak tak vedle Královy levé tyčky!
     
    53:30
    Filip Koffer si najel zničehonic do šance ve slotu a vypadalo to, že jen díky držadlu hole Daniela Krále zamířil kotouč až za jeho klec!
     
    47:22
    A domácí mohli jít do vedení ihned po návratu Tomáše Filippi z trestné lavice! Dopředu vyjel společně s Knotem, se kterým si vyměnil kotouč, následně naznačil střelu z první a namísto toho mu puk vrátil. Knot se ještě pokusil s toušem lehce zamíchat, nicméně tím se Frodl nenechal zmást a včas sevřel prostor mezi betony.
     
    46:30
    Důležitý zákrok pro domácího Daniela Krále! Právě Ondřej Procházka teď již mířil o poznání přesněji, nicméně liberecký gólman se proti jeho ostrému pokusu dokázal přesunout a puk schovat následně pod své tělo.
     
    45:19
    Ale pozor! Michal Ivan sice puk vyhodil ze svého pásma, avšak pouze mimo hřiště bez kontaktu s plexisklem, a tak jdou Tygři do tří!
     
    45:12
    A ani ne dvě minuty po návratu Liberce do pěti si Karlovarští zahrají další početní výhodu. Tomáš Filippi jde na trestnou za podrážení.
     
    41:49
    A hru v pěti proti čtyřem si teď na začátku třetí části zahrají energetici. Jakub Rychlovský si pomohl nedovoleným podrážením.
     
    39:20
    Tomáš Filippi přenesl puk na dobře situovaného Michala Bulíře, před kterým se zjevila odkrytá karlovarská branka, Dominik Frodl se ale fantasticky přesunul a zásahem lapačkou drží nerozhodný stav!
     
    38:00
    A konec druhé periody bude pro domácí ještě příjemnější! Ondřej Beránek nedovoleně podrážel a tygři se chystají na přesilovku 5 na 3.
     
    37:52
    Vítek Benda se provinil krosčekem, a tak si závěr druhé třetiny zpříjemní přesilovkou.
     
    35:00
    Jakub Dvořák si vyjel od modré čáry až na výlet brankovištěm Energie a málem se dostal i k zakončení okolo betonu Frodla, v pádu ale nedokázal zamířit ideálně.
     
    34:05
    To byla skvělá šance pro Kellyho Klímu! Přes celou šířku pásma jej našel najíždějícího si do slotu Ronald Knot, který náramně ubránil kotouč před několika karlovarskými hráči. Tygří forvard měl před sebou odkrytou karlovarskou klec, k jeho smůle ale puk poslal jen o kousek vedle tyčky ven.
     
    32:50
    Michalu Bulířovi nabil puk před Frodla z rohu Kelly Klímu a tygří borec s číslem 88 zamířil mezi ruku a tělo karlovarského brankáře. Tento prostor ale měl maskovaný muž pokrytý a zakročil svou lapačkou.
     
    32:15
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A hosté v přesilové hře srovnávají! TOMÁŠ RACHŮNEK si vyměnil kotouč s Janem Hladonikem nejprve zprava doleva a poté, co Hladonik puk vrátil prvnímu jmenovanému, následovala střela z ostrého úhlu do klece již bezmocného libereckého brankáře. Asistence: Jan Hladonik.
     
    31:02
    Hosté si zahrají početní výhodu poté, co se Jaroslav Vlach uchýlil ke krosčeku.
     
    28:07
    Lukas Zetterberg v souboji jeden na jednoho s libereckým brankářem prohrál! Forvard Energie zkusil domácího gólmana rozhodit blafákem, ten se ale nenechal a Zetterberga vybruslil.
     
    25:10
    Obrovská šance na odskočení pro šelmy! Nejprve pálil z první ve slotu Bulíř, tomu ale rána nesedla. Následně dostal pas na střelu z první Filippi na pravý kruh, ten ale po ledě trefil jen Frodla.
     
    24:49
    Tygři si zahrají více jak minutu v pěti proti třem po faulu Tomáše Havlína! Pro tuto příležitost si tak liberecká střídačka vyžádala oddechový čas.
     
    23:53
    Avšak jejich honbu za srovnáním brzdí faul Filipa Koffera, který míří na trestnou lavici za hákování.
     
    19:47
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Kelly Klíma – 5 min., bitka,
    Jan Šír – 5 min. + OK, bitka.

    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Iikka Kangasniemi – 5 min., bitka,
    Jiří Černoch – 5 min. + OK, bitka.
     
    19:47
    To bylo něco! Do pěstního souboje se nyní vydali Kelly Klíma a Iikka Kangasniemi a navrch měl liberecký borec. V momentě, kdy ale mohl Klíma zasadit finskému soupeři pořádný pravý hák, do souboje přijel zničehonic jako třetí kapitán hostů Jiří Černoch. Na ledě se následně strhla mela mezi téměř všemi hráči, jelikož si Tygři rozhodně nenechali líbit od Černocha jeho vstup do rvačky! Sudí tak momentálně řeší, jak se situací naloží a komu rozdají jaké tresty.
     
    18:20
    Michal Plutnar vypálil od modré a poté, co do jeho střely vložil hůl některý z jeho spoluhráčů, si puk našel cestu až na Královo břevno!
     
    10:55
    A právě liberecká sedmasedmdesátka se v následném souboji o kotouč v pásmu Varů provinila podrážením. Svoji první početní výhodu v zápase tak dostanou také hosté.
     
    10:00
    Ronald Knot vyslal střelu ze spodku pravého kruhu a puk následně orazítkoval pravou Frodlovu tyčku!
     
    06:48
    Před Tomášem Rachůnkem se otevřela náramná šance na srovnání po nahrávce od Iikky Kangasniemiho, karlovarské třicítce ale puk podjel pod čepelí hole!
     
    04:34
    Lukáš Plos v obrovské šanci na premiérovou trefu v extralize! Ronald Knot jej vybídl náramně přes celé pásmo, nepokrytý tygří mladík ale trefil pouze připraveného Dominika Frodla. Nepoštěstilo se mu poté ani v následné dorážce.
     
    03:43
    Iikka Kangasniemi teď ujel po pasu od Matěje Stříteského téměř sám na Daniela Krále a po jeho střele zápěstím zvoní Home Credit Arenou tyč!
     
    01:49
    Michalu Bulířovi nahrál Kelly Klíma zpoza branky a liberecká osmaosmdesátka jen tak tak nenavýšila klepnutím do kotouče vedení Tygrů!
     
    01:22
    První vyloučení tohoto duelu je připsáno Ondřeji Dlapovi, který nedovoleně podrážel.
     
    00:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    To je bleskový start od domácích! MARTIN FAŠKO-RUDÁŠ poslal puk Frodlovi mezi betony a hostující brankář jej ve svém sevření neudržel. Touš mu tak pomalým tempem proklouzal až za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Filippi, Ronald Knot.

    Jan Kordík

    Góly a asistencie: 1. Faško-Rudáš (Filippi, Knot) – 33. Rachůnek (Hladonik), rozh. náj. Zetterberg

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Kelly Klíma (LIB)
    0:0   Dávid Gríger (KVA)
    2. séria:
    0:0   Tomáš Filippi (LIB)
    0:1   Matěj Stříteský (KVA)
    3. séria:
    1:1   Adam Najman (LIB)
    1:1   Tomáš Rachůnek (KVA)
    4. séria:
    1:1   Michal Bulíř (LIB)
    1:1   Ondřej Beránek (KVA)
    5. séria:
    1:1   T.J. Melancon (LIB)
    1:2   Lukas Zetterberg (KVA)


    Bílí Tygři Liberec: D. Král (Hrenák) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Budík, J. Dvořák, Derner – Rychlovský, Filippi (C), Faško-Rudáš – Bulíř (A), A. Najman, Flynn – Vlach (A), Pérez, Klíma – Pekař, Šír, Plos.
    Tréner: Filip Pešán

    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Bartejs, Stříteský, Havlín, Dlapa, Benda – Rachůnek (A), Černoch (C), Kangasniemi – Jiskra, Gríger, O. Beránek (A) – O. Procházka, Hladonik, Koffer – Redlich, R. Přikryl, Zetterberg.
    Tréner: David Bruk

    Rozhodca: Hribik, Květoň – Kajínek, Ondráček