Litvínov – Vítkovice 6:3 (kon.) | Plzeň – Hradec Králové 3:2 (kon.) | Pardubice – Třinec 4:3 (po pr.)
Kladno – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 5:2 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
5:2 (0:2, 2:0, 3:0)
Bílí Tygři Liberec
cz Piatok 20.10.2023, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga (ČR) • 12. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    ADAM ZBOŘIL znovu vystihl liberecký přechod přes střední pásmo a tentokrát sám dopravil kotouč do odkryté branky Bílých Tygrů. Asistence: Tomáš Marcinko.
     
    57:22
    Liberec to stejně zkusí v šesti, Král míří na střidačku!
     
    57:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Zbořil vystihl přechod hostů přes střední pásmo a okamžitě uvolnil STEVA MOSESE, jenž po jízdě na levém křídle umístil puk pod horní tyč liberecké branky a kompletuje svůj první hattrick v dresu Komety. Asistence: Adam Zbořil.
     
    54:14
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Tomáš Vincour – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jayce Hawryluk – 2 min., hrubost.
     
    51:48
    Puk se ve slotu dostal na hůl Vlacha, ten usiloval o hattrick bekhendovým zakončením, ale Furch včas sklepl betony!
     
    51:25
    Dnešní utkání sleduje 6433 diváků.
     
    51:25
    Liberec dostane příležitost k vyrovnání, menší trest za hákování obdržel Radek Kučeřík.
     
    45:58
    Cingel našel na hranici brankoviště Okála, který mohl ihned navýšit vedení Brna, ale ani nadvakrát se mu nepodařilo puk procpat za záda libereckého brankáře Krále!
     
    45:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už se Kometa raduje z regulérní branky! Ihned po vhazování se ke střele dostal brněnský obránce RADEK KUČEŘÍK a teď už opravdu zaznamenal obrat ve skóre pro brněnské barvy. Asistence: Adam Zbořil, Tomáš Marcinko.
     
    41:21
    Branka neplatí!
     
    41:21
    Liberec využívá možnosti trenérské výzvy a celá situace bude ještě zkoumána na videu!
     
    41:21
    Kometa právě vstřelila branku! Tomáš Vincour dorazil puk za záda Krále, ale rozhodčí na základě zkoumaného videozáznamu nemohl branku uznat, protože Jakub Flek ve snaze usměrnit nahození brněnského obránce zahrál puk vysokou holí.
     
    37:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Kometa to stihla ještě v přesilové hře a tři vteřiny před návratem Filippiho na led se podruhé v utkání prosazuje STEVE MOSES, znovu mu puk předložil na levý kruh Ščotka a v Brně se začíná znovu. Asistence: Jan Ščotka, Jakub Flek.
     
    36:35
    Totožná situace jako u první branky Brna, Ščotka nabil Mosesovi na levý kruh, ale tentokrát se Král stačil přemístit a zasáhnout! Kometa nadále svírá oslabenou čtveřici hostů.
     
    35:15
    Kometa teď dostane možnost vyrovnat! Dvě minuty za podrážení obdržel liberecký kapitán Tomáš Filippi.
     
    28:18
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané nakonec přeci jen využívají přesilovou hru a snižují skóre na rozdíl jediné branky! Ščotka poslal puk na STEVE MOSESE, který z vrcholku levého kruhu propálil libereckého brankáře Krále. Asistence: Jan Ščotka, Jakub Flek.
     
    26:55
    Zbořil poslal puk mezi kruhy, kde si jej na holi srovnal Zaťovič a bekhendem mířil pod horní tyč, o pár čísel ale puk zvedl nad branku tygrůl!
     
    26:38
    Kometa ze své aktivity těží přesilovou hru, menší trest za sekání obdržel Ronald Knot.
     
    25:18
    Další tlak Brna! Zaťovič poslal puk do mezikruží, kde měl tutovou příležitost Holland, ale ani tentokrát brněnské publikum neslaví, Král zatím chytá fantasticky!
     
    20:34
    Moses se ocitl v bezprostřední blízkosti Královy branky, poté co mu puk předložil Okála, ale ani tentokrát se Kometa neraduje z potřebné kontaktní branky, Král dokázal znovu slibnou šanci Brna zneškodnit!
     
    12:13
    Bulíř zaváhal na útočné modré a díky tomu ujížděli do přečíslení Cingel s Flekem, druhý jmenovaný obdržel bekhendovou přihrávku, ale nedokázal puk usměrnit na Krále.
     
    11:20
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Adam Boltvan – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.

    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Kelly Klíma – 2 min., nedovolené bránění.
     
    07:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři odskakují do dvoubrankového vedení! Tomáš Filippi vyhrál vhazování v útočném pásmu a ihned se do puku znovu opřel JAROSLAV VLACH, který druhou trefou v utkání zajišťuje Liberci dvoubrankové vedení. Asistence: Tomáš Filippi.
     
    06:30
    Kometa mohla ihned srovnat, Vincour v přečíslení předložil puk na hůl Horváta, ale skvěle se stačil přemístit i brankář Král.
     
    06:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení! S pukem se po levém křídle dostal do útočného pásma Budík a předložil puk na osu hřiště, odkud přesně mezi betony Furcha zamířil JAROSLAV VLACH. Asistence: Vojtěch Budík.
     
    06:01
    Kometa teď předvedla pohlednou kombinaci a nebyla daleko od otevření skóre! Vše začalo u Holíka ve středním pásmu, který vysunul Ďalogu, brněnský obránce ve vysoké rychlosti najel do útočného pásma a přenechal puk za sebou pro Fleka, ten už z levého kruhu střílel, Král puk vyrazil a ze druhé vlny zakončoval Gazda, liberecký brankář svůj tým podržel a betonem zlikvidoval i druhou střelu! Následuje komerční přestávka.
     
    04:29
    Skvělý zákrok brankáře Furcha! Přihrávku Filippiho umístil na brněnskou branku ve slotu Hawryluk, domácí brankář dokázal včas zareagovat!
     
    02:46
    Liberec si zahraje první přesilovou hru v utkání, menší trest za sekání obdržel domácí útočník Pavel Jenyš.

    Jan Tajzler

    Góly a asistencie: 29. Moses (Ščotka, Flek), 38. Moses (Ščotka, Flek), 46. Kučeřík (Zbořil, Marcinko), 58. Moses (Zbořil), 59. Zbořil (Marcinko) – 7. Vlach (Budík), 8. Vlach (Filippi)


    HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Ščotka (A), Kaňák, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda – Okál, Cingel, Moses – Kohout, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Jenyš, Vincour, Boltvan – Horváth.
    Tréner: Modrý

    Bílí Tygři Liberec: D. Král (Hrenák) – Melancon, Ivan, Knot, Galvas, Budík, J. Dvořák, Derner – Faško-Rudáš, Filippi (C), Vlach (A) – Flynn, A. Najman, Rychlovský – Hawryluk, Bulíř (A), Pérez – Klíma, Šír, Pekař.
    Tréner: Pešán

    Rozhodca: Hribik, Pilný – Hnát, Lhotský

    Diváci: 6433