Česko – Dánsko 0:0 (kon.) | Poľsko – Estónsko 5:0 (kon.)
koniec
Česko
0:0 (0:0)
Dánsko
cz Utorok 17.10.2023, 18:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina I
Predzápasové kurzy
     
    Češi tak ani ve třetím utkání v kvalifikační skupině I nedokázali zvítězit. Po třech duelech mají na kontě jen dva body a jsou na čtvrtém místě. Hůře je na tom jen poslední Litva. Cesta na šampionát na Slovensko se tak výrazně komplikuje. Příští kvalifikační duel čeká lvíčata až v březnu, kdy budou doma hostit v dost možná klíčovém duelu skupiny Island. V listopadu se ještě v přátelském utkání představí proti Slovensku. (19:55:56)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:25.
     
    Je konec! Český výběr do jedenadvaceti let nakonec v oslabení uhrál s Dánskem remízu 0:0. Utkání bohužel ovlivnila nedisciplinovanost Matěje Juráska. Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla zajímavou bitvu. Ve 13. minutě hrozil Kvitsgaarden, který otřel míč o tyč. Na opačné straně vypálil z dálky Kabongo, ale minul branku. Ve 22. minutě si na Suchomelovu přihrávku do vápna počkal Sejk, jenže v záklonu přestřelil. Ve 38. minutě viděl naprosto zbytečnou druhou žlutou kartu Matěj Jurásek, který byl vyloučen. I v oslabení ale nebezpečně vypálil Kabongo, jenže Dánsko podržel brankář. Z poslední akce první půle mohli otevřít skóre hosté, jenže Chukwuani obstřelem netrefil branku. Po změně stran už měli ze hry mnohem více Dánové, ale Češi výborně bránili. V největší šanci druhé půle se v 85. minutě zjevil Ross, jenže hlavičkoval nad břevno.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Prebsl za odkopnutí míče po přerušení viděl žlutou kartu.
     
    90+5
    Češi v samotném závěru zahrávali přímý kop. Jeho exekuce se ujal Křišťan, nicméně dánský obránce míč odhlavičkoval do ruky Prebsla.
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým Dánsko (Nielsen).
     
    90+3
    Kristensen vypálil z velké vzdálenosti, jenže míč netrefil ideálně a poslal jej vysoko na tribunu za Horníčkovou brankou.
     
    90+2
    Václav Sejk vypomohl defenzivě na hranici velkého vápna a odkopl míč do bezpečí. Dánové v posledních minutách mačkají soupeře u jeho vápna.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90
    Další přízemní centr před českou branku ve skluzu odvrátil důrazný Chaloupek. Dánové mají tlak, ale Češi i v oslabení drží remízu.
     
    89
    Lukáš Horníček šel po rohovém kopu Dánska sebevědomě mezi hlavičkáře a míč vyboxoval. Dánský kapitán jej navíc atakoval v rozporu s pravidly.
     
    88
    Koželuh se skvěle vrátil s Victorem Lindem, který by v opačném případě šel sám na Horníčka. Český obránce v poslední chvíli odkopl míč na roh.
     
    87
    Suchomel opět skvělým obranným zákrokem zablokoval soupeřovu ránu zpoza velkého vápna. Krajní obránce českého výběru hraje fantastický duel.
     
    86
    Češi měli k dispozici standardní situaci na polovině soupeře. Křišťan poslal do vápna zajímavý centr, ale českou akci zhatil odmávaný ofsajd.
    85. Ross v největší šanci druhé půle
     
    85
    Ross se krátce po příchodu na hřiště mohl stát dánským hrdinou. Nováček na hřišti si naskočil na prudký centr, jenže hlavičku umístil nad břevno!
     
    85
    Suchomel se skvěle vrátil na malé vápno, odkud před dobíhajícím soupeřem odvrátil nebezpečný centr z levé strany.
     
    84
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Kvistgaarden, přichází V. Lind,
    ze hřiště odchází A. Lind, přichází Ross.
     
    83
    Koželuh posunul míč na rozběhnutého Patrika Vydru, ke kterému se stáhl obránce, ale míč se nakonec od nohy Patrika Vydry odrazil do zámezí.
     
    82
    Suchomel našel na levé straně Vechetu, jenže ten si nepotykal s převzetím míče, který mu utekl do zámezí. Dánové se znovu mohou vydat vpřed.
     
    81
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Kabongo, přichází Vecheta.
     
    79
    Patrik Vydra sice nebyl podle rozhodčího faulován, ale zůstává ležet na trávníku. Adelgaard se následně pustil do slovní přestřelky s českou defenzivou.
     
    78
    Kabongo už je zpátky na trávníku a ještě zkouší zranění rozběhat. Podle pohybu to ale úplně v pořádku není a český útočník je limitován.
     
    77
    Kabongo je za postranní čárou a Češi se musí bránit v devíti lidech.
     
    76
    Zdravotní problémy má také Christophe Kabongo, který má problémy s nohou. U dosud nejlepšího českého hráče už jsou zdravotníci.
     
    75
    Jakub Křišťan zůstává po souboji na polovině hřiště na zemi a drží se za levý stehenní sval. Nakonec ale bude schopen pokračovat ve hře.
     
    74
    Prebsl musel přidat ve vlastním vápně, aby se tělem dostal před dobíhajícího soupeře v bílém dresu. Nakonec si musel pomoci odkopem do autu.
     
    73
    Patrik Vydra byl přidržen soupeřem v souboji na polovině hřiště. Sudí hru přerušil, což je možná z pohledu českého týmu škoda, protože by mohl jít do zajímavého útoku.
     
    71
    Václav Sejk si po nákopu českého brankáře pomohl žduchnutím soupeře a sudí mu odpískal nedovolený zákrok.
     
    70
    Po následném rohovém kopu musel jít Horníček ven z branky, aby míč vyboxoval. Jeden z dánských hráčů jej navíc trefil nedovoleným způsobem, což neuniklo zraku hlavního arbitra.
     
    69
    Prebsl odvrátil další přízemní centr. Bohužel pro český tým však míč trefil nešťastně a daroval Dánům rohový kop.
     
    68
    Sorensen dostal přihrávku do pokutového území, jenže podle asistenta rozhodčího si nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdu.
     
    67
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Rasmussen, přichází Bundgaard,
    ze hřiště odchází Dorgu, přichází Adelgaard.
     
    65
    Kvistgaarden si v souboji se Suchomelem pomohl nedovoleným zákrokem a doslova svalil českého obránce k zemi.
     
    64
    Jeden z dánských útočníků dotíral na českého brankáře. Horníček musel vyrazit až na hranici velkého vápna, kde míč udržel v rukavicích.
     
    62
    Žlutá karta pro tým Dánsko (Kvistgaarden).
     
    61
    Horníček musel rozehrávat pod tlakem napadajícího soupeře, nicméně jeho odkop skončil v zámezí.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Dánsko zatím nedokáže početní převahu využít.
     
    58
    Žlutá karta pro tým Dánsko (Dorgu).
     
    58
    Češi zahrávali přímý kop, nicméně hlavní rozhodčí v pokutovém území viděl nedovolený zákrok Koželuha.
     
    56
    Václav Sejk se vrhl do hlavičkového souboje, nicméně si podle rozhodčího pomohl v souboji rukou.
     
    55
    Stopeři českého výběru kombinují na vlastní polovině, nicméně nikdo v červeném se zatím nedostává na dánskou polovinu.
     
    53
    Kabongo se vrhl do hlavičkového souboje na polovině hřiště, nicméně prodloužil míč jen do míst, kde byli obránci.
     
    52
    Kabongo z pravé strany pokutového území vypálil přímým nártem, nicméně jeho ránu z úhlu dánský brankář udržel v rukavicích.
     
    51
    Dánové jsou v úvodu druhého poločasu o něco aktivnější, nicméně pevný defenzivní val českého výběru zatím zvládá centry uskákat.
     
    50
    Horníček diriguje rozehrávku českého výběru, nicméně jeho nákop na levou stranu skončil v moci soupeři.
     
    49
    Dánové se dostali vpřed, nicméně centr z levé strany srazil dobře postavený Suchomel mimo velké vápno.
     
    47
    Kabongo se dostal do pokutového území, nicméně jeho technický pokus srazil obránce do rukavic brankáře.
     
    46
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Daněk, přichází Icha.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla zajímavou bitvu. Ve 13. minutě hrozil Kvitsgaarden, který otřel míč o tyč. Na opačné straně vypálil z dálky Kabongo, ale minul branku. Ve 22. minutě si na Suchomelovu přihrávku do vápna počkal Sejk, jenže v záklonu přestřelil. Ve 38. minutě viděl naprosto zbytečnou druhou žlutou kartu Matěj Jurásek, který byl vyloučen. I v oslabení ale nebezpečně vypálil Kabongo, jenže Dánsko podržel brankář. Z poslední akce první půle mohli otevřít skóre hosté, jenže Chukwuani obstřelem netrefil branku.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Dánové zahodili vyloženou šanci! Po krásné kombinaci na hranici velkého vápna se ve vápně zjevil osamocený Chukwuani, jehož obstřel skončil nad břevnem!
     
    44
    Václav Sejk svalil jednoho ze soupeřů k zemi a v závěru poločasu nabídl Dánsku přímý kop. Dánové jej bleskově rozehráli, ale centr zatím nepřišel.
    43. Kabongova rána
     
    43
    Češi se i v oslabení mohli ještě před přestávkou dostat do vedení! Kabongo prošel do vápna, zkusil pohotovou ránu, ale dánský brankář jeho pokus vyrazil na roh!
     
    42
    Po centru do velkého vápna se natahoval Kvistgaarden, jenže míč jen přizvedl hlavou. Balón následně na hrací ploše nedohnal ani Rasmussen.
     
    41
    Před českou branku přiletěl přízemní centr z levé strany, ale Vydra stál ve správném prostoru a balón jednoduše odpálil do bezpečí.
     
    40
    Kabongo napadal rozehrávku dánských stoperů na polovině soupeře. Dánové ale okamžitě vyrazili vpřed a chtějí nedisciplinovanost Juráska potrestat ještě před přestávkou.
    38. Červená karta po 2. žluté
     
    38
    Obrovská komplikace pro český tým! Matěj Jurásek zahrál rukou ve vápně a sudí jej po druhé žluté kartě poslal do šatny!
     
    37
    Znovu to Dánové přehnali s důrazem kolem velkého vápna. Do souboje si dal tělo Patrik Vydra, kterého k zemi povalil Rasmussen.
     
    36
    Chaloupek vletěl do souboje ostrým skluzem, nicméně podle rozhodčího nešlo o nedovolený zákrok. Dánové budou pouze vhazovat.
     
    35
    Dánové dopravili míč do vápna, kde se balón několikrát nebezpečně odrazil. Skvělou práci odvedl Prebsl, po jehož zásahu zahrál dánský hráč rukou.
     
    34
    Kabongo si v pokutovém území naskočil na centr z pravé strany, jenže míč líznul jen mimo velké vápno. Češi ale zůstanou u míče, jelikož budou vhazovat.
     
    33
    Před Horníčkovu branku přiletěl další vysoký centr z pravé strany hřiště, ale nikdo v bílém tentokrát nedokázal hlavičkovat.
     
    32
    Suchomel si výborně pokryl náběh aktivního soupeře, před kterým míč jednoduše odehrál do bezpečí.
     
    31
    Dánové se znovu vydali na polovinu českého týmu. Na malé vápno přiletěl prudký centr z pravé strany, ale nikdo v bílém na pobídku nedosáhl.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme zajímavé utkání. Dánové jsou sice častěji na míči, ale oba týmy už měly obrovské šance.
     
    29
    Po dlouhém autu na malé vápno uviděl hlavní rozhodčí nedovolený zákrok českého hráče, který rukou trefil do temene Provstgaarda.
     
    28
    Provstgaard ukazuje v prvním poločase obrovské sebevědomí. Před napadajícím Sejkem si dovolil efektní zpracování a pomohl si malou domů.
     
    27
    Chukwuani chtěl patičkou uvolnit spoluhráče na levé straně, jenže míč se mu odrazil do zad a následně jej získali fotbalisté v červených dresech.
     
    26
    Dánové zaútočili po pravé straně, nicméně dlouhou přihrávku si skvěle pohlídal Suchomel, který míč nechal propadnout do zámezí.
     
    25
    Václav Sejk skvěle napadal rozehrávku Dánska na polovině soupeře, nicméně rychlonohý stoper si dokázal pomoci malou domů.
     
    24
    Stopeři Dánska se vysunuli na polovinu českého výběru. Pod tlakem se ocitl Fraulo, nicméně z napadání českého týmu vybruslil elegantně.
     
    23
    Kvistgaarden zůstává po souboji s Juráskem v předklonu a drží se za levý kotník. Matěj Jurásek by si měl na množství nedovolených zákroků dávat pozor, jednu žlutou kartu už má.
    22. Sejkova střela nad břevno
     
    22
    Václav Sejk zahodil vyloženou šanci! Po výborné přihrávce si míč ve vápně zpracoval, jenže levačkou ze záklonu poslal míč nad břevno!
     
    21
    Kabongo se pustil do vzdušného souboje na polovině soupeře, jenže důrazný obránce jej vytlačil k postranní čáře. Suchopárkův výběr zůstane u míče.
     
    20
    Horníček si pohlídal nákop za obranu českého týmů. Gólman portugalské Bragy následně rozehrál na osamoceného Prebsla.
     
    19
    Alexander Lind si při převzetí míče pomohl zpracováním rukou. Na nejlepšího střelce nejvyšší dánské soutěže si čeští stopeři musí dávat pozor. Prebsl u něj hlídkoval opravdu důsledně.
     
    18
    Václav Sejk napadal rozehrávku stoperů, jenže ti byli v kombinaci rychlejší než nohy českého útočníka.
     
    17
    Dánové znovu kombinují s míčem na polovině českého výběru. Z úvodních minut dnešního souboje se zdá, že Suchopárkův výběr chce spoléhat na protiútoky.
     
    16
    Do dalšího protiútoku se hnal Matěj Jurásek, jenže v klíčovou chvíli si míč předkopl příliš daleko před sebe a už jej nedohnal na hrací ploše.
    15. Kabongova rána
     
    15
    První možnost také na opačné straně! Na Daňkovu přihrávku si naběhl Kabongo, který si míč navedl do středu a střelou z dálky těsně přestřelil dánskou branku!
     
    14
    Matěj Jurásek poněkolikáté v utkání dohrál Chukwuaniho. Za tento skluz už viděl žlutou kartu.
    13. První možnost Dánska
     
    13
    Dánové zahodili první obrovskou možnost dnešního souboje! Po krásné kolmici se ve vápně zjevil Kvitsgaarden, jehož pokus lehce líznul tyč!
     
    12
    Daněk hledal zpětnou přihrávkou na hranici velkého vápna Vydru, jenže ten měl k míči o krok dál než obránce v bílém dresu dánské reprezentace.
     
    10
    Češi mají obrovské problémy s udržením míče. Další pokus o přenesení hry na pravou stranu skončil nákopem do autu.
     
    9
    Horníček se tentokrát musel vydat ven z pokutového území. Domácí brankář nakopl míč na polovinu hřiště, kde byl faulován jeden z českých hráčů.
     
    8
    Horníček si pohlídal centr z pravé strany a bez problémů si míč stáhl ze vzduchu do rukavic. Dánsko je ale v úvodu utkání o něco aktivnějším týmem.
     
    7
    Dánové na levé straně předvedli jednoduchou kombinaci, po které se do vápna hnal Chukwuani. Skvělou poziční hrou jej k zakončení nepustil Prebsl.
     
    6
    Jurásek znovu přidal na důrazu v souboji s Chukwuanim, kterého ostrým skluzem poslal k zemi. Sudí ale žlutou kartu nevytáhl a neodpískal ani faul.
     
    5
    Chukwuani chtěl v následném souboji s Juráskem zrychlit hru, jenže nepovedeným zpracováním se zahnal mimo hrací plochu. Češi se však zbrklou rozehrávkou připravili o míč.
     
    4
    Chukwuani byl faulován Juráskem a zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji. Podle všeho ale bude schopen pokračovat ve hře.
     
    3
    Dánové kombinují s míčem na vlastní polovině. Stopeři v bílém si vyměňují krátké přihrávky, nicméně se zatím nemohou dostat za středovou čáru.
     
    2
    Češi zahrávali přímý kop z pravé strany hrací plochy. Jeho exekuce se chopil Matěj Jurásek, jehož pobídka prolétla daleko do zámezí.
     
    1
    Hostující Dánsko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Češi se soupeře ihned vydali napadat, nicméně dánský brankář míč odkopl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Češi budou hrát v červeném, zatímco Dánsko oblékne bílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Horníček – Koželuh, Prebsl, Chaloupek, Suchomel – Vydra – Jurásek, Daněk, Křišťan, Kabongo – Sejk (C)
    Náhradníci: Vágner, Halinský, Tkáč, Šigut, Višinský, Labík, Endl, Icha, Vecheta

    Dánsko: Jorgensen – Gaei, Kristensen, Nielsen (C), Dorgu – Chumwuani, Fraulo, Sorensen – Rasmussen, Lind, Kvistgaarden
    Náhradníci: Jungdal, Lund, Kruse, Madsen, Lind, Ross, Bundgaard, Otoa, Adelgaard

    Rozhodčí: Sabotič – Hansen, Dias.
     
    Česko

    Českému výběru do jedenadvaceti let se po nepovedeném evropském šampionátu nevyvedl ani vstup do nového kvalifikačního cyklu. Po dvou duelech má výběr trenéra Suchopárka na kontě pouze bod. Na úvod Češi prohráli 1:2 na Islandu. V pátek se na domácí půdě představili proti Walesu, nad kterým dlouho vedli, nicméně branka z šesté minuty nastavení znamenala konečnou remízu 1.1. Ani do dnešního souboje nejde český výběr v roli jasného favorita.
     
    Dánsko

    Dánsko zatím prožívá mnohem lepší vstup do kvalifikační skupiny I než výběr Jana Suchopárka. Dánové v konkurenci Česka, Litvy, Islandu a Walesu drží po dvou odehraných duelech druhou pozici za vedoucím Walesem, který má o jedno odehrané utkání navíc. Na úvod Dánové zvítězili 2:1 v Litvě. Následně dokázali remizovat 2:2 proti Walesu. V září odehráli Dánové dva přípravné duely, ve kterých prohráli s Francií a Slovenskem.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání kvalifikace o postup na Mistrovství Evropy hráčů do 21 let mezi Českem a Dánskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly:

    Karty:   14. Jurásek (CZE), 90+5. Prebsl (CZE) – 58. Dorgu (DEN), 62. Kvistgaarden (DEN), 90+4. Nielsen (DEN)   38. Jurásek (CZE)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:25.
    Česko: Horníček – Koželuh, Prebsl, Chaloupek, Suchomel – Vydra – Jurásek, Daněk (46. Icha), Křišťan, Kabongo (81. Vecheta) – Sejk (C)
    Náhradníci: Vágner, Halinský, Tkáč, Šigut, Višinský, Labík, Endl, Icha, Vecheta

    Dánsko: Jorgensen – Gaei, Kristensen, Nielsen (C), Dorgu (67. Adelgaard) – Chumwuani, Fraulo, Sorensen – Rasmussen (67. Bundgaard), A. Lind (84. V. Ross), Kvistgaarden (84. V. Lind)
    Náhradníci: Jungdal, Lund, Kruse, Madsen, Lind, Ross, Bundgaard, Otoa, Adelgaard

    Rozhodca: Sabotič – Hansen, Dias