Azerbajdžan – Rakúsko 0:1 (kon.) | Gibraltar – Írsko 0:4 (kon.) | Grécko – Holandsko 0:1 (kon.)
Belgicko – Švédsko 1:1 (Nedohr.) | Luxembursko – Slovensko sk 0:1 (kon.) | Bosna – Portugalsko 0:5 (kon.)
Island – Lichtenštajnsko 4:0 (kon.)
nedohrané
Belgicko
1:1 (1:1)
Švédsko
cz Pondelok 16.10.2023, 20:45 • King Baudouin Stadium, Brusel • Kvalifikácia ME • Skupina F
Predzápasové kurzy
    Švédové poté, co se dozvěděli o smrti dvou svých fanoušků, odmítli v zápase pokračovat.
     
    Dnes se už hrát nebude! Zmíněná střelba, kterou má mít na svědomí terorista z ISIS, měla stát život dva nebo tři švédské fanoušky. Hráči obou týmů pochopitelně pokračovat nechtějí a moderátorka tak oznámila divákům, že bylo utkání ukončeno. Lidé zároveň zatím musejí zůstat v prostorách stadionu.
     
    Zápas je přerušen. Stále ale nevíme proč. V okolí stadionu se pravděpodobně muselo něco stát.
    45+1. Další šance Forsberga.
     
    45+1
    A další gólovka Švédů! Viktor Gyökeres posunul do šance Emilovi Forsbergovi. Ten si dal možná trošku delší první dotek a už nedokázal překonat vybíhajícího Selse!
    45+1. Forsbergova rána do břevna.
     
    45+1
    Krásná střela Emila Forsberga zpoza šestnáctky skončila na břevně! Teď měl Matz Sels velké štěstí, že krátce před pauzou neinkasoval.
    43. Lukaku nedokázal před prázdnou bránou dobře trefit míč.
     
    43
    První centr Carrasca obrana Švédska odvrátila. Domácí ale zůstali v útoku. K balónu se opět dostal Carrasco, který přízemním centrem hledal Romela Lukaka. K němu se míč dostal, ovšem urostlý útočník se nedokázal srovnat tak, aby hrací předmět uklidil do odkryté brány!
     
    36
    Mattias Svanberg zastavil unikajícího Orela Mangalu faulem. Vykoledoval si žlutou kartu.
    31. Romelu LUKAKU - 1:1
     
    31
    Belgie právě vstřelila branku!
    Pokutový kop s přehledem proměnil ROMELU LUKAKU! Útočník AS Řím poslal balón do horní části brány a na druhou stranu, než kterou si vybral brankář Olsen.
    30. Penaltová situace.
     
    30
    Penalta pro Belgii! Filip Helander podrazil v prostoru, kde to až tolik neřešilo, Orela Mangalu. Švédové tak dali soupeři vlastní chybou šanci na vyrovnání.
    20. Kulusevski si nepřišel na Selse.
     
    20
    Švédové hrají velmi dobře! Emil Forsberg vysunul Dejana Kulusevskiho, který z pravé strany postupoval na bránu. Byl už ale přeci jen v ostřejším úhlu a Matz Sels mu navíc snížil střelecký úhel. Ofenzivní záložník Tottenhamu tak nepropálil brankáře nepropálil. Následně šel míč do zámezí od Wahlqvista.
    15. Viktor GYÖKERES - 0:1
     
    15
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! Tohle byla nádherná individuální akce VIKTORA GYÖKERESE! Švédský útočník si vzal míč na vlastní polovině. Na půlícím kruhu se vyhnul skluzu Tielemanse a pokračoval směrem k pokutovému území. Tam si pohrál s veteránem Janem Vertonghenem, kterého nechal odklouzat do prázdna a přes vybíhajícího Selse otevřel skóre.
    14. Šance Bakayoka.
     
    14
    První gólová příležitost, kterou si vytvořili domácí! Pěkná akce Belgičanů na levé straně. Yannick Carrasco pak našel zpětnou přihrávkou Johana Bakayoka, jehož střelu však výtečně vytěsnil Olsen!
     
    12
    Na konci belgické útočné akce byl Romelu Lukaku, který se snažil svým typickým silovým způsobem natlačit do koncovky. Lindelöf s Wahlqvistem ho však ubránili a navíc se bude kopat od hostující brány.

    Martin Augustin

    Góly: 31. Lukaku (pen.) – 15. Gyökeres

    Karty:   36. Svanberg (SWE)


    Belgicko: Sels – Castagne, Faes, Vertonghen, Theate – De Ketelaere, Tielemans, Mangala – Bakayoko, Lukaku (C), Carrasco.
    Náhradníci: Kaminski, Bodart – Debast, Doku, Openda, Lukebakio, Deman, Vanheusden, Vermeeren, Keita, Batshuayi.

    Švédsko: R. Olsen – Wahlqvist, Lindelöf (C), Helander, Augustinsson – Svanberg, Cajuste, A. Ekdal, Forsberg – Kulusevski, Gyökeres.
    Náhradníci: Johansson, Nordfeldt – Holm, Claesson, Elanga, Lagerbielke, Karlsson, Starfelt, Larsson, Gustafson, K. Olsson, Quaison.

    Rozhodca: Mariani – Bindoni, Tegoni (ITA)