Winnipeg – Florida 6:4 (kon.) | Boston – Nashville 3:2 (kon.) | Columbus – NY Rangers 5:3 (kon.)
Detroit – Tampa Bay 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 5:2 (kon.) | Toronto – Minnesota 7:4 (kon.)
Montreal – Chicago 3:2 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 3:2 (kon.) | St. Louis – Seattle 2:1 (1:0 po s.n.)
San Jose – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Vegas – Anaheim 4:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 3:4 (kon.)
LA Kings – Carolina 5:6 (2:3 po s.n.)
koniec
Columbus Blue Jackets
5:3 (2:1, 2:0, 1:2)
New York Rangers
cz Nedeľa 15.10.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:24 Chris KREIDER - 5:3
     
    59:24
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté nakonec využívají přesilovou hru! Panarinovu střelu dorážel CHRIS KREIDER, který si pomohl o nohu bránícího Gudbransona a dostal tak kotouč do sítě. Čas se ale povážlivě zkrátil. Asistence: Artěmij Panarin, Adam Fox.
     
    58:34
    Damon Severson jde na dvě minuty pykat za sekání. Rangers budou moci hrát v šesti proti čtyřem, Šesťorkin zůstává na střídačce.
     
    57:21
    Šesťorkin vyrazil na střídačku, Rangers to zkouší v šesti.
    55:54 Justin DANFORTH - 5:2
     
    55:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí ubránili další nápor soupeře, načež vyrazili do protiútoku a pravděpodobně rozhodují o svém vítězství. Přečíslení svého týmu zařídil křižným nahozením Johnson. Sillinger nesóloval a před brankovištěm posunul puk na JUSTINA DANFORTHA, který střelu zvedl do horní části branky. Asistence: Cole Sillinger, Kent Johnson.
    50:53 Will CUYLLE - 4:2
     
    50:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak jednoduché to ale ještě Columbus mít nebude. Výrazná střelecká převaha Rangers konečně sklízí ovoce. Poprvé v kariéře se střelecky prosadil WILL CUYLLE, který se z mezikruží trefil k pravé tyči. Asistence: Vincent Trocheck, Erik Gustafsson.
     
    47:19
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    David Jiříček – 2 min., nedovolené bránění.
     
    45:03
    A nakonec to byl Fox, kdo mohl dokonale zaskočit Martina. Jeho přihrávka na Lafreniera před branku byla sražena bránícím hráčem a puk trefil Martina do nohy. S velkým štěstím brankář Columbusu přerušuje hru.
     
    40:25
    V brance domácích se objevil Spencer Martin. Merzlikins odjel z brankoviště do kabiny v předklonu, těžko říct, co se mu stalo a jaký je důvod jeho odchodu ze zápasu.
     
    37:50
    A další obrovská šance Texiera, jenž před brankovištěm přizvedl svou střelu až příliš vysoko a přestřelil!
     
    37:12
    A mohlo být ještě hůře! Kotouč se odrazil přes střední pásmo až do třetiny Rangers, kam se za ním vyřítil Texier. Jeho zakončení Šesťorkin vychytal a zabránil ještě horší pozici svého týmu.
    33:37 David JIŘÍČEK - 4:1
     
    33:37
    Columbus právě vstřelil branku!
    První kanadský bod v NHL a rovnou gól! DAVID JIŘÍČEK si s pukem sjel na okraj pravého kruhu a prostřelil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Šesťorkina! Na tento okamžik český obránce nikdy nezapomene. Asistence: Patrik Laine, Ivan Provorov.
    32:30 Boone JENNER - 3:1
     
    32:30
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jake Bean vypálil od modré čáry a letící puk neprotečoval nikdo jiný než BOONE JENNER, který zkompletoval hattrick! Výborná teč, která usměrnil kotouč pod horní tyč Šesťorkinovy klece. A kluziště zasypaly čepice. Asistence: Jake Bean.
     
    25:15
    Skoro to vypadalo, jako by Texierovi při kličkování ujel puk do strany mezi nohama, ale byl to úmysl! Texier moc dobře věděl, že ho v pravém kruhu doplňuje Laine a puk mu poslal do jízdy. Laineho střelu však Šesťorkin výborně zlikvidoval.
     
    22:48
    Johnson se ve středním pásmu ujal puku, dostal se za obranu Rangers a při zatočení na střed před brankoviště chtěl ještě nahrát doprava na Danfortha, jehož hokejku ale netrefil a poslal mu puk na brusle.
     
    18:38
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Mathieu Olivier – 2 min., hákování.
    17:45 Boone JENNER - 2:1
     
    17:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení! Gaudreauova střílená přihrávka přesně našla před brankou hůl BOONE JENNERA, který usměrnil puk za záda bezmocného Šesťorkina! Asistence: Johnny Gaudreau, Ivan Provorov.
     
    15:54
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Adam Fox – 2 min., podrážení.
    12:36 Třetí neuznaný gól, tentokrát na straně Columbusu. Jacob Trouba skvěle zastoupil Šesťorkina
     
    12:36
    Laine prostřelil Šesťorkina a kotouč proskákával do branky. Obětavým skokem do brankoviště však dokázal Trouba svou hokejkou kotouč zastavit, pár milimetrů scházelo, aby celým objemem překročil brankovou čáru. Neuznaný gól také na straně Columbusu. To je divočina.
    10:53 Další neuznaný gól Rangers
     
    10:53
    Zibanejad zachytil vyhození Gudbransona v levém kruhu a vyrazil s pukem blíž ke středu, odkud prostřelil Merzlikinse. Jenže celé akci předcházel ofsajd Rangers, jelikož při původním nahození do útočného pásma byl hráč hostí v postavení mimo hru. Takže další neuznaný gól!
    09:36 Boone JENNER - 1:1
     
    09:36
    Columbus právě vstřelil branku!
    Obrovskou porci práce u vyrovnávací branky udělal Marčenko, který doplnil Jennera po souboji u mantinelu, dostal se k puku a nacentroval před brankoviště, kde právě BOONE JENNER dorazil puk za záda Šesťorkina po předchozím neúspěšném protečování Gaudreaua. Asistence: Johnny Gaudreau, Kirill Marčenko.
    05:28 Neuznaný gól Rangers
     
    05:28
    Filip Chytil sice dal gól, ale ten není uznán kvůli ofsajdu, do něhož vjel podle trenéra Columbusu, a následně i rozhodčích, Lafreniere, který se neuhlídal při křižném pasu na levé křídlo.
    00:50 Erik GUSTAFSSON - 0:1
     
    00:50
    Rangers právě vstřelili branku!
    Co se nepovedlo Columbusu, to se povedlo Rangers, kteří v první minutě otevírají skóre zápasu! Merzlikins kapituluje poté, co křižný pas ERIKA GUSTAFSSONA srazil do vlastní klece svou bruslí bránící hráč domácího týmu. Asistence: Adam Fox, Jimmy Vesey.
     
    00:23
    Fantilli se s tím nepáral a hned při prvním střídání se jako člen elitní formace dostal do obrovské šance, když dorážel před brankovištěm střelu Gudbransona ze strany! Šesťorkin si připisuje hodně těžký, ale skvělý zákrok.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 10. Jenner (J. Gaudreau, Marčenko), 18. Jenner (J. Gaudreau, Provorov), 33. Jenner (Bean), 34. Jiříček (Laine, Provorov), 56. Danforth (Sillinger, K. Johnson) – 1. E. Gustafsson (Fox, Vesey), 51. Cuylle (Trocheck, E. Gustafsson), 60. Kreider (Panarin, Fox)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (41. S. Martin) – Provorov, Severson, Bean, Gudbranson (A), Boqvist, Jiříček – Fantilli, Laine, Texier – Marčenko, Jenner (C), J. Gaudreau – Danforth, Sillinger, K. Johnson – Foudy, Kuraly (A), Olivier.
    Tréner: Pascal Vincent

    New York Rangers: Šestorkin (Quick) – K. Miller, Trouba (C), E. Gustafsson, Fox (A), Z. Jones, Schneider – Kreider (A), Zibanejad, Kakko – Panarin, Chytil, Lafreniere – Cuylle, Trocheck, Wheeler – Goodrow, Bonino, Vesey.
    Tréner: Peter Laviolette

    Rozhodca: Dunning, Hebert – Hughes, Tobias

    Diváci: 16 520