Nové Zámky – HC Slovan 2:1 (kon.) | Košice – Nitra 4:3 (kon.) | B. Bystrica – Spišská N. Ves 1:0 (kon.)
Humenné – Trenčín 3:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Michalovce 2:1 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:2 (2:1 po s.n.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HK Spišská Nová Ves
Nedeľa 15.10.2023, 16:30Tipos Extraliga (SR) • 10. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica neurazila hokejovú šťastenu tým, že v poslednej tretine nevyužila hneď dve presilovky piatich proti trom a nakoniec sa na domácich usmialo šťastie 35 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času, keď im tri body na poslednú chvíľu vystrelil Hora. Pre Spišskú Novú Ves ako priebežného lídra je to určite veľká rana, že nedokázali tento zápas doviesť aspoň do predĺženia, a tak dali šancu Zvolenu, aby ich zosadil z prvého miesta v tabuľke. Banská Bystrica sa po tomto futbalovom víťazstve 1:0 neposunie v tabuľke vyššie a zostanej na štvrtej priečke, ale zrejme je to jej víťazstvo zaslúžené aj vzhľadom k tomu, že Spišiakov celkovo jednoznačne prestrieľala 33:19. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok nedele! (18:55:28)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Hostia už riskujú v hre bez brankára, lenže nezvládli prechod cez stredné pásmo a vhadzovať sa bude v strednom pásme po ofsajde.
     
    59:25
    Banská Bystrica dala gól! Tak to je neuveriteľný záver tohto stretnutia, pretože domáci využili viac priestoru na ľadovej ploche a FRANK HORA po prihrávke od Bíreša na prvý pohľad nie príliš nebezpečnou strelou z pravej strany zaskočil Suráka, ktorý tak inkasuje úvodný a zrejme jediný gól zápasu 35 sekúnd pred koncom, čo je veľká smola pre hostí! Asistencia: Bíreš
     
    59:05
    Tak domáci sa zbytočne oslabili a hra pokračuje v počte štyroch proti trom, pískalo sa postavenie mimo hry na domácej strany.
     
    58:56
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Adam – 2 min., napadnutie.
     
    58:10
    Valach vyhodil puk aspoň do stredného pásma, ale stále je tu veľká príležitosť pre domácich rozhodnúť o trojbodovom víťazstve vo svojej druhej presilovke 5 na 3 v tomto zápase.
     
    57:21
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Kerbashian – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka.
     
    57:21
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Surák – 2 min., podrazenie.
     
    55:04
    Postavenie mimo hry na domácej strane, keďže Holenda bol netrpezlivý a bol v útočnom pásme priskoro.
     
    53:30
    V tejto chvíli Surákovi predsa len puk prešiel pomedzi betóny, ale ani jeden z domácich nedokázal opäť byť včas pri dorážke a hostia sa aj v tejto situácii ubránili.
     
    53:04
    Za tohto stavu sa už príliš riskovať nebude, všetko zatiaľ smeruje k bezgólovej remíze a teraz sa pískala hra vysokou hokejkou na domácej strane.
     
    52:40
    Moment prekvapenia v podaní Achambaulta, ktorý vypichol puk pri rozohrávke domácich, ale svoju strelu už príliš dobre neumiestnil a Krošelj predviedol istý zákrok.
     
    50:04
    Rýchla odpoveď hostí na druhej strane, ale Krošelj dokázal skrotiť strelu z prvej od Ališauskasa.
     
    49:36
    Domáci pokračujú v ofenzívnej snahe a Surák musel prerušiť hru po ďalšom nebezpečnom nastrelení od modrej čiary.
     
    48:05
    Hostia prežili kritcké chvíle a už sú dokonca v plnom počte, aj keď Surák teraz neudržal puk a Gašparovi sa ho nepodarilo doraziť do odkrytej brány.
     
    45:10
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Burgess – 2 min., napadnutie.
     
    45:10
    Burgess nevyužil samostatný únik, keď zakončoval až príliš blízko Krošeljovi, ktorý puk chytil v lapačke a ešte k tomu narazil do domáceho brankára, za čo dostane trest a domáci budú hrať presilovku 5 na 3.
     
    45:03
    Opäť sa hrá vo vyrovnanom počte štyroch proti štyrom, teraz sa uvoľnil priestor Holendovi na zakončenie, ale Surák bol pripravený.

    Filip Kosnáč


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Spišská Nová Ves. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 60. Hora (Bíreš)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Krošelj(Belányi) – Bačík, Hora, Ďatelinka, Wilde, Pavúk, Žabka, Holenda – Wilkins, Adam, Vela – Matoušek, Bíreš, Gašpar – Faith, Stránský, Žitný – Macek, Sojka, Petriska
    Tréner: D. Shedden

    HK Spišská Nová Ves: Surák(Melicherčík) – Ališauskas, Merezhko, Žiak, Valach, Groch, Beaudry – Archambault, Nellis, Džugan – Majdan, Kerbashian, Burgess – Drábek, Myklukha, Rapáč – Vartovník, Bortňák, Hamráček
    Tréner: V. Wojnar

    Rozhodca: Baluška, Rojík – Synek, Frimmel