Plzeň – Vítkovice 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 3:4 (kon.) | Sparta Praha – Liberec 1:4 (kon.)
Třinec – K. Vary 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 3:2 (po pr.) | Litvínov – Motor ČB 4:3 (kon.)
Hradec Králové – Pardubice 2:4 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Nedeľa 08.10.2023, 17:00 • WERK Arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 9. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hokejová extraliga je v plném proudu. Na programu je kompletní deváté kolo a jeden ze sedmi zápasů se odehraje ve WERK Aréně. Půjde o souboj východu proti západu, aneb Třince a Karlových Varů.

    Překvapivě lépe jsou na tom hráči Karlových Varů, kteří mají na svém kontě 12 bodů, avšak potřebovali na to pouze sedm zápasů. Duel s Plzní mají odložený kvůli Winter classicu na německém území.

    Poslední utkání Energii příliš nevyšlo. Domácí klub lákal na derby s Litvínovem, avšak většina z téměř pět a půl tisíce diváků opouštěla KV Arénu s pocitem hořkosti. Energie podlehla Vervě 1:4, když v zápase nepoznala pocit vedoucího celku. Jedinou branku poražených zaznamenal Mikyska.

    Energie patří mezi přední týmy, kde více hráčů umí vstřelit gól. Do střelecké listiny se v této sezóně zapsalo už 14 hráčů, což je po Pardubicích a Hradci třetí největší počet.

    Třinečtí trenéři v pátek překvapili hokejovou veřejnost, když se na soupisku nevešel reprezentační obránce Tomáš Kundrátek. Příležitost dostalo šest jiných obránců, kteří pomohli týmu k vítězství nad Mladou Boleslaví 4:1.

    Oceláři se tak posunuli v tabulce na sedmé místo a bodově se srovnali s Karlovými Vary. Dokonce i počet vstřelených gólů je stejný. Markantní rozdíl je v počtu inkasovaných branek, tam má aktuální mistr rezervy, když jich obdržel o deset víc než Energie.

    Páteční vítězství řídil druhý útok ve složení Daňo, Hudáček, Nestrašil. Ten se postaral o úvodní dva góly. Třetí přidal z brejku Kurovský a do prázdné branky se trefil Růžička.

    Velmi dobrý výkon v nové masce předvedl brankář Marek Mazanec, který nastoupil jako jednička ve všech osmi zápasech této extraligové sezóny. Pouze v Litvínově pustil do branky na dvě třetiny Patrika Švančaru a na Spartě mu dal prostor v nájezdech. Uvidíme, který gólman dostane šanci v tomto utkání.
    Trefí se dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Polášek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel, Kundrátek – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Vrána (C), M. Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Moták.

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Ebenstreit) – Huttula, Plutnar, Mikyska, Havlín, Dlapa, Pulpán, Bartejs – O. Beránek, Černoch, O. Procházka – Kangasniemi, Gríger, Rachůnek – Zetterberg, Jiskra, Redlich – Kofroň, Záhejský, Koffer.
    Trenér: Bruk.

    Rozhodčí: Kika, Cabák – Hlavatý, Lederer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Habal si připsal první zásah, poté co Smith nahodil od modré čáry, gólman Varů puk vyrazil betonem vedle branky.
     
    00:53
    V lepší pozici byl obránce Jeřábek, který střílel z pravého kruhu, ale jeho pokus zápěstím v brance neskončil.
     
    01:16
    Oceláři si zahrají první přesilovou hru, na dvě minuty byl vyloučen Havlín za nedovolené bránění.
     
    01:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři bleskově využili přesilovou hru. Z pravé strany střílel Voženílek, jeho rána se odrazila od zadního mantinelu k levé tyči, kam si najel MARKO DAŇO, který rychle dorazil puk do odkryté branky! Asistence: Daniel Voženílek, Martin Marinčin – 1:0!
     
    02:28
    Nahození na zadní mantinel si dojel k pravému kruhu Černoch a rychle vystřelil na třineckou branku. Tam byl připravený Mazanec, který střelu zkrotil.
     
    03:05
    Brankář Habal šel do akce, když přikryl pod lapačku nahození Růžičky od levého mantinelu.
     
    04:19
    Bartejs vystřelil od levého mantinelu přes clonícího Vránu, gólman Mazanec jeho pokus dobře viděl a střelu vyrazil ke spoluhráčům.
     
    05:14
    Pánik dostal prostor v levém kruhu, ale jeho prudký pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    06:12
    Adámek vyhodil puk z vlastního pásma na střídačku. Následuje komerční přestávka.
     
    06:27
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši vyrovnávají! Od modré čáry vystřelil Bartejs, brankář Mazanec jeho střelu pouze vyrazil před DÁVIDA GRÍGERA, který puk na dva doteky dorazil do odkryté branky! Asistence: Tomáš Bartejs, Iikka Kangasniemi – 1:1!
     
    06:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Karlovarští se dlouho s nerozhodného stavu netěšili, hned z dalšího útoku vrátil Ocelářům vedení MILOŠ ROMAN, který si od levého mantinelu nabruslil před branku, objel clonící dvojici i brankáře Habala a bekhendem poslal puk do odkryté brány! Asistence: Petr Vrána – 2:1.
     
    08:06
    Záhejský si nabruslil po ose hřiště do útočného pásma, ale následnou střelou z deseti metrů trefil jen brusli bránícího Marinčina.
     
    08:34
    Karlovarští dvakrát zahrozili z pravé strany, ale oba pokusy vyrazil vedle branky gólman Mazanec. Zvlášť ten druhý od Rachůnka byl nepříjemný.
     
    09:04
    Jeřábkovu střelu od pravého mantinelu vyrazil brankář Habal vedle sebe, kde se snažil k dorážce dostat Daňo, ale byl soupeřem obrán o puk.
     
    09:38
    Nahození Plutnara od modré čáry brankář Mazanec dobře viděl a betonem kotouč vyrazil za branku.
     
    10:52
    Nepříjemné nahození Havlína od modré čáry mířilo pod horní tyč, ale nakonec se odrazilo od některého z bránících hráčů vedle branky.
     
    11:36
    Poté co Vrána přišel o hůl se domácí dostali pod tlak, ale Karlovarští s touto situací nenaložili dobře a Mazancovu branku téměř neohrozili.
     
    12:12
    Dravecký objel soupeřovu branku, přihrávkou po mantinelu nabil na modrou Smithovi, který vypálil do horní poloviny branky. Gólman Habal i přes clonící hráče puk dobře viděl a lapil jej do své lapačky.
     
    13:13
    Mikyska zkoušel nahodit puk od pravého mantinelu na branku, ale trefil jen Pánikovu nohu. Karlovarští pokračovali v tlaku, ale neúspěšně.
     
    14:42
    Kangasniemi našel přihrávkou k pravé tyči rozjetého Rachůnka, ten prováhal možnost na střelu, posunul si puk na levou stranu, ale z otočky trefil jen brankáře Mazance, který se stihl včas přesunout k tyči.
     
    15:58
    Zajímavou střelu vypustil zpoza levého kruhu Nedomlel, Čacho puk tečoval před Habalem, ale málo, protože kotouč se odrazil od betonu karlovarského hráče mimo branku.
     
    16:58
    Marinčinovo nahození brankář Habal vyrazil před sebe, následně jeho spoluhráč odehrál puk na modrou, kde byl znovu Marinčin, ale i s jeho druhým pokusem si Habal poradil.
     
    17:33
    Poláškovu střelu od levého mantinelu zastavil holí ve vzduchu jeden z bránících hráčů Energie.
     
    18:07
    Vypadalo to na přečíslení tři na dva, ale Roman neprošel přes Mikysku.
     
    18:49
    Koffer zpětnou přihrávkou vybídl ke střele z mezikruží Rehlicha, ale jeho pokus vylétl vedle spojnice pravé a horní tyče.
     
    19:29
    Energie si zahraje přesilovou hru, na dvě minuty za hákování byl vyloučen Vladimír Dravecký.
     
    19:58
    Kangasniemimu nevyšla bekhendová přihrávka z pravého kruhu, kterou zachytil třinecký hráč a vyhodil puk až ke karlovarské brance.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která byla mnohem zajímavější než páteční zápas mezi Třincem a Mladou Boleslaví. K vidění bylo velké množství střel, brankářských zákroků a také tři góly. Oceláři se dostali do vedení gólem Daňa, jenže hosté na odpověď dlouho nečekali, protože z dorážky se prosadil Gríger. Zatím rozhodující gól zaznamenal po krásném průniku Roman. Uvidíme, co nám hráči nabídnou ve druhé třetině. Ta začne zhruba v 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Nestrašil si vyjel z levého rohu k bližší tyči, ale střelou nenašel skulinku mezi tyčí a gólmanem Habalem. Brankář Energie následně posunul branku.
     
    21:04
    Beránek přihrál na levou stranu Zetterbergovi, který zkoušel vypálit z voleje, ale puk mu ideálně nesedl na střelu.
     
    21:37
    Třinec je kompletní, Energie přesilovou hru nevyužila.
     
    22:33
    Kundrátek se dostal ke střele od modré čáry, ale rozhodčí jeho pokus zastavili odpískáním ofsajdu.
     
    22:53
    Kofroňovo nahození od pravého mantinelu chytil do lapačky brankář Mazanec a vzápětí rozehrál puk k Nedomlelovi.
     
    23:36
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění, hra se stěhuje před Habala.
     
    23:47
    Voženílek zkoušel projít od levého mantinelu k brance, ale byl zahákován Havlínem. Toho čeká dvouminutový trest. Rozhodčí jeho čin posoudili jako podrážení.
     
    24:11
    Marinčin vypálil od modré čáry vedle branky, útočná akce domácích pokračovala, Růžička zkoušel najít Voženílka před brankou, ale ten tečí minul soupeřovu klec.
     
    24:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využili druhou přesilovou hru, z pravého kruhu, konkrétně z bodu pro vhazování, natáhl ke střele ANDREJ NESTRAŠIL a prostřelil brankáře Habala! Asistence: Daniel Voženílek – 3:1.
     
    25:46
    Pulpán dostal nabito na modrou čáru, ale jeho slabou střelu brankář Mazanec vyrazil vedle branky.
     
    25:49
    Oceláři jdou do čtyř, na trestnou lavici usedl Čacho, který před brankou podrazil Jiskru. Třinecký útočník je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    26:29
    Jiskra se u třinecké branky zkoušel otočit s pukem kolem bránícího hráče, ale byl odstaven od puku.
     
    26:58
    Přečíslení dva na jednoho vyřešil výborně Pulpán, který se položil do přihrávky mezi Daněm a Nestrašilem a nepovolil druhému jmenovanému střílet.
     
    27:57
    Třinecký celek je v plném počtu.
     
    29:03
    Brankář Mazanec musel do akce, když zneškodnil střelu Havlína i slabou dorážku Rachůnka.
     
    29:27
    Pulpán střílel od levého mantinelu přímo do připraveného Mazance, ten jeho polovysokou střelu chytil do lapačky.
     
    30:13
    Velká šance Ocelářů, přečíslení dva na jednoho vyřešil po přihrávce Čacha k pravé tyči Kurovský střelou do brankáře Habala, ten stihl přesunout beton na druhou stranu.
     
    31:13
    Nahození Zetterberga od pravého mantinelu proletělo kolem karlovarského hráče vedle třinecké branky. Předtím fauloval Kundrátek a nabídl tím přesilovku soupeři, když na útočné modré podrazil karlovarského hráče.
     
    32:03
    Třinečtí toto oslabení zvládají velice dobře a soupeře nepouštějí s pukem do útočného pásma.
     
    32:27
    Po levém křídle ujel Hrehorčák, jeho následná střela mířila do pravého horního rohu, ale také tam zamířila Habalova vyrážečka, která odrazila puk do ochranné sítě.
     
    33:26
    Kundrátek se vrátil na led, Oceláři jsou kompletní.
     
    35:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři odskakují o další gól! Adámek odehrál puk od červené čáry po mantinelu, Pánik protečoval puk přes modrou čáru do útočného pásma, kam si dojel pro kotouč Voženílek, podíval se na obsazení spoluhráčů a přihrál na levou stranu zcela volnému MARTINU RŮŽIČKOVI, který ze své oblíbené pozice napálil puk do pravého horního růžku! Asistence: Daniel Voženílek, Richard Pánik – 4:1.
     
    36:43
    Po komerční přestávce se hra vrací před gólmana Mazance.
     
    37:15
    Nahození Dlapy od levého mantinelu proskákalo kolem Mazance k pravé tyči, kde se zjevil zcela volný Kofroň, který ze vzduchu napálil puk do týče. Následně jeho spoluhráči nedokázali překonat ležícího Mazance s bránícím hráčem v brankovišti.
     
    39:25
    Karlovarští se snaží ještě s výsledkem do konce druhé části něco udělat, ale marně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Oceláři ve druhé třetině pokračovali v tempu z úvodní části a zaslouženě přidali další dva góly. Nejprve přesilovou hru využil Nestrašil a poté pobídku Voženílka Růžička. I Energie měla své šance, ale přes brankáře Mazance a bránící hráče puk do třinecké branky nedostala. Každopádně vidíme zajímavý hokej z obou stran a je na co se těšit. Třetí třetina odstartuje zhruba v 18:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Pánik přihrál po mantinelu na modrou čáru Smithovi, který bleskově vystřelil puk směrem na branku, ale trefil jen Mikysku.
     
    41:09
    Hudáček našel prudkou přihrávkou zpoza branky Daňa, ale ten odrazil puk bruslí vedle branky.
     
    41:49
    Na druhé straně střílel od levého mantinelu Jiskra, jeho pokus po ledě vyrazil brankář Mazanec za pomocí betonu a hole do zadního mantinelu.
     
    42:41
    Čacho dostal přihrávku na levou stranu, odkud natáhl ke střele, ale z velkého úhlu neměl moc šancí. Brankář Habal střelu dobře viděl a puk zkrotil.
     
    43:07
    Polášek dostal přihrávku po modré od Jeřábka, následnou střelu zápěstím poslal puk do Habalova betonu. Karlovarský gólman včas sklepl betony před Kurovským.
     
    44:37
    Tak to byla velká šance Mikysky, který si najel mezi kruhy na přihrávku Grígera zpoza branky a prudce vystřelil, jenže těsně vedle pravé tyče. Domácí fanoušci si hluboce oddechli.
     
    46:19
    Pulpán dostal přihrávku od Jiskry na modrou čáru, popojel si k brance, ale minul třineckou klec.
     
    46:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Třinečtí ujeli do přečíslení dva na jednoho, Kurovský přihrál z pravé strany na osu hřiště VILIAMU ČACHOVI, který si najel před Habala a kličkou do bekhendu zasunul puk k pravé tyči, kam ještě karlovarský brankář natáhl beton, ale puku v cestě do branky nezabránil! Asistence: Daniel Kurovský, Vladimír Dravecký – 5:1.
     
    47:36
    Mikyska dostal přihrávku z levé strany mezi kruhy, už natahoval ke střele, jenže na poslední chvíli mu tam lehl Nedomlel, kterého trefil.
     
    49:33
    Karlovarští po chybě třineckého hráče založili rychlý protiútok, který skončil střelou Plutnara od pravého mantinelu do Mazancovy lapačky.
     
    51:05
    Hraje se rychle, nahoru dolů, ale bez šancí, oba celky mají problém dostat se blíže brance soupeře.
     
    51:51
    Jiskra vysekl Hrehorčákovi hůl v útočném pásmu a Třinec má výhodu.
     
    52:08
    Výhoda skončila v levém rohu útočného pásma Třince. Nakonec je vyloučen Havlín za nedovolené bránění, potřetí v tomto utkání.
     
    52:47
    Kofroň získal puk a vyhodil jej do středního psáma.
     
    53:05
    Další nepřesné zpracování Nestrašila končí na Kofroňově hokejce. Toto oslabení Energetikům vychází.
     
    54:03
    Jeřábek pálil po přihrávce Hudáčka od modré čáry, ale trefil jen bránícího Mikysku.
     
    54:29
    Kundrátkova střela od modré trefila Pánika do brusle, od ní puk zamířil vedle branky do zadního mantinelu.
     
    55:01
    Nahození Nedomlela od modré čáry se odrazilo od zadního mantinelu k překvapenému Habalovi, naštěstí pro něj byl pozorný spoluhráč, který puk odpálil dál od branky.
     
    56:03
    WERK Arena se chystá na závěrečné oslavy, arénou proudí mexická vlna.
     
    56:16
    Trestné střílení pro karlovarskou Energii, protože Kundrátek podrazil unikajícího Jiskru.
     
    56:16
    Jiskra vzal trestné střílení na sebe, rozjel se před Mazance a forhendovou kličkou napálil puk do betonu třineckého gólmana.
     
    57:16
    Hudáček zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Růžičku, ale třinecký ostrostřelec poslal puk pouze k brankáři Habalovi.
     
    57:28
    Dnešní zápas sleduje 4415 diváků, kteří si užívají parádní hokej.
     
    57:46
    Daňo si najel v přečíslení tři na dva mezi kruhy, ale prudkou střelou poslal puk vedle branky!
     
    57:53
    Na ledě se ocitl po zásahu soupeře Hudáček. S krvavým šrámem míří na střídačku. Na trestnou lavici putoval tentokrát někdo jiný než Havlín. Čtyřminutový trest si odsedí Ondřej Procházka za vysokou hůl.
     
    58:19
    Po zajímavé třinecké kombinaci střílel z mezikruží Daňo, ale z první trefil jen gólmana Habala, který jeho střelu zkrotil.
     
    58:29
    Třinecké obraně ujel Kofroň, zkusil si rozhýbat gólmana, ale střelou mezi nohy na Mazance nevyzrál!
     
    59:20
    Nestrašil střílel z pravého kruhu a jeden z karlovarských bránících hráčů odrazil puk do ochranné sítě.
     
    59:30
    Kundrátek prudce pálil od modré čáry, brankář Habal puk vyrazil nad sebe, kde se kotouč snažil dorazit Roman, ale ani nadvakrát nedostal puk do branky.
     
    59:46
    Po křížné přihrávce od levé tyče pálil z pravého kruhu Vrána, ale jeho ránu brankář Habal zkrotil.
     
    Konec zápasu.
     
    Velmi pohledný hokej skončil. Třinečtí zvítězili nad Karlovými Vary 5:1, když ve třetí třetině výsledek už jen kosmeticky upravil svou premiérovou trefou Viliam Čacho. Karlovarští se za dnešní výkon nemusí stydět.
     
    Nejlepší hráči: Miloš Roman – Tomáš Rachůnek.
     
    Domácí hokejisté se po druhém vítězství ve WERK Aréně v tomto týdnu propracovali v tabulce na 5. místo, za to Karlovy Vary musely dolů, když je přeskočil právě Třinec a Liberec.
     
    Oceláře teď čeká série dvou zápasů na výjezdu. Nejprve ve středu poválčí v Lize mistrů na ledě norského Stavangeru a v neděli zajíždějí do Českých Budějovic. Doma se představí až příští středu v rámci závěru základních skupin evropské soutěže, kdy budou hostit dánský Aalborg.

    Karlovy Vary mají až do pátku zápasové volno, v pátek sehrají zajímavý souboj na ledě Českých Budějovic.
     
    Z mé strany už je to pro dnešní večer vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek nedělního večera. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (19:48:39)

    Igor Mainka

    Góly a asistencie: 2. Daňo (Voženílek, Marinčin), 7. M. Roman (Vrána), 25. Nestrašil (Voženílek), 36. M. Růžička (Voženílek, Pánik), 47. Čacho (Kurovský, Dravecký) – 7. Gríger (Bartejs, Kangasniemi)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Polášek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel, Kundrátek – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Vrána (C), M. Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Tréner: Moták.

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Ebenstreit) – Huttula, Plutnar, Mikyska, Havlín, Dlapa, Pulpán (A), Bartejs – O. Beránek, Černoch (C), O. Procházka – Kangasniemi, Gríger, Rachůnek (A) – Zetterberg, Jiskra, Redlich – Kofroň, Záhejský, Koffer.
    Tréner: Bruk.

    Rozhodca: Kika, Cabák – Hlavatý, Lederer.

    Diváci: 4415