Nominační tisková konference reprezentace U21 (kon.) | TK prezidenta Českého tenisového svazu Iva Kaderky (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference prezidenta Českého tenisového svazu Iva Kaderky

cz Streda 04.10.2023, 11:00Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.
     
    Vážení zájemci o český tenis, ve středu proběhne v pražském hotelu Hilton kolem poledního tisková konference prezidenta Českého tenisového svazu. Na akci budu osobně přítomen a pokusím se vám její obsah živě v co nejlepší možné míře zprostředkovat pomocí plného onlajnu.

    Oznámeným účelem tiskového briefingu je : „informovat a předložit konkrétní důkazy o nezákonné a kriminální činnosti organizované skupiny, kdy bývalé vedení NSA a na něj napojená organizovaná skupina v čele s žurnalistou veřejnoprávní instituce (ČRo) vědomě lživě, opakovaně napadli Český tenisový svaz a jeho představitele.“
     
    Vše již je připraveno na začátek konference, brzy začínáme.
     
    Tisková konference je právě oficiální zahájena, přítomen je prezident českého tenisového svazu Ivo Kaderka a generální sekretář českého tenisového svazu Jakub Fastr. Akci moderuje pan Karel Tejkal, mluvčí svazu.
     
    Slovo si bere pan Ivo Kaderka, uvádí tiskovku tím, že představí šokující informace o kauze, kterou nikde na světě ještě nezaznamenal. Vše je rovněž v řešení kriminální policie.
     
    Následně upozorňuje na to, že je obzvláště nešťastné, že je potřeba kauzu takovýchto rozměrů řešit ve chvíli, kdy český tenis zažívá nádherné období.
     
    Závist některých nepřejících osob je pan Kaderka ochoten akceptovat, porušování zákonů však nikoliv.
     
    Český tenis se stal obětí pokusu o privatizaci, osoba pana Kaderky se stala obětí takových útoků, které nemají na světě obdoby. Došlo k propojení trestné činnosti opravdu velkého rozsahu.
     
    Trestné činnosti se účastnili nejvyšší patra veřejné správy v ČR, nejvyšší funkcionář českého sportu vytvořil organizovanou skupinu s jedním žurnalistou z Českého rozhlasu. Následně bude pan Kaderka prezentovat důkazy tohoto.
     
    Celou situaci zahájil spor s tehdejším předsedou NSA panem Filipem Neusserem.
     
    Po vzájemném sporu se pan Neusser spojil s redaktorem ČRo a tento novinář lživým způsobem publikováním vědomých lží dehonestoval Český tenisový svaz a snažil se ho zničit.
     
    Pan Neusser byl poslední den ve funkci 30. 11. 2022, toto datum pan Kaderka záměrně akcentuje.
     
    Do akce se dostalo komando z Českého rozhlasu, které zkoumalo, zda jsou loterijní finanční prostředky využívány v souladu se zákonem. Tito novináři dle Kaderkových slov ničemu nerozumí a právě díky těmto investicím se podařilo vychovat hráčky, jako jsou Vondroušová a Muchová.
     
    Pan Artur Janoušek tvrdil, že peníze měly být rozeslány všem dětem v českém tenisu. To by pak ovšem vyšlo zhruba na 40 korun pro jednoho a něco takového by nedávalo smysl.
     
    V ČRo byly vysílány lživé podcasty a články o tom, že peníze šly vlivným přátelům pana Kaderky, například panu Černoškovi. Toto je lživé, jelikož veškeré peníze byly investovány v souladu se zákonem, pan Černošek nedostal ani korunu.
     
    Veškeré peníze byly investovány účelně tak, abychom vychovali mistry světa.
     
    V oněch článcích byl citován pan Neusser, který uváděl, že si na ČTS posvítí a že existují podněty nesprávného hospodaření téhož spolku.
     
    Hospodaření Českého tenisu patří nicméně pouze pod kontrolní, revizní, odvolací a další komise ČTS, nic nemá nárok kontrolovat úředník Neusser.
     
    Šlo nicméně pouze o přípravu na hlavní útok.
     
    Vše začalo útokem na veslařský svaz, kterýžto útok rovněž vedl pan Artur Janoušek.
     
    Pan Janoušek se dostal také na basketbalovou plochu v Hloubětíně, kde trénuje žena pana Kaderky, kterou tento člověk obtěžoval podivnými dotazy a byl vykázán.
     
    Další den pana Kaderku kontaktoval judista Krpálek, který má rovněž v Hloubětíně svou akademii, a informoval ho o dalším příchodu pana Janouška. Ten hledal dle vlastních slov „životně důležité podklady“.
     
    Ony podklady byly manuálem pro útok na Kaderku, jeho rodinu a na celý český tenisový svět.
     
    Podklady obsahovaly chráněné materiály a osobní údaje, které byly odeslány z Národní sportovní agentury.
     
    Šlo převážně o pořádání Billie Jean King Cupu, který se podařilo zorganizovat za minimum finančních prostředků a ani paní Kingové se nechtělo věřit tomu, jak zázračně Kaderka onu akci zorganizoval.
     
    Soukromé materiály, které si nosil v tašce pan Janoušek, nemůže pan Kaderka na tiskové konferenci blíže ukazovat, jelikož obsahují opravdu velmi soukromé údaje.
     
    Celou situaci řeší právnická kancelář Gřivna a Šmerda.
     
    Bylo prošetřeno, kterak se tyto materiály k panu Janouškovi dostaly.
     
    Tyto údaje byly ukradeny ze systému NSA jen několik hodin před koncem pana Neussera ve funkci.
     
    Bylo zjištěno, že mluvčí a generální sekretář NSA informoval pana Janouška k tomu, že žádné mzdové náklady nebyly při Billie Jean King Cupu užity a že tedy k žádnému zneužití nedošlo.
     
    Dcera pana Kaderky, která byla obviněna, že je příjemcem finančních prostředků, dostávala pouze 28 tisíc měsíčně za tvrdou práci s rouškou, kterou prováděla ve prospěch kvalitní organizace onoho BJK Cupu.
     
    Pan Janoušek byl informován, že v celé věci budou prováděny právní kroky a nebude s ním nikterak dále komunikováno.
     
    Následně byl tenisový svaz kontaktován vedoucí zpravodajství paní Stejskalovou, která tvrdí, že pan Janoušek pracoval v souladu s kodexy.
     
    Pan Kaderka nemá s ČRo, stoletým posvátným médiem, pražádný problém, jde pouze o osobu Artura Janouška, která infrastrukturu tohoto média zneužila.
     
    Paní Stejskalová byla za strany Kaderky vyrozuměna, že on nemá žádný problém s touto veřejnoprávní institucí a že má rovněž zájem o další spolupráci.
     
    Následuje důkazní video z hloubětínské areny BLK.
     
    Pan Janoušek je na videu z areny vyhozen a na stolku následně další den judista Krpálek našel dvacet vteřin před návratem Janouška ony již zmiňované podklady.
     
    Pan Kaderka je potěšen, že se pan Janoušek stal obětí oblíbenkyně žurnalistů: karmy, jež je podle něj zdarma.
     
    Materiály proti veslařům i proti tenistům vyšly z databází NSA právě v den, kdy skončil ve funkci pan Neusser.
     
    Pan Kaderka zdůrazňuje, že Bůh existuje a pan Janoušek byl po právu potrestán.
     
    Šlo o mediální vraždu pana Kaderky.
     
    Pan Janoušek se svými lživými obviněními kontaktoval také místopředsedu podvýboru Senátu ČR pro sport.
     
    Pan Kaderka obdržel v reakci na toto nejspíše zprávu z plzeňského tenisového klubu, který ho informoval, že je velmi striktně kontrolován finančním úřadem.
     
    Udavači napojení na zločineckou skupinu si ve svých anonymních udáních spletli pana Hynka, místopředsedu ČTS, s jiným Hynkem, který je právě z Plzně.
     
    Údajně zneužité a ukradené peníze vedly podle Kaderky k tomu, že český tým vyhrál Davis Cup a spoustu dalších turnajů.
     
    Nyní byl ve Francii challenger, který vyhrál Macháč, onen turnaj měl násobně větší náklady než turnaje pořádané ČTS. Pan Kaderka tak generoval za málo peněž mnoho kvality, takže je podivné, že pan Janoušek si toto dovoluje skandalizovat.
     
    Kaderka se domnívá, že Janoušek neví, co to je tenis a ničemu nerozumí.
     
    Kvůli nákladům na celou kauzu s mezinárodním přesahem letos nebudou probíhat halové tenisové turnaje nižších úrovní, český tenis celkově utrpí velkou škodu.
     
    Několik partnerů českých tenisových turnajů ukončilo v důsledku s kauzou spolupráci a celá řada turnajů musela být zrušena.
     
    V USA Fox News za vědomé lži zaplatí obrovskou pokutu, tamní soud řekl, že pravda je důležitá, pan Kaderka nebude chtít pokutu obrovskou, ale kompenzaci rozhodně ano.
     
    Následně Kaderka ukazuje papír z NSA v němž je uvedeno, že Billie Jean King Cup proběhl v pořádku, stále je však v NSA jakýsi pohrobek pana Neussera, který je připraven ČTS poškodit. Ten totiž uvedl, že peníze pro reprezentaci nebyly použity v souladu s manuálem, což je nesmysl.
     
    Cílem vždy bylo, aby byli naši tenisté nejlepší. Pokud si nějaký úředníček z NSA myslí, že Kaderkův výkon, kterým dostal české tenisty na tenisový Olymp, nebyl v pořádku, nechť si to do zpráv uvádí, vše bude nicméně řešit soud.
     
    Pan Kaderka děkuje současném vedení NSA, které je konsenzuální a schopné poklidné spolupráce.
     
    Tento skandál má celosvětový přesah, překládá se do mnoha světových jazyků. Pan Kaderka byl nucen celou věc komunikovat s funkcionáři z jiných států, všichni jsou na jeho straně a doporučují mu intenzivní právní bitvu.
     
    Svou promluvu zakončuje pan Kaderka omluvou za emotivnost svého projevu a přáním, aby český tenis v budoucnu zažíval již jen a jen úspěchy.
     
    Tímto je tisková konference oficiálně ukončena a končí i náš přenos, všem děkuji za pozornost a přeji top den. (11:52:32)

    Tadeáš Rulf