Boston – NY Rangers 3:0 (kon.) | Dallas – Arizona 7:0 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 1:2 (0:1 po s.n.)
Columbus – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | Anaheim – LA Kings 3:2 (po pr.) | Calgary – Vancouver 10:0 (kon.)
San Jose – Vegas 5:2 (kon.) | Florida – Nashville 5:0 (kon.)
koniec
Calgary Flames
10:0 (4:0, 3:0, 3:0)
Vancouver Canucks
cz Pondelok 25.09.2023, 02:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Calgary si na úvod přípravy s chutí zastřílelo
     
    Utkání přihlíželo 15 452 diváků. (06:46:36)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 26 – 26 | Přesilová hra: 2/6 – 0/5 | Trestné minuty: 15 – 17

    Tři hvězdy utkání
    1. Matt Coronato (CGY) – 3+1
    2. Jonathan Huberdeau (CGY) – 2+0
    3. Nazem Kadri (CGY) – 1+2
     
    Hokejisté Calgary odstartovali přípravu před novou sezónou NHL ve velkém stylu, Vancouver na domácím stadiónu deklasovali dvouciferným výsledkem 10:0.

    Domácí hokejisté dominovali ve všech třech dějstvích. Nejvíce na sebe upozornil Matt Coronato, jenž se na vítězství podílel hattrickem, dva zásahy zaznamenal Jonathan Huberdeau. Pochvalu zaslouží i oba domácí gólmani, kteří udrželi nulu, Jacob Markström po čtyřicet minut, jeho krajan Oscar Dansk v závěrečné dvacetiminutovce. A byla vidět i česko-slovenská stopa, Adam Ružička zaznamenal tři asistence, Čech Adam Klapka jednu.

    Druhé přípravné utkání sehraje Calgary hned v noci z pondělí na úterý proti Seattlu, Vancouver se pokusí napravit debakl z úvodního zápasu přípravy v noci ze středy na čtvrtek proti Edmontonu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Linus Karlsson věděl, že běží poslední vteřiny, proto nahazoval ze středního pásma, Oscar Dansk zůstal soustředěný a poslední zákrok utkání zvládl s velkou jistotou.
     
    59:17
    Pokus Kosatek o založení rychlého protiútoku nevyšel, protože Danila Klimovič převzal hrací předmět až za modrou čárou, pískal se proto ofsajd.
     
    58:45
    Do defenzivy se velmi dobře stáhl Sheldon Dries a byl to právě devětadvacetiletý Američan, kdo zastavil křižný pas Dubého na Jonese.
     
    58:26
    Příliš dlouho otálel za bránou soupeře s pukem na holi Dakota Joshua, nakonec o hrací předmět přišel při neúspěšné kličce proti Solovjovovi.
     
    57:41
    Až zbytečně zbrkle křižně rozehrával Noah Hanifin, Jonathan Huberdeau neměl šanci na kotouč dosáhnout. Zakázané uvolnění.
     
    57:19
    Souboj mezi Anderssonem a Driesem nechal rozhodčí bez povšimnutí, v pokračující akci Linus Kalsson zakončoval bekhendem nad břevno.
     
    56:47
    Aktivní napadání Flames dělá hostům velké problémy, Noha Juulsen pod tlakem volil pouze vysoký oblouček do středního pásma.
     
    56:23
    Příliš velké sousto si ukousl Nils Höglander, když se vydal středem do dvojice protihráčů a puk mu vypíchl Dryden Hunt.
     
    55:55
    Těsně za kruhy dostal nahrávku Connor Zary, autor jednoho gólu po rychlém zpracování vyslal táhlou ránu o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    55:26
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Oscar Dansk, s hlavou nahoře bekhendem posunul kotouč volnou pravou stranou na připraveného Oesterleho.
     
    54:49
    Akito Hirose se rozhodl neriskovat a s kotoučem odjel za Sawchenkovu svatyni, jako cíl rozehrávky si potom ve středním pásmu vybral Sassona.
     
    54:20
    Zakázané uvolnění Flames. Rasmus Andersson dal obloučku přílišnou razanci, přiměl tedy rozhodčího k přerušení hry a nařízená buly před Danskem.
     
    53:45
    Švédský útočník Nils Äman z jedničky sklepával naslepo za sebe, do prostoru, kde se pohyboval jenom protihráč Hanifin.
     
    53:24
    V obležení tří protihráčů Jonathan Huberdeau nedokázal puk procedit k Nazemovi Kadrimu, za vlastní bránu s hracím předmětem odjel Matt Irwin.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 3. Oesterle, 6. Coronato (Hanifin, Dubé), 9. Huberdeau (Kadri, Šarangovič), 14. Kadri (Ružička, Dubé), 30. Huberdeau (Kadri, Oesterle), 31. Coronato (D. Hunt), 32. Hanifin (Andersson, Klapka), 42. Zary (Ružička, Hanifin), 45. B. Jones (Coronato), 53. Coronato (Dubé, Ružička)


    Calgary Flames: Markström (41. Dank) – Andersson, Hanifin, Ch. Tanev (A), Oesterle, Gilbert, Solovjov – Šarangovič, Lindholm (A), Huberdeau (A) – Dubé, Kadri, Ružička – Coronato, B. Jones, D. Hunt – Klapka, Zary, Pospíšil.
    Tréner: Ryan Huska

    Vancouver Canucks: Šilovs (32. Sawhenko) – Juulsen (A), Hirose, McWard, Irwin (A), Woo, Rathbone – Studnicka, Suter, Podkolzin – L. Karlsson, Äman, Höglander – Dries (A), Räty, Joshua – Klimovič, Sasson, McDonough.
    Tréner: Rick Tocchet

    Rozhodca: Skilliter, Beach – Knorr, Apperson

    Diváci: 15 452