Fenerbahce – Nordsjælland 3:1 (kon.) | Ferencvároš – Čukarički Belehrad 3:1 (kon.) | Frankfurt – Aberdeen 2:1 (kon.)
Genk – Fiorentina 2:2 (kon.) | Helsinki – Solún 2:3 (kon.) | Légia Varšava – Aston Villa 3:2 (kon.)
Razgrad – Trnava sk 4:0 (kon.) | Zrinjski Mostar – Alkmaar 4:3 (kon.) | Brugge – Besiktas 1:1 (kon.)
D. Záhreb – Astana 5:1 (kon.) | Lugano – Bodö/Glimt 0:0 (kon.) | Tel Aviv – Breidablik 3:2 (kon.)
Slovan Bratislava – KÍ Klaksvík sk 2:1 (kon.) | Plzeň – FC Ballkani 1:0 (kon.) | Zorja Luhansk – Gent 1:1 (kon.)
koniec
Fenerbahce SK
3:1 (2:0)
FCN Nordsjælland
cz Štvrtok 21.09.2023, 18:45 • Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu, Istanbul • Európska konferenčná liga • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    89
    Třetí žlutou kartu hostů obdržel Daniel Svensson za faul na Crespa.
     
    88
    Na hřiště se na pár minut podívá také bývalá hvězda nizozemského Ajaxu. Dušan Tadić totiž nahrazuje Joshua Kinga.
     
    86
    Poslední možné střídání využil trenér hostů Torup v 86.minutě. Ze hřiště stáhnul Andrease Schjelderupa, místo kterého poslal na hrací plochu Sertdemira.
     
    82
    Szymanski se chvíli po vystřídání dostal do obrovské šance! Jeho střela z hranice velkého brankoviště vypadala slibně, ale skvělý Hansen v bráně nedovolil polskmu záložníkovi skórovat.
     
    80
    Rasmussen vyslal po přihrávce Barslunda parádní střelu na Levakoviće a vypadalo, že by mohl svému týmu dát ještě naději. Jeho pokus ale zlikvidoval chorvatský brankář.
     
    77
    Trenér domácích provedl další střídání. Hřiště opustil jednoznačně nejlepší hráč utkaní Fred, jehož nahradil polský reprezentant Szymanski.
     
    68
    Trenéři obou týmu se rozhodli pro vícenásobné střídání. Hostující tým na hřišti posílí Jensen-Abbew a Barslund, kteří nahradili Nagala a střelce gólu Villadsena. Na domácí straně potom hřiště opouští kapitán Yandas, Ryan Kent a taktéž střelec gólu Michy Batshuayi. Tyto tři hráče nahradili Yuksek, Nayir a Kahveci.
     
    66
    Místo gólu přidal Fred k asistencím žlutou kartu. Po verdiktu rozhodčího, který se mu nelíbil obdržel varování za argumentaci.
     
    65
    Po několika špatných přihrávkách se do šance ale dostal Fred, který mohl přidat ke dvěma asistencím ještě gól, jeho střelu ale zblokovali hosté a byl z toho tak opět jen roh.
     
    62
    Kent si vytvořil zajímavou šanci. Jeho střela směřovala přímo na bránu soupeře, K.Hansen ale dostal skvělým obranným zákrokem míč za čáru a nabídl hostům pouze roh.
    55. Oliver VILLADSEN - 3:1
     
    55
    Nordsjaelland přece jen skóruje! Po sérii přihrávek na hranici vápna to na sebe vzal OLIVER VILLADSEN, který proběhl až k chorvatskému gólmanovi, se kterým si poradil a snížil tak na rozdíl dvou branek. Asistence: Jeppe Tverskov
     
    52
    Hosté by určitě rádi změnili skóre, teď se o to pokoušel Ingvartsen se Schjelderupem, kteří se společně dostali do vápna. Talent s číslem 8 kličkoval tak dlouho, až ho o balón obrali soupeřovi stopeři.
    47. Serdar AZIZ - 3:0
     
    47
    Fenerbahce se po rohovém kopu ujímá už krásného tří brankového náskoku! Skvělý roh zahrál Yandas a jeho míč se dostal až na střed vápna k SERDARU AZIZOVI, který se tak zapisuje do listiny střelců.
     
    46
    Hosté oživili svou sestavu střídáním! Hřiště opustil žlutou kartou bdařený Osman a s ním společně Dorgeles. Na hřišti je pak nahradili Rasmussen se Svenssonem.
     
    43
    Druhou žlutou kartu hostí obržel Diomande, který u postranní čáry fauloval Oosterwoldea.
     
    39
    Žlutou kartu právě obdržel útočník hostů Osman, který ve vápně soupeře zfauloval jednoho z obránců, čímž si tuto varovnou kartu vysloužil.
     
    39
    Do velké šance se nyní dostali hráči hostujícího celku, když Ingvartsen doběhl ztracený míč a vyslal na rodáka ze Zadaru Livakoviće prudkou ránu.
    30. Michy BATSHUAYI - 2:0
     
    30
    Fenerbahce se ujímá dvoubrankového vedení! Po skvěle vybojovaném míči a přihrávce brazilského středopolaře Freda usměrnil MICHY BATSHUAYI balón přesně tak, aby ho Hansen nechytil.
    24. Miguel CRESPO - 1:0
     
    24
    Fenerbahce dostalo příležitost přímého kopu, kterou využili skvěle! Fred poslal balón na přední tyč, kde již byl připravený MIGUEL CRESPO a hlavičkou usměrnil míč za záda Hansena. Asistence: Fred
     
    1
    Zápas sotva začal a domácí se ihned dostali do šance! Střela Yandase ale skončila těsně vedle brány.

    Matěj Kotala

    Góly: 24. Crespo (Fred), 30. Batshuayi (Fred), 47. Aziz (Yandaş) – 55. Villadsen (Tverskov)

    Karty:   66. Fred (FEN) – 39. Osman (NRD), 43. Diomande (NRD), 89. Svensson (NRD)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:10.
    Fenerbahce SK: Livaković – Osayi-Samuel, Aziz, Djiku, Oosterwolde – Yandaş (C) (68. Yüksek), Crespo, Fred (77. Szymański) – King (88. Tadić), Batshuayi (68. Nayir), Kent (68. Kahveci).
    Náhradníci: Akyüz, Eğribayat – Džeko, Becão, Zajc.

    Tréner: Ismail Kartal

    FCN Nordsjælland: A. Hansen – Villadsen (68. Barslund), K. Hansen (C), Nagalo (68. Jensen-Abbew), Frese – Diomande, Tverskov, Dorgeles (46. Svensson) – Osman (46. Rasmussen), Ingvartsen, Schjelderup (86. Sertdemir).
    Náhradníci: Eriksson – Hey, Marxen, Ascone, M. Hansen, Nygren.

    Tréner: Johannes Torup

    Rozhodca: Gergő Bogár – Theodoros Georgiou, Balázs Szalai(HUN)