Pelicans Lahti – Vítkovice 4:0 (kon.) | Ilves – Třinec 5:4 (kon.) | Växjö – Aalborg 5:2 (kon.)
Färjestad – Biel 4:1 (kon.) | Mníchov – Košice sk 5:2 (kon.)
koniec
Ilves Tampere
5:4 (2:0, 1:4, 2:0)
HC Oceláři Třinec
cz Piatok 08.09.2023, 18:00 • Nokia Arena, Tampere • Liga majstrov • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Voženílek se projel po pravé straně až před Málka, ale po kličce do forhendu minul finskou branku.
    52:51 LANCASTER - 5:4
     
    52:51
    Tým Ilves právě vstřelil branku!
    Tampere jde znovu do vedení! Kodýtek před modrou čárou přihrál k levému mantinelu Suomimu, ten vjel s pukem do útočného pásma a následně přihrál LESU LANCASTEROVI, který měl trochu prostoru a poslal puk přesně k levé tyči! Asistence: Eemeli Suomi, Petr Kodýtek – 5:4!
     
    51:06
    Dravecký s Könönenem jsou vyloučeni na dvě minuty za hrubost. Ilves bude pokračovat v přesilovce pět na čtyři.
     
    49:37
    Pánik zezadu sekl Meskanena a Třinec bude hrát další oslabení.
    43:00 LANCASTER - 4:4
     
    43:00
    Tým Ilves právě vstřelil branku!
    Domácí využili přesilovku, když zpětnou přihrávku Suomiho za levý kruh proměnil přesnou střelou vy vyrovnání LES LANCASTER! Asistence: Ville Meskanen, Eemeli Suomi – 4:4!
     
    41:34
    Kurovský u mantinelu zbytečně krosčekoval Lancastera a domácí budou mít výhodu přesilové hry.
     
    38:30
    Eemeli Suomi byl vyloučen na dvě minuty za podrážení, Třinečtí si zahrajou přesilovou hru.
     
    38:30
    Velká šance Ocelářů, kteří jeli dva na jednoho, Kurovský se rozhodl akci zakončit sám, ale jeho střelu vyrazil brankář Málek vedle sebe, Adámek mohl dorazit puk do odkryté branky, ale byl soupeřem podražen!
     
    33:27
    Finové si zahrají přesilovou hru, na dvě minuty za hákování byl vyloučen Vladimír Dravecký. Třinecký útočník zahákoval Suomiho.
    32:25 PÁNIK - 3:4
     
    32:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou do vedení! Čacho v pádu přihrál zpoza branky k pravé tyči, kde už číhal Kurovský. Třinecký útočník zkoušel prostřelit Málka, to se mu sice nepovedlo, ale puk vyplaval u RICHARDA PÁNIKA na druhé tyči, odkud jej slovenská posila dorazila do odkryté branky! Asistence: Daniel Kurovský, Viliam Čacho – 3:4!
     
    29:28
    Suomi krásnou žabičkou vysunul do úniku Ikonena, který zamíchal s pukem a chtěl jej poslat Mazancovi mezi betony, jenže Mazanec dobře přemístil beton a puk vyrazil.
    28:02 DAŇO - 3:3
     
    28:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Znovu je vyrovnáno! Po buly vznikl závar v levém kruhu, následovala střela Hudáčka, kterou Málek vyrazil jen vedle sebe. Volného puku si všiml MARKO DAŇO, který dorazil puk do odkryté branky! Asistence: Libor Hudáček, Andrej Nestrašil – 3:3.
    25:46 KÖNÖNEN - 3:2
     
    25:46
    Tým Ilves právě vstřelil branku!
    JUUSO KÖNÖNEN vrátil vedení na stranu finského celku! Finský útočník si najel z pravého křídla až do brankoviště, kde projel kolem Mazance a následně uklidil puk mezi tyč a beton třineckého brankáře! Asistence: Eetu Päkkilä, Dominik Mašín – 3:2.
     
    22:23
    Nedomlel srazil u mantinelu Könönena a nabídl soupeři dvouminutovou přesilovou hru za nedovolené bránění.
    21:18 PÁNIK - 2:2
     
    21:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    RICHARD PÁNIK už při hře v plném poštu ujel po pravé straně a střelou pod vyrážečku prostřelil Málka! Asistence: Libor Hudáček – 2:2!
    20:22 NESTRAŠIL - 2:1
     
    20:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využili dvojnásobnou přesilovou hru! Střelu Hudáčka z pravého kruhu odrazil Pánik hrudí k ANDREJI NESTRAŠILOVI, který s klidnou hlavou dorazil puk do odkryté branky! Asistence: Richard Pánik, Libor Hudáček – 2:1!
     
    19:08
    Gregoire dvakrát porušil pravidlo o vhazování a Oceláři budou mít dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku.
     
    19:08
    Dravecký objel branku, chtěl bekhendem zakončit, ale puk mu sjel ke Kurovskému, který zkoušel puk dorazit do branky, ale byl faulován Latvalou. Ten zamířil na trestnou lavici za sekání.
     
    17:42
    Voženílek zahodil třineckou šanci, po přihrávce z levé strany pálil z mezikruží do horní poloviny branky, gólman Málek puk vyrazil do ochranné sítě.
    10:33 KODÝTEK - 2:0
     
    10:33
    Tým Ilves právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace Ilvesu končí druhým pukem v Mazancově brance. Stránský přihrál Suomimu za branku, ten rychle nahrál mezi kruhy PETRU KODÝTKOVI, který bleskovou střelou nedal Mazancovi šanci! Asistence: Eemeli Suomi, Šimon Stránský – 2:0!
     
    09:53
    Růžička zahákoval v obranném pásmu jednoho ze soupeřů a nabídl Ilvesu další přesilovku.
     
    07:06
    Třinečtí si zahrají jako první ve čtyřech. Na dvě minuty za nedovolené bránění byl vyloučen Marko Daňo.
    05:40 PALVE - 1:0
     
    05:40
    Tým Ilves právě vstřelil branku!
    Finové jdou do vedení! Ilves se dostal do menšího tlaku, která vyústila ve střelu Parikky od modré čáry, kterou brankář Mazanec vyrazil pouze na hokejku OULY PALVEHO, který dokázal puk rychle dorazit do třinecké branky! Asistence: Jarkko Parikka, Juuso Könönen – 1:0!
     
    01:00
    Stránský Žabkou vysunul Ikonena, který si najel před Mazance a bekhendovou střelou poslal puk pod břevno. Třinecký gólman vyrazil puk do ochranné sítě.

    Igor Mainka

    Góly a asistencie: 6. Palve (Parikka, Könönen), 11. Kodýtek (Suomi, Stránský), 26. Könönen (Päkkilä, Mašín), 43. Lancaster (Meskanen, Suomi), 53. Lancaster (Suomi, Kodýtek) – 21. Nestrašil (Pánik, Hudáček), 22. Pánik (Hudáček), 29. Daňo (Hudáček, Nestrašil), 33. Pánik (Kurovský, Čacho)


    Ilves Tampere: Málek (Gunnarsson) – Lancaster (A), Friman (C), Pelli, Mašín, Latvala, Parikka, Jurmo – Meskanen, Kodýtek, Suomi (A) – Ikonen, Mantykivi, Š. Stránský (TS) – Nyman, Palve, Könönen – Gregoire, Virtanen, Päkkilä – Bau.
    Tréner: Pennanen.

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Polášek, Smith, Kundrátek, Jeřábek, Adámek, Nedomlel, Havránek – Růžička (A), Vrána (C), Pánik – Daňo, Hudáček (TS), Nestrašil – Voženílek, Roman, Hrehorčák – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Haas.
    Tréner: Moták.

    Rozhodca: Heikkinen, Kaukokari – Nurmio, Pekala (FIN).

    Diváci: 4689