Gruzínsko – Španielsko 1:7 (kon.) | Cyprus – Škótsko 0:3 (kon.) | Turecko – Arménsko 1:1 (kon.)
Chorvátsko – Lotyšsko 5:0 (kon.) | Luxembursko – Island 3:1 (kon.) | Bosna – Lichtenštajnsko 2:1 (kon.)
Slovensko – Portugalsko sk 0:1 (kon.)
koniec
Gruzínsko
1:7 (0:4)
Španielsko
cz Piatok 08.09.2023, 18:00 • Boris Paichadze Dinamo Arena, Tbilisi • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
    74. Lamine YAMAL - 1:7
     
    74
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    To je debut! LAMINE YAMAL obdržel po průniku Williamse skvělou přihrávku od křídelníka Bilbaa a svou střelu namířil přesně do protipohybu brankáře k pravé tyči! Yamal se také stává nejmladším střelcem v historii španělské reprezentace.
    68. Nico WILLIAMS - 1:6
     
    68
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A „La Roja“ střílí další gól, dnes již šestý! Tentokrát to byl Gaya, jenž vyslal do útoku NICA WILLIAMSE, který nejprve udělal kličku obránci a poté propálil brankáře domácího celku! Hráč Athletica Bilbao tak střílí druhý gól za Španělsko v této kvalifikační fázi ve svém druhém utkání.
    66. Álvaro MORATA - 1:5
     
    66
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Hattrick je na světě! Carvajal udržel míč na hrací ploše a přihrál jej na Merina. A střídající záložník Realu Sociedad vysunul na hrotu útoku pohybujícího se ÁLVARA MORATU, který tvrdou ranou doslova propálil brankáře Gruzie Mamardashvliliho!
    49. Giorgi ČAKVETADZE - 1:4
     
    49
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Tak tohle střídání se trenéru Sangolovi povedlo! Po nedorazu v defenzivě Španělů se k míči dostal nový muž na hřišti, a to GIORGI ČAKVETADZE, který nejprve naznačil střelu a poté ještě udělal kličku. Jeho následná střela však neměla razanci, i tak ale na mokrém trávníku brankáři Simonovi propadla a Gruzie se tak dočkala snížení.
    40. Álvaro MORATA - 0:4
     
    40
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už vypadá s domácími fotbalisty velmi bledě! Po zisku míče ve středu pole běželi Fabian Ruiz a ÁLVARO MORATA sami jen proti jednomu obránci. Druhý jmenovaný si pak vyměnil míč se záložníkem PSG, a nakonec to tito dva fotbalisté dohráli, jak se říká, „až do kuchyně“. Španělský kanonýr si tedy připisuje druhý gól v zápase.
    38. Dani OLMO - 0:3
     
    38
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Teď již však gól platit bude! Gavi pod tlakem přihrál na pravou stranu na DANIHO OLMA, jehož první střelu obrana domácích zablokovala. Španělský křídelník se však hned dostal k míči zpátkya razantní střelou na přední tyč překonává potřetí brankáře Gruzie.
    27. Solomon KVĚRKVELIJA - 0:2
     
    27
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělé s notnou dávkou štěstí střílí druhý gól! Centr od záložníka PSG Fabiana Ruize totiž tečoval velmi smolně do vlastní branky stoper SOLOMON KVĚRKELIJA a brankář Mamardašvili již zareagovat nedokázal!
    22. Álvaro MORATA - 0:1
     
    22
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Favorit jde do vedení! Na přesný centr od Marca Asensia si naskočil konanýr ÁLVARO MORATA, který dokázal přehlavičkovat bránícího obránce a zakončit mimo dosah brankáře Mamardašviliho!

    Matěj Skula

    Góly: 49. Čakvetadze – 22. Morata (Asensio), 27. Kvěrkvelija (vla.), 38. Olmo, 40. Morata (Ruiz), 66. Morata (Merino), 68. Ni. Williams (Gayà), 74. Yamal (Ni. Williams)

    Karty:   45+2. Aburžania (GRU), 50. Kašia (GRU), 60. Kitejšvili (GRU), 63. Čakvetadze (GRU), 81. Kvaratskhelia (GRU) – 45+1. Gavi (ESP), 79. Zubimendi (ESP)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 3:10. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:5.
    Gruzínsko: Mamardašvili – Azarovi (60. Dvali), Kašia (C), Kvěrkvelija, Gočolejšvili (77. Sazonov) – Gagnidze (46. Čakvetadze), Lobžanidze (46. Davitašvili), Aburžania (46. Mekvabišvili), Kitejšvili – Mikautadze, Kvaratskhelia.
    Náhradníci: Loria, Gugešašvili – Kalandadze, Zivzivadze, Kočorašvili, Mamučašvili, Citajšvili.

    Tréner: Willy Sagnol

    Španielsko: Simón – Carvajal, Le Normand, Laporte, Gayà – Gavi (58. Merino), Rodri (72. Zubimendi), Ruiz – Asensio (44. Ni. Williams), Morata (C) (72. Joselu), Olmo (44. Yamal).
    Náhradníci: Kepa, Raya – Azpilicueta, Balde, P. Torres, David García, Baena.

    Tréner: Luis de la Fuente

    Rozhodca: Siebert – Seidel, Foltyn