Gruzínsko – Španielsko 1:7 (kon.) | Cyprus – Škótsko 0:3 (kon.) | Turecko – Arménsko 1:1 (kon.)
Chorvátsko – Lotyšsko 5:0 (kon.) | Luxembursko – Island 3:1 (kon.) | Bosna – Lichtenštajnsko 2:1 (kon.)
Slovensko – Portugalsko sk 0:1 (kon.)
koniec
Gruzínsko
1:7 (0:4)
Španielsko
cz Piatok 08.09.2023, 18:00 • Boris Paichadze Dinamo Arena, Tbilisi • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky, především pak nadšence, které zajímají mezistátní zápasy národních celků. V první reprezentační pauze této sezony se mimo jiné utkají i Španělé a Gruzínci. Zápas se hraje v pátek 8. září a začíná v 18:00. Příjemnou zábavu!
     
    Gruzie
    Domácí celek se nachází ve světovém rankingu FIFA na 87. místě obklopován týmy jako Izrael, Bulharsko, Honduras či Čína, a v dnešním zápase mu tedy náleží role outsidera.
    Stát na pomezí Evropy a Asie se zapojuje od roku 1996 do kvalifikací, avšak ještě nikdy se této zemi, která vznikla v roce 1991 po rozpadu Sovětského svazu, nepodařilo dostat na finálový turnaj, ač jde o Mistrovství Evropy, nebo Mistrovství světa.
    Ve skupině pak parta kolem hvězdného křídelníka Neapole Kvaratskhelii narazí kromě Španělska na Skotsko, Norsko a Kypr. Úvodní tři zápasy pak má Gruzie odehrané, ve kterých si Gruzínci připsali jednu výhru (Kypr 2:1, góly dávaly Mikautadze a Davitashvili), jednu remízu (Norsko 1:1, skóroval znovu Georges Mikautadze) a jednu porážku (Skotsko, 0:2).
     
    Španělsko
    Celek z Pyrenejského poloostrova je na tom v žebříčku FIFA o poznání lépe a uzavírá první desítku nejlepších zemí. Těsně před Španěly se pak nachází Portugalci nebo Italové, naopak až za španělským výběrem najdeme například USA, Mexiko nebo třeba Německo.
    „La Roja“, jak je španělské reprezentaci přezdíváno, ví velmi dobře, jaké je to hrát na celosvětovém „Mundialu“ či Mistrovství Evropy. Celkově se Španělé účastnili šestnácti Mistrovství světa a jedenácti ME. V roce 2010 navíc dokázali celý světový šampionát ovládnout. Mistrovství Evropy pak vyhráli třikrát, a to v letech 1964, 2008 a 2012.
    Favorit tohoto zápasu odehrál ve skupině A pouze dva zápasy, což bylo způsobeno částečně i účastí ve finále Ligy národů, kterou vyhráli. Ve zmiňovaných dvou střetnutích pak Španělsko narazilo na Norsko (výhra 3:0, góly Dani Olmo a dva Joselu) a poté také na Skotsko (prohra 0:2).
     
    Vzájemná bilance
    Poprvé se oba celky utkaly v kvalifikaci o Mistrovství světa 2014, které skončily dvěma výhrami Španělů 2:0 a 1:0. Poté se také týmy střetly v roce 2016, kde Gruzínci naprosto šokovali své soky a zvítězili po gólu Okriashviliho 1:0. Jednalo se sice o přátelské utkání, ale i tak si země s hlavním městem Tbilisi vítězství nad hráči jako Sergio Ramos, Sergio Busquets, Thiago nebo Césc Fábregas určitě velmi cení.
    Poté se týmy utkaly také v kvalifikaci o poslední světový šampionát, který se konal minulý rok v Kataru. V soutěžním zápase však španělští favorité nezaváhali a po výhrách 2:1 a 4:0 mohli oslavovat vítězství.
    Nejlepším střelcem vzájemných zápasů je pak křídelník Španělů Ferran Torres, který zaznamenal v posledních dvou zápasech dva góly.
     
    Úvodní sestavy:

    Gruzie: Mamardašvili – Azarovi, Kašia (C), Kvěrkvelija, Gočolejšvili – Gagnidze, Lobžanidze, Aburžania, Kitejšvili – Mikautadze, Kvaracchelija.
    Náhradníci: Loria, Gugešašvili – Kalandadze, Zivzivadze, Davitašvili, Mekvabišvili, Kočorašvili, Sazonov, Mamučašvili, Citajšvili, Čakvetadze, Dvali.
    Trenér: Willy Sagnol

    Španělsko: Simón – Carvajal, Le Normand, Laporte, Gayà – Gavi, Rodri, Ruiz – Asensio, Morata (C), Olmo.
    Náhradníci: Kepa, Raya – Azpilicueta, Balde, P. Torres, Merino, Ni. Williams, Joselu, David García, Baena, Yamal, Zubimendi.
    Trenér: Luis de la Fuente

    Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn.
     
    Hráči obou týmů vstupují za doprovodu hlavních rozhodčích na zelený hrací pažit. V Tbilisi, kde se dnešní zápas hraje, právě prší, a tak uvidíme, jaký dopad to bude mít na kvalitu hry.
     
    Zbývá snad už jen představit trojici sudích, hlavním rozhodčím dnes Němec Daniel Siebert, který odpískal i jeden zápas na Mistrovství světa v Kataru, a to zápas mezi Tuniskem a Austrálií (0:1). Na čarách mu poté budou asistovat Jan Seidel a Rafael Foltyn.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První poločas začnou s míčem na kopačkách hostující fotbalisté.
     
    1
    A Španělé se od začátku rozhodli hlavně držet, neboť za necelou první minutu nepřekročili půlící čáru.
     
    2
    Ve druhé minutě však už hosté zahrozili! Centr od Carvajala nedokázal tečovat Morata, po několika odrazech se však míč dostal na kopačku Marca Asensia, který ale trefil jen dobře postaveného brankáře Gruzie! Roh pro hosty.
     
    3
    Po asi minutovém zkoumání poslední situace kvůli potencionální penaltě u VARu dostali Španělé šanci zahrávat roh. Penalta se tedy kopat nebude.
     
    5
    Z rohového kopu se hosté neprosadili, po chvíli ještě vracel míč do ohně Jose Gaya, zakončující Marco Asensio však poslal míč daleko na tribunu.
     
    6
    I teď měla být předsezonní posila Paris Saint-Germain adresátem dlouhého míče, avšak centr byl příliš přetažený a končí tak až za autovou lajnou.
     
    7
    Obránce Gruzie Gočoleishvili byl nachytán v několikametrovém ofsajdu, útok Gruzie tak nemohl pokračovat.
     
    8
    Oba týmy si teď nepřesnostmi míč vyměnily, hrají Španělé.
     
    9
    Přihrávka na Mikautadzeho byla příliš dlouhá a míč doputoval do zámezí. Dani Carvajal bude na obranné polovině vhazovat.
     
    10
    Na začátku 10. minuty Španělsko dlouho obehrávalo pokutové území domácích, nakonec vypálil Dani Olmo, avšak jeho pokus gólové parametry opravdu neměl.
     
    11
    Do kombinace hostů se teď zapojil i Gavi, který hraje dnešní zápas s ochrannou helmou po zraněním hlavy z posledního ligového zápasu Barcelony.
     
    12
    Aut pro hosty.
     
    13
    Kapitán domácích Kašia odehrává míč před pronikajícím Gavim raději do autu.
     
    14
    Zajímavá akce hostů, když po průnikové přihrávce Carvajala centroval Asensio, před naskakujícím Moratou však odvrací na roh gruzínská obrana.
     
    15
    Rohový kop rozehráli Španělé nakrátko, následně přiletěl do pokutového území centr, který trefil stoper Le Normand, avšak svou hlavičku umístil jen vedle pravé tyče.
     
    16
    Úspěšný obranný zákrok si připsal Fabian Ruiz, který zvládl odhlavičkovat míč před dvojicí protihráčů.
     
    17
    Kiteishvili byl faulován vracejícím se Asensiem, míč pro domácí.
     
    17
    Následně předskočil Kvaratskheliu stoper Laporte, který byl navíc faulovaný.
     
    18
    V ofsajdu se ocitl útočník hostů Álvaro Morata.
     
    20
    Rodri nevyslal přesnou přihrávku, míč se k němu ale se štěstím vrátil a španělský středopolař bude mít šanci na reparát.
     
    21
    Brejk po levé straně táhl Mikautadze, který následně přihrál Kvaratskheliovi, který si obhodil dva obránce a poté nacentroval. Mezitím nabíhajícímu Mikautadzemu ale chyběly asi dva metry, a tak se musel pro míč vracet. Následně už obrana zvládla svůj úkol a nebezpečí zažehnala.
     
    22
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Favorit jde do vedení! Na přesný centr od Marca Asensia si naskočil konanýr ÁLVARO MORATA, který dokázal přehlavičkovat bránícího obránce a zakončit mimo dosah brankáře Mamardašviliho!
    22. Álvaro MORATA - 0:1
     
    24
    Gruzie se snažila o rychlou odpověď, jejich akce však skončila faulem Gagnidzeho.
     
    25
    Domácí celek soupeře po gólu lehce zatlačil, k zakončení se však prozatím nedostal.
     
    26
    Až teď se po levém kraji snažil probít Kvicha Kvaratskhelia, obránci hostů však tohoto šikovného křídelníka Neapole odzbrojili a míč získali.
     
    27
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělé s notnou dávkou štěstí střílí druhý gól! Centr od záložníka PSG Fabiana Ruize totiž tečoval velmi smolně do vlastní branky stoper SOLOMON KVĚRKELIJA a brankář Mamardašvili již zareagovat nedokázal!
    27. Solomon KVĚRKVELIJA - 0:2
     
    30
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    FABIAN RUIZ dostal přesnou přihrávku mezi dva potihráče od Moraty a i přes teč brankáře Gruzie míč doletěl až do branky! Gól však nekonec po delším zkoumání u videa kvůli ofsajdu neplatí, a tak je skóre prozatím pouze 2:0.
     
    33
    „La Roja“, jak je španělské reprezentaci přezdíváno, však i po neuznaném gólu kombinuje a snaží se ohrozit branku soupeře.
     
    34
    Teď už ale Španělé mohli vést o tři branky! Nejprve zakončoval Fabian Ruiz, kterého však skvělým zákrokem vychytal brankář Mamardašvili. Akce však pokračovala, dobrou přihrávku za obranu pak dostal Asensio, ale i jeho pokus brankář Gruzie dokázal zneškodnit.
     
    36
    Nepřesnou rozehrávku gruzínské obrany přečetl Asensio a postupoval osamocen na pravé útočné polovině. Jeho následný centr ale nenašel žádného adresáta a brankář Mamardašvili si tak může oddechnout.
     
    37
    Naopak brankář Simon si až teď po několika minutách připsal kontakt s balonem.
     
    38
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Teď již však gól platit bude! Gavi pod tlakem přihrál na pravou stranu na DANIHO OLMA, jehož první střelu obrana domácích zablokovala. Španělský křídelník se však hned dostal k míči zpátkya razantní střelou na přední tyč překonává potřetí brankáře Gruzie.
    38. Dani OLMO - 0:3
     
    40
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už vypadá s domácími fotbalisty velmi bledě! Po zisku míče ve středu pole běželi Fabian Ruiz a ÁLVARO MORATA sami jen proti jednomu obránci. Druhý jmenovaný si pak vyměnil míč se záložníkem PSG, a nakonec to tito dva fotbalisté dohráli, jak se říká, „až do kuchyně“. Španělský kanonýr si tedy připisuje druhý gól v zápase.
    40. Álvaro MORATA - 0:4
     
    42
    Dani Olmo není úplně v pořádku, proběhne tedy vynucené střídání.
     
    44
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Nico Williams,
    ze hřiště odchází Dani Olmo, přichází Lamine Yamal.
     
    45
    Nakonec měl nějaké to drobné zranění i do té doby velmi aktivní Marco Asensio, a tak musel střídat také. Na jeho pozici se tak po zbytek zápasu bude pohybovat španělský supertalent Barcelony, a to teprve šestnáctiletý Lamine Yamal.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    45+1
    Gavi si přidržel unikajícího Aburžaniu a za svou práci rukama vidí žlutou kartu.
     
    45+2
    Žlutí se i na druhé straně, Giorgi Aburžania doslova stáhnul k zemi dvougólového Moratu a za svůj přestupek vidí kartu.
     
    45+4
    Hosté již nemají kam spěchat, čtyřgólové vedení jim o poločase určitě vyhovuje.
     
    45+5
    Laporte teď však až moc zariskoval a může být rád, že Gruzínci budou zahrávat pouze aut. Tohle mohlo pro Španělsko dopadnout i hůře.
     
    45+6
    Duu Kvarastkhelia – Mikautadze se nepodařilo udržet míč na útočné polovině, hosté tak získávají míč.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce! Do kabin odcházejí výrazně spokojenější hosté, kteří vedou po čtyřiceti pěti minutách 4:0.
    Španělé zahrozili už ve druhé minutě, když zakončoval Asensio, brankář Gruzie Mamardašvili však míč vyrazil. První gól utkání tak zaznamenala „La Roja“ ve 22. minutě, když centr Asensia uklidil hlavou přesně k tyči Álvaro Morata. Podruhé se pak hosté radovali o pět minut později, neboť obránce Gruzie Kvěrkelija si velmi nešťastně srazil centr od Ruize do vlastní branky. Ve 30. minutě pak Španělé vsítili třetí branku, ta jim však nebyla pro ofsajd Fabiana Ruize uznána. Další dvě regulerní branky tak přidali Španělé o pár okamžiků později, na tvrdé zakončení Daniho Olma navázal Álvaro Morata střelou do prázdné branky. Po prvním poločase tak nejsou šance Gruzínců na zisk bodů příliš reálné.
     
    I za zesilujícího deště v Tbilisi bude za malou chvíli pokračovat zápas kvalifikace o EURO 2024, které se bude konat, jen pro připomínku, v Německu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas započnou s míčem domácí fotbalisté.
     
    46
    Střídání v týmu Gruzie:
    ze hřiště odchází Giorgi Aburžania, přichází Anzor Mekvabišvili,
    ze hřiště odchází Luka Gagnidze, přichází Giorgi Čakvetadze,
    ze hřiště odchází Saba Lobžanidze, přichází Zuriko Davitašvili.
     
    47
    Od začátku se snaží hosté presovat rozehrávku domácího celku, zatím však bez efektu.
     
    47
    Uvidíme roh pro Gruzii.
     
    48
    Centr od rohového praporku, jehož autorem byla Kvaratskhelia, přeletěl celé pokutové území a skončil až za lajnou ohraničující hřiště.
     
    49
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Tak tohle střídání se trenéru Sangolovi povedlo! Po nedorazu v defenzivě Španělů se k míči dostal nový muž na hřišti, a to GIORGI ČAKVETADZE, který nejprve naznačil střelu a poté ještě udělal kličku. Jeho následná střela však neměla razanci, i tak ale na mokrém trávníku brankáři Simonovi propadla a Gruzie se tak dočkala snížení.
    49. Giorgi ČAKVETADZE - 1:4
     
    50
    Kapitán domácího týmu Guram Kašia tesně před pokutovým územím sestřelil Gaviho a vidí žlutou kartu.
     
    52
    Ze standardky hosté nezahrozili, naopak do rychlého protiútoku mířili domácí, zajímavě rozjetou akci však zbrzdil Kiteishvili. Následně ale z velké dálky pálil kapitán Kašia, jeho střela však zamířila jen vysoko nad břevno.
     
    53
    Teď však registrujeme střelu na branku, Čakvetadze však gólmana Unaie Simona moc neprověřil.
     
    55
    Dani Carvajal si splnil své defenzivní povinnosti a nepustil míč na záložníka Gruzie, který působí Sturmu Graz, Otara Kiteishviliho.
     
    56
    Španělé kombinují na obranné polovině, stále mají v kapse pohodlný třígólový náskok.
     
    57
    Nico Williams hledal nabíhajícího Yamala, před útočníkem Barcelony ale míč zblokovala obrana Gruzie.
     
    58
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Gavi, přichází Mikel Merino.
     
    59
    Po prostřídání budou hosté rozehrávat standardní situaci z levé strany.
     
    59
    Centr od Williamse trefil stoper Robin Le Normand, k jeho smůle však míč po odrazu od země skončil pouze na horní tyči branky!
     
    60
    Střídání v týmu Gruzie:
    ze hřiště odchází Irakli Azarovi, přichází Laša Dvali.
     
    60
    Otaru Kiteishvilimu se nelíbil výrok sudího Sieberta, který mu za tento projev nesouhlasu ukazuje žlutou kartu.
     
    62
    Španělé drží míč na svých kopačkách.
     
    63
    Rychlý brejk Gruzie končí útočným faulem, jehož autorem je útočník Watfordu Giorgi Čakvetadze. Hlavní rozhodčí Siebert mu za zákrok na Williamse navíc ukazuje žlutou kartu.
     
    66
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Hattrick je na světě! Carvajal udržel míč na hrací ploše a přihrál jej na Merina. A střídající záložník Realu Sociedad vysunul na hrotu útoku pohybujícího se ÁLVARA MORATU, který tvrdou ranou doslova propálil brankáře Gruzie Mamardashvliliho!
    66. Álvaro MORATA - 1:5
     
    68
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A „La Roja“ střílí další gól, dnes již šestý! Tentokrát to byl Gaya, jenž vyslal do útoku NICA WILLIAMSE, který nejprve udělal kličku obránci a poté propálil brankáře domácího celku! Hráč Athletica Bilbao tak střílí druhý gól za Španělsko v této kvalifikační fázi ve svém druhém utkání.
    68. Nico WILLIAMS - 1:6
     
    71
    Míč si už k zakončení chystal Merino, na poslední chvíli ho však obral o hrací předmět jeden z obránců a španělský záložník tak nezakončil.
     
    72
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Joselu,
    ze hřiště odchází Rodri, přichází Martín Zubimendi.
     
    73
    Španělé teď spíše kombinují a drží míč.
     
    74
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    To je debut! LAMINE YAMAL obdržel po průniku Williamse skvělou přihrávku od křídelníka Bilbaa a svou střelu namířil přesně do protipohybu brankáře k pravé tyči! Yamal se také stává nejmladším střelcem v historii španělské reprezentace.
    74. Lamine YAMAL - 1:7
     
    75
    Proti přihrávce Kvaratskhelii včas vyběhl brankář Simon a zastavil tak akci Gruzie.
     
    76
    Mohlo to být o sedm gólů! Po akci Yamala pálil Joselu jeho pokus vyrazil brankář Mamardašvili. Poté se ale balon odrazil zpátky k Yamalovi, před kterým zívala prázdná branka, on však gól nedává, neboť mu do střely v poslední moment skočil jeden z obránců domácího celku.
     
    77
    Z rohu Španělé nic nevytěžili.
     
    77
    Střídání v týmu Gruzie:
    ze hřiště odchází Giorgij Gočolejšvili, přichází Saba Sazonov.
     
    78
    Z voleje pálil také nová akvizice Realu Madrid, a to Joselu, jeho pokusu však chybělo pár decimetrů, aby skončil v brance a ne jen vedle levé tyče.
     
    79
    Martin Zubimendi si ve středu hřiště pomohl faulem a už zkušený devětatřicetiletý rozhodčí Daniel Siebert mu dává žlutou kartu.
     
    80
    Přenesení před celou šířku hřiště odhlavičkovává před Gayou střídající Davitashvili.
     
    81
    Útočník domácího celku Kvaratskhelia to teď přehnal s agresivitou a za svůj nepříjemný šlapák vidí také žlutou.
     
    83
    Gruzínci po dlouhé době mají míč na svých kopačkách.
     
    84
    Zpoza šestnáctky zkusil své střelecké štěstí Kvaratskhelia, branku Simona asi o dva metry minul.
     
    85
    Le Normand stáhl k zemi křídelníka Neapole Kvaratskheliu a uvidíme standardní situaci z levé strany hřiště.
     
    85
    A přímo na branku to zkusil právě faulovaný Kvaratskhelia, jeho pokus ale zamířil jen těsně vedle levé tyčky branky Španělů!
     
    86
    Gruzínci budou zahrávat rohový kop.
     
    87
    Při útočné snaze trefil Kvěrkelija stopera saúdskoarabského Al Nassru Laporteho a hlavnímu sudímu nezbývalo nic jiného, než odpískat faul.
     
    88
    Španělé dlouho drželi míč v útočném rohu, nakonec byl faulován Williams.
     
    90
    Na centr z následující standardní situace si naskakoval Laporte, svou hlavičku ale umístil jen daleko od levé tyče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90+1
    Na konci první nastavené minuty hrají s míčem na vlastní polovině hosté, kteří drží velmi pohodlný náskok šesti gólů.
     
    90+2
    Williams byl poslán k zemi Sazonovem, jasný faul.
     
    90+3
    A mohlo být ještě hůř! Skvělý přízemní centr Carvajala lehce tečoval Joselu, brankář Mamardašvili ale byl připraven! Roh pro hosty.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Španělsko plní roli favorita a svého dnešního soka Gruzii poráží vysoko 7:1. V dresu hostů zářil hlavně útočník Álvaro Morata, který zapsal hattrick.
    Do prvního poločasu vstoupili lépe hosté, avšak už ve druhé minutě zakončujícího Asensia vychytal brankář domácích. Poprvé se tak „La Roja“ radovala ve 22. minutě, když se po centru Asensia trefil hlavou Morata a poslal svou zemi do vedení. To navýšil o pět minut později smolným vlastním gólem stoper Gruzie Kvěrkelija, který si do vlastní branky srazil centr od Ruize. Třetí gól pak sice zaznamenal Ruiz, kvůli ofsajdu však branka nemohla platit. I tak se ale favoritovi povedlo do poločasu ještě skórovat, a to dokonce dvakrát, když se trefil nejprve tvrdou střelou Dani Olmo, na kterého o dvě minuty později navázal také Morata, který zakončil precizně vyřešenou spolupráci s Fabianem Ruizem. Do kabin se tak šlo za stavu 4:0.
    Druhý poločas nabídl první gól velmi brzy, a vstřelili ho domácí fotbalisté. Obránce Španělska trochu pomotal Čakvetadze, následně také vypálil a jeho ne moc silná střela na mokrém pažitu proletěla brankáři Simonovi pod rukou. Ale už asi definitivní tečku španělské výhře dal v 66. minutě kapitán Álvaro Morata, který tvrdou ranou zapsal třetí gól v zápase. O dvě minuty později na něj navázal také Nico Williams, který v pokutovém území udělal kličku obránci a balon propasíroval přes brankáře Mamardašviliho až do branky. Sedmý gól poté zaznamenal šestnáctieltý supertalent Barcelony Lamine Yamal, který se trefil po přihrávce od Williamse přesně k levé tyčce. Stal se tak nejmladším střelcem ve španělské fotbalové historii.
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 3:10. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:5.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne a třeba zase někdy na počtenou! (20:12:00)

    Matěj Skula

    Góly: 49. Čakvetadze – 22. Morata (Asensio), 27. Kvěrkvelija (vla.), 38. Olmo, 40. Morata (Ruiz), 66. Morata (Merino), 68. Ni. Williams (Gayà), 74. Yamal (Ni. Williams)

    Karty:   45+2. Aburžania (GRU), 50. Kašia (GRU), 60. Kitejšvili (GRU), 63. Čakvetadze (GRU), 81. Kvaratskhelia (GRU) – 45+1. Gavi (ESP), 79. Zubimendi (ESP)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 3:10. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:5.
    Gruzínsko: Mamardašvili – Azarovi (60. Dvali), Kašia (C), Kvěrkvelija, Gočolejšvili (77. Sazonov) – Gagnidze (46. Čakvetadze), Lobžanidze (46. Davitašvili), Aburžania (46. Mekvabišvili), Kitejšvili – Mikautadze, Kvaratskhelia.
    Náhradníci: Loria, Gugešašvili – Kalandadze, Zivzivadze, Kočorašvili, Mamučašvili, Citajšvili.

    Tréner: Willy Sagnol

    Španielsko: Simón – Carvajal, Le Normand, Laporte, Gayà – Gavi (58. Merino), Rodri (72. Zubimendi), Ruiz – Asensio (44. Ni. Williams), Morata (C) (72. Joselu), Olmo (44. Yamal).
    Náhradníci: Kepa, Raya – Azpilicueta, Balde, P. Torres, David García, Baena.

    Tréner: Luis de la Fuente

    Rozhodca: Siebert – Seidel, Foltyn