Lyon – Montpellier 1:4 (kon.) | Toulouse – Paríž 1:1 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
1:4 (0:2)
HSC Montpellier
cz Sobota 19.08.2023, 19:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Ligue 1 Uber Eats • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Musa Al-Taamari, přichází Sacha Delaye,
    ze hřiště odchází Jordan Ferri, přichází Bećir Omeragić.
    89. Akor ADAMS - 1:4
     
    89
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Je to definitivní! Nigerijský útočník AKOR ADAMS, s číslem 8 na dresu, zakončil protiútok, který vedl hlavně nově příchozí Leo Leroy, střelou do prázdné branky a dává tak Lyonu definitivní hřebík do rakve!
     
    89
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Téji Savanier, přichází Léo Leroy.
     
    83
    Tagliafico byl až přespříliš aktivní a zbytečně dohrál Julliena. Za svůj zákrok také vidí od hlavního rozhodčího Verniceho žlutou kartu.
    80. Červená karta
     
    80
    Tak to je velká komplikace pro Lyon! Alexandre Lacazette totiž doslova složil Savaniera a za svůj ostrý zákrok vidí rovnou červenou kartu! Záložníka Montpellieru totiž trefil také loktem.
    69. Alexandre LACAZETTE - 1:3
     
    69
    Lyon právě vstřelil branku!
    Velmi rychlé snížení Lyonu! Alexandre Lacazette, který se dosud celý zápas trápil, teď obdržel přihrávku od Kumbediho a svou střelu umístil mimo dosah brankáře Lecomteho! Že by tady ještě byla naděje na obrat?
     
    69
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Maxence Caqueret, přichází Ainsley Maitland-Niles,
    ze hřiště odchází Jeffinho, přichází Amin Sarr.
    67. Musa AL-TAAMARI - 0:3
     
    67
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Nepopulární nedáš-dostaneš znovu v akci! Brankář Lecomte nejprve pokryl míč ve vlastním pokutovém území a poté jej vykopl někde k půlící čáře. Tam si ho přebral kdo jiný než MOUSA AL-TAAMARI, který znovu prchl domácí obraně a střelou doprostřed branky překonává dnes podruhé Rioua! Tohle se už Lyonu bude obracet velmi těžko.
     
    66
    Lacazette ze standardní situace mířil k bližší tyči, brankář Lecomte ale jeho pokus chytá.
     
    63
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Arnaud Nordin, přichází Wahbí Chazrí.
     
    56
    Mohlo to být o tři góly! Domácí obraně zase utekl Al-Taamari, tentokrát však zkoušel zakončit mezi nohy brankáře Rioua, kde si to zkušený francouzský gólman pohlídal.
     
    51
    Předchozí akce ale pokračovala, míč získal na své kopačky šikovný Cherki, který mu míč dloubl kolem Kouyatého a tomu už nezbývalo nic jiného, než jej faulovat. Žlutá karta pro malijského stopera
     
    45+3
    Lepenant s Barcolou udrželi míč na hrací plošejen pro Nordina, který se pak snažil projít přes obránce Kumbediho, jenž jej nedovoleně zastavil. Žlutá karta pro francouzského obránce.
    39. Musa AL-TAAMARI - 0:2
     
    39
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Další nádherná fotbalová akce! Dlouhý nákop brankáře Lecomteho jen posunul Diomande na půli hřiště, kde se ho zmocnil MOUSA AL-TAAMARI, který s ním přesprintoval půlku hřiště, udělal kličku bránícímu Caletovi-Carovi a střelou do protipohybu brankáře Rioua navyšuje gólový účet svého týmu!
     
    30
    Po rozehrané standardní situaci se zjevil sám před brankou Akor Adams, který svou střelu také umístil přesně k tyči, kam se brankář Riou nenatáhnul. Velké štěstí tak pro domácí obranu, že byl zakončující Adams v těsném ofsajdu.
     
    28
    Al-Taamari to v souboji s Lepenantem udělal velmi chytře, když si jen píchnul míč kolem francouzského špílmachra a nechal se faulovat. Za svůj čin pak také obdržel hráč Lyonu žlutou kartu.
     
    26
    Kiki Kouyaté byl blízko dalšímu gólu v síti domácích, když si skvěle naskočil na centr z rohu od Savaniera. Jeho hlavičce chyběly centimetry, aby zapadla pod horní tyčku! To by byl další velký šok pro domácí Olympique.
    20. Arnaud NORDIN - 0:1
     
    20
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba brankáře Rioua znamená branku! Francouzský zkušený brankář si nejprve vyměnil míč s Diomandem a poté se chystal k rozehrání na Caletu-Cara, místo nohy chorvatského stopera však trefil jen ARNAUDA NORDINA, kterému již stačilo trefit prázdnou branku!
     
    13
    Unikajícího Nordina zastavil faulem Sinaly Diomande a za svůj zákrok vidí žlutou kartu v ruce hlavního rozhodčího Verniceho.

    Matěj Skula

    Góly: 69. Lacazette (Kumbedi) – 20. Nordin, 39. Al-Taamari, 67. Al-Taamari (Lecomte), 89. Adams (Leroy)

    Karty:   13. Diomande (LYO), 28. Lepenant (LYO), 45+3. Kumbedi (LYO), 83. Tagliafico (LYO) – 51. Kouyaté (MON)   80. Lacazette (LYO)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 20:10.
    Olympique Lyon: Riou – Kumbedi, Ćaleta-Car, Diomande, Tagliafico – Caqueret (69. Maitland-Niles), Lepenant – Jeffinho (69. A. Sarr), Cherki, Barcola – Lacazette.
    Náhradníci: Patouillet – El Arouch, Henrique, Kadewere, Reine-Adélaïde, M. Sarr.

    Tréner: Laurent Blanc

    HSC Montpellier: Lecomte – Jullien, Sacko, Kouyaté, I. Sylla – Chotard, Ferri (90+5. Omeragić) – Al-Taamari (90+5. Delaye), Savanier (C) (89. Leroy), Nordin (63. Khazri) – Adams.
    Náhradníci: Bertaud, Dizdarević – Estève, Fayad, Tchato.

    Tréner: Michel Der Zakarian

    Rozhodca: Vernice – Haulbert, Coniglio