Lyon – Montpellier 1:4 (kon.) | Toulouse – Paríž 1:1 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
1:4 (0:2)
HSC Montpellier
cz Sobota 19.08.2023, 19:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Ligue 1 Uber Eats • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    83
    Tagliafico byl až přespříliš aktivní a zbytečně dohrál Julliena. Za svůj zákrok také vidí od hlavního rozhodčího Verniceho žlutou kartu.
    80. Červená karta
     
    80
    Tak to je velká komplikace pro Lyon! Alexandre Lacazette totiž doslova složil Savaniera a za svůj ostrý zákrok vidí rovnou červenou kartu! Záložníka Montpellieru totiž trefil také loktem.
     
    51
    Předchozí akce ale pokračovala, míč získal na své kopačky šikovný Cherki, který mu míč dloubl kolem Kouyatého a tomu už nezbývalo nic jiného, než jej faulovat. Žlutá karta pro malijského stopera
     
    45+3
    Lepenant s Barcolou udrželi míč na hrací plošejen pro Nordina, který se pak snažil projít přes obránce Kumbediho, jenž jej nedovoleně zastavil. Žlutá karta pro francouzského obránce.
     
    28
    Al-Taamari to v souboji s Lepenantem udělal velmi chytře, když si jen píchnul míč kolem francouzského špílmachra a nechal se faulovat. Za svůj čin pak také obdržel hráč Lyonu žlutou kartu.
     
    13
    Unikajícího Nordina zastavil faulem Sinaly Diomande a za svůj zákrok vidí žlutou kartu v ruce hlavního rozhodčího Verniceho.

    Matěj Skula

    Góly: 69. Lacazette (Kumbedi) – 20. Nordin, 39. Al-Taamari, 67. Al-Taamari (Lecomte), 89. Adams (Leroy)

    Karty:   13. Diomande (LYO), 28. Lepenant (LYO), 45+3. Kumbedi (LYO), 83. Tagliafico (LYO) – 51. Kouyaté (MON)   80. Lacazette (LYO)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 20:10.
    Olympique Lyon: Riou – Kumbedi, Ćaleta-Car, Diomande, Tagliafico – Caqueret (69. Maitland-Niles), Lepenant – Jeffinho (69. A. Sarr), Cherki, Barcola – Lacazette.
    Náhradníci: Patouillet – El Arouch, Henrique, Kadewere, Reine-Adélaïde, M. Sarr.

    Tréner: Laurent Blanc

    HSC Montpellier: Lecomte – Jullien, Sacko, Kouyaté, I. Sylla – Chotard, Ferri (90+5. Omeragić) – Al-Taamari (90+5. Delaye), Savanier (C) (89. Leroy), Nordin (63. Khazri) – Adams.
    Náhradníci: Bertaud, Dizdarević – Estève, Fayad, Tchato.

    Tréner: Michel Der Zakarian

    Rozhodca: Vernice – Haulbert, Coniglio