Maroko – Kolumbia 1:0 (kon.) | J. Kórea – Nemecko 1:1 (kon.)
koniec
Maroko
1:0 (1:0)
Kolumbia
cz Štvrtok 03.08.2023, 12:00 • Perth Rectangular Stadium, Perth • Majstrovstvá sveta žien • Skupina H
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné čtvrteční poledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa, žen, u zápasu skupiny H mezi Marokem a Kolumbií.
     
    Maroko

    Maroko drží šanci na postup do osmifinálové fáze, když v úvodním utkání šampionátu sice schytalo debakl 0:6 od Německa, ale následně po výrazně zlepšené hře zdolalo těsným výsledkem 1:0 Jižní Koreu. Každopádně situace nemá úplně ve svých rukou, protože musí dnes zvítězit, ale zároveň doufat v zaváhání Němek proti Jihokorejkám, s čímž se moc nepočítá. Svěřenkyně trenéra Pedrose se na turnaj kvalifikovaly zásluhou finálové účasti na Poháru afrických zemí.
     
    Kolumbie

    Fotbalistky Kolumbie zatím předváděnou hrou příjemně překvapují. Na úvod v roli mírných outsiderek zdolaly po koncentrovaném výkony Jižní Koreu 2:0, aby následně doslova šokovaly vítězstvím 2:1 nad Německem, které znamená, že i remíza znamená zisk postupu z prvního místa, stačit nicméně bude i těsná porážka. Marsigliova družina naznačila potenciál už na Copa America, kde postoupila přes Argentinu do finále, v němž těsně 0:1 padla s Brazílií.
     
    Úvodní sestavy:

    Maroko: er-Rmíšíová – el-Hádžová, Benzínová, el-Tšádová, Redúaníová – Wuzráwíová, Naqášová, Šebbáková (C), Táknáwtová – Džraídíová, Lahmáríová.
    Náhradníci: Arwajsaová, Zúhajrová – Amáníová, Ajánová, Badríová, Búftíníová, Gharbíová, Šábílová, Kassíová, Mazráwíová, Mrábetová, Seghírová.
    Trenér: Reynald Pedros

    Kolumbie: C. Pérezová – C. Ariasová, Carabalíová, D. Ariasová, Vanegasová – Bedoyaová, Montoyaová (C) – Caicedová, Santosová, Ramírezová – Usmeová.
    Náhradníci: Giraldová, Sepúlvedaová – Andradeová, Bahrová, Barónová, Caracasová, Guzmánová, Chacónová, Ospinaová, Ramosová, Restrepová, Reyesová.
    Trenér: Angelo Marsiglia

    Rozhodčí: Ferrieri Caputiová (ITA) – Di Monteová (ITA), Țepușăová (ROU).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Střetnutí mezi Kolumbií a Marokem odstartovalo! Jihoameričanky jsou blízko postupu do osmifinále, zatímco soupeřky nutně potřebují zvítězit a doufat v zaváhání Němek proti Jihokorejkám.
     
    3
    Průnikovou nahrávku ještě Ibtissam Džraídíová stihla ve hře, navedla si balón do vápna a střílela z velkého úhlu, Catalina Pérezová vyrazila míč na roh.
     
    4
    Centr od praporku doputoval na hranici malého pokutového území, Nuhajla Benzínová v záklonu hlavičkovala vysoko přímo do rukavic gólmanky.
     
    5
    Fotbalistky v červených dresech vstoupily do zápasu o poznání aktivněji. Nebezpečný centr zprava propadl pokutovým územím, do bezpečí míč odpálila až Manuela Vanegasová.
     
    6
    S malou domů neměla Chadídža er-Rmíšíová vážnější starosti, protože kolem sebe neměla žádnou protihráčku, balón přenesla doprava k nohám Hanán el-Hádžové.
     
    7
    Útočný faul Kolumbie. Postarala se o něj Mayra Ramírezová, jež reagovala na hvizd rozhodčí jenom nespokojeným úšklebkem.
     
    8
    Rýsuje se další obrovské překvapení? Jihokorejky se ujaly vedení v zápase proti Němkám, za současné situace tedy Maročankám stačí k postupu i bod.
     
    9
    Při vytváření prostoru si Sakína Wuzráwíová počínala nedovoleným způsobem, když viditelně zatáhla za dres Danielu Ariasovou.
     
    10
    Po levé lajně nabrala vysokou rychlost Ghizlán Šebbáková. Pokusil se uprchnout Manuele Vanegasové, ta ve skluzu odehrála míč na roh.
     
    11
    Mezi dvě protihráčky dostala nahrávku rozběhnutá Mayra Ramírezová, jež přiběhla k míči jako první, pravačkou ovšem vypálila jen vedle bližší tyče.
     
    12
    Jedna na jednu si věřila Ghizlán Šebbáková, ale ze stojné pozice udělala čitelnou kličku, kterou Daniela Montoyaová vystihla.
     
    13
    Po centru zleva došlo k zakončení, které směřovalo k levé tyčce, Catalina Pérezová se natáhla a zabránila změně stavu.
     
    14
    Pohybem si řekla o balón za obranu Sakína Wuzráwíová. Dobře zapracovala Manuela Vanegasová, ta protihráčku odstavila tělem.
     
    15
    Nedovoleným zákrokem se prezentovala Nuhajla Benzínová, která špatně zpracovala balón, načež šlapákem dohrála Catalinu Usmeovou.
     
    16
    Za dlouhým nákopem Nisrín el-Tšádové se Ibtissam Džraídíová vůbec nerozběhla, protože si byla moc dobře vědoma, že nemá šanci míč doběhnout.
     
    17
    Hráčky ve žlutých dresech kombinují na vlastní polovině a nikam se přehnaně neženou, konkurentky nechávají běhat bez míče.
     
    18
    Sakína Wuzráwíová nabrala vysokou rychlost po pravé lajně a vyvinula velký tlak na Danielu Ariasovou, obránkyně si pomohla malou domů.
     
    19
    Mayra Ramírezová zkusila vyslat do brejku Lorenu Bedoyaovou, jenže spoluhráčka očekávala přihrávku do nohy, nikoliv po lajně.
     
    20
    U rohového praporku si skrze třemi soupeřkami vytvořila prostor k centru Mayra Ramírezová, proti vysokému centru vystartovala Chadídža er-Rmíšíová a vyboxovala ho mimo velké vápno.
     
    21
    Jorelyn Carabalíová v poslední chvíli zvládla špičkou kopačky píchnout balón k nohám Daniely Montoyaové, Kolumbijka si neporadila se Zíneb Redúaníovou.
     
    22
    Těsně za polovinou hřiště faulovala v blízkosti lajny Ibtissam Džraídíová, které nevyšla klička a nedovoleně atakovala Danielu Ariasovou.
     
    23
    Proti vysokému nákopu vystartovala z brány Chadídža er-Rmíšíová a poradila si s velkým přehledem, když balón sebrala ze vzduchu do rukavic.
     
    24
    Kolumbijky v posledních minutách dominují na balónu. Daniela Montoyaová zkusila zrychlit útok pasem k lajně, Mayra Ramírezová balón ve hře nestihla.
     
    25
    Odražený balón si na hranici velkého vápna našla Leicy Santosová, úspěšným blokem se prezentovala Zíneb Redúaníová.
     
    26
    Fotbalistky ve žlutých dresech se dožadovaly odpískání pokutového kopu po údajné hře rukou Zíneb Redúaníové, každopádně komunikace s VARem byla rychlá, penalta se kopat nebude.
     
    27
    Pod tlakem Zíneb Redúaníová nevymýšlela nic složitého a volila dlouhý nákop na útočnou polovinu, s nímž si poradila Daniela Ariasová.
     
    28
    Ofsajdovou past si pohlídala Ibtissam Džraídíová, ovšem míče na svou osobu se nedočkala, Daniela Ariasová zapracovala skvěle ve vzduchu.
     
    29
    Svěřenkyně trenéra Marsiglii kontrolují hrací předmět v blízkosti poloviny hřiště. Ibtissam Džraídíová vysunula presink, ale nahrávku k lajně zastavit nezvládla.
     
    30
    Krásně se Aníssa Lahmáríová proháčkovala mezi třemi protihráčkami, aby si následně narazila s Ibtissam Džraídíovou a pravačkou vystřelila o pár čísel nad břevno.
     
    31
    Po ostrém střetu s Danielou Ariasovou zůstala na trávníku ležet Ibtissam Džraídíová, po krátkém ošetření je připravena ve hře pokračovat.
     
    32
    Mayra Ramírezová si věřila na dvojici soupeřek, mezi nimiž si hodila balón, nedovoleným způsobem ji atakovala Nuhajla Benzínová.
     
    33
    Místo očekávaného nákopu do vápna jsme měli možnost vidět rozehrávku na krátkou vzdálenost. Pas do vápna vystihla jedna z obránkyň.
     
    34
    Maročanky nejsou často na míči, ale když už, tak dokáží zahrozit. Po levém křídle utekla Nisrín el-Tšádová, centrovaný míč Ghizlán Šebbáková usměrnila nad břevno.
     
    35
    Kolumbie vyzkoušela štěstí levou stranou. Linda Caicedová se zbavila osobní strážkyně, Zíneb Redúaníová již byla nad její síly.
     
    36
    Znovu v akci Linda Caicedová, která si opět poradila s první protihráčkou, druhou dokázala aspoň nastřelit a vybojovat autové vhazování.
     
    37
    Centr Jorelyn Carabalíové od pravé lajny přizvedla jedna z bránících hráček, což Chadídžu er-Rmíšíovou nikterak nerozhodilo a balón zkušeně stáhla pro sebe.
     
    38
    Ghizlán Šebbáková pod tlakem nic moc zajímavého nevymyslela, nakonec za ni situaci vyřešila Lorena Bedoyaová, která odkopávala na roh.
     
    39
    Zničehonic zůstala na trávníku ležet Sakína Wuzráwíová. Rozhodčí Ferrieri Caputiová chvíli nechala ve hře pokračovat, nakonec ji byla nucena přerušit.
     
    40
    Hodně nepovedený útok reprezentace Maroka, míč bez větších problémů získala Daniela Ariasová. Opět začíná trpělivá kombinace.
     
    41
    Výborně si na malém prostoru počínala Mayra Ramírezová, když tělem odstavila dvě konkurentky, vzápětí ale přihrávala do zámezí.
     
    42
    Brejk Maroka neměl dlouhého trvání. Ghizlán Šebbáková si věřila individuálně a ztroskotala na překážce jménem Manuela Vanegasová.
     
    43
    Německo dokázalo srovnat v zápase proti Jižní Koreji, což znamená, že poskočily na druhé postupové místo a Maroko tak pro zachování nadějí na postup potřebuje zvítězit.
     
    44
    Zprava centrovala Linda Caicedová přesně na hlavu Leicy Santosové, která rybičkou o kousek přestřelila cílové zařízení.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    45+1
    Středem pokusila štěstí Lorena Bedoyaová. Podle očekávání neuspěla, ukázkově ji tělem odstavila Zíneb Redúaníová.
     
    45+2
    Drama v závěru úvodního dějství, Maroko bude kopat penaltu! Daniela Ariasová postrčila Ibtissam Džraídíovou, která šla k zemi hodně ochotně, přesto se Ferrieri Caputiová rozhodla zapískat a ukázat na bílý bod.
    45+2. Ariasová postrčila Džraídíovou, rozhodčí odpískala penaltu
     
    45+3
    Fotbalistkám Kolumbie se podle očekávání rozhodnutí vůbec nelíbí. Chtějí překontrolování systémem VAR, k tomu ovšem podle všeho nedojde.
     
    45+4
    Ghizlán Šebbáková (Maroko) neproměňuje pokutový kop.
     
    45+4
    Maroko právě vstřelilo branku!
    Penalta neproměněna, přesto hráčky z afrického kontinentu strhávají vedení na svou stranu! Pérezová vystihla směr střely Šebbákové z bílého bodu a rukama úspěšně zakročila, jenže následně ji nepodržely protihráčky, když k vyraženému míči nejrychleji přiběhla Wuzráwíová, ta okamžitě dávala pod sebe na ANISSU LAHMÁRÍOVOU, jež bez problémů nasměrovala míč do prázdné brány.
    45+4. Aníssa LAHMÁRÍOVÁ - 1:0
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Marokem a Kolumbií dal situaci ohledně postupu zajímavou zápletku, protože dosud jediný gól střetnutí vstřelily hráčky z afrického kontinentu, které se hlasitě hlásí o proniknutí do osmifinálové fáze. Branka padla až v nastaveném čase, kdy po faulu Ariasové kopala penaltu Šebbáková, jež sice neproměnila, ale akce pokračovala a aktivní Maročanky skórovaly zásluhou Aníssy Lahmáríové.

    Momentálně se má situace tak, že v live tabulce je Kolumbie první s šesti body, Maroko by se stejným ziskem postupovalo z druhé pozice, protože v souběžně hraném utkání Německo jenom remizuje 1:1 s Jižní Koreou, tříbodový zisk by Evropanky vyšvihl na druhou příčku.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 13:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Útočnou akci Kolumbijek zastavila zdviženým praporkem pomezní rozhodčí, za poslední obránkyní byla nachytána Mayra Ramírezová.
     
    49
    Rychle na druhou polovinu hřiště. Na pravé křídlo dostala kolmou přihrávku za obranu Sakína Wuzráwíová, stříleným centrem nastřelila Lorenu Bedoyaovou a pro spoluhráčky vybojovala rohový kop.
     
    50
    Z velkého záklonu zakončovala po centru od praporku Nuhajla Benzínová, Catalina Pérezová neměla s dlouho letícím míčem vzduchem žádné problémy.
     
    51
    První žlutou kartu střetnutí obdržela Manuela Vanegasová za zastavení do brejku směřující Ibtissam Džraídíové, což znamená, že v případě postupu Kolumbie si krajní obránkyně osmifinále nezahraje, protože se právě vykartovala.
     
    52
    Všemožně Carolina Ariasová chtěla natlačit tělo před Zíneb Redúaníové, ale ta si poradila na jedničku a pro Chadídžu er-Rmíšíovou zajistila odkop od brány.
     
    53
    Další přerušení hry, na trávníku skončila Zíneb Redúaníová. A do akce jsou dokonce povoláni i kluboví zdravotníci.
     
    54
    Maročanky budou hrát pár vteřin v deseti. Na vážnější zranění to nicméně nevypadá, Zíneb Redúaníová je připravena v zápase pokračovat.
     
    55
    V okamžiku, kdy Kolumbijky postupovaly do slibného útoku, tak Ferrieri Caputiová akci přerušila z důvodu útočného faulu Mayry Ramírezové.
     
    56
    Leicy Santosová viděla za obranu nabíhající Mayru Ramírezovou, avšak vyprodukovala příliš nízký oblouček, který hlavičkovala Nuhajla Benzínová.
     
    57
    A další nepřesnost Kolumbijek. Důvodem bylo nedorozumění mezi Danielou Montoyaovou a Lorenou Bedoyaovou.
     
    58
    Už to vypadalo, že by Ghizlán Šebbáková mohla proniknout až do vnitra pokutového území, v poslední chvíli ji čistým skluzem zastavila Daniela Ariasová.
     
    59
    Linda Caicedová neodhadla ideálně směr nákopu od Bedoyaové. Balón doběhla až u rohového praporku, odkud ale perfektně nacentrovala na nohu Daniely Montoyaové, jejíž pokus Chadídža er-Rmíšíová vyrazila špičkou pravé nohy, po nepovedeném odkopu Benzínové potom Lorena Bedoyaová vypálila vedle levé tyče.
    59. er-Rmíšíová podržela Maroko proti střele Montoyaové, dorážející Bedoyaová minula bránu
     
    59
    Střídání v týmu Kolumbie:
    ze hřiště odchází Daniela Montoyaová, přichází Diana Ospinaová.
     
    60
    Tlak Kolumbie pokračuje, Jihoameričanky navzdory dobré pozici ve skupině nechtějí připustit první porážku na turnaji. Trpělivou kombinací hledají okénka v defenzivě soupeřek.
     
    61
    Příliš pozdě se Mayra Ramírezová rozběhla za dobře myšleným nákopem Diany Ospinaové, kulatý nesmysl doskákal do rukavic brankářky.
     
    62
    Z ostrého úhlu zkusila vystřelit Ghizlán Šebbáková. Navýšení náskoku se nedočkala, nepovedená střela proletěla o kus vedle brány.
     
    63
    Problémy s ramenem má marocká gólmanka Chadídža er-Rmíšíová. Rozhodčí Ferrieri Caputiová ukázala na hodinky, čímž dala jasně najevo, že ošetření promítne do délky nastaveného času.
     
    64
    Do akce tedy znovu zamířili zdravotníci Maroka, kteří obstříkli gólmance bolestivé místo, ta je připravena nadále strážit čisté konto.
     
    65
    Na hranici velkého pokutového území si vytvářela prostor Ibtissam Džraídíová a udělala si ho, ale vzápětí ji zradilo zpracování.
     
    66
    V posledních minutách se příliš zajímavého neděje, což je zapříčiněno z velké části i častým ošetřováním Maročanek, které cítí postupové šance.
     
    67
    Presink se rozhodla vysunout Ibtissam Džraídíová, Daniela Ariasová nevymýšlela složitou variantu a zvolila malou domů.
     
    68
    Sama proti dvěma konkurentkám neměla Lorena Bedoyaová velké naděje, ve snaze o kličku trefila levou nohu Zíneb Redúaníové.
     
    69
    Po levé lajně pořádně zabrala Linda Caicedová, ale po dlouhé kličce centrovala v momentě, kdy míč už byl mimo hrací plochu.
     
    70
    Po levém křídle nabrala vysokou rychlost Ghizlán Šebbáková, naslepo vyzkoušela i centr do šestnáctky, ten ze vzduchu sebrala Catalina Pérezová.
     
    71
    Střídání v týmu Maroko:
    ze hřiště odchází Aníssa Lahmáríová, přichází Salma Amáníová.
     
    72
    Dlouhý nákop z volného přímého kopu si uvnitř pokutového území našla Daniela Ariasová, slabou hlavičku našla jen brankářku.
     
    73
    Fantastická Chadídža er-Rmíšíová! Kolumbijky perfektně rozebraly marockou defenzivu do posledního šroubku, aby ve finále střílela Linda Caicedová pod břevno a brankářka vyškrábla míč levou ruku na horní síť. Nakonec byl zakončující hráčce přeci jen odmáván ofsajd, gólmance přesto takový zákrok musel zvednout sebevědomí.
    73. Parádní zákrok er-Rmíšíové proti v ofsajdu stojící Caicedové
     
    74
    Je zřejmé, že Linda Caicedová není stoprocentně fit. Po nepovedeném centru podle všeho špatně došlápla a kulhá, co nevidět by mělo přijít střídání.
     
    75
    Situace ve skupině H je nadále pořádně zamotaná. V aktuální situaci postupuje z prvního místa Kolumbie a ze druhého Maroko, neboť v souběžně hraném zápase Němky stále pouze remizují s Jihokorejkami 1:1.
     
    76
    Chadídža er-Rmíšíová ještě zabojovala, ale zblokovaný centr zprava nedokázala udržet ve hře, levou rukou vyškrábla míč mimo vymezené území.
     
    77
    Útočné snažení Kolumbie tedy pokračovalo rohovým kopem. Centr směřoval do přehuštěného prostoru, kde kralovala Zíneb Redúaníová.
     
    78
    Kolumbii dělily od vyrovnání centimetry! Po obrovské chybě a podklouznutí Benzínové postupovala zprava sama na brankářku Mayra Ramírezová, jež orazítkovala bližší tyčku.
    78. Ramírezová mířila ve velké příležitosti do tyče
     
    79
    Opět na sebe pozornost strhla Mayra Ramírezová, která neustála souboj s Elúdí Naqášovou a marně se dožadovala odpískání penalty.
     
    80
    Maročanky nadále statečně odolávají místy až drtivému tlaku soupeřek. Nisrín el-Tšádová po zisku míče bez přemýšlení odpálila hrací předmět na útočnou polovinu.
     
    81
    Dobrý centr do pokutového území od levé lajny, který však měla pod kontrolou Nuhajla Benzínová a kulatý nesmysl odvrátila mimo šestnáctku.
     
    82
    Fátima Táknáwtová s vypětím všech sil dostihla prudkou nahrávku a z levého křídla centrovala bez přípravy přímo do rukavic gólmanky.
     
    83
    Hodně nepovedený nákop k pravé lajně vyslala Manuela Vanegasová, Catalina Usmeová neměla žádnou šanci kulatý nesmysl udržet ve hře.
     
    84
    Defenzivní povinnosti si Nisrín el-Tšádová splnila na jedničku, když tělem odclonila Mayru Ramírezovou a nechala balón gólmance.
     
    85
    Ze střední vzdálenosti vypálila Ghizlán Šebbáková pěknou ránu, která nejspíše mířila mezi tři tyče, skvěle ji ovšem obětavým zákrokem zablokovala Diana Ospinaová.
     
    86
    Střídání v týmu Maroko:
    ze hřiště odchází Ibtissam Džraídíová, přichází Rúzíla Ajánová.
     
    86
    Střídání v týmu Kolumbie:
    ze hřiště odchází Lorena Bedoyaová, přichází Ivonne Chacónová.
     
    87
    Hrozbě v podobě rohového kopu zamezila Jorelyn Carabalíová, která šla do skluzu a nákopem po pravé lajně udržela míč na hrací ploše.
     
    88
    Pravou lajnou nabrala vysokou rychlost Hanán el-Hádžová. Věřila si na Manuelu Vanegasovou, ta ji za svá záda nepustila.
     
    89
    Skrze přehuštěný prostor se Sakína Wuzráwíová dle očekávání neprocpala, nicméně šikovně nastřelila Nuhajlu Benzínovou a vybojovala autové vhazování.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby devět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Kolumbie:
    ze hřiště odchází Carolina Ariasová, přichází Marcela Restrepová.
     
    90+2
    Kousek za velkým vápnem natáhla k přízemnímu pokusu Rúzíla Ajánová, Catalina Pérezová šla včas k zemi a střelu směřující k pravé tyči schovala v rukavicích.
     
    90+3
    Kolem osobní strážkyně si Diana Ospinaová vytvořila prostor k centru, balón ovšem poslala nad hlavy ve vápně přítomných fotbalistek.
     
    90+4
    Reprezentace Kolumbie nikam přehnaně spěchat nemusí, protože i těsná porážka znamená postup z prvního místa, proto hráčky ve žlutém kombinují na obranné polovině a dopředu se tolik neženou, byť určitě nechtějí prohrát.
     
    90+5
    Stříleným centrem se prezentovala Mayra Ramírezová, jenže míč mířil do prostoru brány, Chadídža er-Rmíšíová bezpečně zasáhla.
     
    90+6
    Hráčky v červených dresech vrhly zbytky sil do defenzivy s jasným cílem udržet těsné vítězství a doufat, že Jihokorejky udrží remízu s Němkami.
     
    90+7
    Na trávníku se momentálně neděje vůbec nic zajímavého. Kolumbie dominuje na balónu, ale jako kdyby se ani nechtěla pouštět do zdolávání marocké defenzivní hradby.
     
    90+8
    Rúzíla Ajánová nejprve výborně podržela balón, aby pak nezvládla zdánlivě jednoduchou nahrávku, míč poslala mimo dosah Fátimy Táknáwtové.
     
    90+9
    Maroko je blízko. Centr od pravé lajny sebrala vyběhnuvší brankářka Chadídža er-Rmíšíová, kterou navíc nedovoleně atakovala Ivonne Chacónová.
     
    90+10
    Gólmanka marocké reprezentace si ještě chvíli poležela na trávníku, takže rozhodčí Ferrieri Caputiová ještě prodlužuje nastavený čas nad rámec signalizovaných devíti minut.
     
    90+11
    Příliš dlouho otálela s rozehrávkou volného přímého kopu od levé lajny Ghizlán Šebbáková, odměnou jí byl kartónek žluté barvy.
     
    90+12
    Konec zápasu.
     
    Maroko si na světovém šampionátu senzačně zahraje v osmifinále! Rozhodly o skvělém úspěchu těsným vítězstvím 1:0 nad Kolumbií a vhod jim přišel i výsledek souběžně hraného utkání mezi Německem a Jižní Koreou.

    Jediný gól střetnutí padl v nastavení prvního poločasu, kdy rozhodčí nařídila penaltu po faulu Daniely Ariasové, kterou Šebbáková sice neproměnila, ale v pokračující akci skórovala Aníssa Lahmáríová. Druhý poločas byl hlavně ve znamení pevné defenzivy Maroka, kterou do dnešního zápasu neporažené Kolumbijky prolomit nezvládly.

    Kolumbie postoupila do osmifinále z prvního místa a doplnilo ji právě Maroko, které postoupilo se ziskem šesti bodů a záporným skóre 2:6, neboť Němky v souběžně hraném zápase senzačně zaváhali a jen remizovaly 1:1 s Jižní Koreou.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:9. (14:53:31)

    Milan Huppert

    Góly: 45+4. Lahmáríová

    Karty:   90+11. Šebbáková (MRK) – 51. Vanegasová (CLM)

    Nepremenená penalta: 45+4. Šebbáková (MRK), brankár C. Pérezová zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:9.
    Maroko: er-Rmíšíová – el-Hádžová, Benzínová, el-Tšádová, Redúaníová – Wuzráwíová, Naqášová, Šebbáková (C), Táknáwtová – Džraídíová (86. Ajánová), Lahmáríová (71. Amáníová).
    Náhradníci: Arwajsaová, Zúhajrová – Badríová, Búftíníová, Gharbíová, Šábílová, Kassíová, Mazráwíová, Mrábetová, Seghírová.

    Tréner: Reynald Pedros

    Kolumbia: C. Pérezová – C. Ariasová (90+1. Restrepová), Carabalíová, D. Ariasová, Vanegasová – Bedoyaová (86. Chacónová), Montoyaová (C) (59. Ospinaová) – Caicedová, Santosová, Ramírezová – Usmeová.
    Náhradníci: Giraldová, Sepúlvedaová – Andradeová, Bahrová, Barónová, Caracasová, Guzmánová, Ramosová, Reyesová.

    Tréner: Angelo Marsiglia

    Rozhodca: Ferrieri Caputiová (ITA) – Di Monteová (ITA), Țepușăová (ROU)