N. Zéland – Nórsko 1:0 (kon.) | Austrália – Írsko 1:0 (kon.)
koniec
Austrália
1:0 (0:0)
Írsko
cz Štvrtok 20.07.2023, 12:00 • Stadium Australia, Sydney • Majstrovstvá sveta žien • Skupina B
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (14:21:07)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 2 – 1
    Střely mimo: 6 – 7
    Držení míče: 63 % – 37 %
    Rohové kopy: 6 – 7
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 12 – 9
    Žluté karty: 0 – 1.
     
    Po nečekaném úspěchu Nového Zélandu se první výhry na světovém šampionátu dočkala i druhá hostitelská země. Bez zraněné útočnice Kerrové se Australanky složitě dostávaly do pevné irské obrany a k vítěznému gólu jim pomohla až nařízená penalta, kterou v 52. proměnila kapitánka Steph Catleyová. Evropanky dokázaly rychle přepnout do útočnějšího módu, ale i přes množství standardních situací poprvé vystřelily na branku až v závěru nastavení, kdy si McCabeová vylámala zuby na Arnoldové. Z poslední akce se hlavou neprosadila ani Lucy Quinnová, a tak Austrálie před rekordní návštěvou slaví vítězství 1:0.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Ještě jeden infarktový moment pro 75 tisíc fanoušků! Katie McCabeová adresovala výborný centr před Arnoldovou. K hlavičce se protlačila Lucy Quinnová, ale domácí gólmana tentokrát zasahovat nemusela.
     
    90+6
    Kennedyová špatně vystoupila proti přihrávce Payneové. Abbie Larkinová najednou měla volno na pravé straně a mohla nahrát do vápna McCabeové. Ta se mezi třemi uvolnila ke střele, ale s nedostatečnou razancí se trefila jen do brankářky Arnoldové.
     
    90+5
    Australanky jsou v poli hodně pasivní. V poutovém území naopak sbírají jeden dlouhý míč za druhým. Nyní to zvládly i bez zraněné kapitánky Catleyové.
     
    90+4
    V souvislosti s odvráceným nákopem z hloubi pole Larkinová z nepřipravené pozice netrefila prostor branky. Arnoldová získá před rozehrávkou další cenné sekundy.
     
    90+3
    Ve finále to byly rohy hned dva. Ani z jednoho Irky nezahrozily, nicméně po faulu Gorryové na McCabeovou se zase vrací do útoku.
     
    90+2
    Megan Connollyová z minimálního rozběhu otřela míč o střechu branky. Bylo to i s nepatrnou tečí ve zdi, takže následuje rohový kop.
     
    90+1
    Nastavuje se 6 minut.
     
    90
    Clare Huntová zezadu převálcovala Lucy Quinnovou a Irky budou mít na konci normální hrací doby přímý kop ze sedmnácti metrů!
     
    89
    Osmnáctiletá Abbie Larkinová hru Irska oživila. Tento centr však zakroutila do náruče Arnoldové, která nebude spěchat s rozehrávkou.
     
    87
    Střídání v týmu Irsko:
    ze hřiště odchází Kyra Carusaová, přichází Isibeal Atkinsonová.
     
    86
    Alvesová dopískla faul Littlejohnové na Rasovou. Ze standardní situace z osy hřiště nic velkého nevykvetlo. Catleyová našla jen hlavu Louise Quinnové.
     
    84
    Střídání v týmu Austrálie:
    ze hřiště odchází Mary Fowlerová, přichází Clare Polkinghorneová.
     
    83
    McCabeová si opět nachystala rohový kop. Míč se k ní zanedlouho vrátil, ale Australanky byly ve vzduchu zase dominantní.
     
    82
    Po dlouhé době se osmělil i útok Australanek. Přímočarému posunu scházela jen lepší koncovka. Gorryová poslala míč do dobře postavené obránkyně.
     
    80
    Mackenzie Arnoldová si zažádala o ošetření. Oba týmy využívají nabídnutého time-outu k taktickým poradám.

    Michal Břuchanský

    Góly: 52. Catleyová (pen.)

    Karty:   42. O'Sullivanová (IRL)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:9.
    Austrália: Arnoldová – Carpenterová, Huntová, Kennedyová, Catleyová (C) – Rasová, Gorryová, Cooneyová-Crossová, Vineová (75. van Egmondová) – Foordová, Fowlerová (84. Polkinghorneová).
    Náhradníci: Micahová, Lyd. Williamsová – Ch. Grantová, Chidiacová, Kerrová, Luiková, Nevinová, Simonová, Wheelerová, Yallopová.

    Tréner: Tony Gustavsson

    Írsko: Brosnanová – H. Payneová, Faheyová, Lo. Quinnová, Connollyová, McCabeová (C) – Farrellyová (63. Larkinová), O'Sullivanová, Littlejohnová, Shevaová (63. Lu. Quinnová) – Carusaová (87. Atkinsonová).
    Náhradníci: Moloneyová, Walsh – Aggová, Barrettová, Caldwellová, Ci. Grantová, Mustakiová, O'Gormanová, O'Riordanová.

    Tréner: Vera Pauwová

    Rozhodca: Alvesová – Backová, da Cruzová (BRA)

    Diváci: 75 784