Portugalsko – Belgicko 2:1 (kon.) | Holandsko – Gruzínsko 1:1 (kon.) | Španielsko – Ukrajina 2:2 (kon.)
Chorvátsko – Rumunsko 0:0 (kon.)
koniec
Portugalsko
2:1 (0:0)
Belgicko
cz Utorok 27.06.2023, 18:00 • Mikheil Meskhi Stadium, Tbilisi • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní podvečer. Vítám vás při sledování mistrovství Evropy hráčů do 21 let, u zápasu skupiny A mezi Portugalskem a Belgií.
     
    Portugalsko

    Portugalská reprezentace má namále a situaci nemá ve svých rukách. Po senzační prohře 0:2 s Gruzií byla remíza 1:1 s Nizozemskem málo a jeden z favoritů na cenný kov momentálně figuruje na posledním místě skupiny. Aby postoupil, tak bezpodmínečně musí porazit Belgičany a zároveň doufat, že Gruzie obstará další překvapení a o body obere i Nizozemce, poté by Portugalci skočili na druhou postupovou příčku. Svěřenci trenéra Jorgeho z před dvou let obhajují stříbro, tehdy ve finále prohráli s Němci těsně 0:1.
     
    Belgie

    Na rozdíl od soupeře má Belgie situaci ve svých rukou, ale ani ona si svým postupem nemůže být jistá ani zdaleka. Okupuje druhou příčku se ziskem dvou bodů za remízy s Nizozemskem a Gruzií, proti níž ztratila vedení 2:0. Mathijssenova družina potřebuje zvítězit za tři body, které by jí daly jistotu postupu, v případě remízy se bude muset ohlížet na výsledek souběžně hraného zápasu Gruzie s Nizozemskem, pokud prohraje, tak na turnaji končí. Na posledním evropském šampionátu hráčů do 21 let Belgičané skončili po třech porážkách už ve skupině.
     
    Úvodní sestavy:

    Portugalsko: Biai – Zé Carlos, Penetra, Amaro, Tavares – Dantas (C) – Neves, S. Costa – Conceição, Silva, Neto.
    Náhradníci: Meixedo, Soares – Almeida, T. Araújo, H. Araújo, Bernardo, Lelo, Moreira, A. Sousa, V. Sousa, Vital, Vitinha.
    Trenér: Rui Jorge

    Belgie: Vandevoordt – Siquet, Debast, De Winter, De Cuyper – Matazo, De Ketelaere, Vranckx (C), Ramazani – Openda, Balikwisha.
    Náhradníci: Delanghe, Lammens – Al-Dakhil, Deman, Descotte, Engels, Keita, Patris, Pletinckx, Raskin, Van der Brempt, Vertessen.
    Trenér: Jacky Mathijssen

    Rozhodčí: Delajod – Finjean, Mugnier (FRA).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Belgičané na úvod dostali obrovskou příležitost ke skórování. Po chybě soupeřově defenzivy dostal před prázdnou bránu nahrávku Loïs Openda, ale mířil jenom do pravé tyče, při dorážce potom napálila do brány se vracejícího brankáře Celtona Biaiho!
     
    3
    Za obranu si zabíhal Pedro Neto, avšak nebylo mu to nic platné, protože Nuno Tavares adresoval dlouhý pas mimo jeho dosah.
     
    4
    Protiútok táhl středem hřiště Aster Vranckx, který s přihrávkou váhal příliš dlouho, aby ve finále neuspěl kličkou proti Andrému Amarovi.
     
    5
    Útočný faul odpískán Loïsi Opendovi, belgický útočník si při vzdušném souboji pomohl pravou rukou, kterou trefil Costu.
     
    6
    Portugalci vyzkoušeli štěstí levou stranou. João Neves se dostal až k centru, který bez větších problémů pohlídal Koni De Winter.
     
    7
    Znovu přišel centr do pokutového území Belgie. Aster Vranckx na zádech pohlídal Pedra Neta, navíc míč sklepl k nohám spoluhráče.
     
    8
    Dobrou práci odvedl při plnění defenzivní činností Koni De Winter, v poslední chvíli zakřižoval Francisca Conceiçãa a centr srazil do zámezí za cenu rohového kopu.
     
    9
    Standardka v podobě rohového kopu k premiérovému gólu nevedla, proti míči vystartoval gólman a bez problémů jej sebral do rukavic.
     
    10
    Je zřejmé, že tím týmem, který potřebuje útočit, je Portugalsko. Kombinuje na útočné polovině a hledá okénka v defenzivě soupeře.
     
    11
    Individuálně si věřil Loïs Openda. Zbavil se dvou protihráčů a před sebou posledního, na Samuela Costu si však nepřišel.
     
    12
    Přenesení hry doprava vyšlo dokonale. Tiago Dantas si nelámal hlavu s těžkým zpracováním a z první sklepával pod sebe na Tavarese.
     
    13
    V poslední chvíli si Alexandre Penetra rozmyslel průnikový pas. Stoper zpomalil akci, s hlavou nahoře přihrál k pravé lajně osamocenému Tavaresovi.
     
    14
    Pohybem si řekl o míč za obranu Tiago Dantas, kterého zastavil Koni De Winter za cenu faulu oceněným kartónkem žluté barvy.
     
    15
    Zajímavá standardka pro Portugalce. Pedro Neto byl zdvojen, leč šikovně si píchl balón mezi dva konkurenty a Zeno Debast soka podrazil těsně za vápnem na levé straně.
     
    16
    Adresátem přetaženého centru byl André Amaro, který se vyšplhal vysoko do vzduchu, přesto zakončoval v mírném záklonu a nad bránu.
     
    17
    Hráči v červených dresech pokračují v ofenzivních snahách. Pedro Neto hledal Tiaga Dantase, toho zradilo zpracování.
     
    18
    Hráči v červených dresech kopali rohový kop. Centr směřoval na přední tyčku, odkud odvracel nebezpečí Aster Vranckx.
     
    19
    Technické dovednosti opět ukazoval Pedro Neto. U pravé lajny vymotal osobního strážce, jenže centr nasměroval mimo dosah svých spoluhráčů.
     
    20
    S malou domů si Celton Biai poradil bez problémů. Neměl kolem sebe žádného protihráče, takže si míč zpracoval a rozehrál na levého beka.
     
    21
    Oblouček za obranu měl dobré paramety, nicméně výborně ho přečetl Hugo Siquet a nepustil do úniku sprintujícího Francisca Conceiçãa.
     
    22
    Michel-Ange Balikwisha držel míč u svých kopaček příliš dlouho. Došlo dokonce k jeho ztrojení, z nějž se Belgičan neměl šanci dostat.
     
    23
    Po levé lajně dostal přihrávku Largie Ramazani, jenže převzatí balónu mu nevyšlo a klička na dlouhou nohu proti Costovi rovněž ne.
     
    24
    Ani druhá velká šance Belgičanů není využita! Pravou stranu naběhl do pokutového území Michel-Ange Balikwisha, tváři v tvář brankáři však mířil do jeho hrudi.
     
    25
    Vysoko se vydal presovat Pedro Neto. Koniho De Wintera dostal pod tlak, belgický zadák sáhl na jistotu k odkopu do zámezí.
     
    26
    Ofenzivní složku týmu podpořil Nuno Tavares. Pěknou kličkou k levé lajně se zbavil Mataza, potom nastřelil jiného protihráče a získal autové vhazování.
     
    27
    Proti pravidlům hrál André Amaro, když přiběhl pozdě do souboje s Loïsem Opendou, soka zezadu bolestivě srazil k zemi.
     
    28
    Tohle se nepovedlo. Belgičané kombinovali na pravé straně, jenže Charles De Ketelaere se špatně domluvil s Michel-Angem Balikwishou a přihrál mu za paty.
     
    29
    Tentokráte si Michel-Ange Balikwisha vedl o poznání lépe. Svou pravou stranou znovu proklouzl až do vápna, z ostrého úhlu si na Celtona Biaiho npřišel.
     
    30
    První portugalskou žlutou kartu střetnutí obdržel portugalský kapitán Tiago Dantas, jenž neodhadl směr Opendovi kličky a protihráče ostře došlápl na pravou nohu.
     
    31
    Na druhé polovině hřiště měl v plánu zahrozit Pedro Neto, nepovedlo se mu ale prohodit si balón mezi nohama včas reagujícího Zena Debasta.
     
    32
    Příliš okatě se Michel-Ange Balikwisha snažil nafilmovat penaltu. Útočník může být rád, že si také nevysloužil kartónek žluté barvy.
     
    33
    Taktický faul Koniho De Wintera, který nestíhal Samuela Costa a tak protihráče jen ta zlehka potáhl za dres.
     
    34
    Snahu fotbalistům v červených dresech nelze upřít, avšak Belgičané hrají do defenzivy velmi dobře a ještě konkurenta k ničemu nepustili.
     
    35
    Pochvalu i od trenéra si vysloužil Hugo Siquet, když do poslední chvilky vystál Pedra Neta a při kličce do vnitra vápna ho ukázkově odzbrojil tělem.
     
    36
    Tiago Dantas pod tlakem odvážně přihrával k levé lajně a měl velké štěstí, že presující Michel-Ange Balikwisha na kulatý nesmysl o kousek nedosáhl.
     
    37
    Proti centru z pravé strany vystartoval brankář Celton Biai. Nepůsobil úplně jistě, každopádně míč mimo velké vápno vyboxoval.
     
    38
    V posledních minutách mají navrch Belgičané. Charles De Ketelaere centroval do vnitra pokutového území, kde se Largie Ramazani nedokázal vyšponovat nad Samuela Costu.
     
    39
    Fanoušci povzbuzovali rozběhnutého Pedra Neta, avšak jedna z hlavních hvězd se zamotala do vlastních kliček, z čehož těžil maximum Hugo Siquet.
     
    40
    Ostřejší zákrok si na polovině hřiště neodpustil Eliot Matazo na Tiaga Dantase, od arbitra Delajoda si vyslechl důrazné varování.
     
    41
    Hra se v koncovce první půle začala kouskovat, v tomto případě Nuno Tavares nedovoleně zajel do aktivního Loïse Opendy.
     
    42
    Situaci dvou proti třem svěřenci kouče Jorgeho v gól nepřetavili, neboť Fábio Silva přecenil rychlostní schopnosti Francisca Conceiçãa.
     
    43
    Protože neměl podporu kolegů, tak musel Michel-Ange Balikwisha zkusit štěstí na vlastní pěst. Chtěl si hodit hrací předmět mezi stoperskou dvojicí, s čímž počítal André Amaro.
     
    44
    Hugo Siquet si rozmyslel nákop do pokutového území. Místo toho hledal u lajny Eliota Mataza, tomu při zpracování propadl balón pod nohou.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas důležitého zápasu mezi Portugalskem a Belgií gól nepřinesl. Více zajímavých příležitostí měli Belgičané. Hned v první minutě nadvakrát neuspěl Loïs Openda, když nejprve napálil tyč, načež z dorážky mířil do gólmana, o pár minut pozdě ztroskotal na Biaim i Michel-Ange Balikwisha. V souběžně hraném utkání Nizozemsko – Gruzie panuje stav 1:1, takže nadále platí, že ani jeden z týmů nemá vůbec nic jisté, zároveň oba zůstávají ve hře o postup.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Po centru zleva došlo v belgickém pokutovém území k velkým zmatkům, nakonec Pedro Neto zakončoval z úhlu jenom do obránce.
     
    49
    Pravou stranu nastartoval své motory Pedro Neto. Už to vypadalo, že se dostane až do vápna, v poslední chvíli mi čistým skluzem vypíchl balón Koni De Winter.
     
    50
    Volný přímý kop pro Portugalsko. Na malém prostoru si velmi dobře počínal Tiago Dantas, Aster Vranckx jej zastavil jenom za cenu podražení.
     
    51
    Proti centru sebevědomě vyrazil brankář Maarten Vandevoordt a kulatý nesmysl bez větších problémů sebral do rukavic.
     
    52
    Michel-Ange Balikwisha naznačil kličku k levé lajně, aby nakonec vyzkoušel oblouček za obranu, Loïs Openda nepřetlačil Tavarese.
     
    53
    Portugalský protiútok neměl dlouhého trvání. Francisco Conceição hrál s hlavou dole, dostal se do obležení dvou soupeřů a ztratil míč.
     
    54
    Ve středu hřiště došlo k nedorozumění mezi belgickými hráči. Trestat chtěl Zé Carlos, jenže v plném běhu nechal míč za sebou.
     
    55
    Moc možností Maxim De Cuyper neměl, takže nakonec volil v blízkosti rohového praporku centr do vápna, adresát Eliot Matazo nedoskočil.
     
    56
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí Portugalci! Levou stranou se Fábio Silva proháčkoval až do vápna, načež s velkým přispěním bránícího hráče šťastně odcentroval do středu na úplně osamoceného JOAA NEVESE, proti ráně z voleje k levé tyči byl Vandevoordt bezmocný!
    56. João NEVES - 1:0
     
    58
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Michel-Ange Balikwisha. Neuspěl, jeho pouť s míčem u kopaček skončil těsně za velkým vápnem na Samuelu Costovi.
     
    59
    Hrozbu propadnutí defenzivy hasil André Amaro stažením Loïse Opendy a dres k zemi, logicky následovala žlutá karta.
     
    60
    Hráči v bílých dresech si jsou vědomi, že musí zabrat směrem dopředu. Largie Ramazani hledal Eliota Mataza, ten se nepochopitelně schoval za protihráčem.
     
    61
    Střídání v týmu Belgie:
    ze hřiště odchází Largie Ramazani, přichází Yorbe Vertessen.
     
    61
    Střídání v týmu Belgie:
    ze hřiště odchází Eliot Matazo, přichází Nicolas Raskin.
     
    61
    Střídání v týmu Portugalsko:
    ze hřiště odchází Francisco Conceição, přichází Diego Moreira.
     
    62
    Dobrou práci odvedl na brankové čáře Maarten Vandevoordt, když počítal se skutečností, že by centr Pedra Neta klidně mohl směřovat do brány.
     
    63
    Na druhé polovině hřiště se o pozornost přihlásil Pedro Neto, po obejití osobního strážce přihrál Tavaresovi, ten akci zbrzdil pasem ke stoperům.
     
    64
    Ostřejší faul si v blízkosti polovině hřiště neodpustil Samuel Costa. Vyslechl si ústní varování, další prohřešek již bude oceněn kartou.
     
    65
    Belgie právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno a situace ve skupině je zase zamotanější! Na pravém křídle dokonale odcentroval Openda do prostoru, kam si naběhl žolík YORBE VERTESSEN, ten hlavičkou z bezprostřední blízkosti nedal Biaimu žádnou šanci zasáhnout.
    65. Yorbe VERTESSEN - 1:1
     
    67
    Aster Vranckx propadl ve středu hřiště a nechal se oběhnout Tiagem Dantasem. Mohl poděkovat Zenovi Debastovi, že zažehnal ukázkovým skluzem hrozící nebezpečí.
     
    68
    Střídání v týmu Portugalsko:
    ze hřiště odchází Fábio Silva, přichází Henrique Araújo.
     
    68
    Střídání v týmu Portugalsko:
    ze hřiště odchází João Neves, přichází André Almeida.
     
    69
    Rohový kop v nouzi vybojoval Henrique Araújo. Neměl komu nahrát přes dvojici protihráčů, proto šikovně nastřelil clonícího De Wintera.
     
    70
    Z rohu Portugalci neudeřili, ale pokračovali na míči. V souboji u levé lajny Maxim De Cuyper bolestivě udeřil rukou do obličeje Zé Carlose, odměnou mu je žlutá karta.
     
    71
    Svěřenci kouče Jorgeho si jsou moc dobře vědomi, že remíza jim k postupu nestačí. Proto tlačí do ofenzivy, Pedro Neto neuspěl proti čtyřčlenní obranné zdi.
     
    72
    Možnost protiútoku využil Michel-Ange Balikwisha. Bylo zřejmé, že v závěru ale už nemá tolik sil, doběhl ho André Amaro a kulatý nesmysl získal pro sebe.
     
    73
    Moc dlouho přemýšlel Nuno Tavares. Ve finále volil přihrávku do přehuštěného středu, kde Henriquea Araúja přetlačil Zeno Debast.
     
    74
    Už se zdálo, že Pedro Neto bude ve skluzu zakončovat tváří v tvář brankáři, ale ještě před střelou zazněl hvizd rozhodčího, útočným faulem se provinil André Almeida.
     
    75
    V souběžně hraném utkání Gruzie – Nizozemsko nadále platí vyrovnaný stav 1:1. Za současné situaci tedy postupují do čtvrtfinále Gruzie společně s Belgií.
     
    76
    Úmyslným faulem ještě na útočné polovině se prezentoval Tiago Dantas, podražením Yorbeho Vertessena zamezil hrozbě brejku.
     
    77
    Co chybělo! Yorbe Vertessen mohl být belgickým hrdinou, když k němu i s notnou dávkou štěstí propadl přízemní pas z pravé strany, z pozice uvnitř vápna ovšem z prvního doteku pravačkou trestuhodně přestřelil!
    77. Vertessen ve velké šanci přestřelil
     
    78
    Střídání v týmu Portugalsko:
    ze hřiště odchází Samuel Costa, přichází Paulo Bernardo.
     
    79
    Portugalci opravdu hodně otevírají hru. Po ztrátě Bernarda ve středu hřiště Yorbe Vertessen místo přibližování se k bráně soupeře hledal adresáta nahrávky, čímž celou situaci zbrzdil.
     
    80
    Fantastický obranný skluz předvedl Hugo Siquet. Nejenže zabránil protivníkovi v postupu do šestnáctky, ale navíc do něj dokázal balón vrátit, takže výsledkem je odkop od brány.
     
    81
    Za pět minut dvanáct se Tiago Dantas stáhl k Michel-Angemu Balikwishovi a zabránil v úspěšné přihrávce na jeho osobu.
     
    82
    Za portugalskou defenzivní linií se schovával Loïs Openda. Belgický útočník rozvlnil síť, avšak z ofsajdu, takže gól nemůže platit, jinak by forvard postupoval sám vstříc gólmanovi.
    82. Openda skóroval z ofsajdu
     
    83
    Pozornost na sebe strhl Diego Moreira. Za velkým vápnem si našel prostor ke střele, jež mu vůbec nevyšla, balón výrazně minul cílové zařízení.
     
    84
    Evidentně má Loïs Openda stále dost sil. Vysoko napadal a dostal pod tlak Andrého Amara, jehož nakonec nedovoleným způsobem postrčil na trávník.
     
    85
    Až mimo pokutového území vyběhl Celton Biai, aby zabránil v možném úniku Opendovi, balón před soupeřem rozehrál na Tavarese.
     
    86
    Středem to nepůjde. Paulo Bernardo vyzkoušel štěstí tímto prostorem, ale tvrdě narazil na překážku jménem Zeno Debast.
     
    87
    Naprosto zbytečný faul Zena Debasta, který by Belgii klidně mohl stát postup do čtvrtfinále! Dělal prostor brankáři při centru, jenže přitom loktem trefil Henriquea Araúja do hlavy, arbitr Delajod neváhal a ukázal na bílý bod!
    87. Debast loktem trefil Araúja, hlavní rozhodčí bez váhání nařídil penaltu
     
    87
    Belgický stoper Zeno Debast si navíc za svůj faul vykoledoval žlutou kartu.
     
    88
    Dalším hráčem potrestaným žlutou kartu je belgický brankář Maarten Vandevoordt, jenž příliš dlouho protestoval proti výroku.
     
    89
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Jako správný kapitán na sebe vzal zodpovědnost TIAGO DANTAS. A poradil si dokonale! Gólman vystihl směr střely, ovšem ta byla parádně umístěná k pravé tyčce, takže ať se natahoval, jak se natahoval, na kulatý nesmysl nedosáhl.
    89. Tiago DANTAS - 2:1
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+1
    Situace se diametrálně otočila. Rázem do semifinále postupují Portugalci a jsou to Belgičané, kteří mají posledních pět minut na vstřelení gólu, který by znamenal postačující remízový výsledek.
     
    90+2
    Není bez překvapení, že fotbalisté v červených dresech se stáhli do blízkosti vlastního vápna v kompletním složení. Soupeř má obrovské problémy najít skrze početný val cestu k bráně.
     
    90+3
    Stoper André Amaro udělal přesně to, co stačilo. Pohlídal na zádech Yorbeho Vertessena a ve vysokém výskoku odvrátil míč do zámezí.
     
    90+4
    Jedna z posledních příležitostí pro Belgii. Yorbe Vertessen si udělal prostor kolem Nuna Tavarese a chystal se k centru, když ho protihráč zezadu podrazil.
     
    90+5
    Vzrušení po zakončení bylo zbytečné, protože ještě před jeh provedením se útočného prohřešku dopustil Koni De Winter. Portugalci mohou na pár vteřin vydechnout.
     
    90+6
    Centr do pokutového území měl oči! Celton Biai ovšem skvěle vystartoval z brankové čáry a kulatý nesmysl vyboxoval Vertessenovi doslova před nosem.
     
    90+6
    Z frustrace si ještě neodpustil naprosto zbytečná slova směrem k arbitrovi Delajodovi Nicolas Raskin, výsledkem je pátý žlutý trest do belgických řad.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Portugalci se po závěrečném hvizdu neradovali a hned zjišťovali výsledek souběžně hraného utkání Gruzie – Nizozemsko, načež propuknuly oslavy naplno, protože se celky rozešly smírným výsledkem 1:1, a to znamená, že spolu se senzačním vítězem skupiny Gruzií postupují právě Portugalci!
     
    Portugalští fotbalisté nastupovali do zápasu s vědomím, že situaci ohledně postupu nemají ve svých rukou, ovšem vše dopadlo dle jejich představ. Sami zabojovali a Belgii porazili 2:1, díky přívětivému výsledku ze souběžně hraného zápasu skupiny C potom mohli přímo na hřišti slavit zisk druhého postupového místa.

    Důležitý vedoucí gól vstřelilo mužstvo z Pyrenejského poloostrova v 56. minutě, kdy se do vysokého balónu opřel z voleje João Neves a trefil se nechytatelně k levé tyči. Belgická odpověď přišla za devět minut, kdy po přesném centru Opendy skóroval hlavou žolík Yorbe Vertessen. V závěru Belgie kontrolovala postupovou remízu, jenže v 89. minutě přišel zkrat Debasta, jenž při vytváření prostoru brankáři ve vápně nesmyslně trefil loktem Araúja a nařízenou penaltu suverénně proměnil Tiago Dantas. Kapitán mužstva stanovil konečnou podobu výsledku, neboť závěrečné minuty spolu se spoluhráči ubránil na jedničku.

    Do čtvrtfinále tedy senzačně z prvního místa skupiny C postupuje Gruzie a spolu s ní Portugalsko. Na svého soupeře si oba celky budou muset počkat do zítřejšího dne.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:24. (20:28:53)

    Milan Huppert

    Góly: 56. Neves, 89. Dantas (pen.) – 65. Vertessen (Openda)

    Karty:   30. Dantas (POR), 59. Amaro (POR) – 14. De Winter (BEL), 70. De Cuyper (BEL), 87. Debast (BEL), 88. Vandevoordt (BEL), 90+6. Raskin (BEL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:24.
    Portugalsko: Biai – Zé Carlos, Penetra, Amaro, Tavares – Dantas (C) – Neves (68. Almeida), S. Costa (78. Bernardo) – Conceição (61. Moreira), Silva (68. H. Araújo), Neto.
    Náhradníci: Meixedo, Soares – T. Araújo, Lelo, A. Sousa, V. Sousa, Vital, Vitinha.

    Tréner: Rui Jorge

    Belgicko: Vandevoordt – Siquet, Debast, De Winter, De Cuyper – Matazo (61. Raskin), De Ketelaere, Vranckx (C), Ramazani (61. Vertessen) – Openda, Balikwisha.
    Náhradníci: Delanghe, Lammens – Al-Dakhil, Deman, Descotte, Engels, Keita, Patris, Pletinckx, Van der Brempt.

    Tréner: Jacky Mathijssen

    Rozhodca: Delajod – Finjean, Mugnier (FRA)