Toronto – Florida 2:3 (po pr.) | Vegas – Edmonton 4:3 (kon.)
koniec po predl.
Toronto Maple Leafs
2:3 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1) Stav série: 1:4
Florida Panthers
Sobota 13.05.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Semifinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tohle rozhodně teď Florida řešit nebude, což je pochopitelné. Ještě jednou zopakuji, že podruhé ve své historii míří do finále konference. Východ čeká zajímavá bitva – Panteři proti Hurikánům!
     
    Florida Panthers tak dokončuje skalp prvního a druhého celku své vlastní divize a může se těšit na finále Východní konference. To si zahraje teprve podruhé ve své historii a vyzve v něm Carolinu Hurricanes.
    75:32 Nick COUSINS - 2:3
     
    75:32
    Florida právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, Torontu končí sezona! Po neúspěšném brejku propadli tři hráči Toronta a do přečíslení naopak mířila Florida. NICK COUSINS to vzal na sebe, najel si do útočného pásma, nechal beky navázat na své spoluhráče a následně si najel mezi kruhy a švihem nedal Wollovi šanci – 2:3! Asistence: Radko Gudas.
     
    69:27
    Senzační zákrok Wolla, Reinhart mohl rozhodnout! Trma vrma před brankou Maple Leafs, velmi nepřehledná situace. Puk z klubka těl vypadl mezi kruhy, kde byl právě Reinhart, jehož ránu rukou vytáhl mimo gólman Maple Leafs!
     
    68:46
    Florida Panthers si berou oddychový čas!
     
    67:46
    Nebezpečná možnost hned zkraje přesilovky. Po střele Barkova z levého kruhu se snažili dva útočníci Panthers dorážet, ale Woll odolává!
     
    67:35
    Tak tohle je obrovská smůla pro domácí. Brodie (Toronto) vystřelil nechtěně v souboji kotouč z vlastního pásma mimo ledovou plochu a odpyká si dvě minuty za zdržování hry. Florida má přesilovou hru. To je exkluzivní možnost, jak ukončit celou sérii!
     
    65:56
    Fuh, nyní to byl McCabe, kdo zachránil Toronto. Tkachuk si udělal s obranou soupeře co chtěl, následně se rozmyslel, že objede branku a zakončí na bližší tyč. Woll by se asi nedokázal přemístit, ale bek Maple Leafs soupeře poslal k ledu, čili gólman domácích nemusí zasahovat!
     
    64:23
    Bobrovskij musel předvést další těžký zákrok. Byl to Lafferty, kdo si najel na pravém kruhu až před branku a snažil se rozhodnout. Na šance by to bylo 3:0 pro Toronto, co se prodloužení týče!
     
    62:45
    Matthews mohl rozhodnout! Skvělý střelec dostal pobídku na levé straně, byl sám proti Bobrovskému, ale nedokázal kolem jeho betonu puk poslat za brankovou čáru!
     
    60:30
    Gól měl na hokejce Järnkrok, který se prosmýkl mezi beky do zakončení v prostoru mezi kruhy! Bobrovskij výborně puk vyrazil.
     
    58:24
    Na druhé straně dostal ideální přihrávku mezi kruhy Marc Staal, jenže veterán v barvách Floridy také branku soupeře pořádně netrefil!
     
    58:10
    Tohle bylo rychlé! Nylander si podobně jako při gólové situaci poradil s bekem soupeře a následně zakončoval před Bobrovskim, minul!
    55:33 William NYLANDER - 2:2
     
    55:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Máme srovnáno, domácí jsou u vytržení! Tavares předal ve středním pásmu puk rozjetému spoluhráči, kterým byl WILLIAM NYLANDER. Švédský šikula si po pravém křídle pohlídal soupeře a s kotoučem se dostal do střelecké pozice. Trochu z úhlu překvapil střelou na bližší tyčku a nyní se může radovat, Bobrovskij si horní část branky nehlídal – 2:2! Asistence: John Tavares, TJ Brodie.
     
    52:55
    Woll nyní podržel svůj celek ve hře! Obrovská příležitost Barkova na uklidnění všech Panterů. Hvězda Floridy mohla využít velké chyby Toronta, jenže sám z prostoru mezi kruhy nepřekonal brankáře Maple Leafs. Ale to byla opravdu megašance.
     
    51:26
    Marner mohl srovnat! Ihned po vhazování se dostal k pokusu z levého kruhu, ale Bobrovskij puk vyráží do rohu kluziště. Překvapivá střela od domácího šikuly.
     
    49:24
    Na druhé straně mohl srovnat Matthews, nabruslil si šikovně do útočného pásma a z levého kruhu to zkoušel švihem na zadní tyč. O kousek ji minul!
     
    48:56
    Hosté tomu mohli být blíže, ale Woll zasáhl fantasticky! Luostarinen na pravém kruhu obral protihráče o kotouč, rychle se s ním otočil a svižnou střelou zaměstnal gólmana Toronta. Ten měl pozici o to nepříjemnější, že mu ve výhledu projela dvojička hráčů.
     
    48:10
    Již dlouho se nepřerušovalo, i když tomu mohlo být blízko. Verhaeghe přebruslil soupeře a osamocen mířil na Wolla, jeho střela z levého kruhu minula těsně branku!
     
    43:00
    Krásná přihrávka mezi kruhy, kde byl osamocený Brodie. Jeho rána nakonec na Bobrovského nezamířila, jeden z obětavých beků do ní skočil. Úžasné momenty píše toto utkání!
     
    37:51
    Marnerovo nahození proletělo kousíček od branky soupeře a ochozy to jen zahučelo, tyč! Bobrovskij na střelu vůbec neviděl, teď měli Panteři štěstí.
     
    37:11
    Gól neplatí! Diváci Toronta se bouří, stejně tak hokejisté, ale ke změně rozhodnutí již nedojde. Puk sice přešel přes brankovou čáru, ale v té době již byla bohužel pro domácí hra přerušena. Možná sudím vadilo i bránění gólmanovi. Rozhodnutí proto jiné být ani nemohlo. Pokračujeme za stavu 1:2 z pohledu Maple Leafs.
     
    37:11
    Ouuuu! Domácí se již radovali z vyrovnání, dokonce i Rielly zvedal ruce nad hlavou, ale vypadá to, že nakonec ne! Obránce Toronta to udělal skvěle, když puk zavezl před klec Bobrovského a následně jej možná zasunul za něj. Uvidíme, jak rozhodnou sudí, kteří musejí jít volat. Bylo to opravdu těsné. Puk zůstal pod betonem, ale byl za brankovou čárou? To uvidíme.
     
    35:25
    Reinhart to udělal skvěle. Po rychlém kontru mu spoluhráč navázal jednoho beka, takže si útočník Floridy puk poslal mezi kruhy, odkud pálil. Woll dokázal vyrazit!
     
    33:24
    Nepříjemný moment pro Marca Staala. Zkušený bek Floridy nyní inkasoval asi ze dvou metrů pukem do obličeje. Ani jeho hustý vous od bolesti nezabránil. Naštěstí z opakovaných záběrů vidíme, že Staal dokázal hlavu trochu odklonit, takže dostal spíše někam na ucho. I tak samozřejmě nepříjemné. Zadák Floridy usedá ztěžka na lavičku, ale vypadá to, že bude pokračovat ve hře. Jde o hodně.
    27:50 Morgan RIELLY - 1:2
     
    27:50
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Máme tu kontaktní gól, hala bouří! Domácí přebrali puk za vlastní brankou, dostali se do útočného pásma. Přihrávka zpoza branky mířila až na modrou čáru, odkud pálil MORGAN REILLY, jehož ránu jeden z hráčů Panthers srazil za bezmocného Bobrovského – 1:2! Asistence: Sam Lafferty, David Kämpf.
     
    26:28
    Marner nyní opět v útočném pásmu přišel zbytečně o kotouč. Hvězdám Toronta není zatím v této sérii přáno. Do rychlého kontru zamířili hosté, Verhaeghe s pukem z levého kruhu oslovil přihrávkou na modrou Montoura. Ten si sjel blíže a švihem mířil kousek od pravé tyčky Wolla!
     
    25:16
    Giordano dostal kotouč na modrou čáru, jeho dělovou ránu dokázal s vypětím sil Bobrovskij vyrazit před sebe, kde byl osamocený Tavares. Ten ovšem s takovým odrazem nepočítal, takže za gólmana Floridy nemohl domést hrací předmět.
     
    23:12
    Velkou šikovnost nyní prokázal nejlepší střelec Panthers ve vyřazovacích bojích, obránce Montour. Ten si od modré čáry nabruslil kolem beků Toronta až před Wolla, kde vystřelil a následně i dorážel – gólman Toronta puk ukryl v lapačce.
     
    19:59
    Vteřinu před koncem základní části nás ještě čeká vhazování. Woll míří na lavičku, Maple Leafs jdou na buly v útočném pásmu v šesti!
    16:19 Carter VERHAEGHE - 0:2
     
    16:19
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak tohle je pro domácí trochu kruté, ale i to je sport. Bobrovskij vychytal McCabea, následně se puk dostal na druhou stranu, kde Liljegren chyboval a kotouč ztratil. Duclair výborně předložil na pravý kruh, odkud CARTER VERHAEGHE odkrytou klec neminul – 0:2! Asistence: Anthony Duclair, Aaron Ekblad.
     
    14:09
    Maple Leafs nyní doslova ždímou obrannou čtyřku Floridy. Směrem na klec Floridy mířilo několik střel z kruhů i od modré čáry, ale ani jedna jediná nešla přímo na ní – všechno vedle.
     
    13:02
    Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Gudas (Florida), takže Toronto jde znovu do přesilové hry.
     
    13:02
    Dva těžké zákroky brankáře hostů v krátkém sledu! Nejprve Bobrovskij vychytal Nylanderovu spíše střílenou přihrávku před branku a posléze si na stejného forvarda přišel i podruhé, tentokrát šlo o ránu z levého kruhu!
     
    12:46
    Bennett sestřelil ve střednímu pásmu Bennetta, čímž vybojoval puk pro své barvy. Tkachuk posléze z prostoru mezi kruhy ohrozil Wolla, který kotouč zachytil někde mezi betony. Po menší rozmíšce se pokračuje bez trestů.
     
    07:57
    A máme tu další přerušení. Ekblad (Florida) využil přesilovou hru a nyní stejnou variantu nabízí svému soupeři. Rozhodčí si všimli jeho podrážení, které trestají. Dvě minuty početní výhody pro Toronto.
     
    07:07
    Výborný Bobrovskij! Brankář Floridy ztratil hokejku, ale i bez ní se mu povedlo po střele od modré čáry vytasit beton proti dorážce domácího útočníka. Tohle byl důležitý zásah.
    03:31 Aaron EKBLAD - 0:1
     
    03:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté přeci jen využívají přesilovou hru! Panteři zmáčkli nakonec svého soupeře v útočném pásmu, Forsling přihrál na levý kruh, odkud AARON EKBLAD prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Woll si sice sáhl, ale vytěsnit puk mimo nedokázal – 0:1! Asistence: Gustav Forsling, Carter Verhaeghe.
     
    01:42
    Fantastický Woll! Gólman Toronta krátce po vhazování vyrazil dělovku Bennetta z hranice kruhů a následně i dvě dorážky z brankoviště. Domácí byli skutečně blízko prvnímu zásahu.
     
    01:37
    Dvě minuty za hru vysokou holí inkasuje McCabe (Toronto).
     
    00:18
    Tak to bylo rychlé! Orvní gólovku měl na své hokejce Marner. Puk mu šikovně mezi kruhy přistrčil Matthews. Táhlá střela útočníka Maple Leafs mířila do vrchní části branky, ale Bobrovskij vyráží!

    Dávid Švec

    Góly a asistencie: 28. Rielly (Lafferty, Kämpf), 56. Nylander (Tavares, Brodie) – 4. Ekblad (Forsling, Verhaeghe), 17. Verhaeghe (Duclair, Ekblad), 76. Cousins (Gudas)


    Toronto Maple Leafs: Woll (M. Murray I) – Holl, Brodie, Schenn, Rielly, Liljegren, McCabe, Giordano – Marner, Matthews, Järnkrok – Nylander, Tavares, Kerfoot – Acciari, O'Reilly, Bunting – Lafferty, Kämpf.
    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad, Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Duclair, Barkov, Verhaeghe – Tkachuk, Bennett, Cousins – Reinhart, Lundell, Luostarinen – Dalpe, E. Staal, White.
    Toronto 1 4 Florida
    #1 Streda 03.05.2023 • 01:00
    Toronto - Florida 2:4
    #2 Piatok 05.05.2023 • 01:00
    Toronto - Florida 2:3
    #3 Pondelok 08.05.2023 • 00:30
    Florida - Toronto 3:2 koniec po predl.
    #4 Štvrtok 11.05.2023 • 01:00
    Florida - Toronto 1:2
    #5 Sobota 13.05.2023 • 01:00
    Toronto - Florida 2:3 koniec po predl.