Litva – Rumunsko 2:3 (kon.) | Veľká Británia – Poľsko 5:4 (po pr.) | Taliansko – J. Kórea 6:1 (kon.)
koniec po predl.
Veľká Británia
5:4 (1:1, 2:0, 1:3 - 1:0)
Poľsko
cz Nedeľa 30.04.2023, 17:00 • Motorpoint Arena, Nottingham • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A • 2. kolo
Partner:
    62:35 Ben LAKE - 5:4
     
    62:35
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové nabídnutou možnost využili a připisují si druhý bod! Liam Kirk nahrál na pravé straně útočného pásma Nathanaelovi Halbertovi. Ten poslal puk před branku na BENA LAKEA, který pohotovým zakončením do horní části Murrayho svatyně ukončil zápas – 4:3. Asistence: Nathanael Halbert a Liam Kirk.
    59:12 Bartosz FRASZKO - 4:4
     
    59:12
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Gól platí a Poláci tedy již při hře bez brankáře vyrovnávají! Od modré čáry střílel Marcin Kolusz. Před brankou odvedl skvělou práci BARTOSZ FRASZKO, který se hokejkou natahoval po letícím puku. Ten trefil Bownse do levé ruky, odrazil se nad něho a nakonec se snesl za brankovou čáru. Právě Fraszko je nakonec střelcem tohoto gólu – 4:4. Asistence: Marcin Kolusz a Grzegorz Pasiut.
    58:30 Mike HAMMOND - 4:3
     
    58:30
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové využívají nabídnutou možnost! 90 sekund před koncem jdou do vedení 4:3! Evan Mosey nahrál z osy doleva Mikeovi Hammondovi. Ten z první vypálil do vzdálenější tyčky. Puk se odrazil k Brettovi Perlinimu, před nímž si ho srazil za brankovou čáru obránce Dronia! Za autora gólu je tedy označen MIKE HAMMOND – 4:3. Asistence: Evan Mosey.
    54:23 Kamil WALEGA - 3:3
     
    54:23
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Obrovská radost na straně polských fanoušků. Skvělou práci odvedl Bartosz Ciura, který jako obránce zavezl puk po levé straně až do rohu útočného pásma. Odsud nahodil kotouč do brankoviště a překvapený Bowns ho odrazil jen před sebe, kde byl KAMIL WALEGA, který v gólové příležitosti nezaváhal – 3:3. Asistence: Bartosz Ciura.
    45:25 Pawel ZYGMUNT - 3:2
     
    45:25
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci přesilovku využívají a dostávají se na kontakt! Kamil Walega dostal přihrávku doprava na úroveň brankové čáry. Zřejmě chtěl přihrávat mezi kruhy, ovšem kotouč se odrazil od brusle obránce k PAWLOVI ZYGMUNTOVI. Ten napoprvé trefil pravý beton Bownse, ale na druhý pokus už ho dokázal přehodit – 3:2. Asistence: Kamil Walega a Bartlomiej Jeziorski.
     
    33:08
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Domácí v dlouhé přesilovce skórují a zvyšují na dvougólový rozdíl! Cade Neilson udržel za brankou puk v souboji s obráncem Kruczekem. Poté nahrál na pravý kruh LIAMOVI KIRKOVI, který se z poměrně ostrého úhlu trefil mezi betony Johna Murrayho. Polský brankář možná nečekal, že Kirk bude z této pozice střílet. Asistence: Cade Neilson a Nathanael Halbert.
    23:36 Cade NEILSON - 2:1
     
    23:36
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Domácí svou aktivitu z úvodu druhé části přetavili v gól! Liam Kirk vyhrál souboj s obráncem u levého mantinelu a poslal, puk před branku. Tam si ho našel CADE NEILSON, který z první zamířil za záda brankáře Murraye – 2:1. Asistence: Liam Kirk a Nathanael Halbert.
    10:06 Dominik PAS - 1:1
     
    10:06
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci srovnali po relativně jednoduché, ale pohledné akci! Kamil Walega poslal puk podél levého mantinelu na rozjetého Pawla Zygmunta. Litvínovský útočník následně prostrčil kotouč na DOMINIKA PASE, který byl sám před brankářem Bownsem, jehož překonal střelou nad lapačku – 1:1. Asistence: Pawel Zygmunt a Kamil Walega.
    01:57 J. PHILLIPS - 1:0
     
    01:57
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Motorpoint Arena poprvé vybuchla nadšením! Robert Lachowicz získal puk ve středním pásmu. Z pravé strany ho vyvezl dopředu a bekhendovou přihrávkou oslovil před branku najíždějícího JONATHANA PHILLIPSE, který kotouč usměrnil do levého horního růžku nad lapačku Murrayho. Asistence: Robert Lachowicz.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 2. J. Phillips (Lachowicz), 24. Neilson (Kirk, Halbert), 34. Kirk (Neilson, Halbert), 59. Hammond (Mosey), 63. Lake (Halbert, Kirk) – 11. Pas (Zygmunt, Walega), 46. Zygmunt (Walega, Jeziorski), 55. Walega (Ciura), 60. Fraszko (Kolusz, Pasiut)


    Veľká Británia: Bowns (Whistle) – Halbert, Richardson (A), O'Connor, Mosey, Ruopp, D. Phillips, Tetlow, Jones – Kirk, Neilson, Curran – Waller, Lake, Hammond – Betteridge, Perlini, Dowd (A) – Lachowicz, Myers, J. Phillips (C).
    Tréner: Peter Russell

    Poľsko: Murray (Miarka) – Kruczek, Wajda, Kolusz (A), Ciura, Dronia, Kostek, Gorny, Jaskiewicz – Wronka, Pasiut (A), Fraszko – Jeziorski, Dziubinski (C), Lyszczarczyk – Pas, Walega, Zygmunt – Michalski, Starzynski, Galant.
    Tréner: Robert Kalaber

    Rozhodca: Hinterdobler (GER), Holm (SWE) – Knosen (DEN), Thomann (FIN)

    Diváci: 4134