Nantes – Toulouse 1:5 (kon.)
koniec
FC Nantes
1:5 (0:4)
Toulouse FC
cz Sobota 29.04.2023, 21:00 • Stade de France, Paříž – Saint-Denis • Francúzsky pohár • Finále
Predzápasové kurzy
    79. Zakarjá ABÚCHLÁL - 1:5
     
    79
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Naděje Nantes na senzační zvrat skutečně trvaly jen pár minut. Van den Boomen podstřelil zeď, která míč ztlumila k Onaiwuovi, jemuž balón odkopl obránce přímo ke kopačkám ZAKARJI ABÚCHLÁLA a tvrdou ránu Maročana smolně ztečoval mimo dosah gólmana tečující Castelletto.
    75. Ludovic BLAS - 1:4
     
    75
    Nantes právě vstřelili branku!
    Exekuce pokutového kopu se chopil LUDOVIC BLAS. Nevymýšlel žádné složitosti a balón napálil levačkou ostře pod břevno, zatímco brankář Haug spadl po své pravé ruce.
    31. Thijs DALLINGA - 0:4
     
    31
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Ne, rozhodně to zatím nevypadá, že se ve finále střetli týmy, které si to zaslouží, tedy hlavně co se Nantes týče. Sissoko se Simonem trestuhodně vypustili souboj s Abúchlálem, jenž posouval doleva na Chaibiho. Střelu Alžířana Lafont nepovedeně vyrazil přímo k THIJSI DALLINGOVI a ten zakončoval do prázdné brány s přispěním levé tyče.
    23. Thijs DALLINGA - 0:3
     
    23
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Finále je jednostrannou záležitostí. Toulouse ukázalo krásnou, jednoduchou akci, kdy Suazo vymyslel z poloviny hřiště dokonalý pas za obranu na rozběhnutého THIJSE DALLINGU, nizozemský ostrostřelec ani nemusel zpracovávat balón, jen ho lehkým dotekem přehodil přes vyběhnuvšího Lafonta.
    10. Logan COSTA - 0:2
     
    10
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Defenziva Nantes v úvodu finálového klání hoří jako papír. Obráncem prodloužený centr van den Boomena si našel Abúchlál, jenž nezištně sklepával přesně do prostoru, kde se znovu nacházel trestuhodně osamocený LOGAN COSTA, prudkou hlavičku Lafont vytahoval pravou rukou až za brankovou čárou.
    4. Logan COSTA - 0:1
     
    4
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Důležitý brzký gól střílí fotbalisté Toulouse! Rohový kop vybojoval Desler a jeho exekuci obstaral van den Boomen. Belgický středopolař poslal centr na hranici malého vápna, kde LOGAN COSTA nedal Girottovi ve vzdušném prostoru žádnou šanci, za hlavičkou do levé strany brány se Lafont jenom podíval.

    Milan Huppert

    Góly: 75. Blas (pen.) – 4. Costa, 10. Costa, 23. Dallinga, 31. Dallinga, 79. Abúchlál

    Karty:   27. Victor (NAT), 38. Pallois (NAT), 43. Descamps (NAT) – 58. Dejaegere (TOU), 88. Dessler (TOU)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 1:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:19.
    FC Nantes: Lafont (C) – Centonze, Castelletto, Pallois (46. Delort), João Victor (66. Merlin) – Girotto – Blas (82. Coco), M. Sissoko, Mollet (46. Moutoussamy), Simon (46. Ganago) – Mohamed.
    Náhradníci: Descamps – Corchia, Guessand, Hadjam.

    Tréner: Antoine Kombouaré

    Toulouse FC: Haug – Desler, Costa (82. Rouault), Nicolaisen, Suazo – Spierings (82. Diarra), van den Boomen – Dejaegere (C) (69. Sierro), Abúchlál, Chaibi – Dallinga (68. Onaiwu).
    Náhradníci: Dupé – Genreau, Hamulic, Kamanzi, Ratão.

    Tréner: Philippe Montanier

    Rozhodca: Millot – Grosbost, Zakrani