Nantes – Toulouse 1:5 (kon.)
koniec
FC Nantes
1:5 (0:4)
Toulouse FC
cz Sobota 29.04.2023, 21:00 • Stade de France, Paříž – Saint-Denis • Francúzsky pohár • Finále
Predzápasové kurzy
    Francouzský pohár ovládlo Toulouse
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 1:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:19. (23:01:03)
     
    Finále francouzského poháru se proměnilo v jednoznačnou záležitost. Toulouse rozhodlo o zisku trofeje v prvním poločase, v němž vstřelilo čtyři góly, ve druhém si celky rozdělily po jednom.

    Úvodní desetiminutovku si podmanil Logan Costa, který zaznamenal své první dva góly v sezóně. Následně o sobě dal vědět i nejlepší střelec týmu Thijs Dallinga, který trefami ve 23. a 31. minutě posunul Toulouse do čtyřbrankového vedení. Nantes posléze zabrzdilo gólostroj soupeře, ale zdramatizovat střetnutí se mu nepodařilo. V 75. minutě sice proměnil nařízený pokutový kop Ludovic Blas, ale hned o čtyři minuty později odpověděl po nedůrazu soupeřovy defenzivy Zakarjá Abúchlál. Druhý poločas se hrál prakticky jen z povinnosti, Toulouse si v něm bez problémů uhlídalo kýžený triumf.

    Svěřenci kouče Montaniera zvládli nejočekávanější utkání ve zbytku sezóny brilantně a v příští sezóně se mohou těšit na účast v evropských pohárech. Nantes potřebuje hodit neúspěch za hlavu a soustředit se na ligu, kde bojuje o holé přežití v nejvyšší francouzské soutěži.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Přenesení doprava nevyšlo. Adresát Ignatius Ganago ještě zabojoval, ale špičkou pravé nohy kulatý nesmysl jenom prodloužil mimo hrací plochu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavil nad rámec základní hrací doby symbolickou jednu minutu.
     
    89
    Výborně vystoupil před pasivně stojícího konkurenta Anthony Rouault, dánský pravý obránce z voleje odpálil balón nekompromisně do zámezí.
     
    88
    Na útočný výlet se vydal Mikkel Desler. Právě u něj celá akce skončila, při centru na něj směřujícím si nedovoleně vytvářel prostor proti Centonzemu, za což vyfasoval žlutou kartu.
     
    87
    Individuálně si věřil Vincent Sierro, ale nechal se zatlačit k pravému rohovému praporku, kde se mu nepovedlo nastřelit Merlina.
     
    86
    Na levé straně zůstal na trávníku sedět Zakarjá Abúchlál, kterého nejspíše začaly chytat křeče, ale hosté už nemohou střídat, takže Maročan zřejmě bude muset zápas dohrát, i když čtyřgólový náskok by Toulouse dost pravděpodobně uhlídalo i v deseti.
     
    85
    Dlouhý nákop brankáře Kjetila Hauga sebral připravený stoper Jean-Charles Castelletto, hlavou balón sklepnul k pravé lajně Centonzemu.
     
    84
    Protiútok Nantes táhl středem hřiště Moussa Sissoko. Nedostalo se mu podpory, takže nic zajímavého nevymyslel, nakonec neuspěl kličkou proti Nicolaisenovi.
     
    83
    Rohový kop kopal Branco van den Boomen. Hledal Zakarju Abúchlála, jenže ten vyskočil příliš brzy a na hrací předmět proto nedosáhl.
     
    82
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Logan Costa, přichází Anthony Rouault.
     
    82
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Stijn Spierings, přichází Moussa Diarra.
     
    82
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Marcus Coco.
     
    81
    Středem hřiště nabral vysokou rychlost Quentin Merlin. Zbavil se dvou protihráčů, ten třetí, Vincent Sierro, již byl nad jeho možnosti.
    79. Zakarjá ABÚCHLÁL - 1:5
     
    79
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Naděje Nantes na senzační zvrat skutečně trvaly jen pár minut. Van den Boomen podstřelil zeď, která míč ztlumila k Onaiwuovi, jemuž balón odkopl obránce přímo ke kopačkám ZAKARJI ABÚCHLÁLA a tvrdou ránu Maročana smolně ztečoval mimo dosah gólmana tečující Castelletto.
     
    78
    Toulouse má možnost odpovědět z volného přímého kopu. Kousek za velkým vápnem se na středu provinil Andrei Girotto.
     
    76
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Fares Chaibi, přichází Rafael Ratão.
    75. Ludovic BLAS - 1:4
     
    75
    Nantes právě vstřelili branku!
    Exekuce pokutového kopu se chopil LUDOVIC BLAS. Nevymýšlel žádné složitosti a balón napálil levačkou ostře pod břevno, zatímco brankář Haug spadl po své pravé ruce.
    74. Nicolaisen podrazil Centonzeho, rozhodčí nařídil penaltu
     
    74
    Tak že by přeci jen alespoň mírné drama? Centonze podpořil ofenzivní složku týmu, dostal míč do vápna, hodil si míč kolem Nicolaisena a stoper beka podrazil. Nebylo co řešit, penalta!
     
    73
    Proti dvěma konkurentům si věřil Ludovic Blas. Ukázkovým způsobem jej obral Gabriel Suazo, načež volil na jistotu odkop po levé lajně.
     
    72
    Nepovedené zpracování Andyho Delorta stálo Nantes balón. Moussa Sissoko ještě zabojoval, kulatý nesmysl však dostihl až za postranní čárou.
     
    71
    Jean-Charles Castelletto vyslal daleký nákop do pokutového území soupeře, který odvrátil Costa, odražený míč napálil Sissoko do clonícího van den Boomena.
     
    70
    Ještě daleko od vlastní brány fauloval Zakarjá Abúchlál. Marocký reprezentant navíc vyvázl bez žlutého trestu, takže může být nadmíru spokojený.
     
    69
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Brecht Dejaegere, přichází Vincent Sierro.
     
    68
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Thijs Dallinga, přichází Ado Onaiwu.
     
    67
    Proti centru od rohového praporku vystartoval Kjetil Haug. Na balón nedosáhl, ale ne vlastní vinou, důvodem byl faul Mohameda na jeho osobu.
     
    66
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází João Victor, přichází Quentin Merlin.
     
    65
    S centrem od pravé lajny si Kjetil Haug poradil bez problémů. Odcouval pár kroků a kulatý nesmysl vzápětí sebral před Delortem.
     
    64
    K vlastnímu gólu moc nechybělo. Ramus Nicolaisen pokryl Andyho Delorta, zároveň však hlavičkoval v netypické pozici a jen těsně vedle levé tyče vlastní brány.
     
    63
    Při kličce od levé lajny na střed podklouzl Gabriel Suazo a na zemi se potom pokusil udržet míč proti Ludovicovi Blasovi, soka fauloval.
     
    62
    S obloučkem za obranu Moussa Sissoko neuspěl. Míči dal přílišnou razanci, kulatý nesmysl poměrně vysokou rychlostí doputoval do Haugových rukavic.
     
    61
    Zatím to na žádné drama nevypadá. Nantes se sice podařilo zastavit gólostroj soupeře, nicméně samo zůstává směrem dopředu bezzubé a do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut.
     
    60
    Protiútok Toulouse zastavil svým zdviženým praporkem pomezní rozhodčí, správně zamezil pokračovat v pohybu útočníkovi Thijsi Dallingovi.
     
    59
    Další nedovolený zákrok obstaral právě Ignatius Ganago, když nataženou pravou nohou bolestivě došlápl na dolní končetinu Faresovi Chaibimu.
     
    58
    První žlutou kartu hostujícího týmu obdržel Brecht Dejaegere. Jednatřicetiletý Belgičan nezachytil pohyb čerstvého Ganaga a zezadu ho úmyslně podrazil.
     
    58
    Proti centru od praporku vystartoval Kjetil Haug, avšak zaváhal a míč podskočil, totéž naštěstí potkalo i protihráče Delorta. Desler následně odvrátil míč pouze k Sissokovi, Francouz z těžké pozice z voleje přestřelil.
     
    57
    Gabriel Suazo pro Rasmuse Nicolaisena odstavil Ludovica Blase, jenže stoperovi vůbec nevyšel první dotek, takže Nantes má k dispozici rohový kop.
     
    56
    Každý rohový kop hostů dnes lze označit za nebezpečný. Do přetaženého centru van den Boomena se opřel Logan Costa, při útoku na hattrick zakončoval nad břevno.
     
    55
    Za dvojicí protihráčů se zkusil schovat Fares Chaibi. Jejich zaváhání se nedočkal, Fabien Centonze byl tím, kdo balón odpálil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    54
    Spolupráce střídajících fotbalistů ke snížení nevedla. Ignatius Ganago z levého křídla posadil míč na hlavu Andyho Delorta, zakončení v mírném záklonu se mezi tři tyče nevešlo.
     
    53
    Těžké chvilky pro Albana Lafonta, když vysoký centr Stijna Spieringse se snesl na břevno a až od něj se odrazilo před bránu, dobře reagující brankář míč sebral do rukavic.
     
    52
    Tlak Toulouse pokračoval. Odražený balón si kousek za velkým vápnem našel Zakará Abúchlál, tvrdou ránu zblokoval Fabien Centonze na další roh.
     
    51
    Branco van den Boomen vyslal zajímavý centr od rohového praporku na Rasmuse Nicolaisena, o kousek výše se vyšplhal bránící Jean-Charles Castelletto.
     
    50
    Poměrně dlouho si dával načas s rozehrávkou Logan Costa a měl velké štěstí, že míč o skluzujícího Delorta zvedl do zámezí.
     
    49
    A znovu nahrávka směřovala k Haugovi, který byl pod výrazně větším tlakem, nicméně dokázal balón odkopnout před Mohamedem.
     
    48
    O malou domů si řekl Kjetil Haug. Dostal ji, po zpracování mimo velké vápno bez větších komplikací rozehrál k pravé lajně na osamoceného Deslera.
     
    47
    Zatímco hostující trenér dle očekávání žádnou změnu v sestavě neudělal, tak nespokojený kouč Koumbouaré sáhl hned ke trojímu střídání, uvidíme, zda přinesou pozitivní efekt.
     
    46
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Nicolas Pallois, přichází Andy Delort.
     
    46
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Samuel Moutoussamy.
     
    46
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Ignatius Ganago.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
     
    Finále francouzského poháru je s velkou pravděpodobností rozhodnuté už po prvním poločase. Toulouse dominuje a nad Nantes disponuje komfortním čtyřgólovým náskokem. Úvodní desetiminutovku si podmanil stoper Logan Costa, který vstřelil své dva první góly v letošní sezóně. Obráncem se následně nenechal zahanbit nejlepší střelec mužstva Thijs Dallinga, jenž ještě vylepšil náskok svého celku trefami ve 23. a 31. minutě. Podle všeho se bude druhé dějství hrát jenom z povinnosti. Můžeme doufat v alespoň mírně zlepšený výkon Nantes, neboť do Paříže dorazil velký počet jejich fanoušků, kteří si podobný výkon od svých svěřenců rozhodně nezaslouží.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Stijn Spierings chyboval v rozehrávce, načež Mousa Sissoko vyzkoušel přihrávku do vnitra vápna na Mostafu Mohameda, ten si se zpracováním na paty neporadil.
     
    43
    Žluté kartě neunikl střídající gólman Nantes Rémy Decamps, který vyletěl ze střídačky poté, co arbitr Millot odpískal faul Blasovi, navíc si zřejmě neodpustil nějaké to ostřejší slovíčko.
     
    42
    Protože Andrei Girotto neměl komu nahrát směrem dopředu, tak se na polovině hřiště otočil a do hry nohama zapojil i Lafonta.
     
    41
    Stoper Logan Costa se vydal pomoci k pravé lajně Deslerovi a společnými silami bez větších komplikací obrali Mosese Simona.
     
    40
    Z velké vzdálenosti vyzkoušel střelecké štěstí Stijn Spierings. Alban Lafont kontroloval balón letící vysoko nad břevno očima.
     
    39
    Tradiční exekutor Branco van den Boomen hledal prostor, kam nabíhal Rasmus Nicolaisen, ještě před ním velmi dobře vyskočil Jean-Charles Castelletto.
     
    38
    Hodně ostrým skluzem se u levé lajny prezentoval Nicolas Pallois proti Zakarjovi Abúchlálovi, může být rád, že vyvázl pouze se žlutou kartou.
     
    37
    Fauloval Florent Mollet. Francouzský středopolař přiběhl pozdě do souboje s Gabrielem Suazem a bolestivě ho nakopl do pravé nohy.
     
    36
    Po levém křídle zkusil štěstí Ludovic Blas, jenže okamžitě došlo k jeho zdvojení, míč pro sebe úspěšně získal Branco van den Boomen.
     
    35
    Za přetaženým balónem na pravou stranu spěchal Brecht Dejaegere, k němuž se výborně stáhl João Victor a hlavou našel spoluhráče.
     
    34
    Toulouse v poklidu kombinuje kolem útočné poloviny a průběh finále si vyloženě užívá. Naopak trápení Nantes nebere konce.
     
    33
    Další příležitost Toulouse. Z levé strany šestnáctky mířil na přední tyčku Fares Chaibi, Alban Lafont konečně předvedl povedený zákrok rukama.
    31. Thijs DALLINGA - 0:4
     
    31
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Ne, rozhodně to zatím nevypadá, že se ve finále střetli týmy, které si to zaslouží, tedy hlavně co se Nantes týče. Sissoko se Simonem trestuhodně vypustili souboj s Abúchlálem, jenž posouval doleva na Chaibiho. Střelu Alžířana Lafont nepovedeně vyrazil přímo k THIJSI DALLINGOVI a ten zakončoval do prázdné brány s přispěním levé tyče.
     
    30
    Svěřenci kouče Koumbouarého se přeci jen snaží něco vymýšlet, ale jejich snahy zatím mají k úspěchu hodně daleko, Sissoko nahrával za paty Molletovi.
     
    29
    Protiútok Nantes neměl dlouhého trvání. Andrei Girotto vyzkoušel oblouček za obranu, na Mostafu Mohameda nepustil balón Logan Costa.
     
    28
    Tato standardka gólem neskončila. Branco van den Boomen vyslal zajímavý centr, ale Thijs Dallinga si ve vzduchu pomohl faulem.
     
    27
    První žlutou kartu střetnutí si vykoledoval João Victor, který neodhadl správně, kam Zakarjá Abúchlál udělá kličku, následně ho poslal k zemi podražením.
     
    26
    Ze střední vzdálenosti vyzkoušel střelecké štěstí Fares Chaibi. Alžířan napálil prvního clonícího konkurenta, tím byl Jean-Charles Castelleto.
     
    25
    A hosté jsou při chuti. O pozornost si řekl Thijs Dallinga, jenž vymíchal Palloise, vzápětí však nechal míč smolně za sebou.
    23. Thijs DALLINGA - 0:3
     
    23
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Finále je jednostrannou záležitostí. Toulouse ukázalo krásnou, jednoduchou akci, kdy Suazo vymyslel z poloviny hřiště dokonalý pas za obranu na rozběhnutého THIJSE DALLINGU, nizozemský ostrostřelec ani nemusel zpracovávat balón, jen ho lehkým dotekem přehodil přes vyběhnuvšího Lafonta.
     
    22
    Pravý obránce Mikkel Desler byl hodně sebevědomý, když centr pouštěl za sebe. Nakonec se mu volba vyplatila, Simon skutečně na balón nedosáhl.
     
    21
    Joãu Victorovi utekl balón, ale ještě ho stihl ve hře a před Suazem, na němž posléze vybojoval standardku v podobě rohového kopu.
     
    20
    Toulouse si může zase na okamžik vydechnout. Mostafa Mohamed si vytvářel prostor až příliš ostře, nedovoleně si počínal proti Costovi, dosavadnímu hrdinovi utkání.
     
    19
    Nákop na pravou lajnu převzal Ludovic Blas. Z první vyzkoušel centr do vápna, nastřelil Suaza a vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    18
    Kombinační akci zkusil zrychlit Andrei Girotto průnikovým pasem středem, ztroskotal však na natažené pravé noze van den Boomena.
     
    17
    Hráči v bílých dresech kontrolují balón na útočné polovině. Je pochopitelné, že nikam nespěchají, vzhledem ke stavu utkání musí hrát soupeř.
     
    16
    K levé lajně se stáhl právě stoper Nicolas Pallois, který za sebe úspěšně odstavil Dallingu, hlavou navíc dokázal přiťuknout balón k Molletovi.
     
    15
    Zdá se, že Nantes přeci jen začíná hrát. Trpělivou kombinaci na útočné polovině přerušilo polehávání Dallingy, útočník se při presinku tvrdě střetnul s Palloisem.
     
    14
    Směrem dozadu zapracoval Mikkel Desler na jedničku. Stáhl se k Simonovi a hrací předmět před ním odhlavičkoval do zámezí.
     
    13
    S malou domů si Kjetil Haug věděl rady. Nelámal si hlavu se zpracováním, levačkou kulatý nesmysl odpálil z první na útočnou polovinu.
    12. Ztlumenou ránu Mohameda odvracel před brankovou čárou Suazo
     
    12
    K bleskové odpovědi moc nechybělo! Hostující brankář Kjetil Haug zaváhal při centru zleva, míč neudržel a vyrazil ho jenom k Mostafovi Mohamedovi, jehož dělovku ztlumil Dallinga, těsně před brankovou čárou potom odkopl míč do bezpečí Suazo.
    10. Logan COSTA - 0:2
     
    10
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Defenziva Nantes v úvodu finálového klání hoří jako papír. Obráncem prodloužený centr van den Boomena si našel Abúchlál, jenž nezištně sklepával přesně do prostoru, kde se znovu nacházel trestuhodně osamocený LOGAN COSTA, prudkou hlavičku Lafont vytahoval pravou rukou až za brankovou čárou.
     
    9
    Branco van den Boomen překvapivě vyzkoušel přímou ránu na bránu. Alban Lafont zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešila jím dobře postavená zeď.
     
    8
    Další nedovolený zákrok, v tomto případě odpískán Nicolasi Palloisovi. Domácí stoper nataženou pravou nohou podrazil Maročana Abúchlála.
     
    7
    Tlak Toulouse pokračuje. Po levé lajně nabral vysokou rychlost Fares Chaibi, skluzující Fabien Centonze i s míčem odjel za postranní čáru.
     
    6
    Arbitr Millot ještě s videorozhodčím řešil, zda si skórující Logan Costa nepočínal proti Gorittovi nedovoleným způsobem, ale konzultace byla rychlá, dotek střelce se zády soupeře byl opravdu jen letmý.
    4. Logan COSTA - 0:1
     
    4
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Důležitý brzký gól střílí fotbalisté Toulouse! Rohový kop vybojoval Desler a jeho exekuci obstaral van den Boomen. Belgický středopolař poslal centr na hranici malého vápna, kde LOGAN COSTA nedal Girottovi ve vzdušném prostoru žádnou šanci, za hlavičkou do levé strany brány se Lafont jenom podíval.
     
    4
    Po pravé lajně dostal nahrávku kapitán Brecht Dejaegere. Udělal kličku do středu hřiště, balón vzápětí poslal do rukavic připraveného Lafonta.
     
    3
    Hosté hned kopali standardní situaci. Z levé strany centroval do pokutového území Stijn Spierings, mimo velké vápno míč odhlavičkoval Nicolas Pallois.
     
    2
    Finále francouzského poháru odstartovalo! Fotbalisté Nantes do něj vstoupili ve žlutých dresech, hráči Toulouse navlékli dresy barvy bílé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Lafont (C) – Centonze, Castelletto, Pallois, João Victor – Girotto- M. Sissoko, Mollet – Blas, Mohamed, Simon.
    Náhradníci: Descamps – Coco, Corchia, Delort, Ganago, Guessand, Hadjam, Merlin, Moutoussamy.
    Trenér: Antoine Kombouaré

    Toulouse FC: Haug – Suazo, Nicolaisen, Costa, Desler – van den Boomen, Spierings, Dejaegere (C) – Chaibi, Dallinga, Abúchlál.
    Náhradníci: Dupé – Diarra, Genreau, Hamulic, Kamanzi, Onaiwu, Ratão, Rouault, Sierro.
    Trenér: Philippe Montanier

    Rozhodčí: Millot – Grosbost, Zakrani.
     
    Toulouse FC

    Toulouse bezpochyby věnuje ze zbývajících zápasů sezóny největší pozornost právě finálovému utkání poháru. Montanierova družina ve třetím kole porazila 7:1 Lannion, ve čtvrtém 2:0 AC Ajaccio, v osmifinále 3:1 Reims, ve čtvrtfinále 6:1 Rodez a v semifinále 2:1 druholigové Annecy. V ligové tabulce hráči Toulouse okupují solidní dvanáctou pozici s komfortním devítibodovým náskokem na sestupovou zónu. Nejlepším střelcem týmu je Thijs Dallinga s šestnácti góly.
     
    FC Nantes

    Fotbalisté Nantes prožívají pozoruhodnou sezónu. Na jednu stranu bojují o udržení se v nejvyšší francouzské lize, na tu druhou o pohárovou trofej a jistotu účasti v příštím ročníku evropských pohárů. Svěřenci kouče Kombouarého načali pouť pohárem ve třetím kole, v němž zdolali 2:0 Virois, ve čtvrtém kole 1:0 Thaon, v osmifinále 2:1 Angers, ve čtvrtfinále 2:1 Lens a v semifinále 1:0 Lyon. V lize mužstvo figuruje na šestnáctém místě o skóre před v sestupovým pásmem se nacházejícím Brestem. Střelecké produktivitě vévodí jedenáctigóloví Mostafa Mohamed a Ludovic Blas.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný sobotní večer. Vítám vás při sledování finále francouzského poháru, u zápasu mezi Nantes a Toulouse.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Góly: 75. Blas (pen.) – 4. Costa, 10. Costa, 23. Dallinga, 31. Dallinga, 79. Abúchlál

    Karty:   27. Victor (NAT), 38. Pallois (NAT), 43. Descamps (NAT) – 58. Dejaegere (TOU), 88. Dessler (TOU)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 1:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:19.
    FC Nantes: Lafont (C) – Centonze, Castelletto, Pallois (46. Delort), João Victor (66. Merlin) – Girotto – Blas (82. Coco), M. Sissoko, Mollet (46. Moutoussamy), Simon (46. Ganago) – Mohamed.
    Náhradníci: Descamps – Corchia, Guessand, Hadjam.

    Tréner: Antoine Kombouaré

    Toulouse FC: Haug – Desler, Costa (82. Rouault), Nicolaisen, Suazo – Spierings (82. Diarra), van den Boomen – Dejaegere (C) (69. Sierro), Abúchlál, Chaibi – Dallinga (68. Onaiwu).
    Náhradníci: Dupé – Genreau, Hamulic, Kamanzi, Ratão.

    Tréner: Philippe Montanier

    Rozhodca: Millot – Grosbost, Zakrani