Srbsko – Holandsko 3:2 (3:0 po s.n.) | Estónsko – Čína 2:5 (kon.) | Japonsko – Ukrajina 5:3 (kon.)
koniec
Estónsko
2:5 (0:3, 1:0, 1:2)
Čína
cz Sobota 29.04.2023, 15:00 • Tondiraba jäähall, Tallin • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. B • 5. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    54:53 ARRAK - 2:5
     
    54:53
    Estonsko právě vstřelilo branku! Přesilová hra je využita, domácí fandové se po gólu ROBERTA ARRAKA mohou přeci jen na cestě domů alespoň trochu radovat. Po střele Puzakova se Arrak dostal k dorážce, proti které neměl golman hostí pražádnou šanci reagovat, tato branka nikterak nesnižuje jeho dnešní velmi dobrý výkon a nejspíš ani radost Číny z bronzu.

    Asistence: Nikita Puzakov, Mark Potsinok.
    44:45 Foo S. - 1:5
     
    44:45
    Čína právě vstřelila branku! SPENCER FOO zapisuje hattrick! Dostal se ke kotouči u tyče Molderovi branky a následně se chytře rozhodl nepřihrávat, ale překvapivě zakončit na bližší tyč. S tímhle nemohl Molder prakticky nic dělat, přesilovka 5 na 3 je tak využita a obrat Estonska je již dle mého nemožný.

    Asistence: Patrick Foo, Jake Chellios.
    40:35 Foo S. - 1:4
     
    40:35
    Čína právě vstřelila branku! Hned v úvodu třetí třetiny je stadión v Tallinu zmražen, zcela nebráněný byl před Molderem SPENCER FOO, který se po výtečné přihrávce svého bratra Patricka nemýlil. Naděje Estonska na obrat se tak k nespokojenosti domácího i neutrálního diváka opět stahují do teoretické roviny.

    Asistence: Patrick Foo, Jake Chellios
    28:06 PARRAS - 1:3
     
    28:06
    Estonsko právě vstřelilo branku! Obrovská euforie v Tallinu! Na konci přesilové hry ujel KEVIN PARRAS a po obětí brány a sérii dorážek jeho i Kiika jsou to naopak Estonci, kdo skórují! To bude ještě drama, něco, co se po oznámení výroku sudích o dlouhé přesilovce zdálo být naprosto nemyslitené.

    Asistence: Rasmus Kiik.
    15:38 FRAM - 0:3
     
    15:38
    Čína právě vstřelila branku! I přesto, že se většinou přesilovky hosté protrápili, mohou se nakonec radovat. Střela Wanga překonala Conrada Moldera a zastavila se v brankovišti, tam se dokázal nejrychleji zorientovat JASON FRAM a snižuje šance pořadatelské země na medailové umístění na minimum.

    Asistence: Tayler Wong, Luke Lockhart.
    07:04 LOCKART - 0:2
     
    07:04
    Čína právě vstřelila branku! O chvíli později ale přeci jen následuje druhá gólová radost hostů, pátou střelu hostí dokázal Molder pouze vyrazit před sebe a ta šestá již znamenala relativně snadnou dorážku, kterou dokázal proměnit LUKE LOCKHART.

    Asistence: Patrick Foo, Spencer Foo.
    01:13 Foo S. - 0:1
     
    01:13
    Čína právě vstřelila branku! Ani Estoncům se útok nevydařil a následuje kuriózní první branka! K překvapení všech prošla do sítě nad ramenem Conrada Moldera hned první rána zápasu, kterou vyslal SPENCER FOO!

    Asistence: Čang Pcheng-fej.

    Tadeáš Rulf

    Góly a asistencie: 29. Parras (Kiik), 55. Arrak (Puzakov, Potsinok M.) – 2. Foo S. (Pcheng-fej), 8. Lockart (Foo P., Foo S.), 16. Fram (Wong, Lockhart), 41. Foo S. (Foo P., Chellios), 45. Foo S. (Foo P., Chellios)


    Estónsko: Molder (Andrejev ) – Kulincev, Ossipov (A), Slessarevski, Lahesalu (A), Novikov, Kookmaa, Kerna – Rooba (C), Embrich, Viitanen – Kiik, Kombe, Arrak – Puzakov, Parras, Potsinok M. – , Potsinok E., Aleksandrov, Jogi
    Tréner: Jussi Tupamäki

    Čína: O´Brien (Sun) – Chellios (A), Sproul, Čang Pcheng-fej, Čeng Enlai (A), Fram, Joe, Čchen C'-meng – P. Foo, Kane, Yip (C) – S. Foo, Lockhart, Wong – Jen Ťün-čcheng, Riche, Čang Ce-sen – Kuo, Čchen Kchaj-lin.
    Tréner: Gregory Ireland

    Rozhodca: Buss (LAT), Christensen (DEN) – Braten (NOR), Puff (AUT)