Slavia B – Olomouc B 0:2 (kon.) | Třinec – Táborsko 1:2 (kon.) | Dukla Praha – Chrudim 1:1 (kon.)
Příbram – Vlašim 0:3 (kon.) | Prostějov – Jihlava 1:0 (kon.) | Líšeň – Sparta B 0:1 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha B
0:2 (0:0)
SK Sigma Olomouc B
cz Sobota 29.04.2023, 10:15 • SC Xaverov, Horní Počernice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Po závěrečném hvizdu ještě dostal žlutou kartu Eric Hunal, který měl zřejmě nemístné poznámky směrem k výkony rozhodčí Adámkové.
     
    90+4
    O pár vteřin dříve jak spoluhráči míří do šaten David Planka. Důvodem je zakopnutí míče po přerušené hře, za které zaslouženě následovala druhá žlutá, a tedy červená karta.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Štěpán Langer, přichází Jakub Fabiánek.
     
    90+1
    Útočným faulem se prezentoval David Planka, za nějž si navíc vykoledoval u žlutou kartu. Frustrace je na sešívaných znatelná.
     
    88
    Definitivní razítko na vítězství Sigmy mohl dát Jan Fiala. Dokázal uspět proti poslednímu obránci, ale vyběhnuvší gólman jej viditelně zaskočil, nepovedená střela se mezi tři tyče nevešla.
     
    84
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Patrik Slaměna, přichází Daniel Grečmal.
     
    82
    Středem si vytvořil prostor Daniel Šmiga. Olomoucký obránce Florent Poulolo neváhal a prchajícího soupeře zastavil za cenu faulu s vědomím, že bude následovat žlutá karta.
     
    75
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Jan Bořil, přichází Eric Hunal.
     
    75
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Jakub Hromada, přichází Matouš Nikl.
     
    72
    Na snížení útočil Daniel Šmiga. Pravou stranou se probil do pokutového území, odkud volil ránu na přední tyč, pohotový Jakub Trefil výborným zákrokem nadále udržuje čisté konto.
     
    70
    Hodně nepovedená rozehrávka domácího stopera a Hanáci rázem postupovali do přečíslení. Bylo sehráno pěkně, ale koncovka nevyšla, Tomáš Zlatohlávek místo trefení odkrytého prostoru brány napálil protihráče.
     
    68
    Třetí žlutá karta střetnutí patří olomouckému hráči. Jmenovitě Filipu Uričovi, který sice ve skluzu trefil balón, ale vzápětí nesklopil nohy a hodně ostře dohrál i konkurenta.
     
    63
    Olomouc B právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Chromého střílí druhý gól během tří minut a rázem disponují dvoubrankovým náskokem! Dele Ola Israel potáhl balón volným středem, načež mezi dva konkurenty vysunul za obranu čerstvého JANA FIALU a útočník střelou nártem propasíroval hrací předmět za padajícího Dvořáka.
     
    62
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Ebrima Singhateh, přichází Martin Šubert.
     
    62
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Jakub Kopáček, přichází David Planka.
     
    62
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Petr Hronek, přichází Daniel Šmiga.
     
    62
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází David Vaněček, přichází Jan Fiala.
     
    60
    Olomouc B právě vstřelila branku!
    Domácí jsou po většinu zápasu lepším týmem, přesto inkasují jako první! Po ztrátě ve středu hřiště potáhl Tomáš Zlatohlávek míč po levé lajně přesně po dobu nezbytně nutnou, aby následně stříleným centrem našel přesně prostor, kam naběhl DAVID VANĚČEK, za přízemní střelou k levé tyči se Dvořák natahoval marně.
     
    58
    Fanoušci žádali gól, ten však ani v tomto případě nepřišel! Nahrávka zprava na střed vápna zůstala pod obráncem, načež míč získal Ebrima Singhateh, avšak neudržel chladnou hlavu a pravačkou výrazně minul cílové zařízení, nakonec s drobnou tečí clonícího protihráče.
     
    52
    Při presinku to s agresivitou přehnal Michal Galus, jenž trefil Alberta Labíka na nezapřenou nohu, žlutá karta je logickým vyústěním.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Denis Kramář, přichází Tomáš Zlatohlávek.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jáchym Šíp, přichází Filip Uriča.
     
    23
    Skvělý Jakub Trefil! Olomoucký brankář skvěle reagoval na ostré zakončení k pravé tyči, šel k zemi včas a přízemní střelu vytěsnil na roh.
     
    16
    Olomoučtí fotbalisté rozjeli rychlý protiútok, který ještě na útočné polovině zastavil ostrým skluzem do soupeře Jakub Hromada, ten se stal prvním hráčem se žlutou kartou na kontě.
     
    15
    Petr Hronek neuspěl ani ve své druhé šanci. Dostal se k němu balón na středu pokutového území, nepovedený pokus levačkou měl ale k úspěchu hodně daleko.
     
    10
    První velká příležitost gólem nekončí! Petr Hronek dostal výbornou nahrávku na levou stranu šestnáctky, odkud stříleně nahrával na střed, odkud jeden z bránících fotbalistů dokázal míč odklidit na roh.

    Milan Huppert

    Góly: 60. Vaněček, 63. Fiala

    Karty:   16. Hromada (SLB), 90+1. Planka (SLB), 90+5. Hunal (SLB) – 52. Galus (OLB), 68. Uriča (OLB), 82. Poulolo (OLB)   90+4. Planka (SLB)


    SK Slavia Praha B: Dvořák – Konečný, Labík, Kričfaluši, Bořil (75. Hunal) – Pech, Hronek (62. Šmiga), Hromada (75. Nikl), Beran, Kopáček (C) (62. Planka) – Singhateh (62. Šubert).
    Náhradníci: Kolodziej – Hošek.

    Tréner: Marek Jarolím

    SK Sigma Olomouc B: Trefil – Bednár, Galus, Poulolo, Slaměna (84. Grečmal) – Israel, Langer (C) (90+2. Fabiánek), Kramář (46. Zlatohlávek), Šíp (46. Uriča) – Hadaš, Vaněček (62. Fiala).
    Náhradníci: Digaňa – Vepřek.

    Tréner: Augustin Chromý

    Rozhodca: Adámková – Ratajová, Líkař

    Diváci: 373