Švédsko – Nemecko 3:0 (kon.) | Švajčiarsko – USA 0:10 (kon.) | Česko – Kanada 3:8 (kon.)
Fínsko – Nórsko 10:2 (kon.)
koniec
Fínsko
10:2 (4:1, 4:0, 2:1)
Nórsko
cz Utorok 25.04.2023, 20:00 • St. Jakob Arena, Basilej, Švýcarsko • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
     
    58:34
    Finsko právě vstřelilo branku! Desátý gól Suomi je na světě! Kangas předal od mantinelu puk Halttunenovi vystřelil a puk zůstal u norského brankáře, který ale místo zákroku nechal puk pro volného KONSTU HELENIUSE, který se prosadil ranou nad beton. Asistence: Kasper Halttunen a Kalle Kangas
    55:18 Kasper HALTTUNEN - 9:2
     
    55:18
    Finsko právě vstřelilo branku! Finsko znovu využívá přesilovku. Kumpulainen vyhrál buly přímo na Kiviharjua, který hned nabil KASPERU HALTTUNENOVI, který tvrdou střelou kousek před pravým kruhem propálil norského brankáře. Asistence: Aron Kiviharju a Rasmus Kumpulainen.
    44:35 Felix GRANATH - 8:2
     
    44:35
    Norsko právě vstřelilo branku! Norové využívají přesilovku a snižují! O gól se postaral FELIX GRANATH, jenž kousek za modrou čarou vypálil mezi dvěma bránícími Finy a brankář Vali neudržel puk v lapačce a kotouč mu z ní vypadl za brankovou čáru. Tenhle gól si finský brankář opravdu za rámeček nedá. Asistence: Marius Björnsgaard.
    39:46 Rasmus KUMPULAINEN - 8:1
     
    39:46
    Finsko právě vstřelilo branku! Finská přesilovka je nakonec využitá! Halttunen za brankou vybojoval kotouč a vybruslil si s ním až k levému kruhu, kde nahrál na modrou čáru Jokinenovi, jenž z pravého kruhu vystřelil a před brankou jeho pokus dorazil do brány RASMUS KUMPULAINEN. Asistence: Kasper Halttunen a Mitja Jokinen.
    32:49 Kasper HALTTUNEN - 7:1
     
    32:49
    Finsko právě vstřelilo branku! Finské gólové hody nekončí! Další gól obstaral KASPER HALTTUNEN, který po nahrávce Väisänena střelou z levého kruhu sice orazítkoval obě tyče, ale puk se následně odrazil do branky. Asistence: Veeti Väisänen.
    31:23 Emil JÄRVENTIE - 6:1
     
    31:23
    Finsko právě vstřelilo branku! Krátce poté Finové znovu skórují! Uronen nejprve trefil tyčku a akce pokračovala před norskou brankou. Uronen pak následně vypálil z mezikruží a po zásahu norského gólmana dorazil puk do branky EMIL JÄRVENTIE, který se nemýlil a zvyšuje na 6:1! Bez asistence.
    30:29 Niilopekka MUHONEN - 5:1
     
    30:29
    Finsko právě vstřelilo branku! Norové neproměnili šanci, ve které byl Indergaard a Finové se vydali dopředu. Po krásné kombinaci na jeden dotek Hynninen našel volného NIILOPEKKU MUHONENA, který trefil odkrytý prostor nad ramenem norského gólmana. Asistence: Topias Hynninen a Jesse Kiiskinen.
    15:54 Ole INDERGAARD - 4:1
     
    15:54
    Norsko právě vstřelilo branku! Norové využívají přesilovku a poprvé v zápase skórují! Po střele Satreho vznikla před Valim velká skrumáž a puk zůstal na brankové čáře, o čemž Vali vůbec nevěděl. Puku si nejrychleji všiml OLE INDERGAARD, jenž ho dorazil za záda Valiho. ASISTENCE: Liam Satre a Jorgen Myhre.
    14:45 Jesse KIISKINEN - 4:0
     
    14:45
    Finsko právě vstřelilo branku! Další gól v norské síti. Kiviharju vjel s pukem do útočného pásma a všiml si volného JESSEHO KIISKINENA, který už měl jednoduchou práci a dorazil puk do odkryté části branky. Asistence: Aron Kiviharju a Jesse Nurmi.
    12:30 Veeti VÄISÄNEN - 3:0
     
    12:30
    Finsko právě vstřelilo branku! Finové vedou už o tři góly! Finové chvíli kombinovali v útočném pásmu, až se puk dostal na modrou čáru na hůl VEETIHO VÄISÄNENA, který čistou střelou, kterou nikdo netečoval překonal norského gólmana. Asistence: Aron Kiviharju a Emil Järventie.
    06:29 Tom LEPPÄ - 2:0
     
    06:29
    Finsko právě vstřelilo branku! Finové skórují při vlastním oslabení! Norové špatně rozehráli v útočném pásmu Finska, čehož využil Elissev, který přiťuknul puk do jízdy TOMOVI LEPPÄMU, který svůj únik proměnil střelou nad beton Bjönsgaarda. Asistence: Maxim Eliseev.
    01:09 Jesse KIISKINEN - 1:0
     
    01:09
    Finsko právě vstřelilo branku! Finové vedou velmi rychle po začátku utkání! Kiviharju našel Nurmiho, který s pukem zajel do útočného pásma a nahodil kotouč před branku, kde si ho našel JESSE KIISKINEN a propálil norského brankáře. Asistence: Jesse Nurmi a Aron Kiviharju.

    Mateo

    Góly a asistencie: 2. Kiiskinen (Nurmi, Kiviharju), 7. Leppä (Eliseev), 13. Väisänen (Kiviharju, Järventie), 15. Kiiskinen (Kiviharju, Nurmi), 31. Muhonen (Hynninen, Kiiskinen), 32. Järventie, 33. Halttunen (Väisänen), 40. Kumpulainen (Halttunen, Jokinen), 56. Halttunen (Kiviharju, Kumpulainen), 59. Helenius (Halttunen, K. Kangas) – 16. Indergaard (Sätre, Myhre), 45. Granath (Björnsgaard)


    Fínsko: Vali (Vinni) – K. Kangas, Pieniniemi, Junkkari, Kiviharju, Väisänen, Jokinen, Muhonen – Järventie, Kumpulainen, Uronen – Alasiurua, Helenius, Halttunen – Nurmi, Hynninen, Kiiskinen – Kuusla, Leppä, Eliseev – Lind.
    Tréner: Lauri Merikivi

    Nórsko: Björnsgaard (Lundberg) – Solberg, Lafton, Hagen, Översveen, Stöen, Semmerud-Garcia, Amundsen – Sandnes, Sjöthun, Haugen – Bah, Myhre, Indergaard – Granath, Sätre, Langland – Boger, Vatne, Karlsen – Klungtveit.
    Tréner: Christer Nylund

    Rozhodca: Kohlmüller, Pilný – Jusi, Nordlander