St. Louis – Boston 3:4 (0:1 po s.n.) | Carolina – NY Islanders 2:1 (kon.) | Columbus – Ottawa 4:3 (po pr.)
Pittsburgh – Philadelphia 4:2 (kon.) | Winnipeg – NJ Devils 6:1 (kon.) | Toronto – Detroit 2:5 (kon.)
Vancouver – LA Kings 1:4 (kon.) | Calgary – Anaheim 5:4 (kon.)
koniec po predl.
Columbus Blue Jackets
4:3 (2:3, 0:0, 1:0 - 1:0)
Ottawa Senators
cz Pondelok 03.04.2023, 00:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky National Hockey League. V tomto zápase proti sobě nastoupí Columbus Blue Jackets a Ottawa Senators.
     
    Nastupují proti sobě dva kluby z druhé poloviny tabulky Východní konference. Columbus je beznadějně poslední, z posledních pěti zápasů vyhrál jediný a poslední čtyři prohrál. Ottawa je aktuálně v tabulce na jedenácté pozici. Favoritem zápasu je hostující celek.
     
    Úvodní buly bude vhozeno něco po půlnoci.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Gillies (Hutchinson) – Berni, Peeke, Bayreuther, Sweezey, Christiansen, M. Bjork – J. Gaudreau (A), Jenner (C), Marčenko – E. Robinson, K. Johnson, Richards – L. Foudy, Kuraly (A), Bemström – McKown, Dunne, Luoto.
    Trenér: Brad Larsen.

    Ottawa Senators: Talbot (Sögaard) – Sanderson, Zub, Brännström, Bernard-Docker, Kleven, Holden – B. Tkachuk (C), Stützle, Giroux (A) – DeBrincat, Pinto, Batherson – M. Joseph, Greig, Gambrell – P. Brown, Kastelic, Watson.
    Trenér: D.J. Smith.

    Rozhodčí: Pochmara, Hebert – Jackson, Pancich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Hned zpočátku jsou o něco aktivnější hráči Senators, kteří i aktivně napadají, k šanci to ale zatím nevede.
     
    01:10
    Oba celky to směrem dopředu zkouší zejména pomocí nahození, nikomu to ale nevychází. Oba brankáři totiž dobře sbírají puky za svou klecí.
     
    01:47
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Mathieu Joseph – 2 min., podrážení.
     
    02:41
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets poměrně rychle využívají přesilovku a ujímají se brzkého vedení! KENT JOHNSON dostal přihrávku do pravého kruhu, kde se chvíli rozmýšlel, ale nakonec se odhodlal k zakončení. To se nad míru povedlo, protože pod betonem brankáře proklouzala až do sítě. Asistence: Gavin Bayreuther, Johnny Gaudreau.
    02:41 Kent JOHNSON - 1:0
     
    03:45
    Ottawa uklidňuje hru po inkasovaném gólu a opatrně se snaží založit útočnou akci.
     
    04:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zatím to vypadá na pořádnou přestřelku, protože kanadský celek okamžitě srovnává! Díky dobrému přechodu do útoku mohl přihrávat před branku Erik Brännström. Tam si výborně sjel DYLAN GAMBRELL, který jistě překonal brankáře domácích. Asistence: Erik Brännström.
    04:00 Dylan GAMBRELL - 1:1
     
    04:05
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné, během minuty a půl padá už třetí branka! ERIC ROBINSON se po vyhraném buly chopil kotouče, následně si našel cestu až do levého kruhu a odtud zakončil nechytatelně do protější šibenice. Asistence: Emil Bemström, Justin Richards.
    04:05 Eric ROBINSON - 2:1
     
    05:13
    Tempo hry se konečně uklidňuje, což vyhovuje oba celkům, protože nikdo nechce velkou přestřelku.
     
    06:10
    Josh Dunne nebezpečně objel branku a okamžitě zakončoval podél tyče, Cam Talbot se ale stihl přesunout včas.
     
    07:10
    Rozehrávka hostů míří až na zakázané uvolnění, bude se tedy vhazovat v pásmu Ottawy.
     
    07:27
    Jake Sanderson úspěšně zachytil přihrávku protihráče, rozehrávku ale také úplně nezvládl, takže stejně musí o kotouč bojovat.
     
    08:08
    Brady Tkachuk ujížděl za domácí defenzivu, následně si ale moc nerozuměl s Timem Stützlem, což stojí jeho tým držení puku.
     
    09:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři i díky velkému štěstí zase vyrovnávají! Jon Gillies totiž před samotným gólem předvedl dva dobré zákroky, avšak při tom prvním přišel o svou čepel na brusli. Kvůli tomu se skoro nemohl hýbat, ale i přesto zasáhl, na další střelu MARKA KASTELICA už ale byl příliš krátký. Asistence: Tyler Kleven.
    09:26 Mark KASTELIC - 2:2
     
    10:17
    Skoro to vypadá, že Columbusu došel dech, protože aktuálně se hraje jenom v jeho pásmu. Zatím sice soupeři nic dalšího nedovolil, časem ale určitě nějaké šance Ottawa získá.
     
    11:05
    Erik Brännström je u nahození protivníka a hned rozjíždí protiútok, při kterém se hosté usadili v útočné třetině.
     
    11:37
    Z kratšího tlaku ale nic nebylo, Modrokabátníci totiž získali kotouč a rychle se osvobodili. Vepředu se ale moc dlouho neohřáli.
     
    12:20
    Columbus vyhazuje tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění, což se podařilo. Sotva ale získal čas na vystřídání, následně musí pokračovat v defenzivě.
     
    13:05
    Mathieu Joseph zkusil štěstí střelou od mantinelu, Jon Gillies ale jeho pokus moc dobře viděl a jistě zasáhl betonem.
     
    13:46
    Cam Talbot zazmatkoval při rozehrávce, proto nakonec uklidil puk jen do rohu, kde o něj jeho spoluhráči musí bojovat se soupeři.
     
    14:31
    Kirill Marčenko předvedl nadějnou individuální akci, dokonce jí zakončil, ale nakonec nastřelil jen prvního protihráče v cestě.
     
    14:46
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Přestřelka ještě nekončí, aktuálně z toho těží Ottawa, která jde poprvé do vedení! Po vyhraném buly se puku ujal ALEX DEBRINCAT, který se toho nebál a z mezikruží okamžitě pálil. Dobře udělal, protože se trefil přímo k pravé tyči. Asistence: Ridly Greig.
    14:46 Alex DEBRINCAT - 2:3
     
    16:09
    Jon Gillies za bránou dobře zachytil nahození hostů a dokonce i úspěšně rozehrál, jeho spoluhráči ale zase vepředu nic nevymysleli.
     
    16:35
    Nakonec se Columbusu vyplatilo aktivní napadání, které přineslo do obrany hostů pořádný zmatek, Cam Talbot ale nakonec zasahovat nemusel.
     
    17:36
    Hosté už trochu uklidňují tempo hry, aktuální stav jim přece jen vyhovuje. Určitě by chtěli vézt o více gólů, ale na to budou mít čas v dalších třetinách.
     
    18:35
    Jake Sanderson dobře schoval své nahození za clonící spoluhráče, domácí brankář si ale držel dobré postavení, a proto úspěšně zasáhl.
     
    19:10
    Domácí přece jen ještě tlačí a přichází i střely, které jsou ale z velké vzdálenosti. Cam Talbot proto zatím potřetí neinkasuje.
     
    19:43
    Blue Jackets jsou v samotném závěru první části dost aktivní, soupeř mu ale už moc prostoru nedává, gólu do šatny se tak nejspíš nedočká.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:04.
     
    V Columbusu se v první třetině odehrála pořádná přestřelka, která zpočátku svědčila více domácí hokejistům. Za ně totiž otevřel skóre Kent Johnson, avšak vedení dlouho nevydrželo, protože bleskově srovnal Dylan Gambrell. Blue Jackets si ale udrželi slinu a následně proměnili i svou druhou střelu, o což se postaral Eric Robinson. Vedení to ale zase nebylo příliš dlouhé, protože vzápětí rozvlnil síť Senátor Mark Kastelic a něj navázal Alex DeBrincat. Ottawa tak už stihla zkompletovat obrat a teď může navyšovat svůj náskok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Ottawa se hned po úvodním buly usadila v pásmu a odstřeluje domácí branku. Jon Gillies ale stejně nemusel zasahovat.
     
    20:49
    Nakonec si Tim Stützle našel dobrou střeleckou pozici, našel ale jen rukavici domácího gólmana, takže se musí spokojit s tím, že získal buly.
     
    21:18
    Sean Kuraly vymyslel první střelu na branku hostů ve druhé třetině, jeho pokus ale nebyl příliš povedený, takže měl Cam Talbot snadnou práci.
     
    21:55
    Kent Johnson zůstává při chuti a chtěl si připsat již svůj druhý zásah, z velkého úhlu ale brankáře neprostřelil.
     
    22:27
    Domácí vůbec nezvládli rozehrávku, takže se musí bránit dalšímu náporu.
     
    23:04
    Patrick Brown srazil přihrávku až na brankáře, ten tak raději přerušil hru a zase se před ním bude vhazovat.
     
    23:27
    Blue Jackets se opět vůbec nepovedla rozehrávka a i nadále se hraje hlavně v jejich pásmu.
     
    23:37
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Boone Jenner – 2 min., podrážení.
     
    24:20
    Columbus první tlak soupeře ustál a rychle se osvobodil, rychle tedy mění obrannou čtveřici.
     
    24:52
    Tim Stützle těsně neudržel kotouč v útočném pásmu a píská se ofsajd, jeho týmu tak i nadále přesilovka příliš nevychází.
     
    25:27
    Kus gumy je opět až u Cama Talbota, Senators tak svou první početní výhodu nevyužijí.
     
    26:35
    Gavin Bayreuther nebezpečně nabízel kotouč na teč, jeho spoluhráč před bránou byl ale v souboji a kvůli tomu nemohl zakončit.
     
    27:31
    Jon Gillies vyjel za svou branku, kvůli čemuž se nepískalo zakázané uvolnění. Navíc se mu ani nepovedla rozehrávka, Ottawa tak na tomto rozhodnutí pořádně vydělala.
     
    28:48
    Tempo hry je nyní poměrně pomalé a oba týmy se soustředí na to, aby neudělaly zbytečnou chybu. O něco málo lepší je ale Ottawa.
     
    29:32
    Cam Talbot raději schová odražené nahození do své výstroje, Columbus tak díky nepovedené rozehrávce získal aspoň buly v útočné třetině.
     
    29:52
    Kirill Marčenko se tvrdě napřáhl v levém kruhu a následně poslal kotouč směrem na bránu, trefil ale jen prvního protihráče před sebou.
     
    30:32
    Drake Batherson dostával nadějnou přihrávku do úniku, na poslední chvíli ji ale zblokoval jeden z bránících hráčů.
     
    30:53
    Brankář Ottawy skončil ve svém brankovišti na zadku, poté ale odvedli skvělou práci jeho spoluhráči, kteří udrželi kus gumy v rohu kluziště.
     
    31:15
    Puk se během souboje u hrazení odrazil na domácí střídačku, vhazovat se ale bude v pásmu domácích.
     
    31:33
    Senátoři už začínají být směrem dopředu aktivnější, protože si moc dobře uvědomují, že jednobrankové vedení není vůbec jisté. Na nějakou větší šanci ale stále čekáme.
     
    32:14
    Přece jen Jon Gillies musel zasahovat proti pokusu z bezprostřední blízkosti, s čímž si poradil jen tak tak. Následně mu už pomohli spoluhráči, kteří dostali puk z pásma.
     
    33:08
    Hostům se vůbec nepovedla zpětná přihrávka, protože ta skončila až u Cama Talbota. Musí tedy začínat úplně od začátku.
     
    34:07
    Nick Holden výborně zvládl souboj s dvěma protihráči za svou bránou, Ottawa tak okamžitě startuje protiútok, který ale také skončil soubojem u hrazení.
     
    34:46
    Kotouč zase skončil mimo hrací plochu, tentokrát doletěl až na tribunu, takže si oba týmy mohou na chvíli oddechnout.
     
    35:33
    Oba celky se už nějakou chvíli nemohou dostat přes střední pásmo, hra tedy stojí.
     
    35:50
    Nakonec se přece jen před bránu prokličkoval Kirill Marčenko, z velké blízky ale poslal puk přímo do připraveného brankáře.
     
    36:35
    Jon Gillies raději podrží vysoké nahození Ottawy, vhazovat se tedy bude po jeho levici.
     
    37:13
    Drake Batherson těsně udržel puk v útočném pásmu, nakonec díky tomu pálil Jacob Bernard-Docker, ale bránu těsně minul.
     
    37:48
    Sean Kuraly okamžitě po kontaktu s pukem vyhazoval, nakonec se mu to povedlo tak dobře, že se nepískalo ani zakázané uvolnění.
     
    38:23
    Johnny Gaudreau vedl přečíslení dva na jednoho, které chtěl řešit přihrávkou, která mu však neprošla. Kotouč u něj ale zůstal, takže mohl nakonec pálit, ale to se mu také nepovedlo ideálně!
     
    38:58
    Boone Jenner si skvěle přebral přihrávku mezi dvěma protihráči a okamžitě pálil, přičemž od gólové radosti ho dělilo pár centimetrů, protože nastřelil tyč!
     
    39:39
    Ottawa ještě vepředu něco zkouší vymyslet, nedostává ale žádný prostor ke kombinaci, takže ve druhém dějství se stav nakonec nejspíš vůbec nezmění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:56.
     
    Ve druhé periodě přestřelka rozhodně nepokračovala, oba týmy si totiž v kabině nejspíš řekly, že se musí více soustředit na obranu. To se také stalo, protože oba celky velmi dobře bránily, až v samotném závěru se do dvou větších šancí dostali hráči Columbusu. Síť se ale nevlnila, takže o osudu zápasu bude muset rozhodnout poslední část.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Tim Stützle hned na začátku třetiny vymýšlel dobrou přihrávku na ujíždějícího Bradyho Tkachuka, pas ale nakonec těsně neprošel přes obránce.
     
    40:54
    Cam Talbot raději přikryje nahozený kotouč, hosté přece jen nechtějí vůbec nic riskovat.
     
    41:43
    Ottawa se usadila v útočném pásmu, ale pořád tam nedostává žádný prostor a vůbec nemůže kombinovat. I kvůli tomu jsme viděli největší šance především z protiakcí.
     
    42:24
    Justin Richards po úspěšné obraně zahájil protiakci, ta ale úspěšná nebyla, protože hromadný souboj u mantinelu šel pro hosty.
     
    43:10
    Ottawa si zase může přihrávat pouze o mantinelu, nakonec kvůli tomu vznikla i nepřesnost, která stála Senátory útočné pásmo.
     
    43:49
    Elitní formace hostů je opět na ledě, ale stále se jí příliš nedaří. Sice se hned dostala dopředu, ale nemůže tam vystřelit.
     
    44:08
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Marcus Bjork – 2 min., hákování.
     
    44:29
    Columbus začíná oslabení rychlým vyhozením, následně navíc při napadání skvěle zapracoval Sean Kuraly, který získal spoustu času.
     
    45:00
    Alex DeBrincat si sjel do pravého kruhu a zkoušel si připsat druhý zářez, Jon Gillies ale byl tentokrát na svém místě.
     
    45:35
    Na ledě už je druhá přesilovková pětka Ottawy, ale ani ta se nemůže usadit v útoku. Dnes se hostům prostě v přesilovkách nedaří.
     
    46:08
    Sean Kuraly navíc dokonce mířil do úniku, až na poslední chvíli ho dobruslili obránci a puk mu ustřelili do rohu.
     
    47:09
    Columbus boj o body rozhodně nevzdává a po delší době mířil na Cama Talbota, střela ale byla zablokovaná. Ottawa se ale následně osvobodila jen za cenu icingu.
     
    47:50
    Tim Stützle na pravém křídle nabral slušnou rychlost a tlačil se před bránu, jenže ho poslal k zemi jeden z obránců, který poté získal i kotouč.
     
    48:37
    Ridly Greig prudce střílel z levé strany, kotouč navíc směřoval pod horní tyč, ale Jon Gillies byl připraven a stále drží svůj tým ve hře.
     
    48:58
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Ridly Greig – 2 min., držení.
     
    49:10
    Columbus svou jedinou přesilovku využil, tentokrát ale nezačíná úplně nejlépe, protože hosté posílají kotouč přes všechny čáry.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 872 diváků.
     
    50:03
    Blue Jackets už se drží v útočném pásmu, ale tam také nemají moc prostoru. Nakonec přišla aspoň střela z úhlu, tu ale Cam Talbot kryje.
     
    50:59
    Domácí po nahození vybojovali kotouč a ještě jednou mohli vystřelit, konkrétně pálil Jacob Christiansen, ale opět stála v cestě branková konstrukce!
     
    51:23
    Čas se domácím hokejistům rychle krátí, Ottawa navíc pokračuje v dobré defenzivě. Sama vůbec nechybuje a zápas už chce nejspíš dohrát.
     
    52:02
    Tim Stützle přece jen aktivně usiluje o vstřelenou branku, ale i jeho další pokus vychytal Jon Gillies. Tlak hostů ale i nadále trvá.
     
    52:38
    Nakonec se domácí mohou uklidnit potom, co se kotouč odrazil mimo hrací plochu. Pořád se ale bude před před Jonem Gilliesem.
     
    53:04
    Senators se rozhodně nechtějí zavřít do obranné ulity a stále podnikají útočné výpady. Nyní to potvrdil Austin Watson, střelou z pravého křídla ale brankáře nepřekonal.
     
    53:25
    Blue Jackets už poměrně dlouhou dobu neměli kotouč pod pevnou kontrolou, sekundy navíc tikají čím dál rychleji.
     
    54:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí byli v posledních minutách hodně pasivní, nejspíš ale věděli, co dělají, protože vyrovnávají! Celé to začal výborným zrychlením Kirill Marčenko, který se ale nakonec dostal mimo střeleckou pozici. Kotouč proto poslal za sebe, kde už byl připravený BOONE JENNER, jenž z první prostřelil Cama Talbota. Asistence: Kirill Marčenko, Billy Sweezey.
    54:11 Boone JENNER - 3:3
     
    55:05
    Hosté nyní nejsou vůbec spokojení a hned chtějí jít zpátky do vedení. Nebezpečnou bekhendovou střelu proto musel likvidovat Jon Gillies.
     
    55:51
    Kirill Marčenko měl na své hokejce dokonce potenciální vítěznou branku, jenže z mezikruží trefil jen blokujícího Jakea Sandersona, který to smolně schytal do obličeje. Snad to nebude nic vážnějšího.
     
    56:06
    Domácí rozhodně nehrají jen na prodloužení, dokonce i nadále usilují o obrat. Ottawa ale tentokrát tlak ustála a nakonec uklidňuje hru.
     
    56:43
    Kirill Marčenko se zase nějak prodral přes levé křídlo a tentokrát i zakončil, Cam Talbot se tak musel snažit, aby udržel vyrovnaný stav!
     
    57:45
    Další velkou příležitost měl Kent Johnson, který po přihrávce zakončoval z mezikruží, brankář Ottawy tentokrát musel vytasit lapačku!
     
    58:15
    Senators ještě budou mít šanci na zisk vedení, protože domácí si nyní nerozuměli při rozehrávce, kotouč jim uletěl až na zakázané uvolnění.
     
    58:34
    Hra se poměrně často přerušuje, o což se stará Jon Gillies, který si musí připisovat jeden zákrok za druhým.
     
    59:18
    O kotouč se velmi tvrdě bojovalo v pásmu hostů, nakonec to zvládla právě Ottawa, která se osvobodila čistým způsobem. Nejspíš tedy půjdeme do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Columbus byl rozhodně méně aktivnější než Ottawa, nakonec ale zápas dotáhl do prodloužení díky velké bojovnosti, kterou předvedl v samotném závěru. Nejvíce byl vidět Kirill Marčenko, který připravil vyrovnávací gól pro Boona Jennera, následně měl navíc nějaké příležitosti. Další branka ale ve třetím dějství nepadla, půjdeme tedy do nastavení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:16
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ottawa nakonec přijde o druhý bod kvůli jediné individuální chybě! Tu předvedl mladý Tim Stützle, který si před vlastní bránou nechal sebrat kotouč Johnnym Gaudreauem, jenž tak nabil lépe postavenému KIRILLU MARČENKOVI. Ten rozhodl zápas střelou na bližší tyč. Asistence: Johnny Gaudreau.
    60:16 Kirill MARČENKO - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Senators nakonec ze slibně rozehraného zápasu proti outsiderovi berou jeden jediný bod. Nejvíce si to nejspíš bude vyčítat Tim Stützle, kterému se dnes vůbec nedařilo, navíc namazal na rozhodující gól Columbusu. Ten po šestnácti vteřinách v prodloužení vstřelil Kirill Marčenko, který tak nasadil korunu svému dnešnímu skvělému výkonu.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 22 – 27 | Přesilová hra: 1/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jon Gillies (CBJ) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 60:16
    Cam Talbot (OTT) – 18 zákroků, 4 OG, úspěšnost 81,8%, odchytal 60:16
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Boone Jenner (CBJ) 1+0
    2. Kirill Marčenko (CBJ) 1+1
    3. Jon Gillies (CBJ) 24 zákroků
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český a ani slovenský hokejista.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (02:46:18)

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 3. K. Johnson (Bayreuther, J. Gaudreau), 5. E. Robinson (Bemström, Richards), 55. Jenner (Marčenko, Sweezey), 61. Marčenko (J. Gaudreau) – 4. Gambrell (Brännström), 10. Kastelic (Kleven), 15. DeBrincat (Greig)


    Columbus Blue Jackets: Gillies (Hutchinson) – Berni, Peeke, Bayreuther, Sweezey, Christiansen, M. Bjork – J. Gaudreau (A), Jenner (C), Marčenko – E. Robinson, K. Johnson, Richards – L. Foudy, Kuraly (A), Bemström – McKown, Dunne, Luoto.
    Tréner: Brad Larsen.

    Ottawa Senators: Talbot (Meriläinen) – Sanderson, Zub, Brännström, Bernard-Docker, Kleven, Holden – B. Tkachuk (C), Stützle, Giroux (A) – DeBrincat, Pinto, Batherson – M. Joseph, Greig, Gambrell – P. Brown, Kastelic, Watson.
    Tréner: D.J. Smith.

    Rozhodca: Pochmara, Hebert – Jackson, Pancich

    Diváci: 18 872