Kazachstan – Slovinsko 1:2 (kon.) | San Maríno – Sev. Írsko 0:2 (kon.) | Dánsko – Fínsko 3:1 (kon.)
Taliansko – Anglicko 1:2 (kon.) | S. Macedónsko – Malta 2:1 (kon.) | Portugalsko – Lichtenštajnsko 4:0 (kon.)
Slovensko – Luxembursko sk 0:0 (kon.) | Bosna – Island 3:0 (kon.)
koniec
Slovensko
0:0 (0:0)
Luxembursko
Štvrtok 23.03.2023, 20:45 • Štadión Antona Malatinského (Trnava) • Kvalifikácia ME • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    84
    Striedanie v tíme Luxembursko:
    z ihriska odchádza Florian Bohnert, prichádza Timothé Rupil,
    z ihriska odchádza Danel Sinani, prichádza Sebastien Thill.
     
    82
    Striedanie v tíme Slovensko:
    z ihriska odchádza Peter Pekarík, prichádza Michal Tomič.
     
    81
    Boženík sa teraz príliš ulakomil na strelu, ktorú brankár Moris vylačil. Tu sa veru pýtala prihrávka.
     
    80
    Striedanie v tíme Slovensko:
    z ihriska odchádza Ondrej Duda, prichádza László Bénes.
     
    73
    Striedanie v tíme Slovensko:
    z ihriska odchádza Tomáš Suslov, prichádza Róbert Mak,
    z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Róbert Boženík.
     
    72
    Toto bol absolutný skrat našej defenzívy! Rodrigues si s našou obranou teraz spravil to, čo len chcel a my môžeme byť radi, že sme neinkasovali. Rodrigues netrafil strelou bránu.
     
    64
    Striedanie v tíme Luxembursko:
    z ihriska odchádza Yvandro Borges Sanches, prichádza Laurent Jans,
    z ihriska odchádza Mathias Olesen, prichádza Vincent Thill.
    59.
     
    59
    Toto bola jasná tutovka! Hanckov krásny center z ľavého krídla hľadal v šestnástke hlavu Polievku a aj ju úspešne našiel. Famózny zákrok brankára Morisa, ktorý drží ešte Luxembursko nad vodou.
     
    57
    Žltá karta pre tím Luxembursko (Lars Gerson).
     
    56
    Suslov sa do šestnástky nepreštrikoval, následne to zakončením skúšal spred pokutového územia strelou Lobotka, no mimo bránu.
     
    52
    Borges Sanches teraz jednoznačne ukázal našim, že musia byť v obrany vždy na pozore. Napokon hráč Luxemburska aj zaujímavo z pravého krídla zakončoval, no mimo bránu Dúbravku a navyše bol dodatočne odmávaný aj ofsajd.
    50.
     
    50
    Duda strelou k pravej tyči priamym zakončením poriadne preveril reflexy brankára Morisa. Následná dorážka od Polievku bola veľmi nepresná.
     
    48
    Po tom, čo sa Haraslín v pokutovom územi nepredral pred brankára Morisa, sa píska nedovolený zákrok na Lobotku. Zaujímava štandardná situácia pre našich.
     
    45
    Hancko teraz výborne odvrátil hroziace nebezpečenstvo nášho súpera, keď hlavičkou poslal do bezpečia loptu letiacu na vzdialenejšiu tyč.
     
    43
    Opäť raz to naši zaujímavo zohrali v šestnástke súpera, keď Haraslín prízemným centrom v šestnástke hľadal Dudu, tomu však lopta odskočila. Klobúk dole ale teraz určite treba zložiť pre Hancka a Lobotku, ktorí boli na počiatku tejto akcie.
     
    36
    Po rohovom kope našich od Suslova sa ku lopte dostal len náš súper, ktorý ihneď vyrazil dopredu. Pred brankárom Dúbravkom sa však nedal Lobotka v súboji jeden proti jednému nachytať.
     
    28
    Vzápätí na opačnej strane sa dostali do veľkej príležitosti aj hostia, keď Rodrigues poriadne preveril prúdkou strelou Martina Dúbravku.
     
    27
    Jednoznačne najzaujímavejšia príležitosť doterajšieho priebehu dnešného zápasu. Po zahranom rohovom kope našich loptu vo vzduchu sklepával pre Polievku Juraj Kucka. Útočník Dukly Banská Bystrica však len hlavičkoval do pripraveného brankára Morisa.
     
    25
    Polievkova zaujímava kolmica cez dvoch hráčov hľadala nabiehajúceho Suslova v pokutovom území pred bránou Morisa. Škoda, že lopta nemala očosi menšiu razanciu.
     
    18
    Zaujímavý protiútok od našich. Róbert Polievka po zisku lopty v blízkosti poliacej čiary nad ničím nerozmýšľal a trielil dopredu. Skúšal to napokon zakončením spred šestnástky ľavou nohou na bližšiu tyč, avšak netrafil bránu.
    14.
     
    14
    Sinani to skúsil priamym ohrozením brány a veru poriadne preveril Martina Dúbravku, ktorý to však svojím zákrokom zvládol.
     
    8
    Vzápäti na opačnej strane z toho bola pekná kontra našich sokolov. Po výbornej prienikovej prihrávke od Hancka sa ku lopte dostal Lukáš Haraslín. Síce sa útočník Sparty Praha predral do šestnástky, jeho zakončenie bolo zblokované.
     
    7
    Naši futbalisti si takýto úvod do zápasu pravdepodobne nepredstavovali. Absolútne zbytočná strata lopty pred vlastnou šestnástkou dala možnosť kapitánovi Luxemburska Martinsovi zahroziť, našťastie z toho nebolo nič nebezpečné pre našu bránu.

    Adam Pančák

    Góly:

    Karty:   57. Gerson (LUX)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:17.
    Slovensko: Dúbravka – Pekarík (82. Tomič), Gyömbér, Šatka, Hancko – Kucka (C), Lobotka, Duda (80. Bénes) – Suslov (73. Mak), Polievka (73. Boženík), Haraslín.
    Náhradníci: Rodák, Ravas – Vavro, Strelec, Hrošovský, De Marco, Jirka, Bero.

    Tréner: Francesco Calzona

    Luxembursko: Moris – Bohnert (84. Rupil), Gerson, Chanot, Olesen (64. V. Thill), Pinto – Borges Sanches (64. Jans), Barreiro, C. Martins (C), Rodrigues – Da. Sinani (84. S. Thill).
    Náhradníci: Schon, Pereira Cardoso – Mahmutović, Carlson, De. Sinani, Hall, Dzogovic, Corral.

    Tréner: Luc Holtz

    Rozhodca: Obrenovič (SLO) – Praprotnik (SLO), Kordež (SLO) – Borošak (SLO)