Ottawa – Colorado 4:5 (kon.) | Florida – Montreal 9:5 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 4:2 (kon.)
NJ Devils – Tampa Bay 3:4 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Boston 0:3 (kon.) | Nashville – Chicago 1:2 (kon.)
Edmonton – Dallas 4:1 (kon.) | Vegas – Calgary 2:7 (kon.) | Arizona – Vancouver 3:2 (kon.)
LA Kings – Columbus 4:1 (kon.) | San Jose – Seattle 1:2 (po pr.)
koniec
Los Angeles Kings
4:1 (0:0, 4:0, 0:1)
Columbus Blue Jackets
cz Piatok 17.03.2023, 03:30 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    Los Angeles má skvělou formu a v pátek v noci se ji následně bude snažit potvrdit v domácím zápase proti Columbusu, který naposledy ukončil sérii čtyř porážek a bude usilovat o druhé vítězství v řadě. Uspěje i dnes?
     
    Los Angeles Kings

    Los Angeles má parádní formu, když vyhrálo sedm z posledních deseti zápasů celkově a zároveň také na domácím ledě. Hráči Kings jsou v Západní konferenci i Pacifické divizi na druhém místě a nahání vedoucí Vegas, na které aktuálně ztrácí čtyři body, mají ovšem zápas k dobru. Kevin Fiala je neproduktivnějším hráčem týmu, když během letošní sezóny nasbíral 68 bodů.
     
    Columbus Blue Jackets

    Columbus má úplně opačnou formu, protože na rozdíl od Los Angeles Kings z posledních deseti zápasů vyhrál pouze třikrát. Blue Jackets prohráli během daného období čtyři utkání v řadě a naposledy špatnou sérii ukončili, když vyhráli na ledě San Jose 6:5. Prodloužení rozhodl Johnny Gaudreau. Bývalý útočník Calgary tak ukázal, proč je nejproduktivnějším hráčem svého týmu.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Copley (Korpisalo) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Moore – Vilardi, Lizotte, Iafallo – Kaliyev, Kupari, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Columbus Blue Jackets: Tarasov (Hutchinson) – Gudbranson, Blankenburg, Peeke, Berni, A. Boqvist, Bayreuther – Bemström, Jenner (C), J. Gaudreau (A) – Laine, Roslovic, Marčenko – K. Johnson, Sillinger, E. Robinson – Olivier, Pederson, L. Foudy.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Corey Syvret, Steve Kozari. Čároví: Kiel Murchison, Caleb Apperson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Blue Jackets vyhráli úvodní vhazování zápasu a snažili se založit útok přihrávkou podél střídaček, jenže byla příliš dlouhá a pískalo se zakázané uvolnění. Přerušení.
     
    00:15
    Adrian Kempe se snažil napadat za bránou soupeře, jenže to přehnal a dostal dvě minuty za faul loktem.
     
    01:12
    Kirill Marčenko vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho střela zřejmě ještě byla na přední tyči tečována, Pheonix Copley ale kotouč vyrazil mimo.
     
    01:26
    Kirill Marčenko se ocitl v blízkosti levé tyče v další šanci, mezi betony ale domácího brankáře nepřekonal a Pheonix Copley vkleče přerušil hru!
     
    02:29
    Alexander Edler vypálil na levém křídle od modré čáry, Daniil Tarasov byl ale připraven a jeho střelu mířící ke vzdálenější pravé tyči ukryl ve své lapačce. Stále 0:0.
     
    03:02
    Tim Berni nabral na levém křídle velkou rychlost a z ostrého úhlu napřáhl ke střele, kterou na přední tyči sítě Pheonix Copley hokejkou dobře vyrazil za svou bránu.
     
    04:25
    Kirill Marčenko je v úvodu zápasu hodně vidět, nyní skvěle vystihl rozehrávku domácího týmu a z mezikruží napřáhl ke střele, která minula levý horní roh brány.
     
    04:50
    Erik Gudbranson vypálil vzápětí na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Pheonix Copley ale zatím chytá velice pozorně a jeho poslední střelu ukryl v lapačce.
     
    05:18
    Phillip Danault se ocitl v šanci po pěkné kombinační akci Kings, jeho střela zápěstím z vrcholu pravého kruhu pro vhazování ale minula vzdálenější levý horní roh brány.
     
    06:45
    Johnny Gaudreau si na levém křídle pěkně prohodil puk mezi nohama jednoho z protihráčů, toho ale rychle zastoupil Trevor Moore. Šance Jackets tedy nepřišla.
     
    07:08
    Trevor Moore vystřelil zápěstím na vrcholu kruhu a jeho střela mířila do vzdálenějšího horního rohu brány, nakonec ji ale zastavila horní tyč!
    07:08 Trevor Moore orazítkoval nádhernou střelou horní tyč!
     
    07:26
    Phillip Danault mohl skórovat z bodu levého kruhu po nádherné kombinaci po zdánlivě prázdné brány, Daniil Tarasov ale předvedl rychlý přesun a puk vyrazil! Dvě velké šance Kings.
     
    07:53
    Cole Sillinger vyhodil puk z rohu obranného pásma přes ochranné sklo a dostal dvě minuty. Komerční přestávka.
     
    08:53
    Quinton Byfield zkusil vypálit během přesilové hry na pravém křídle od modré čáry, jeho střela ale minula horní roh brány a skončila na ochranném skle – 0:0.
     
    10:17
    Kings úvodní přesilovou hru v zápase stejně jako jejich soupeř nevyužili a Blake Lizotte zamířil střelou od modré čáry pouze do lapačky brankáře. Komerční přestávka.
     
    11:02
    Viktor Arvidsson se řítil z pravého křídla sám na bránu a na přední tyči dobře naznačil střelu, jenže Daniil Tarasov ho dokázal skvěle vychytat!
    11:02 Daniil Tarasov zasáhl v rozštěpu skvěle levým betonem
     
    11:58
    Gabriel Vilardi byl zřejmě hráčem, který mohl skórovat z pravého kruhu do prázdné brány, jenže jeho střela byla pro změnu zablokována!
     
    12:53
    Arthur Kaliyev vypálil na pravém křídle od modré čáry a Daniil Tarasov zasáhl vyrážečkou, zatímco střelu beka Alexandera Edlera vyrazil vzápětí pravým betonem.
     
    14:58
    Kirill Marčenko přihrával z pravého křídla do mezikruží, kde se bez přípravy snažil vypálit Jack Roslovic. Hostující útočník ale kotouč netrefil a Kings otočili hru. Stále 0:0.
     
    15:20
    Kotouč byl sražen do ochranné sítě v útočném pásmu domácího týmu a po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka. V první třetině tedy už poslední.
     
    15:32
    Johnny Gaudreau vypálil na vrcholu levého kruhu a mířil mezi betony domácího brankáře, Pheonix Copley šel ale rychle do kolen a kotouč vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    16:43
    Mikey Anderson vypálil po zpětné přihrávce z levé strany na ose útočného pásma bez přípravy od modré čáry a Daniil Tarasov pak po zásahu vyrážečkou přerušil hru.
     
    17:29
    Alex Iafallo si ve středním pásmu pěkně stáhl puk zpoza zad mezi nohama do jízdy a z pravého kruhu přihrával na přední tyč, kde se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    17:39
    Arthur Kaliyev se ocitl po přihrávce zpoza brány v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže mezi betony Daniila Tarasova nepřekonal! Skvěle!
    17:39 Daniila Tarasova nepřekonal z blízkosti ani Arthur Kaliyev!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Kings měli během úvodní části zápasu několik skvělých šancí, jenže hokejisty Blue Jackets zatím drží nad vodou fantasticky chytající Daniil Tarasov. Skóre po úvodní třetině. Los Angeles Kings 0 Columbus Blue Jackets 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 4:30.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 15-9; Zablokované střely: 3-5; Vhazování: 63%-37%; Hity: 2-8; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Kings skvěle přenesli hru z pravého křídla doleva a Adrian Kempe mohl skórovat na vzdálenější levé tyči, jenže minul bránu a kotouč skončil pouze na hrazení.
     
    21:00
    Andrew Peeke vypálil na pravém křídle od modré čáry a Pheonix Copley dobře zasáhl vyrážečkou. Stále 0:0.
     
    22:27
    Kent Johnson vypálil s příklepem na bodu levého kruhu pro vhazování a Pheonix Copley na přední tyči zasáhl, když zřejmě vyrážečkou vyrazil kotouč za svou bránu.
     
    23:18
    Vladislav Gavrikov vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování v téměř plné rychlosti a pozorný Daniil Tarasov na přední tyči vyrazil kotouč za svou bránu.
     
    24:08
    Trevor Moore vystřelil na pravém křídle přes clonu a poté se snažil v blízkosti pravé tyče dostat k dorážce, Daniil Tarasov byl ale pozorný a vzápětí přerušil hru.
     
    24:44
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Domácí Carl Grundström tečoval v prostoru mezikruží a DREW DOUGHTY dorazil puk v blízkosti pravé tyče do prázdné brány! Puk se k němu snesl ze vzduchu. Asistence: Carl Grundström a Rasmus Kupari.
    24:44 Drew DOUGHTY - 1:0
     
    25:13
    Erik Gudbranson mohl rychle vyrovnat, když na pravém křídle vypálil od hrazení, Pheonix Copley byl ale opět připraven a kotouč vyrazil mimo svou bránu. Je to 1:0.
     
    27:17
    Sean Walker vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a připravený Daniil Tarasov vyrazil puk do ochranné sítě. Následuje krátká komerční přestávka. Kings vedou.
     
    27:42
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Obránce Mikey Anderson nahodil puk na pravém křídle z otočky na přední tyč, kde ho mezi nohama protečoval za sebe Quinton Byfield, a ANŽE KOPITAR na vzdálenější levé tyči skóroval do odkryté sítě, přestože puk netrefil čistě – 2:0! Asistence: Quinton Byfield a Mikey Anderson.
    27:42 Anže KOPITAR - 2:0
     
    29:40
    Blue Jackets dobře zabojovali o puk v pravém rohu útočného pásma, v blízkosti pravé tyče se ale nakonec ke střele nedostali. Dobrý tlak ze strany Columbusu.
     
    30:07
    Arthur Kaliyev poté vypálil na levém křídle od hrazení a připravený Daniil Tarasov na přední tyči kotouč vyrazil.
     
    31:02
    Hokejisté Columbusu vyrazili do přečíslení tři na dva, jenže Boone Jenner nedokázal bekhendem poslat puk z ostrého úhlu před bránu. Hráči Kings se tedy ubránili.
     
    31:26
    Daniil Tarasov snadno zasáhl proti nahození Kings a po přerušení následuje komerční přestávka. Skóre je 2:0.
     
    32:36
    Los Angeles právě vstřelilo branku! VIKTOR ARVIDSSON vypálil po nádherné diagonální přihrávce Trevora Moorea z pravého křídla bez přípravy na bodu levého kruhu a jeho rána zamířila k přední tyči! Kings už vedou 3:0. Asistence: Trevor Moore a Phillip Danault.
    32:36 Viktor ARVIDSSON - 3:0
     
    33:48
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Domácí CARL GRUNDSTRÖM si za bránou pohrál s dvěma protihráči a po vyjetí zpoza ní na přední tyči zamířil nad lapačkou hostujícího brankáře do sítě! Skvělá individuální akce! Bez asistence.
    33:48 Carl GRUNDSTRÖM - 4:0
     
    33:48
    Střídání v týmu Columbus Blue Jackets:
    ze hřiště odchází Daniil Tarasov, přichází Michael Hutchinson.
     
    34:33
    Hra byla přerušena a následuje komerční přestávka. Kings odstartovali velkou show a vedou teď už 4:0.
     
    36:50
    Blue Jackets jsou směrem dopředu naprosto bezzubí a Kings jsou neustále aktivní, což dělá hostům velké problémy. Columbus se musí neustále bránit – 4:0.
     
    37:39
    Hosté předvedli konečně něco kloudného a po vyjetí zpoza brány se snažili kotouč zasunout do sítě u levé tyče, Pheonix Copley ovšem zasáhl pravým betonem.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Kings mají nejproduktivnější tým od sezóny 1994 a v prostřední části dokonale ukázali proč, když do sítě Blue Jackets nasypali hned čtyři góly a na první pohled je tedy po zápase. Na druhou stranu, člověk si v NHL nikdy nemůže být ničím jistý. Skóre po druhé třetině tohoto utkání. Los Angeles Kings 4 Columbus Blue Jackets 0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 5:23.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 28-19; Zablokované střely: 6-15; Vhazování: 65%-35%; Hity: 11-24; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Quinton Byfield se opřel na pravém křídle do puku a jeho rána s příklepem byla pořádně prudká, na přední tyči ji ale zablokoval dobře postavený Erik Gudbranson.
     
    41:43
    Viktor Arvidsson míchal s pukem v prostoru mezikruží, jenže byl rychle zdvojen a ke střele se poté nedostal.
     
    42:19
    Alex Iafallo vystřelil na levém křídle od hrazení a těsně nad ledem mířil k přední tyči, kde Michael Hutchinson zasáhl rukavicí a vytáhl tak kotouč mimo svou bránu.
     
    43:13
    Eric Robinson nabral na levém křídle velkou rychlost a z úhlu napřáhl ke střele zápěstím, se kterou si Pheonix Copley bez problému poradil. Kings vedou stále 4:0.
     
    43:55
    Boone Jenner vypálil na levém křídle z téměř nulového úhlu a trefil vnější oblouk brány. Pheonix Copley byl přilepený na tyči a sledoval, kam se puk odrazí.
     
    44:31
    Columbus právě vstřelil branku! Obránce Gavin Bayreuther na levém křídle zachytil špatnou rozehrávku Kings a KIRILL MARČENKO z levého kruhu vymetl střelou zápěstím vzdálenější pravý horní roh brány! Asistence: Gavin Bayreuther.
    44:31 Kirill MARČENKO - 4:1
     
    45:46
    Blake Lizotte byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Blue Jackets mají dobrou příležitost snížit v přesilovce.
     
    46:54
    Patrik Laine se teď neprosadil, protože Pheonix Copley dobře zasáhl a vyrazil puk do hry. Kings toho využili a podél střídaček kotouč vyhodili až k bráně Blue Jackets.
     
    49:43
    Viktor Arvidsson vystřelil v pravém kruhu pro vhazování přes clonu před sebou a Michael Hutchinson šel rychle do kolen, aby puk sevřel v náručí. Komerční přestávka.
     
    50:44
    Blue Jackets hráli v šesti a týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě po komerční přestávce odpyká tedy Kirill Marčenko. Také Kings si zahrají druhou přesilovou hru.
     
    51:46
    Kings se během druhé přesilové hry v zápase vůbec nedaří dostat do útočného pásma. Columbus velice dobře brání obrannou modrou čáru. Kings vedou 4:1.
     
    52:19
    Když už se domácím hokejistům podařilo proniknout do útočného pásma, tak je poté na levém křídle zastavilo postavení mimo hru a vhazovalo se ve středním pásmu.
     
    53:03
    Matt Roy zvedl hlavu na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a střelou zápěstím mířil do bližšího horního rohu brány, Michael Hutchinson ale zasáhl lapačkou.
     
    53:40
    Alex Iafallo na levém křídle dojel bleskově puk a prudkou střelou pak mířil do vzdálenějšího rohu brány, hosty ale zachránila podruhé horní tyč!
     
    54:02
    Drew Doughty se v blízkosti pravé tyče neprosadil a Michael Hutchinson vkleče zmrazil puk mezi betony. Po přerušení hry následuje krátká reklamní přestávka.
     
    54:06
    Rasmus Kupari vystřelil na vrcholu pravého kruhu ihned po vhazování a jeho prudká střela zápěstím se od přední pravé tyče odrazila do ochranné sítě! Domácí potřetí orazítkovali tyč.
    54:06 Rasmus Kupari orazítkoval skvělou střelou zápěstím tyč!
     
    54:27
    Adam Boqvist vystřelil na vrcholu mezikruží a jeho prudká střela zápěstím trefila před bránou do hlavy clonícího Lanea Pedersona. Hra byla ihned přerušena.
     
    56:32
    Blue Jackets si vytvořili v závěru dnešního zápasu velký tlak, poté se jim ale nepovedla přihrávka na pravou stranu a puk se od hrazení odrazil do neutrální zóny.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:12
    Cole Sillinger nyní v závěru zápasu porušil pravidla při vhazování a dostal ještě dvě minuty za zdržování hry.
     
    Konec zápasu.
     
    Tamní hokejisté Kings nasypali do sítě Blue Jackets po bezbrankové první třetině čtyři góly a bylo po zápase. Los Angeles Kings doma potvrdilo roli favorita a nadále nahání na čele Pacifické divize Vegas. V dresu týmu z LA se prosadili čtyři různí hráči. Konečný výsledek duelu v Crypto. Los Angeles Kings 4 Columbus Blue Jackets 1.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 36 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Pheonix Copley (LAK) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8 %, odchytal 60:00
    Daniil Tarasov (CBJ) – 23 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,2 %, odchytal 33:48
    Michael Hutchinson (CBJ) – 9 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 26:02

    Tři hvězdy utkání
    1. Drew Doughty (LAK) 1+0
    2. Carl Grundström (LAK) 1+1
    3. Pheonix Copley (LAK) (06:00:39)

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 25. Doughty (Grundström, Kupari), 28. Kopitar (Byfield, M. Anderson), 33. Arvidsson (Moore, Danault), 34. Grundström – 45. Marčenko (Bayreuther)


    Los Angeles Kings: Copley (Korpisalo) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Moore – Vilardi, Lizotte, Iafallo – Kaliyev, Kupari, Grundström.
    Tréner: Todd McLellan

    Columbus Blue Jackets: Tarasov (34. Hutchinson) – Gudbranson, Blankenburg, Peeke, Berni, A. Boqvist, Bayreuther – Bemström, Jenner (C), J. Gaudreau (A) – Laine, Roslovic, Marčenko – K. Johnson, Sillinger, E. Robinson – Olivier, Pederson, L. Foudy.
    Tréner: Brad Larsen

    Rozhodca: Corey Syvret, Steve Kozari. Čároví: Kiel Murchison, Caleb Apperson

    Diváci: 15460