Ottawa – Colorado 4:5 (kon.) | Florida – Montreal 9:5 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 4:2 (kon.)
NJ Devils – Tampa Bay 3:4 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Boston 0:3 (kon.) | Nashville – Chicago 1:2 (kon.)
Edmonton – Dallas 4:1 (kon.) | Vegas – Calgary 2:7 (kon.) | Arizona – Vancouver 3:2 (kon.)
LA Kings – Columbus 4:1 (kon.) | San Jose – Seattle 1:2 (po pr.)
koniec
Edmonton Oilers
4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Dallas Stars
cz Piatok 17.03.2023, 02:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:48
    Oilers si ještě v závěru třetí třetiny zahrají přesilovou hru, protože je na dvě minuty za nedovolené bránění vyloučen Luke Glendening (DAL).
    57:18 Mattias JANMARK - 4:1
     
    57:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Opuštěnou klec tedy nakonec trefuje až MATTIAS JANMARK, který tak potvrzuje výhru Edmontonu.
     
    57:14
    Bjugstad mohl poslat kotouč do opuštěné klece, ale trefil jen tyč!
     
    56:18
    Oettinger míří na svou střídačku a Dallas zkouší hru v šesti!
    51:18 Connor MCDAVID - 3:1
     
    51:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers využívají přesilovou hru! Draisaitl nahrál z pravého kruhu do slotu, kde byl zcela volný CONNOR MCDAVID, jenž se z takové pozice už nemýlí a domácí hráč poslal touš pod vyrážečku Oettingera. Asistence: Leon Draisaitl, Evan Bouchard.
     
    51:01
    McDavid připravil obrovskou příležitost pro Kanea, který bekhendovou kličkou překonal Oettingera, kterého však zachránila tyč.
     
    50:14
    Místo toho, aby se Dallas hnal za vyrovnáním, tak se nyní hosté budou muset snažit ubránit přesilovou hru Edmontonu, protože na trestnou lavici míří Jani Hakanpää (DAL) na dvě minuty za podrážení.
    49:49 Wyatt JOHNSTON - 2:1
     
    49:49
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars snižují na rozdíl jediné branky! Heiskanen zavezl puk do útočného pásma, kde ho přenechal za sebou WYATTU JOHNSTONOVI, jehož první střelu ještě Skinner vyrazil mezi kruhy, ale zde si pro dorážku dojel právě devatenáctiletý hráč Dallasu, který ho na několik dorážek už dotlačil do domácí sítě. Asistence: Miro Heiskanen, Ryan Suter.
     
    44:25
    McDavid poslal kotouč před bránu Dallasu, kde byl zcela osamocený Yamamoto, avšak domácí útočník nedokázal usměrnit touš za záda Oettingera.
     
    38:28
    Přesilová hra Dallasu končí předčasně, když je Jason Robertson (DAL) vyloučen na dvě minuty za faul kolenem.
     
    37:50
    Dallas bude hrát svou třetí přesilovou hru v utkání, protože na trestnou lavici míří Brandon Kulak (EDM), jenž dostává dvě minuty za hákování.
     
    37:38
    Domácí se dostali do protiútoku dvou na jednoho, kde celou akci řešil McDavid střelou, ale Oettinger jeho pokus vyrazil.
     
    32:30
    Edmonton si zahraje svou první přesilovou hru, protože je na dvě minuty za hákování vyloučen Wyatt Johnston (DAL).
     
    25:41
    Tak to je hodně přísné vyloučení Kailera Yamamota (EDM), který míří na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění.
    15:54 Mattias JANMARK - 2:0
     
    15:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    V závěru oslabení se domácí hokejisté dostali do rychlého přečíslení dvou na jednoho, kde nakonec McDavid předložil kotouč MATTIASI JANMARKOVI, který ho nasměroval za záda Oettingera. Asistence: Connor McDavid, Vincent Desharnais.
     
    13:54
    Dallas bude hrát první přesilovou hru v utkání, protože na ledě nyní bylo šest domácích bruslařů, a tak je střídačka Edmontonu potrestána dvouminutovým trestem.
    12:12 Warren FOEGELE - 1:0
     
    12:12
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nyní už se domácí hokejisté dočkávají první branky v utkání. Bouchard poslal touš z modré čáry do levého kruhu Nugentu-Hopkinsovi, který následně předložil puk před zcela prázdnou bránu WARRENU FOEGELEMU, jenž už měl před sebou hodně jednoduchou práci. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Evan Bouchard.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 13. Foegele (Nugent-Hopkins, Bouchard), 16. Janmark (McDavid, Desharnais), 52. McDavid (Draisaitl, Bouchard), 58. Janmark – 50. W. Johnston (Heiskanen, R. Suter)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Nurse, Ceci, Ekholm, Bouchard, Kulak, Desharnais, Broberg – E. Kane, McDavid, Yamamoto – Nugent-Hopkins, Draisaitl, Kostin – Janmark, Bjugstad, Foegele – Shore, Ryan.
    Tréner: Jay Woodcroft

    Dallas Stars: Oettinger (M. Murray II) – Heiskanen, C. Miller, Lindell, Hakanpää, R. Suter, Hanley – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Ja. Benn, W. Johnston, Dadonov – Faksa, Domi, Dellandrea – Kiviranta, Glendening, F. Olofsson.
    Tréner: Peter DeBoer

    Rozhodca: Hanson, Hebert – Gawryletz, Deschamps

    Diváci: 18 347