Ottawa – Colorado 4:5 (kon.) | Florida – Montreal 9:5 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 4:2 (kon.)
NJ Devils – Tampa Bay 3:4 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Boston 0:3 (kon.) | Nashville – Chicago 1:2 (kon.)
Edmonton – Dallas 4:1 (kon.) | Vegas – Calgary 2:7 (kon.) | Arizona – Vancouver 3:2 (kon.)
LA Kings – Columbus 4:1 (kon.) | San Jose – Seattle 1:2 (po pr.)
koniec
New York Rangers
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Pittsburgh Penguins
cz Piatok 17.03.2023, 00:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hra bez brankáře hostům vydržela jen pár sekund! Přišla ztráta kotouče a pak už Rangers skórovali. Vincent Trocheck sice gól ještě nedal, ale dorážející CHRIS KREIDER byl úspěšný. 4:2. Asistence: Vincent Trocheck a Mika Zibanejad.
    51:45 Chris KREIDER - 3:2
     
    51:45
    Rangers právě vstřelili branku!
    Znovu domácí vedou! Foxova rána od modré čáry se od brankáře odrazila před brankoviště, kde se nejrychleji zorientoval CHRIS KREIDER, jenž okamžitě doklepl puk za brankovou čáru. Dokáží tentokrát Rangers své vedení už udržet? 3:2. Asistence: Adam Fox a Patrick Kane.
    49:09 Jake GUENTZEL - 2:2
     
    49:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    V 50. minutě je podruhé v zápase srovnáno! Domácí nevyhodili puk z pásma, což se stalo klíčovým faktem. Crosby poté z rohu kluziště nádherně vybídl mezi kruhy JAKEA GUENTZELA, který zamířil přesně mezi betony. 2:2. Asistence: Sidney Crosby a Rickard Rakell.
     
    44:12
    Kreider šikovně vybídl na pravé straně Kanea, který okamžitě střílel, ale Jarry vytáhl své rameno. Další perfektní zákrok.
     
    42:17
    Jake Guentzel rychle vracel kotouč na brankoviště, kde hrací předmět poté poskakoval. To byla velká možnost Pittsburghu na srovnání.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 21 – 18
     
    39:21
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Marcus Pettersson – 2 min., držení.
    36:53 Tyler MOTTE - 2:1
     
    36:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    Opět se potvrdilo, že hokej je hra chyb! Tentokrát zaváhal Pierre-Olivier Joseph, který ztratil puk a TYLER MOTTE se tedy objevil sám před brankou. Útočník čtvrté lajny domácích přesně trefil místo mezi betony brankáře Jarryho. 2:1. Bez asistence.
    34:40 Rickard RAKELL - 1:1
     
    34:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Velká chyba Millera je potrestána vyrovnávacím gólem! Zatím nevýrazný Crosby zachytil puk za brankou a okamžitě jej předložil RICKARDU RAKELLOVI, jehož přesná střela doputovala do sítě. 1:1. Asistence: Sidney Crosby.
     
    33:02
    Přečíslení dvou proti jednomu táhl Kane, který ještě přihrál kotouč na Kreidera, jenž střílel z první. Brankový prostor ale těsně minul, takže z druhého gólu se domácí radovat nemohli.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 12 – 7
     
    08:52
    Tarasenko vybídl u zadní tyče úplně volného Panarina, kterého fantasticky vychytal Jarry. Mohlo to být už o dva góly!
     
    08:15
    Z ničeho nic se ale do velké šance dostal Zucker, kterého vychytal pohotový Igor Šesťorkin.
     
    05:58
    Alexis Lafreniere měl na hokejce obrovskou šanci po tom, co jeho spoluhráči kombinovali. Mladý forvard ale tísněn obránci nedostal touš do sítě.
     
    05:36
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Marcus Pettersson – 2 min., vysoká hůl.
    02:51 Mika ZIBANEJAD - 1:0
     
    02:51
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté udělali obrovskou chybu a díky ní jdou Rangers do vedení! Panarin získal puk na své polovině a poté přihrávkou, která se odrazila od mantinelu, našel zcela volného MIKU ZIBANEJADA, jenž pádil sám na bránu. Švédský útočník našel místo nad Jarryho lapačkou. 1:0. Asistence: Artěmij Panarin a Vladimir Tarasenko.

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 3. Zibanejad (Panarin, Tarasenko), 37. Motte, 52. Kreider (Fox, P. Kane), 60. Kreider (Trocheck, Zibanejad) – 35. Rakell (Crosby), 50. Guentzel (Crosby, Rakell)


    New York Rangers: Šestorkin (Halák) – Fox, Mikkola, Trouba (C), K. Miller, B. Schneider, Harpur – Tarasenko, Zibanejad (A), Panarin – P. Kane, Trocheck, Kreider – Kakko, Chytil, Lafreniere – Motte, Goodrow (A), Vesey.
    Tréner: Gerard Gallant

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), M. Pettersson, Rutta, P. Joseph, Petry, Dumoulin – Rust, Crosby (C), Guentzel – A. Nylander, Malkin (A), Zucker – Rakell, Granlund, D. O'Connor – Archibald, Carter, Poehling.
    Tréner: Mike Sullivan

    Rozhodca: Dunning, Lee – Berg, Smith

    Diváci: 18 006