Ottawa – Colorado 4:5 (kon.) | Florida – Montreal 9:5 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 4:2 (kon.)
NJ Devils – Tampa Bay 3:4 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Boston 0:3 (kon.) | Nashville – Chicago 1:2 (kon.)
Edmonton – Dallas 4:1 (kon.) | Vegas – Calgary 2:7 (kon.) | Arizona – Vancouver 3:2 (kon.)
LA Kings – Columbus 4:1 (kon.) | San Jose – Seattle 1:2 (po pr.)
koniec
Florida Panthers
9:5 (7:3, 2:1, 0:1)
Montreal Canadiens
Piatok 17.03.2023, 00:00 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:09
    Nakonec se vylučuje jen na straně Canadiens. Suzuki dostal pětku za krosček. Kvůli desetiminutovému osobnímu trestu si už nezahraje ani Kovacevic.
     
    48:59
    Reinhart přesouval puk z přelidněné levé strany na pravou, kde byl jen jeho spoluhráč Mahura. Ani tato možnost desátým gólem Panterů ale neskončila, Montembeault zasáhl vyrážečkou.
    45:47 Rem PITLICK - 9:5
     
    45:47
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs korigují skóre na čtyřbrankový rozdíl! Luostarinen si u modré čáry nechal ujet Mathesona, který narýsoval parádní pas do pravého kruhu a Bobrovskij se nestihl přesunout za přesným volejem REMA PITLICKA. Asistence: Mike Matheson.
     
    45:00
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Aaron Ekblad – 2 min., nedovolené bránění.
     
    43:30
    Duclarovi nebezpečně utekl puk v obranném pásmu. Suzuki a Ylönen najednou jeli sami na Bobrovského. Kapitán Montrealu to vzal na sebe, ale Bobrovskij se při zákroku betonem ani nemusel pohnout!
     
    37:31
    Gurjanov dostal přihrávku do levého kruhu a Bobrovskému musela pomoct tyčka! Suzukiho formace pak útočné pásmo ztratila.
     
    28:10
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Anthony Richard – 2 min., podrážení.
     
    27:33
    Střídání brankářů v týmu Montreal Canadiens:
    ze hřiště odchází Jake Allen, přichází Samuel Montembeault.
    27:33 Matthew TKACHUK - 9:4
     
    27:33
    Florida právě vstřelila branku!
    Allen to po šestém inkasovaném gólu zase balí a mizí v tunelu! Barkov ve středním pásmu ujel Harveymu-Pinardovi a dal puk MATTHEW TKACHUKOVI. Ten s ním dojel k bodu pro vhazování a s pomocí Edmundsonovy teče dal už devátý gól Panthers. Asistence: Aleksander Barkov.
    25:31 Aaron EKBLAD - 8:4
     
    25:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Na základě Tkachukovy přihrávky zpoza branky vypálil Montour ze slotu do pravého betonu Allena. AARON EKBLAD přispěchal s dorážkou a fanoušci Floridy už skandují "My chceme deset!". Asistence: Brandon Montour, Matthew Tkachuk.
     
    23:36
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Chris Tierney – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
    22:26 Rafaël HARVEY-PINARD - 7:4
     
    22:26
    Montreal právě vstřelil branku!
    RAFAËL HARVEY-PINARD přispěl k vyhranému vhazování a rovněž pomohl snížit na 4:7, když Barronovu střelu ztečoval do Bobrovského protipohybu. Asistence: Justin Barron, Joel Edmundson.
     
    18:01
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Kaiden Guhle – 2 min., podrážení.
    13:18 Carter VERHAEGHE - 7:3
     
    13:18
    Florida právě vstřelila branku!
    Hokejový bizár graduje. Tkachuk zleva vystřelil vedle. Od zadního mantinelu odražený puk si vzal CARTER VERHAEGHE a odrazem o přesunujícího se Allena zvýšil náskok Floridy na 7:3. Asistence: Matthew Tkachuk.
    12:22 Sam REINHART - 6:3
     
    12:22
    Florida právě vstřelila branku!
    Gudas tvrdě hitoval Guhleho. V útočném pásmu Montrealu vznikla rozmíška, nicméně hra pokračovala a SAM REINHART vyrazil do protiútoku. Na levém křídle obešel Davida Savarda a Allen si nechal dát dost laciný gól z ostrého úhlu. Asistence: Josh Mahura.
    10:33 Ryan LOMBERG - 5:3
     
    10:33
    Florida právě vstřelila branku!
    Na tuto třetinu se bude dlouho vzpomínat! Za deset a půl minuty padlo neskutečných osm gólů! Pod tento se podepsal i Radko Gudas, jehož střelu od modré čáry v mezikruží protečoval do sítě RYAN LOMBERG. Asistence: Radko Gudas, Josh Mahura.
    09:09 Aaron EKBLAD - 4:3
     
    09:09
    Florida právě vstřelila branku!
    Allenovi nula také dlouho nevydržela. Barkov a Luostarinen dvěma bekhendovými přihrávkami předali puk AARONU EKBLADOVI a ten ho z vrcholku pravého kruhu poslal mimo dosah Allenovy lapačky. Asistence: Eetu Luostarinen, Aleksander Barkov.
    08:18 Michael PEZZETTA - 3:3
     
    08:18
    Montreal právě vstřelil branku!
    Na to už není co říct, třetí střela na branku Floridy končí vyrovnáním na 3:3! Tierneyho centr letěl mezi kruhy na úplně volného Richarda, jehož bekhend ze vzduchu sklepl za Bobrovského MICHAEL PEZZETTA. Asistence: Anthony Richard, Chris Tierney.
     
    06:03
    Střídání brankářů v týmu Montreal Canadiens:
    ze hřiště odchází Samuel Montembeault, přichází Jake Allen.
    06:03 Gustav FORSLING - 3:2
     
    06:03
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak to je opravdu nevídaný začátek zápasu! Pro Tkachukovu přihrávku si z druhé vlny přijel GUSTAV FORSLING a střelou z levého kruhu vyhnal z branky Samuela Montembeaulta! Asistence: Matthew Tkachuk.
    05:20 Anthony RICHARD - 2:2
     
    05:20
    Montreal právě vstřelil branku!
    Gólová show pokračuje! Bobrovskij si kvůli cloně nevšiml střely zpoza pravého kruhu z produkce ANTHONYHO RICHARDA. Puk mu proletěl do brány vedle levé ruky. Asistence: Kaiden Guhle.
    03:17 Carter VERHAEGHE - 2:1
     
    03:17
    Florida právě vstřelila branku!
    CARTER VERHAEGHE překročil útočnou modrou a rozdal puk doleva. Bennett mu ho parádně vrátil za obranu a útočník s číslem 23 forhendem přehodil pravou nohu klečícího gólmana. Asistence: Sam Bennett.
    02:43 Colin WHITE - 1:1
     
    02:43
    Florida právě vstřelila branku!
    Neuběhly ani tři minuty a oba týmy už mají na kontě po jednom gólu! Kovacevic nedostal puk ven z obranného pásma. Cousins vymyslel krásnou přihrávku naslepo a COLIN WHITE z mezikruží zvedl puk nad Montembeaulta. Asistence: Nick Cousins, Eric Staal.
    00:16 Michael MATHESON - 0:1
     
    00:16
    Montreal právě vstřelil branku!
    Bobrovskij pustil první střelu! MIKE MATHESON zaútočil po levé straně. Marc Staal ho nedostatečně bránil a nezabránil povedené střele nad brankářovo rameno. Asistence: Josh Anderson, Jonathan Drouin.

    Michaela Koláriková

    Góly a asistencie: 3. Coli. White (Cousins, E. Staal), 4. Verhaeghe (Bennett), 7. Forsling (M. Tkachuk), 10. Ekblad (Luostarinen, Barkov), 11. Lomberg (Gudas, Mahura), 13. Reinhart (Mahura), 14. Verhaeghe (M. Tkachuk), 26. Ekblad (Montour, M. Tkachuk), 28. M. Tkachuk (Barkov) – 1. Matheson (Jos. Anderson, Drouin), 6. Richard (Guhle), 9. Pezzetta (Richard, Tierney), 23. Harvey-Pinard (J. Barron, Edmundson), 46. R. Pitlick (Matheson)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Guzda) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Duclair, Barkov (C), Luostarinen – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Reinhart, Lundell, Lomberg – Coli. White, E. Staal, Cousins.
    Tréner: Paul Maurice

    Montreal Canadiens: Montembeault (7.–28. Allen) – Kovacevic, Matheson, J. Barron, Edmundson (A), Savard, Guhle – Ylönen, Suzuki (C), Harvey-Pinard – Gurianov, Drouin, Jos. Anderson (A) – R. Pitlick, Belzile, Hoffman – Richard, Tierney, Pezzetta.
    Tréner: Martin St. Louis

    Rozhodca: Lambert, Nicholson – Murray, McNamara

    Diváci: 17 372