Osasuna – Vigo 0:0 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
0:0 (0:0)
Celta Vigo
cz Pondelok 06.03.2023, 21:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španielska LaLiga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12. (23:00:23)
     
    Dohrávka 24. kola španělské LaLigy nebavila. Osasuna se Celtou Vigo připsali do tabulky po bodu za bezbrankovou remízu v utkání, v němž bylo o nebezpečné situace nouze.

    Gólem zaváněly snad jen dvě akce domácího celku. Abdesamad Ezalzúlí dokonce po centru ze 74. minuty rozvlnil síť, ovšem branka nemohla platit z důvodu ofsajdového postavení Ávily, jenž se chtěl zapojit do hry a zmátl touto skutečností brankáře. V 89. minutě pak Kike García skvěle sklepl přetažený centr pod sebe na Ibáñeze, proti jehož dobře umístěné hlavičce ovšem Villar vytáhl skvělý zákrok levou rukou.

    Osasuna si díky získanému bodu v tabulce polepšila na osmé místo před Bilbao. Celta Vigo poskočila na dvanáctou příčku před Espanyol, náskok na sestupem ohrožené celky čítá tří body.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední akce hostů skončila u levého rohového praporku. Franco Emanuel Cervi chtěl vybojovat roh, jenže od jeho nohy míč doputoval mimo hrací plochu.
     
    90+4
    Středem pokusil štěstí Franco Emanuel Cervi. Jenže se dostal do obležení dvou konkurentů, z prakticky bezvýchodné situace východ hledal bez úspěchu.
     
    90+3
    Za zdržování hry si vysloužil kartónek žluté barvy hostující kapitán Hugo Mallo, jenž příliš dlouho otálel s vhozením autu. Navíc se jedná o pátý žlutý trest pro pravého beka, což znamená, že si nezahraje v příštím ligovém utkání proti Vallecanu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Iago Aspas, přichází Williot Swedberg.
     
    90+2
    Z osmnácti metrů vyslal tvrdou ránu nártem Pablo Ibáñez. Iván Villar se včas přesunul k pravé tyčce a balón udržel v rukavicích.
     
    90+1
    Náznak šance měli i hosté. Stříleným pasem od levé lajny se prezentoval Franco Emanuel Cervi, Moisés Gómez ve skluzu odpálil míč do zámezí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Vítězná trefa byla blízko! Přetažený centr zleva Kike García parádně sklepl pod sebe na Pabla Ibáñeze, jenž zakončoval v pádu hlavou k levé tyčce, kam Villar v poslední chvíli natáhl ruku a zabránil změně stavu.
     
    88
    Osasuna zkusila štěstí vzduchem. Do pokutového území přiletěl centr z pravé strany, vzdušnému prostoru kraloval bránící Óscar Rodríguez.
     
    87
    Zatímco domácí útočí, tak hosté víceméně už jenom brání bezbrankový výsledek. Celá jedenáctka Celty je při kombinaci soupeře na obranné polovině.
     
    86
    Neměl komu nahrát, proto Kike Barja vyzkoušel štěstí individuálně. Narazil hned na prvním protihráči, jímž byl Augusto Solari.
     
    85
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Aimar Oroz, přichází Darko Brašanac.
     
    84
    Kousek za polovinou hřiště hrál proti pravidlům Franco Emanuel Cervi, když nahrávku Moncayoly na Kikeho Garcíu zastavil rukou od těla.
     
    83
    Pravou stranou se až do vnitra pokutového území procpal Kike Barja. Na střelu z úhlu si nevěřil, nahrávkou pod sebe našel jenom konkurenta Galána.
     
    82
    Tentokráte už o faulu nebylo pochyb. Franco Emanuel Cervi naběhl do nic netušícího Lucase Torra, jehož loktem zasáhl do oblasti hrudi.
     
    81
    Marně se Lucas Torró dožadoval odpískání nedovoleného zákroku kousek za šestnáctkou, dle úsudku rozhodčího Unai Núñez nejprve trefil balón.

    Milan Huppert

    Góly:

    Karty:   13. de la Torre (CVG), 90+3. Mallo (CVG)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12.
    Osasuna Pamplona: A. Fernández – Moncayola, A. Hernández, David García (C), M. Sánchez – Oroz (85. Brašanac), Torró, Mo. Gómez – Ávila (77. Kike García), Budimir (67. Ibáñez), Ezzalzouli (77. Barja).
    Náhradníci: S. Herrera, Valencia – J. Cruz I, Unai García, Herrando, D. Moreno I, N. Vidal.

    Tréner: Jagoba Arrasate

    Celta Vigo: I. Villar – Mallo (C), Aidoo, Núñez, Galán – C. Pérez (78. Ó. Rodríguez), Beltrán, Veiga (78. Solari), de la Torre (57. Cervi) – Aspas (90+3. Swedberg), Larsen (57. Seferović).
    Náhradníci: Alves, Balea Carrillo – C. Domínguez, J. Domínguez, Paciência, Sotelo, K. Vázquez.

    Tréner: Carlos Carvalhal

    Rozhodca: Sánchez – Cabañero, López

    Diváci: 17 684