Girona – Almería 6:2 (kon.)
koniec
Girona FC
6:2 (4:0)
UD Almería
cz Piatok 17.02.2023, 21:00 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španielska LaLiga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    UD Almería

    Almería je v letošním ročníku nejvyšší španělské soutěže nováčkem. Po dvaceti jedna odehraných duelech má Almería na kontě dvacet dva bodů a zatím drží patnáctou pozici ligové tabulky. Na záchranu má k dobru pouze dva body. Ze spodních pater se navíc nahoru tlačí Cádiz, Espanyol i Getafe. Na hřištích soupeřů navíc Almería v deseti duelech získala jen tři body, což je spolu s Elche nejhorší bilance v lize. V posledním kole doma padla 2:3 s Betisem.
     
    Girona FC

    Domácí Girona je na tom mnohem lépe. Po dvaceti jedna odehraných duelech má na kontě dvacet čtyři bodů a zatím drží jedenáctou pozici ligové tabulky. Na sestup přesto nemá zrovna luxusní náskok. Ten činí pouhé čtyři body. Doma však Girona v jedenácti odehraných duelech získala osmnáct bodů a zatím patří mezi lepší týmy v soutěži. V posledním kole však padla 0:2 na hřišti Cádizu.
     
    Úvodní sestavy:

    Girona FC: Gazzaniga – A. Martínez, S. Bueno, Juanpe, J. Hernández – Cygankov, A. García, Romeu, Riquelme – B. García, Castellanos.
    Náhradníci: Fuidias, Carlos – Artero, Espinosa, Callens, I. Martín, Da. López, Reinier, Villa, Stuani, Roca.

    UD Almería: F. Martínez – Mendes, Ely, Babić, Akieme – de la Hoz, S. Costa – Robertone – Baptistão, L. Suárez, Embarba.
    Náhradníci: Fuoli – Eguaras, Centelles, Kaiky, Melero, Portillo, Ramazani, Puigmal, Sousa.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Girona obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí se ihned vydali vpřed, ale hostující stoper Ely míč odhlavičkoval.
     
    2
    Ely nakopl míč za obranu domácí Girony, nicméně defenziva Girony byla pozorná a domácí gólman Gazzaniga z hranice šestnáctky rozehrál.
     
    3
    Almería drží míč na kopačkách a nikam se nežene. Hráči hostujícího celku si zatím vědí rady s vysokým napadáním soupeře.
     
    4
    Hosté zahrávali úvodní rohový kop dnešního souboje. Přetažený centr směřoval k zadní tyči, ale šestnáctkou prolétl bez jakékoliv teče.
     
    5
    Domácí celek se hnal před vysokým nákopem. K míči se dostal Santiago Bueno, ale dotírající soupeř jej poslal faulem k zemi.
     
    6
    Houboulang Mendes se po pravém křídle dral do blízkosti velkého vápna, nicméně obránce Arnau Martínez mu míč skvěle vypíchl.
     
    7
    Domácí se dostali do prvního zakončení. Borja García střílel z hranice velkého vápna, nicméně jeho nepovedený pokus proskákal kolem levé tyčky.
     
    8
    Valentín Castellanos se hlavou srazil s jedním z hostujících fotbalistů, ale nakonec bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    9
    Girona právě vstřelila branku! Domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Na centr z pravé strany si naběhl VALENTÍN CASTELLANOS, který hlavičkoval nikým nehlídaný a koníčkem překonal hostujícího brankáře!
     
    11
    Girona pokračuje v aktivitě i po vstřelení úvodní branky. Akce domácího celku tentokrát skončila nedovoleným zákrokem Romea.
     
    12
    Sergio Akieme na pravé straně udržel míč ve hře, ale proti přesile obránců si jej předkopl daleko před sebe a už neodcentroval.
     
    13
    Hráči Girony zatím získávají jeden odražený míč za druhým. Naopak nikdo ve světlém dresu Almeríe zatím nehraje dostatečně důrazně.
     
    14
    Girona drží míč na kopačkách na vlastní polovině a snaží se uklidnit dění na trávníku. Na stadionu zatím panuje výborná atmosféra.
     
    15
    Lucas Robertone se dostal vpřed po pravé straně a odcentroval. Jeho pobídka ale skončila blokem vracejícího se obránce Juanpeho.
     
    16
    Girona kombinuje na polovině soupeře, nicméně nyní si domácí nemohou otevřít skulinku v defenzivě soupeře.
     
    17
    Hostující brankář Fernando Martínez se zapojil do rozehrávky Almeríe. Jeho nákop směřoval na Babiče, který byl napadán.
     
    18
    Hosté mají obrovské problémy s přechodem na polovinu domácí Girony. Do dalšího zakončení se navíc dostal Valentín Castellanos, ale tentokrát neohrozil branku.
     
    20
    Hra je přerušena! Jeden z hostů zůstává ležet ve vlastním vápně a potřebuje ošetření.
     
    21
    Babić se dostal vpřed po pravé straně, nicméně nedokázal nikoho ve světlém dresu najít.
     
    22
    Akieme poslal přihrávku na levou stranu, odkud poté přišel centr na malé vápno, ale důrazný obránce Juanpe balón odhlavičkoval.
     
    23
    Stopeři hostujícího celku kombinují na vlastní polovině. Ely hecuje své spoluhráče z ofenzivy k větší aktivitě.
     
    24
    Fernando Martínez nakopl míč na pravou stranu, nicméně jeho pobídka propadla až k domácímu brankáři.
     
    25
    Girona právě vstřelila branku! Domácí celek přidává i druhou branku! VALENTÍN CASTELLANOS byl v pokutovém území opět na správném místě, naběhl si na přízemní centr a ve skluzu poslal míč do sítě! VAR ale nakonec odhalil ofsajd!
     
    26
    Branka nakonec neplatí pro ofsajd, ve kterém VAR lapil Cygankova!
     
    27
    Hra je přerušena. Viktor Cygankov dohrál jednoho z hostujících fotbalistů, který se drží za levý kotník.
     
    28
    Léo Baptistão se stáhl na vlastní polovinu, kde pomohl spoluhráčům k zisku míče. Almería ale potřebuje zlepšit hru směrem vpřed.
     
    29
    Babič vybojoval odražený míč na vlastní polovině a rozehrál na levou stranu. Defenziva Girony ale drží kompaktní blok.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme jednoznačnou dominanci Girony. Hosté se prakticky nedostávají do blízkosti šestnáctky.
     
    31
    César de la Hoz poslal přihrávku na levou stranu, ale jeho pobídku vystihl jeden z domácích hráčů. Girona se ihned drala vpřed, ale Valentín Castellanos na nákop nedosáhl.
     
    32
    Adrián Embarba táhl útok hostů středem hrací plochy, jenže jeho pobídka na pravou stranu skončila v území, kde neměl spoluhráče.
     
    33
    Stopeři Almeríe kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Ofenzivní hráči hostů se nedokážou odpoutat od svých strážců.
     
    34
    Z velké vzdálenosti zkusil zakončit Suárez, nicméně jeho projektil byl hodně nepřesný a skončil daleko od branky.
     
    35
    Paulo Gazzaniga se zapojil do rozehrávky domácího celku. Domácí gólman následně rozehrál na levou stranu, kde měl Hernandéze.
     
    36
    Girona právě vstřelila branku! Tentokrát už domácí celek skutečně přidává druhou branku! Na centr z pravé strany si naběhl Rodrigo Riquelme, který míč hlavou vrátil na malé vápno a dobíhající VIKTOR CYGANKOV už měl snadnou práci!
     
    37
    Domácí znovu dostali míč do sítě, ale rozhodčí branku neuznává.
     
    37
    Girona právě vstřelila branku! Tak branka nakonec platí! Rozhodčí chvíli čekal na verdikt kolegy u videa, ale nakonec ukázal na střed hřiště! Domácí hned po rozehrávce získali míč a hnali se vpřed. Z levé straně se do vápna dostal RODRIGO RIQUELME, který s přehledem uklidil míč k zadní tyči!
     
    39
    Domácí mohli přidat i čtvrtý zásah! Aleix García střílel z hranice velkého vápna, ale těsně minul branku Almeríe!
     
    40
    Na stadionu dnes panuje parádní atmosféra. Domácí Girona v první půli předvádí skvělý výkon a naprosto dominuje.
     
    41
    Girona se dostala vpřed, nicméně tentokrát akce domácích až k zakončení nevedla. Obrana soupeře v pravou chvíli vystoupila.
     
    42
    Javi Hernández utekl obraně po levém křídle a odcentroval na zadní tyč. K jeho pobídce se ale nikdo v červeném dresu nedostal.
     
    43
    Girona právě vstřelila branku! Domácí celek nakonec ještě před odchodem do kabin přidává čtvrtou branku! Po skvělé akci nedokázal Cygankov obejít brankáře, ale k odraženému míči se dostal JAVI HERNÁNDEZ, který jej poslal do sítě!
     
    45
    Girona drží míč na kopačkách a užívá si povedený první poločas. Naopak Almería už by nejraději byla v kabinách.
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    45+2
    Domácí zadáci se už sebevědomě také vysouvají na polovinu soupeře. Na levé straně se chtěl uvolnit Hernández, ale Mendes mu vystavil stopku.
     
    45+3
    Samuel Costa si skvěle pokryl míč na polovině hřiště a nechal se faulovat. Almería tak v závěru nastavení rozehraje přímý kop.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Girony. Domácí celek poslal v 9. minutě do vedení Valentín Castellanos. Domácí poté deset minut před přestávkou rozpoutali gólostroj. Nejprve se prosadil Cygankov a ihned po rozehrávce na jeho zásah navázal Riquelme. Ve 43. minutě se poté prosadil Hernández.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Adrián Embarba, přichází El Bilal Touré,
    ze hřiště odchází Léo Baptistão, přichází Arnau Puigmal,
    ze hřiště odchází Samuel Costa, přichází Largie Ramazani.
     
    47
    Girona si dala pozor na nákop za obranu a domácí obránci míč bez váhání odkopli mimo nebezpečné území.
     
    48
    Domácí celeke pokračuje v aktivitě. Valentín Castellanos měl další dobrou možnost, ale jeho hlavičku zastavil Martínez.
     
    49
    Další zakončení obstaral z hranice velkého vápna Borja García, ale jeho pokus ze záklonu skončila vysoko nad břevnem.
     
    50
    Almería se tlačí vpřed po křídlech, ale domácí skvěle zavírají volné prostory.
     
    51
    Hosté zahrávali svůj třetí roh v dnešním duelu. Centr přiletěl na přední tyč, ale Ely míč netrefil podle svých představ.
     
    52
    Ramazani nezvládl sprinterský souboj s Viktorem Cygankovem a musel si pomoci nedovoleným zákrokem.
     
    53
    Valentín Castellanos se v pokutovém území dostal k odraženému míči, který ihned vracel před svatyni hostů, ale trefil hlavu obránce.
     
    54
    Girona se dostala vpřed po levém křídle. Riquelme si míč navedl na střed, ale jeho pokus pravačkou zastavil první obránce.
     
    55
    Na stadionu i po změně stran panuje fantastická atmosféra. Fanoušci Girony nejsou na takové výsledky zvyklí.
     
    56
    Domácí stopeři si na vlastní polovině vyměnili několik přihrávce a vydali se vpřed. Akce Girony ale neměla dlouhého trvání.
     
    57
    Ramazani vybojoval míč u rohového praporku, kde proti sobě měl dva napadající rivaly, ale přesto dokázal vybojovat rohový kop.
     
    58
    Valentín Castellanos uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, ale k jeho pobídce se nikdo v dresu Girony nedostal.
     
    59
    Do velkého vápna se dostal Aleix García, který zakončoval pravačkou, nicméně jeho dělovka skončila v rukavicích připraveného brankáře.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Girona podle očekávání drží bez větších problémů náskok z prvního poločasu. Almería se k ničemu nedostává.
     
    61
    Žlutá karta pro tým Girona FC (Borja García).
     
    62
    Ramazani se uvolnil na levé straně a odcentroval do vápna. K jeho pobídce se dostal Toure, ale patičkou nezakončil.
     
    64
    Ely nakopl míč na polovinu Girony, jenže tam Touré neměl proti přesile domácích fotbalistů sebemenší šanci na úspěch.
     
    65
    Arnau Martínez poslal přihrávku na pravou stranu, nicméně nikdo ze spoluhráčů jej náběhem nepodpořil.
     
    66
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Viktor Cygankov, přichází Toni Villa.
     
    67
    Almería právě vstřelila branku! Hostující celek se dočkal alespoň čestného zásahu! Lucas Robertone se po levé straně dostal do vápna, krásně odcentroval a LARGIE RAMAZANI z voleje překonal brankáře!
     
    69
    Girona se ihned po obdržení branky vydala vpřed, nicméně akce domácího celku skončila ztrátou míče u rohového praporku.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a domácí celek zatím drží své vedení. Hosté však v posledních minutách zvýšili aktivitu.
     
    71
    Hra je přerušena! Domácí Riquelme zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji.
     
    73
    Toni Villa z pravé strany poslal přízemní centr na malé vápno, kde zasáhl hostující brankář.
     
    74
    Lucas Robertone chtěl rozjet akci hostujícího celku, nicméně jeho pobídku už na polovině hřiště zastavil první obránce.
     
    75
    Hosté sice zahrávali rohový kop, ale Ely si během akrobatického zakončení pomohl útočným faulem.
     
    76
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Rodrigo Riquelme, přichází Iván Martín,
    ze hřiště odchází Valentín Castellanos, přichází Cristhian Stuani.
     
    77
    Girona právě vstřelila branku! Tak tohle střídání se domácímu trenérovi povedlo skvěle! IVÁN MARTÍN se ihned po svém příchodu na hrací plochu dostal k centru z levé strany a se štěstím poslal míč k tyči!
     
    79
    Hosté se ihned vydali vpřed, jenže získali pouze přímý kop ve středovém kruhu. Domácí si v pravou chvíli umí pomoci taktickým faulem.
     
    80
    Girona právě vstřelila branku! Kanonáda nekončí! Girona sehrála parádní protiútok. Toni Villa pláchl po levém křídle, našel přihrávkou do vápna Martína, který ještě patičkou našel CRISTHIANA STUANIHO, který bez váhání napálil míč pod břevno!
     
    82
    Almería právě vstřelila branku! Fantastické utkání až do závěrečných minut! EL BILAL TOURÉ si naběhl na přihrávku za obranu, dokázal obejít vyběhnutého brankáře a zakončil do sítě!
     
    84
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Borja García, přichází Joel Roca.
     
    85
    Largie Ramazani se z levé strany dostal k odcentrování do šestnáctky. Na jeho pobídku ale nemohl nikdo z hlavičkářů dosáhnout.
     
    86
    Hosté se v závěru zápasu ještě tlačí do ofenzivy a chtějí duel zdramatizovat. Obrana Girony ale další akci zažehnala.
     
    87
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Javi Hernández, přichází Alexander Callens.
     
    88
    Domácí fanoušci si užívají závěrečné minuty a odměňují fotbalisty Girony hlasitým skandováním.
     
    89
    Iván Martín se po pravém křídle dostal vpřed, předal míč na Romeua, který balón dloubl do vápna, ale tam si pro něj došel brankář.
     
    90
    Žlutá karta pro tým UD Almería (Luis Javier Suárez).
     
    90+1
    Ramazani v úvodu nastavení přišlápl soupeři kopačku přímo před očima rozhodčího. Rozehrávat tak budou domácí.
     
    90+2
    Hosté se drali vpřed po pravém křídle, nicméně nikdo ve světlém dresu nedokázal přesně odcentrovat.
     
    90+3
    Arnau Martínez zastavil nákop za obranu domácí Girony a bez problémů se s míčem otočil. Girona už duel s přehledem dohrává.
     
    90+5
    Domácí až nyní vybojovali svůj první rohový kop v duelu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Girona zvládla domácí duel s Almerií ve velkém stylu a vítězí 6:2. Domácí celek poslal v 9. minutě do vedení Valentín Castellanos. Domácí poté deset minut před přestávkou rozpoutali gólostroj. Nejprve se prosadil Cygankov a ihned po rozehrávce na jeho zásah navázal Riquelme. Ve 43. minutě se poté prosadil Hernández. Po změně stran sice snížil Ramazani, ale za domácí se prosadili střídající Martín a Stuani. Poslední slovo měl Touré, který se ale postaral jen o snížení.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:8. (22:59:35)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 9. Castellanos (A. Martínez), 36. Cygankov (Riquelme), 37. Riquelme (A. García), 43. J. Hernández (Cygankov), 77. I. Martín (Villa), 80. Stuani (I. Martín) – 67. Ramazani (Robertone), 82. Touré (Robertone)

    Karty:   61. B. García (GIR) – 90. L. Suárez (ALM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:8.
    Girona FC: Gazzaniga – A. Martínez, S. Bueno, Juanpe, J. Hernández (87. Callens) – Cygankov (66. Villa), A. García, Romeu, Riquelme (76. I. Martín) – B. García (84. Roca), Castellanos (76. Stuani).
    Náhradníci: Fuidias, Carlos – Artero, Espinosa, Da. López, Reinier.

    UD Almería: F. Martínez – Mendes, Ely, Babić, Akieme – de la Hoz, S. Costa (46. Ramazani) – Robertone – Baptistão (46. Puigmal), L. Suárez, Embarba (46. Touré).
    Náhradníci: Fuoli – Eguaras, Centelles, Kaiky, Melero, Portillo, Sousa.