Česko – Slovensko 6:3 (kon.)
koniec
Česko
6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
Slovensko
cz Piatok 10.02.2023, 18:30 • O2 Arena, Praha • Zápas legend
Partner:
     
    Nejlepší hráči

    Česko: Jaromír Jágr
    Slovensko: Ľubomír Višnovský (21:00:50)
     
    Dnešní slavnostní utkání je u konce. Výročí 25 let od senzačních zlatých medailích na olympijských hrách v Naganu Česko oslavilo výhrou 6:3. Ve třetí třetině se oba týmy prosadily jednou. Nejprve za Česko navyšoval Hejduk, v závěru třetiny ještě upravil na závěrečných 6:3 po kombinaci s bratrem Marcel Hossa. Utkání je sice u konce, nicméně hráči ještě v kabinách jistě chvíli zůstanou a zavzpomínají na časy, kdy společně nastupovali na velkých turnajích. To je ode mě vše, díky za pozornost a přeji příjemný zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    V posledních vteřinách zápasu se objevil u tyčky sám Petr Nedvěd, přihrávka byla ovšem příliš prudká a přeskočila Nedvědovu hokejku.
     
    58:44
    Češi v závěru vyhání Slovensko až k vlastnímu brankáři, hosté se tak budou muset znovu dobývat do útočného pásma.
     
    58:00
    Uram se znovu dostal do skvělé pozice, tentokrát mu ale v cestě stál Krajíček, který tečoval puk mimo ohrožení domácí branky.
     
    57:45
    Uram se objevil sám v prostoru mezi kruhy a vyslal krásnou střelu na Salfického. Ten ale předvedl ještě hezčí zákrok a švihem zachytil puk do lapačky.
     
    57:05
    Procházka posílal Hejdukovi puk přímo před Križanem k druhé tyčce, brankář Slovenska si situaci pohlídal a nenechal Hejduka zakončit.
     
    56:30
    Výborný byl u puku dřív než Nagy, Češi ale teď do útoku příliš nespěchali a rozehrávají ve středním pásmu.
     
    55:29
    Češi se ženou za sedmým gólem, Výborný hledal před brankou Jágra, ten už ale byl na dorážku příliš daleko.
     
    54:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko ještě neřeklo poslední slovo. MARCEL HOSSA z dálky pálil bekhendem a tato rána prošla Salfickému těsně mezi betony. I když se Salfický otáčel za pukem, nestihl už zabránit gólu Slovenska. Asistence: Marian Hossa.
     
    54:10
    Varaďa se dostal s pukem těsně před Križana, ale ani tentokrát mu to nevyšlo, po lehké kličce nedokázal puk poslat behkendem mezi betony brankáře.
     
    53:09
    Gáborik nadvakrát zkoušel pálit na Salfického z mezikruží, první ránu domácí brankář vyrazil zpět před sebe, při druhém pokusu už zasáhla do střely domácí obrana.
     
    52:30
    Česko zastavuje v přechodu do útočného pásma těsný ofsajd.
     
    52:00
    Slovensko se nedostalo v útočném pásmu ke střele a na druhé straně pálil z minimální vzdálenosti Eliáš, Križan ale včas čekal na levé tyči.
     
    51:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko vede už o čtyři branky. MILAN HEJDUK dostal přihrávku od Tlustého k tyči a po lehkém zpracování bekhendem překonal Križana po zemi. Asistence: Jiří Tlustý, Jaroslav Bednář.
     
    50:35
    Deset minut před koncem během komerční přestávky dostává velký bojovník, hendikepovaný Jan Alinč šek na léčbu.
     
    50:35
    Jaroslav Nedvěd z minimálního úhlu hledal na brankovišti svého bratra Petra, ten ale nedokázal puk ideálně zpracovat a nemohl tak pálit do odkryté branky.
     
    50:10
    Uran přihrával k tyčce Vaicovi, který ve velké rychlosti zkoušel poslat puk podél tyčky. Salfický ale skvěle zvládl skluz a dostal se včas k tyčce.
     
    49:21
    Salfický teď vůbec neviděl na střelu od modré, Uram mu dobře bránil ve výhledu a pokoušel se puk ještě tečovat. Bývalý brankář Pardubic ale celou situaci ustál a nedovolil trefu podél tyčky.
     
    Dnešní utkání sleduje 17 302 diváků, O2 aréna hlásí vyprodáno!
     
    49:00
    Procházka několikrát vyzval své spoluhráče před brankou ke střele, pokaždé ale dostal svou přihrávku zpět. Slovensko pak sebralo Čechům puk a Majeský měl dost prostoru před Salfickým, ten si s jeho střelou poradil zásahem lapačkou.
     
    48:14
    Česko nechce dovolit Slovensku další samostatný únik a tak raději volí v obranném pásmu rozehrávku na jistotu.
     
    47:18
    Tlustý dostal po kombinaci puk naservírovaný přímo před Križana, rychlou trefou nastřelil jen brankáře do výstroje.
     
    46:21
    Po kombinaci Česka se do útočného pásma dostal Hossa a dostal dost prostoru v úniku, Salfický ale zvládl jeho střelu po zemi zachytit svými betony.
     
    45:30
    Během další útočné kombinace Česka v útočném pásmu v ochozech jede mexická vlna, uvidíme zda Česku přinese štěstí v útoku.
     
    44:35
    Češi dlouho kombinovali u hostující branky, střelu bekhendem z malého úhlu Križan vyřešil svou hokejkou. Slovensko následně vyhodilo kotouč do středního pásma.
     
    43:33
    Slovensko se dostalo do útočného pásma, ale zakončit na Salfického nezvládla, na druhé straně pak střílel z malého úhlu Varaďa, ale ani Križan zatím nedovolil ve třetí třetině branku.
     
    42:48
    Hejduk se tlačil před Križana, ale nedostal se ke střele. Tlustý následně dokázal vybojovat puk a tým Česka může pokračovat v útočné akci.
     
    41:59
    Před Pálffym se u modré objevil volný prostor a slovenský střelec zkusil ránu ke vzdálenější tyči, jenže pálil těsně vedle tyčky.
     
    41:15
    Výborný prověřil Križana střelou z minimálního úhlu, brankář Slovenska dokázal vleže přikrýt prostor u tyčky.
     
    40:27
    Češi si úplně nerozuměli v obranném pásmu a Marian Hossa tak mohl pálit z kruhu, Salfický ale zvládl tento puk vyrazit nad branku.
     
    40:02
    I ve třetí třetině zvládli lépe úvodní vhazování Češi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči vycházejí z kabin zpět na kluziště, třetí třetina bude za chvíli zahájena.
     
    Druhá třetina je u konce. V té se znovu jako první gólově prosadilo Slovensko. Marian Hossa bekhendovou střelou dostal hosty na rozdíl jediné branky. Pak ale znovu úřadovali v útoku domácí. Nejprve Petr Nedvěd po přihrávce od Jaroslava Nedvěda střelou k tyči vrátil Česko do dvoubrankového vedení a necelých šest minut před koncem Výborný uklidil do branky přihrávku od Jágra. Po dvou třetinách tak tým Česka vede už o tři branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Češi ještě zkoušejí poslední kombinaci v útočném pásmu.
     
    39:10
    Bratři Nedvědové mohli znovu bodovat, byli úplně sami v útočném pásmu, ale Petr Nedvěd nevystřelil úplně ideálně a z malé vzdálenosti přestřelil.
     
    38:20
    Češi vyhráli buly ve vlastním obranném pásmu a vyváželi puk podél střídaček do útoku, nepodařila se jim ale přihrávka na modré a puk pod svou kontrolu tak dostává Slovensko.
     
    38:01
    Na druhé straně musel zasahovat i Salfický, který pokryl střelu od modré v sedě svou výstrojí. Po přerušení přijde krátká komerční pauza.
     
    37:44
    Varaďa z nápřahu pálil od modré, Víšňovský tuto ránu vytečoval před brankou na zadní plexisklo.
     
    36:39
    Eliáš sebral puk za vlastní brankou a ve velké rychlosti mířil až k hostující brance, těsně před zakončením ale narazil na zeď tří bránících Slováků, kteří ho před brankou připravili o kotouč.
     
    35:20
    Češi znovu mohli ohrozit Križana. Před Hejdukem se objevil volný kotouč v útočném pásmu a čekal ještě na dojíždějícího hráče s přihrávkou, na následnou střelu už ale Križan bez potíží reagoval svou hokejkou.
     
    34:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kombinace v útočném pásmu končí pro Česko pátým gólem. Jaromír Jágr za brankou přihrál na volného DAVIDA VÝBORNÉHO a ten vstřelil gól k bližší tyči. Asistence: Jaromír Jágr, Petr Klíma.
     
    33:44
    Klíma dokázal před brankou zachytit přihrávku Slovenska a pálil z první, trefil ale pouze Križana do masky.
     
    33:00
    Nagy pálil z mezikruží a trefil Mariana Hossu do krku. Naštěstí se ale Hossa rychle zvedá z ledu a bude snad v pořádku.
     
    32:13
    Pucher dostal přihrávku na modrou a s Uramem jel do přečíslení 2 na 1, Pucher ale čekal příliš dlouho na přihrávku a nedostal se vůbec k přihrávce.
     
    31:46
    Salfický musel reagovat na střelu Urama bekhendem, prostoru u tyčky si dobře pohlídal.
     
    31:03
    Križan si zatím bude muset na svůj první zákrok ve slavnostním zápase počkat, z kombinace v útočném pásmu totiž Čechům ujel puk do středního pásma.
     
    30:31
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Čechmánek, přichází Salfický,
    ze hřiště odchází Lašák, přichází Križan.
     
    30:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko si bere svoje dvoubrankové vedení zpět! Krásná souhra bratří Nedvědů. Jaroslav Nedvěd zpoza branky poslal přihrávku na PETRA NEDVĚDA, který se prosadil přesnou střelou z první k pravé tyči. Asistence: Jaroslav Nedvěd.
     
    29:59
    Nedvěd zachytil puk na kruhu a nikým nehlídaný pálil k bližší tyči, z malého úhlu pálil pouze do boční sítě.
     
    29:30
    Slováci kombinují u Lašáka, zakončení po zemi skončilo na brusli bránícího hráče.
     
    28:40
    Višňovský zachytil puk po přihrávce až za modrou čárou, Slovensku je tak odpískán ofsajd.
     
    28:27
    Další ránu, tentokrát od Varadi z vrcholu kruhu Lašák dokázal hlavičkou vyrazit vysoko nad branku, hra se přerušuje.
     
    27:50
    Eliáš v přečíslení 2 na 1 dostal na kruh přihrávku od Tlustého a pálil z první, trefil jen Lašáka do výstroje.
     
    26:48
    Češi aktuálně nemohli najít cestu do útočného pásma, několikrát se museli vracet do středního pásma. Až Reichel s Tlustým vyvezli puk a kombinovali u Lašáka, výsledná střela šla mimo ohrožení branky.
     
    26:22
    Čechmánek se znovu dostal do nepříjemné situace. Pálffy posílal puk z mezikruží a Čechmánek se ho snažil vleže pokrýt. Jenže puk mu doklouzal až za záda a domácí obrana musela ještě rychle bránit volný puk v brankovišti.
     
    25:50
    Česko tentokrát nedovolilo svému soupeři přihrávku zpoza branky, domácí tým vybojoval puk za vlastní brankou a podél mantinelu ho vyváží do útoku.
     
    25:16
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko se dostává na dostřel! MARIAN HOSSA si dovezl puk až k tyčce a bekhendovou střelou pod horní tyč překonal ležícího Čechmánka. Asistence: Ladislav Nagy.
     
    24:14
    Krajíček obral Slováky u jejich střídačky o puk a posílal ho rychle do středního pásma, tam se ale ke kotouči dostali dříve Slováci a vrátili ho do útočného pásma.
     
    23:37
    Krajíček pálil z těsné blízkosti do boční sítě, hra se rychle přelévá ze strany na stranu.
     
    22:58
    Kopecký hledal cestu k zakončení na levém kruhu, Eliáš ale stihl včas přispěchat na pomoc a nenechal Kopeckého vystřelit na Čechmánka.
     
    22:20
    Hejduk nestihl včas dojet za pukem, u něj byl dřív Lašák a vyslal svůj tým do útoku.
     
    21:27
    Češi v přečíslení 3 na 1 neuspěli a na druhé straně mohli trestat Slováci, Handzuš v samostatném úniku chtěl překonat Čechmánka po zemi, ten ale dobře přečetl úmysl slovenského hráče a dokázal odolat i jeho dorážce k bližší tyči.
     
    20:33
    Až nyní to Česku vyšlo, Jágr přihrával zpoza branky k tyčce na Krajíčka, tomu ale střela nesedla a brankář Slovenska nemusel vůbec zasahovat.
     
    20:20
    Úvodní průchod do útočného pásma se ale Čechům nevydařil, rozhodčí pískají ofsajd.
     
    20:01
    Úvodní vhazování lépe zvládli Češi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Týmy jsou zpátky na ledové ploše, utkání bude za okamžik pokračovat.
     
    První třetina je u konce. V té se dlouho čekalo na první branku, až ve 12. minutě Uram dokázal dorazit svou střelu za Čechmánka. Poté už ale střílel góly jen domácí výběr. Nejprve po přihrávce vyrovnal Jágr přesnou střelou do horního rohu branky, poté poslal do vedení šťastným gólem Reichel a těsně před koncem třetiny dokázal Lašáka nachytat střelou mezi betony Vlasák. Skóre ale mohlo vypadat úplně jinak, Roman Čechmánek několikrát vychytal obrovské šance Slovenska.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko v samotném závěru první třetiny navyšuje své vedení. TOMÁŠ VLASÁK teď dokonale nachytal brankáře Lašáka, na druhé straně mu totiž sjížděl Hlinka na přihrávku, Vlasák ale viděl místo mezi nohama Lašáka a místo přihrávky chytře zakončil mezi nohy slovenského brankáře. Asistence: Jaroslav Hlinka.
     
    19:00
    Po delší době zahrozili v útoku také Češi, David Moravec ale nedostal přihrávku před branku úplně ideálně. Po nevyužité šanci Česka znovu jedou do útoku Slováci.
     
    17:54
    Slovensko ale pokračuje v tlaku na Čechmánkovu branku, Zedník pálil po zemi a brankář Česka musel zasahovat hokejkou. Slováci pak v rohu hřiště sebrali puk pro sebe a dál pokračují v obléhání domácí branky.
     
    17:31
    Čechmánek se znovu blýskl v brance! Handzuš přihrával jednomu ze svých spoluhráčů přímo před českou brankou a gólman v červené se musel natahovat na druhou stranu branky svou lapačkou, nakonec ale skvělým zákrokem udržel vedení Česka.
     
    16:31
    Nagy jel sám na Romana Čechmánka a pálil do horní části branky. Čechmánek se ale nenechal zmást a lehce akrobatickým zákrokem vyrazil puk za branku.
     
    16:00
    Češi si přihrávali v útočném pásmu, nakonec je ale Slováci po zblokované přihrávce vyhnali až k Čechmánkovi.
     
    15:19
    Uram se mohl dostat do samostatného úniku, na modré se natahoval po rychlé přihrávce, nakonec na ni nedosáhl. Následnou střelu Čierného z kruhu už Čechmánek zblokoval svým tělem.
     
    15:11
    Bednář pálil od bočního mantinelu a Eliáš ještě obtěžoval Lašáka v brankovišti, k dorážce se ale nedostal. Po celé situaci ještě došlo k přátelskému popichování mezi oběma legendami.
     
    14:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi otáčí skóre a jdou do vedení. ROBERT REICHEL pálil z kruhu a Lašák zvládl sice tuto střelu zpomalit, nešťastně mu ale proklouzla mezi nohama a puk pomalu dojel až za brankovou čáru. Reichel celou situaci chtěl ještě pojistit dorážkou, ta už ale nebyla nutná. Asistence: Jiří Tlustý.
     
    13:58
    Reichl pálil z kruhu, brankář Slovenska pouze vyrazil, Češi pokračují v útoku.
     
    13:10
    Výborný hledal cestu ke střele přes dva obránce Slovenska, ti ho ale k zakončení vůbec nepustili. Česko ale zůstává na puku a kombinuje v útočném pásmu.
     
    12:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Bednář našel za brankou JAROMÍRA JÁGRA a ten střelou z prostoru mezi kruhy na nic nečekal a okamžitě vystřelil přímo do horního rohu branky. Asistence: Jaroslav Bednář, David Výborný.
     
    12:11
    Česko muselo odolávat tlaku ze strany Slováků, nakonec ale po nepřesné přihrávce dokázali vyvézt puk ven až do útočného pásma.
     
    11:03
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko otevírá skóre dnešního zápasu. MAREK URAM nejprve pálil z prostoru mezi kruhy, na tuto střelu dokázal Čechmánek zareagovat pouze vyražením puku před sebe, Uram už pak měl jednoduchý úkol, pouze sebral puk a dorazil do prázdné. Asistence: Ľubomír Vaic.
     
    10:39
    Marcel Hossa čekal na modré na přihrávku do útočného pásma, ale Slovákům tento pokus zatím nevyšel.
     
    10:00
    Eliáš dokázal přečíst přihrávku Slovenska a po kličce jel sám s Procházkou na Lašáka. Druhý jmenovaný se pak pokoušel překonat Lašáka po zemi, brankář v modrém dresu ale včas zalehl na led a vykryl tento pokus.
     
    09:05
    Česko dlouhou dobu kombinovalo v útočném pásmu, až Bednář zkusil přihrát na teč před branku, tam už si ale na puk počkali hráči Slovenska.
     
    08:48
    Během přerušení celá hala tleská ve stoje. Na stadionu totiž probíhá pocta Ivanu Hlinkovi.
     
    08:48
    Poprvé se do větší šance dostal i Jaromír Jágr, který zblízka pálil do horního rohu, Lašák tento puk vyrazil do ochranné sítě a hra se po delší době přerušuje.
     
    07:57
    Nagy střílel zápěstím z kruhu, Čechmánkovu branku jen o kousek přestřelil. Hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    06:59
    Vlasákovu přihrávku mezi kruhy Slovensko zachytilo a Majeský zkoušel Čechmánka u pravé tyčky, Čechmánek byl ale včas na správném místě.
     
    06:17
    Slovensko v situaci 2 na 2 střílelo po zemi, Čechmánek na tuto pomalejší střelu ale dobře viděl a bez problémů zasáhl svým betonem.
     
    05:23
    Tlustý hledal z otočky z mezikruží Hlaváče, přihrávka ho jen těsně minula.
     
    04:28
    Čechmánek musel proti Marianu Hossovi vyjet daleko z branky, nakonec ho ale dokázal typickým zákrokem vleže vychytat.
     
    03:49
    Marcel Hossa mohl jet znovu sám na Čechmánka, u modré se mu ale svezl puk z hokejky, Hossa se tak vůbec k zakončení nedostal.
     
    02:42
    Pucher vyváží puk až do rohu hřiště k Čechmánkovi, Slovensko se ovšem příliš dlouho v útočném pásmu nezdrželo, Češi rychle vyhodili ven.
     
    02:00
    Hejduk znova dovezl puk až k tyčce a hledal někoho na dorážku. Na druhé straně zahrozilo i Slovensko, Pavlikovský ovšem v samostatném průniku nenachytal Čechmánka lehkou kličkou.
     
    01:15
    Hejduk hledal své spoluhráče před brankou, na přihrávku ovšem nikdo včas nepřijel. Na druhou stranu tak míří Slovensko.
     
    00:21
    Češi se snažili o první útočnou akci, příhrávka na Nedvěda ovšem nebyla přesná.
     
    00:05
    Úvodní buly pro Českou republiku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na slavnostní buly přichází hrdý reprezentant Česka Jakub Voráček a za týmy oba kapitáni, Jágr a Višňovský.
     
    Ještě před zápasem zpívají sólisté hymny, nejprve hymnu Slovenska, poté přijde na řadu hymna České republiky.
     
    Krásný večer všem fanouškům z Česka i Slovenska. V O2 Aréně v Praze už probíhá slavnostní představení všech účastníků, za chvíli začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Salfický, Čechmánek – Jágr, Nedvěd, Výborný, Bednář, Eliáš, Klíma, Reichel, Tlustý, Hlaváč, Hlinka, Vlasák, Hejduk, Varaďa, Moravec, Nedvěd, Krajíček, Nakládal, Procházka

    Slovensko: Križan, Lašák – Višňovský, Marian Hossa, Marcel Hossa, Gáborík, Kopecký, Podhradský, Handzuš, Čierny, Lintner, Nagy, Sekera, Vaic, Uram, Pucher, Sekeráš, Pavlikovský, Zedník, Šatan, Jurčina, Pálffy, Majeský.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Daniel Lhotský

    Góly a asistencie: 13. Jágr (Bednář, Výborný), 15. Reichel (Tlustý), 20. Vlasák (Hlinka), 31. Nedvěd (Nedvěd), 35. Výborný (Jágr, Klíma), 52. Hejduk (Tlustý, Bednář) – 12. Uram (Vaic), 26. Hossa (Nagy), 55. Hossa (Hossa)


    Česko: Salfický, Čechmánek – Jágr, Petr Nedvěd, Výborný, Bednář, Eliáš, Klíma, Reichel, Tlustý, Hlaváč, Hlinka, Vlasák, Hejduk, Varaďa, Moravec, Jaroslav Nedvěd, Krajíček, Nakládal, Procházka
    Tréner: Lener, Ručinský, Straka, Beránek, Špaček, Patera, Kučera

    Slovensko: Križan, Lašák – Višňovský, Marian Hossa, Marcel Hossa, Gáborík, Kopecký, Podhradský, Handzuš, Čierny, Lintner, Nagy, Sekera, Vaic, Uram, Pucher, Sekeráš, Pavlikovský, Zedník, Šatan, Jurčina, Pálffy, Majeský
    Tréner: Filc, František Hossa, Gáborik

    Rozhodca: Micka, Svobodová – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 17 302