Česko – Slovensko 6:3 (kon.)
koniec
Česko
6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
Slovensko
cz Piatok 10.02.2023, 18:30 • O2 Arena, Praha • Zápas legend
Partner:
     
    Nejlepší hráči

    Česko: Jaromír Jágr
    Slovensko: Ľubomír Višnovský (21:00:50)
     
    Dnešní slavnostní utkání je u konce. Výročí 25 let od senzačních zlatých medailích na olympijských hrách v Naganu Česko oslavilo výhrou 6:3. Ve třetí třetině se oba týmy prosadily jednou. Nejprve za Česko navyšoval Hejduk, v závěru třetiny ještě upravil na závěrečných 6:3 po kombinaci s bratrem Marcel Hossa. Utkání je sice u konce, nicméně hráči ještě v kabinách jistě chvíli zůstanou a zavzpomínají na časy, kdy společně nastupovali na velkých turnajích. To je ode mě vše, díky za pozornost a přeji příjemný zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    V posledních vteřinách zápasu se objevil u tyčky sám Petr Nedvěd, přihrávka byla ovšem příliš prudká a přeskočila Nedvědovu hokejku.
     
    58:44
    Češi v závěru vyhání Slovensko až k vlastnímu brankáři, hosté se tak budou muset znovu dobývat do útočného pásma.
     
    58:00
    Uram se znovu dostal do skvělé pozice, tentokrát mu ale v cestě stál Krajíček, který tečoval puk mimo ohrožení domácí branky.
     
    57:45
    Uram se objevil sám v prostoru mezi kruhy a vyslal krásnou střelu na Salfického. Ten ale předvedl ještě hezčí zákrok a švihem zachytil puk do lapačky.
     
    57:05
    Procházka posílal Hejdukovi puk přímo před Križanem k druhé tyčce, brankář Slovenska si situaci pohlídal a nenechal Hejduka zakončit.
     
    56:30
    Výborný byl u puku dřív než Nagy, Češi ale teď do útoku příliš nespěchali a rozehrávají ve středním pásmu.
     
    55:29
    Češi se ženou za sedmým gólem, Výborný hledal před brankou Jágra, ten už ale byl na dorážku příliš daleko.
     
    54:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko ještě neřeklo poslední slovo. MARCEL HOSSA z dálky pálil bekhendem a tato rána prošla Salfickému těsně mezi betony. I když se Salfický otáčel za pukem, nestihl už zabránit gólu Slovenska. Asistence: Marian Hossa.
     
    54:10
    Varaďa se dostal s pukem těsně před Križana, ale ani tentokrát mu to nevyšlo, po lehké kličce nedokázal puk poslat behkendem mezi betony brankáře.
     
    53:09
    Gáborik nadvakrát zkoušel pálit na Salfického z mezikruží, první ránu domácí brankář vyrazil zpět před sebe, při druhém pokusu už zasáhla do střely domácí obrana.
     
    52:30
    Česko zastavuje v přechodu do útočného pásma těsný ofsajd.
     
    52:00
    Slovensko se nedostalo v útočném pásmu ke střele a na druhé straně pálil z minimální vzdálenosti Eliáš, Križan ale včas čekal na levé tyči.
     
    51:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko vede už o čtyři branky. MILAN HEJDUK dostal přihrávku od Tlustého k tyči a po lehkém zpracování bekhendem překonal Križana po zemi. Asistence: Jiří Tlustý, Jaroslav Bednář.
     
    50:35
    Deset minut před koncem během komerční přestávky dostává velký bojovník, hendikepovaný Jan Alinč šek na léčbu.
     
    50:35
    Jaroslav Nedvěd z minimálního úhlu hledal na brankovišti svého bratra Petra, ten ale nedokázal puk ideálně zpracovat a nemohl tak pálit do odkryté branky.
     
    50:10
    Uran přihrával k tyčce Vaicovi, který ve velké rychlosti zkoušel poslat puk podél tyčky. Salfický ale skvěle zvládl skluz a dostal se včas k tyčce.

    Daniel Lhotský

    Góly a asistencie: 13. Jágr (Bednář, Výborný), 15. Reichel (Tlustý), 20. Vlasák (Hlinka), 31. Nedvěd (Nedvěd), 35. Výborný (Jágr, Klíma), 52. Hejduk (Tlustý, Bednář) – 12. Uram (Vaic), 26. Hossa (Nagy), 55. Hossa (Hossa)


    Česko: Salfický, Čechmánek – Jágr, Petr Nedvěd, Výborný, Bednář, Eliáš, Klíma, Reichel, Tlustý, Hlaváč, Hlinka, Vlasák, Hejduk, Varaďa, Moravec, Jaroslav Nedvěd, Krajíček, Nakládal, Procházka
    Tréner: Lener, Ručinský, Straka, Beránek, Špaček, Patera, Kučera

    Slovensko: Križan, Lašák – Višňovský, Marian Hossa, Marcel Hossa, Gáborík, Kopecký, Podhradský, Handzuš, Čierny, Lintner, Nagy, Sekera, Vaic, Uram, Pucher, Sekeráš, Pavlikovský, Zedník, Šatan, Jurčina, Pálffy, Majeský
    Tréner: Filc, František Hossa, Gáborik

    Rozhodca: Micka, Svobodová – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 17 302