Lipsko – Stuttgart 2:1 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:1 (1:0)
VfB Stuttgart
cz Piatok 27.01.2023, 20:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Domácí šli do dalšího protiútoku, Szoboszlai na levé straně přihrál míč do běhu Poulsenovi, který vběhl do pokutového území a prudce vystřelil. Brankář Müller zmenšil soupeři svým vyběhnutím střelecký úhel a míč vyrazil.
     
    90+3
    Za protesty viděl žlutou kartu trenér Lipska Marco Rose.
     
    90+2
    Laimer byl sám před brankářem Müllerem, ale včasný výběh gólmana Stuttgartu zamezil proměnění šance rakouským útočníkem. Laimer pouze píchl míč do gólmana soupeře.
     
    86
    Dvojité střídání trenéra Labbadii. Hřiště opustili Pfeiffer a Nartey a poslední minuty na trávníku stráví Kuol s Egloffem.
     
    85
    Forsberg zahodil velmi dobrou šanci, když dostal přihrávku na hranici šestnáctky, strhnul hru do středu a několika náznaky se zkusil zbavit soupeře. To nevyšlo a tak vystřelil nad branku.
     
    84
    Domácí střídají, ze hřiště odešel Werner, místo něj přišel Poulsen.
     
    80
    Viděli jsme hromadné střídání. V domácím týmu zamířili na střídačku Raum s Henrichsem, místo nich přišli na trávník Halstenberg s Klostermannem. V týmu Stuttgartu dohrál střelec jediné branky Führich, kterého zastoupil Coulibaly.
     
    77
    Blaswich musel na zem, aby zneškodnil střelu Narteye z nějakých pětadvaceti metrů, která letěla po zemi k pravé tyči.
     
    69
    Trenér Rose stáhl ze hřiště dnešního spalovače Andrého Silvu, na hřiště přišel Konrad Laimer.
     
    68
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Míč si na bílý bod postavil CHRIS FÜHRICH a střelou po zemi k levé tyči snížil na 2:1! Brankář Blaswich si sáhl na míč, ale střelu nedokázal zneškodnit.
     
    67
    Hlavní rozhodčí odpískal penaltu pro Stuttgart.
     
    67
    Zwayer se jde podívat na případnou penaltovou situaci k obrazovce.
     
    63
    Po centru Rauma se do zakončení dostal André Silva, ale hlavou přestřelil branku Stuttgartu!
     
    56
    Rohový kop Stuttgartu mohl skončit gólem! Přetažený centr vrátil Endo do ohně, kde byl Luca Pfeiffer, který hlavou přestřelil branku!
     
    49
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    DOMINIK SZOBOSZLAI přidává další povedenou trefu! Nákop z levé strany odvrátil Vagnoman pouze k André Silvovi, ten rychle přihrál balón na pravou stranu Szoboszlaiovi. Maďarský záložník si prvním kontaktem připravil míč na střelu a následně se opřel do skákavého míče, který napálil k levé tyči! Druhý gól Szoboszlaie a Lipsko vede 2:0!
     
    47
    Endo byl blízko srovnání, když dostal skákavý míč před malé vápno, ale japonský záložník nedokázal míč dopíchnout do domácí branky!
     
    46
    Vynikající šance Stuttgartu na úvod druhé půle! Nartey dostal míč do volného prostoru a na hranici pokutového území píchl do míče před vybíhajícím brankářem Blaswichem. Naneštěstí pro střelce balón zamířil vedle branky.
     
    46
    Oba trenéři provedli o přestávce po jedné změně. Olma nahradil v domácí sestavě Forsberg a Kastanarase zastoupil Perea.
     
    35
    Szoboszlaiův centr z pravé strany nemířil do nebezpečné pozice, do centr Rauma z druhé strany byl mnohem nepříjemnější, protože se k hlavičce dostal André Silva, jenže míč z jeho hlavy zamířil přímo do Müllerových rukavic.
     
    32
    Defenzíva Stuttgartu trochu polevila, z levé strany nechala odcentrovat Rauma na přední tyč, kam si naběhl André Silva, který hlavou vystřelil míč do horní části bližší tyče. Míč se od brankové konstrukce odrazil za branku.
     
    25
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    DOMINIK SZOBOSZLAI se rozběhl a napálil míč z přímého kopu do branky Stuttgartu! Brankář Müller si na míč, který před ním skočil, sáhl, ale střelu letící k levé tyči nedokázal vyrazit vedle branky! Lipsko vede 1:0!
     
    23
    Po dlouhé kombinaci na útočné polovině přišla přihrávka na levou stranu a odtud následně centr Olma na zadní tyč, kam se do vzduchu pověsil André Silva, jenže hlavou v záklonu přestřelil Müllerovu branku.
     
    9
    Nyní už brankář Blaswich musel zasahovat. Endo napadl domácího obránce Schlagera, přihrál Kastanarasovi, který svedl souboj s domácím hráčem a z hranice pokutového území vypálil k pravé tyči. Brankář Blaswich se natáhl a míč vyrazil vedle branky!

    Igor Mainka

    Góly: 25. Szoboszlai, 49. Szoboszlai (Silva) – 68. Führich (pen.)

    Karty:   90+3. Marco Rose (RBL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:6.
    RB Lipsko: Blaswich – Henrichs (80. Klostermann), Orbán (C), Gvardiol, Raum (80. Halstenberg) – Szoboszlai, Haidara, Schlager, Olmo (46. Forsberg) – Silva (69. Laimer), Werner (84. Poulsen).
    Náhradníci: Nyland – Simakan, Ba.

    Tréner: Rose.

    VfB Stuttgart: F. Müller – Stenzel, Anton, Ito, Vagnoman – Führich (80. T. Coulibaly), Karazor, Endo (C) – Kastanaras (46. Perea), Pfeiffer (86. Kuol), Nartey (86. Egloff).
    Náhradníci: Bredlow – Aidonis, Millot, Guirassy, Reichardt.

    Tréner: Labbadia.

    Rozhodca: Zwayer – Achmüller, Gorniak.

    Diváci: 46158