Liberec – Otrokovice 9:7 (kon.) | Sparta – Ostrava 4:6 (kon.) | Tatran – Vítkovice 4:3 (kon.)
Black Angels – Bohemians 9:10 (po pr.)
koniec
ACEMA Sparta Praha
4:6 (0:2, 1:0, 3:4)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
cz Nedeľa 22.01.2023, 17:00 • UNYP ARENA, Praha • Livesport Superliga (CZ) • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sparta a Ostrava dnes zaokrouhlily počet odehraných superligových zápasů na dvacet, FBC vrátilo Pražanům porážku z předchozí fáze základní části a pojede domů se ziskem tří bodů. Dobře zvládli hosté zejména první část, kdy nasázeli dva góly zásluhou Daniela Chatrného a Matěje Sedláčka. Sparta vyrovnala hru, kuriózní zásah si připsal Mikuláš Krbec, jenže ve třetí části tlak domácím nestačil, jelikož FBC zvládalo vyrážet do nebezpečných protiútoků a své šance proměňovalo. Rozhodující trefu zaznamenal v čase 48:17 Matěj Sedláček, i když domácí měli velkou snahu srovnat, risk bez gólmana jim tak úplně nevyšel. Sparta prohrává s Ostravou 4:6 a zůstává na pátém místě tabulky. FBC se ještě výrazněji přiblížilo účasti v osmifinále.

    Online přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (18:50:49)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Košir i Zouzal měli fantastické příležitosti, které mohly Ostravu ještě více nahlodat. Jenže kvalita zakončení – to je hlavní důvod zkázy Sparty v tomto zápase.
     
    59:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vychytrale to Jiří Curney zkusil a k překvapení Ostravanů končí míček v síťce. Sudí diskutoval se zdí, zatímco zkušený bard přihrál na pravé křídlo a MAREK ZOUZAL už jen zvednul míček pod horní tyčku. FBC pochopitelně protestuje, ale s tímto faktem už nepohne a musí se dál bránit. Třicet sekund pro Pražany a jejich snahu srovnat. Asistence: Jiří Curney.
     
    59:03
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Málokdy se útočník tolik natrápí na gól do prázdné klece, jenže LUKÁŠ POBOŘIL nakonec slaví a to je pro FBC v tuto chvíli nejdůležitější. Autor kritického zásahu měl hned dvě šance k zakončení do nestrážené svatyně, ale dvakrát se s míčkem zamotal. Pak už přece jen ujel a zblízka trefil. Bez asistence.
     
    58:26
    Kapitán Lukáš Pešat zastavil přihrávku v podání Košira a Sparta nyní působí poměrně bezradně. Hodně se hraje přes Košira, který následně minul prázdnou klec.
     
    58:09
    Již probíhají poslední dvě minuty, Pruner se hlásil o pas na střed marně. Sparta si míček dál hýčká ve své moci.
     
    57:35
    Fantastická souhra! Na jejím konci byl Dominik Bartoš, jenže po přisunutí z hole Curneyho selhal a mířil znovu mimo prostor tří tyčí. To by Spartu mohlo mrzet, ještě ovšem zbývá dost času.
     
    56:43
    Laciná ztráta v podání Prunera, jenže Daniš nedokázal zamířit na prázdnou klec. FBC si znovu koleduje, po střele Bartoše se však píská nedovolená vzdálenost při výhozu hostujícího brankáře.
     
    56:08
    Znovu se o slovo přihlásil Krbec, po něm ještě Pruner tečoval míček těsně před Binderem, ale tentokrát se ani jedno zakončení neujalo, a to i vinou brankáře hostů.
     
    55:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Zatím domácím risk vychází, to když Mikuláš Krbec krásně natáhnul hru na střed hřiště a v nečekané chvíli předal míček dál. ROBERT KOŠIR byl připravený pálit, zatímco Jan Binder se přesouval hodně pozdě a na zákrok nemohl dosáhnout. Sparta snižuje na 3:5 a ještě má naději na srovnání. Asistence: Mikuláš Krbec.
     
    55:02
    Sparta po oddechovém čase rovnou naskočila do v uvozovkách přesilové hry. Na střídačce už zůstal gólman Beneš.
     
    54:59
    Oddechový čas pro tým FBC ČPP Bystroň Group Ostrava.
     
    54:53
    Vysoká hůl zastavila snahu o rychlý přechod v podání Filipa Šuberta. Tomu ještě domlouval rozhodčí, zřejmě si Šubert neodpustil nějaký komentář.
     
    54:15
    Další bombu zaznamenal Křenek, jenže Binder se drží ve vysoké provozní teplotě. Našel si letící stíhačku a rukou parádně zasáhnul.
     
    53:26
    Zkušená otočka v podání Lukáše Pešata. Jenže když se zdálo, že Sparta nemá kde brát, Jakub Kolstrunk uzmul míček v brankovišti a po jeho střele dorážel ještě Matěj Čermák. Binder se hlásí o potlesk.
     
    52:38
    Ke střele tahem už se chystal sáhnout Krbec, jenže balonek ho neposlechnul. Pruner se pak emotivně rozčiluje, když další sparťanská střela končí vysoko nad horní tyčkou.
     
    51:54
    Byť si Matěj Pruner šikovně prohodil míček z bekhendu na forhend a okamžitě to zkusil rovnou na Bindera, ke gólu jeho snaha nevedla a závěrečná perioda se dávno přehoupla za svou polovinu.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 34. Krbec (Curney), 41. Mat. Čermák (Košir), 56. Košir (Krbec), 60. Zouzal (Curney) – 14. Chatrný (Jakubec), 20. M. Sedláček (Chatrný), 45. Bräuer (Pobořil), 49. M. Sedláček (Mikoláš), 52. Bräuer (Pešat), 60. Pobořil


    Využitie: 0:0. Zásahy brankárov: 13:23.
    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Hejna) – Bartoš, Marvánek, Křenek, Kozák, J. Sedláček, Pruner – Kuchynka, Kolstrunk, Juha, Zouzal, J. Mühlfait, Košir, Fišer, Curney, Mat. Čermák, Kareš, Krbec.
    Tréner: Marek Vojta

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Binder (Klinka) – Daniš, Herblich, Mikoláš, Šubert, Kuczera, Barabáš – Šulc, Chatrný, Choma, Soukup, Jakubec, Gál, Pešat, Bräuer, Košarišťan, M. Sedláček, Němec, Pobořil.
    Tréner: Jakub Robenek

    Rozhodca: Drápal, Pospíšil