Washington – Nashville 2:3 (kon.) | Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Winnipeg – Tampa Bay 4:2 (kon.)
Chicago – Arizona 2:0 (kon.) | Calgary – NY Islanders 4:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 5:4 (po pr.)
NJ Devils – NY Rangers 4:3 (po pr.) | Columbus – Carolina 4:3 (3:2 po s.n.)
koniec
Washington Capitals
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Nashville Predators
cz Sobota 07.01.2023, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 32 – 21 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Charlie Lindgren (WSH) – 18 zákroků, 3 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 58:23
    Kevin Lankinen (NSH) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:40

    Tři hvězdy utkání
    1. Ryan McDonagh (NSH) 1+0
    2. Jakov Trenin (NSH) 1+1
    3. Sonny Milano (WSH) 1+0 (03:52:05)
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Venkovní trip Nashvillu pokračuje na vítězné vlně. Po úspěchu v Raleighu nad Carolinou zvítězili Predátoři 3:2 v hlavním městě USA Washingtonu.

    Hosté si v první třetině vybudovali jednobrankový náskok, o který v prostřední části přišli a do závěrečné dvacetiminutovky se tak šlo za vyrovnaného stavu. Dlouho to vypadalo, že zápas půjde při skóre 2:2 do prodloužení, když v 57. minutě podpořil ofenzivu Ryan McDonagh, krásným forhendovým blafákem obelstil Lindgrena a v i v pádu zvládl puk usměrnit za brankovou čáru. Domácí už se na reakci nezmohli, i navzdory powerplay se Predátoři ubránili bez problémů.

    Svěřenci kouče Hynese vyhráli potřetí v řadě a v tabulce Centrální divize se posunuli na čtvrtou příčku před Colorado, Washington zůstává čtvrtý v Metropolitní divizi.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Je to jasné, hosté zvítězí! V poslední příležitosti Erik Gustafsson zrušil nápřah a nalevo hledal Alexandra Ovečkina, avšak proti nahrávce skvěle vystoupil Alexandre Carrier a puk vypíchl do středního pásma.
     
    59:27
    Predátoři brání vlastní obrannou třetinu dokonale. Přestože mají na ledě o jednoho hráče méně, tak soupeře k ničemu nepouští.
     
    58:45
    Přestože domácí kontrolují hru zatím jenom ve střední třetině, tak se Peter Laviolette rozhodl k odvolání gólmana. Washington zkouší powerplay.
     
    58:22
    Jenže hosté zatím soupeře do tlaku nepouštějí. Dobrou práci odvedl Roman Josi, jehož vyhození sice skončilo mimo hrací plochou, ale s přispěním teče protihráče Kuzněcova. Vhazování ve středním pásmu.
     
    57:30
    Washington je rázem pod velkým tlakem. Času do konce základní hrací doby moc nezbývá, dosti reálnou je hra bez gólmana.
    56:44 Ryan MCDONAGH - 2:3
     
    56:44
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predátoři se do třetice ujímají vedení a rázem jsou blízko třetímu vítězství v řadě! Johansen přes van Riemsdyka uvolnil ofenzivu podpořivšího RYANA MCDONAGHA, který ukázal na obránce až nečekaně šikovné ruce. Lindgrena si položil forhendovým blafákem a i navzdory podražení jeho levým betonem zvládl i zakončit do odkryté části brány. Asistence: Ryan Johansen a Matt Duchene.
     
    56:16
    Nejprve Jérémy Lauzon za vlastní bránu pěkným hitem odzbrojil Nica Dowda, ale vzápětí zazmatkoval, když při velkém množství času vyhodil po levém mantinelu na zakázané uvolnění.
     
    55:55
    Jevgenij Kuzněcov nabil na modrou čáru Eriku Gustafssonovi. Švédský zadák se nenechal dvakrát pobízet a tvrdou dělovku nasměroval do Lankinenovy výstroje.
     
    55:15
    Po levém mantinelu se Nicku Jensenovi vyhodit nepovedlo. Jakov Trenin ale zazmatkoval a kus černé gumy daroval zpět do držení soupeře.
     
    54:47
    Hodně si dal Martin Fehérváry načas s rozehrávkou. Vybral si Garneta Hathawaye, jemuž nevyšla klička po levém mantinelu na Fabbra.
     
    54:15
    Zpoza levého kruhu vyslal tvrdou střelu Dylan Strome. Leč výrazně nepřesnou, k volnému puku pak nejrychleji dojel bránící Jérémy Lauzon.
     
    53:46
    Výměna kotouče mezi Thomasem Novakem a Tannerem Jeannotem nevyšla, první jmenovaný nedosáhl na příliš ostrou zpětnou nahrávku.
     
    53:11
    Sám proti třem neměl Nicolas Aube-Kubel moc šancí na úspěch. Situace dopadla dle očekávání, domácí alespoň mohli vystřídat.
     
    52:30
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. Colton Sissons strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty, nejspíše mu zatrnulo hlavně při střelách Ovečkina.
     
    52:19
    Alexandre Carrier ukazuje, že je pro tým schopný obětovat vlastní zdraví. Podruhé v krátkém časovém sledu padl do rány Ovečkinovi a opět ji úspěšně zblokoval.
     
    51:40
    Tlak Caps neměl dlouhého trvání, protože Jevgenij Kuzněcov neprovedl nahrávku na Johanssona vůbec dobře, vystihl ji a úspěšně vyhodil Roman Josi.
     
    51:26
    Erik Gustafsson nestřílel a vylepšil palebnou pozici do levého kruhu pro Alexandra Ovečkina, jehož pokus kryl Lankinen pravým betonem.
     
    50:33
    Po Kuzněcovem vyhraném buly pálil Alexandr Ovečkin bez přípravy, s přispěním blokujícího Carriera puk skončil v ochranné síti.
     
    50:17
    Washington si zahraje třetí přesilovku. Menší dvouminutový trest vyfasoval Colton Sissons, který rozjetého Ellera viditelně přidržel.
     
    49:54
    Hostující gólman si nevěřil na rozehrávku. Puk se od zadního mantinelu odrazil k T. J. Oshiemu, jehož bekhendový pokus se s přesností nesetkal.
     
    49:20
    Garnet Hathaway si počkal na Filipa Forsberga, jehož okamžitě po odehrání puku ukázkovým hitem přišpendlil na mantinel, čímž švédského forvarda pořádně rozčílil.
     
    48:41
    Potlesk fanoušků si vysloužil Charlie Lindgren. Americký brankář šel včas do pokleku proti střele Mattiase Ekholma zpoza levého kruhu a kotouč schoval do lapačky.
     
    48:22
    Roman Josi ustál střet s Erikem Gustafssonem a z pravého kruhu nahrával bekhendem před bránu, ve zmatku se nejlépe orientoval bránící Nick Jensen.
     
    47:40
    Po ledě střílel Alexandr Ovečkin. Pomalou ránu zastavil před bránou soupeře spoluhráč Conor Sheary a hledal jiného Rusa Jevgenije Kuzněcova, ten v krkolomné pozici promáchl.
     
    47:11
    Útočnou akci Predators zastavil čárový rozhodčí. Nino Niederreiter byl tím, kdo do ofsajdu vystavil s pukem jedoucího Thomase Novaka.
     
    46:41
    S kotoučem na hokejce dojel Mikael Granlund do levého kruhu. Marně přes Nicka Jensena hledal prostor ke střele, zadák soka zpacifikoval u mantinelu.
     
    46:16
    Znovu v akci Dmitrij Orlov, jehož v levém kruhu našel Lars Eller. Ruský zadák ovšem nezvládl zpracování prudké žabičky, touš daroval Josimu.
     
    45:38
    Pořádnou dělovku vyslal od modré čáry Dmitrij Orlov. Kevin Lankinen měl velké štěstí, že ho hrací předmět trefil do konce lapačky.
     
    45:12
    Přečíslení Capitals nevypadalo vůbec zle. Anthony Mantha zabojoval a puk dojel kousek za levým kruhem, nahrávku před bránu na Aube-Kubela v poslední chvíli zastavil Ekholm.
     
    44:44
    Matt Duchene vyhrál buly na Danteho Fabbra, který neváhal a pálil z první, úspěšným blokem se prezentoval Matt Irwin.
     
    44:18
    Mark Jankowski si při průjezdu do útočného pásma vyměnil touš s Ryanem Johansenem, načež přes Jensena vystřelil forhendem a Lindgren vytáhl úspěšný zákrok levým betonem.
     
    43:50
    Na třetí kanadský bod v zápase měl políčeno Jakov Trenin. Mezi kruhy vybídl k zakončení Filipa Forsberga, Švéd vypálil nad břevno.
     
    43:26
    Zdvojený Mikael Granlund, Washington udržel útočné pásmo. Dylan Strome vyslal nepřesnou křižnou ránu z levého kruhu.
     
    42:58
    O zklidnění hry se postaral Dmitrij Orlov. Před forčekujícím Forsbergem odjel za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    42:24
    Matt Irwin si rozmyslel zakončení od modré čáry. Nahrával po levém mantinelu za bránu, kde Jevgenijovi Kuzněcovovi nevyšla klička proti Codymu Glassovi.
     
    41:52
    Útok dvou proti dvěma Caps nevyšel. T. J. Oshie ještě propasíroval puk na Marcuse Johanssona, leč zpětný pas už zachytil Mattias Ekholm.
     
    41:19
    Spíše z nouze střílel od modré čáry Jérémy Lauzon. Charlie Lindgren mohl být v klidu, kus černé gumy prosvištěl výrazně vedle pravé tyče.
     
    40:48
    Dopředu se chtěl vydat Erik Gustafsson, jenže nahrávku dostal na brusle a měl co dělat, aby hokejkou zamezil slibnému brejku Granlunda.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Rozhodovat o vítězi mohou maličkosti, oba celky jsou na stejné úrovni a pátý gól zápasu, pokud padne, by mohl být určující.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:59.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 17.
     
    V prostředním dějství padl jediný gól, který domácím zařídil srovnání stavu a zajímavou zápletku pro třetí dvacetiminutovku. Čtvrtý gól v zápase obstaral ve 32. minutě po pěkné individuální akci člen čtvrtého útoku Nicolas Aube-Kubel, jenž se tak tím nejlepším možným způsobem vykoupil z dvojího vyloučení z první části hry. Domácí zůstávali i po vyrovnávací trefě aktivnějším týmem, tu vedoucí nicméně zatím nevstřelili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Kotouč skončil na hostující střídačce. Nicolas Aube-Kubel ukázkovým způsobem obral Filipa Forsberga, avšak vyhození mu už tak dobře nevyšlo.
     
    39:14
    Nick Jensen křižným pasem nastartoval po pravé straně T. J. Oshieho. Americký forvard sjel do pravého kruhu, bekhendem vystřelil přes McDonagha příliš vysoko.
     
    38:46
    Závěr prostřední části patří domácím. Ryan McDonagh zachytil rozehrávku soupeře po pravém mantinelu, pod okamžitým tlakem ovšem způsobil icing.
     
    38:29
    Conor Sheary tvrdým hitem odstavil Fabbra a do brejku mířil Jevgenij Kuzněcov. Na střelu bekhendem z pravého kruhu si nevěřil, načež zpoza brány nabil k levému mantinelu Ovečkinovi a jeho ránu skryl Lankinen ve výstroji.
     
    37:55
    Pochvalu zaslouží domácí obránce Trevor van Riemsdyk. Zaklekl proti ráně Codyho Glasse a kus černé gumy zvedl do ochranné sítě.
     
    37:28
    Nino Niederreiter už mohl střílet, místo toho nahrával po mantinelu až k modré čáře, odkud Mattias Ekholm vypálil hodně nepřesně.
     
    36:59
    Hosté podnikli rychlý protiútok. Za bránu se chtěl procpat Mark Jankowski, avšak narazil na slovenskou překážku jménem Martin Fehérváry.
     
    36:24
    S kotoučem za bránou soupeře kvedlal Nic Dowd. Počkal si na správnou chvíli k pasu do předbrankového prostoru na Sonnyho Milana, jenž promáchl naprázdno.
     
    35:51
    Lars Eller viděl mezi kruhy najíždějícího Nicka Jensena, avšak přihrávku mu poslal na brusle, obránce si s těžkým zpracováním neporadil.
     
    35:25
    Středem zaútočil Ryan Johansen. Věřil si jeden na jednoho proti Nicku Jensenovi, kličku na pravou ruku však neprovedl vůbec dobře.
     
    34:50
    Predátoři se ve čtyřech ubránili poměrně bez problémů. Hned po návratu Carriera zaútočili, Roman Josi vypálil do prvního clonícího soka.
     
    34:27
    Conor Sheary vyslal odvážnou křižnou žabičku doleva na Alexandra Ovečkina, jemuž nevyšlo zpracování, Mattias Ekholm vyhodil po mantinelu.
     
    33:47
    Skrytou střelu Alexandra Ovečkina z levého kruhu vyrazil Kevin Lankinen před sebe, z otočky a v pádu dorážející T. J. Oshie mířil nepřesně.
     
    33:04
    Švédský obránce Erik Gustafsson se pod tlakem nezachoval ideálně. Zkusil bekhendový pas na Ovečkina, do středního pásma však touš nasměroval Filip Forsberg.
     
    32:43
    Domácí mají příležitost poprvé strhnout vedení na svou stranu v početní převaze, za sekeru na Ovečkina je trestán Alexandre Carrier.
     
    32:13
    Bezprostředně na zakázané uvolnění hostů navázal ofsajd hostů, Mattias Ekholm totiž zpracovával prudkou nahrávku už ve středním pásmu.
    31:07 Nicolas AUBE-KUBEL - 2:2
     
    31:07
    Washington právě vstřelil branku!
    Také podruhé se Washingtonu daří srovnat stav střetnutí! Ve středním pásmu nabral velkou rychlost NICOLAS AUBE-KUBEL. Šestadvacetiletý Kanaďan se bez potíží vyhnul zakleknuvšímu Niederreiterovi a z mezikruží zakončil forhendem pod pravý Lankinenův beton. Asistence: Erik Gustafsson a Trevor van Riemsdyk.
     
    30:43
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Anthony Mantha vůbec dobře. Příliš dlouho avizoval nahrávku na Dowda, vystihl ji Dante Fabbro.
     
    30:12
    S vypětím všech sil ještě Ryan McDonagh udržel kus černé gumy v útočné třetině. Po mantinelu oslovil Mikaela Granlunda, tomu nevyšla klička na Jensena.
     
    29:50
    V permanenci musel být Kevin Lankinen. Poradil si na jedničku, když s bleskově přemístil k pravé tyčce a betonem zastavil ránu Milana.
     
    29:16
    Rychlá akce Nashvillu nevypadala vůbec zle. Juuso Pärssinen vymyslel od levého mantinelu zajímavou nahrávku na Marka Jankowskiho, jenž na dlouhou hokejkou píchl puk o kousek vedle levé tyče.
     
    28:50
    Pomalý útok Washingtonu neměl moc šancí na úspěch. Conor Sheary přihrával za sebe Alexandru Ovečkinovi, ten nakonec jen nahodil za bránu a odjel střídat.
     
    28:02
    Skrze dvěma protihráči chtěl projet Jevgenij Kuzněcov. Uvědomil si, že mu snaha nevyjde, tak se pokusil o rychlou střelu, kterou nasměroval do brusle Carriera.
     
    27:43
    Z vrcholku levého kruhu Marcus Johansson naznačil střelu, ale ještě volil nahrávku k protější tyčce, kam najížděl Sonny Milano, ovšem Jérémy Lauzon touš zvedl mimo dosah konkurenta.
     
    27:17
    Směrem do ofenzivy to dnes od celku z hlavního města USA není ideální. Anthony Mantha nabral po pravém mantinelu velkou rychlost, leč T. J. Oshie Kanaďana vystavil ofsajdu.
     
    26:47
    Spolupráce obránců nezafungovala. Nick Jensen obkroužil Lankinenovu bránu a přihrával naslepo na modrou, Dmitrij Orlov zpracoval puk až ve střední třetině.
     
    26:13
    Pod tlakem Jérémy Lauzon nevymýšlel žádné složitosti a po pravém mantinelu vyhodil kotouč na zakázané uvolnění. Tlak Capitals může pokračovat.
     
    25:38
    Trevor van Riemsdyk svým obloučkem našel Jevgenije Kuzněcova. Akce pokračovala přes Conora Shearyho, jehož rána měla k úspěchu hodně daleko.
     
    25:12
    S hlavou nahoře Alexandr Ovečkin přihrál od pravého mantinelu mezi nohy Jevgenijovi Kuzněcovi, tomu v poslední chvíli zablokoval hokejku Nino Niederreiter.
     
    24:54
    Zpoza soupeřovy svatyně Colton Sissons adresoval přihrávku do předbrankového prostoru, kde tušil o Marku Jankowskim, toho na jedničku pokryl Nick Jensen.
     
    24:19
    Ofenzivní složku podpořil Roman Josi. Od levého mantinelu se natlačil do středu a zdálo se, že i vystřelí, když mu v poslední chvíli smolně zkřížil cestu spoluhráč Forsberg.
     
    23:45
    Poměrně dlouho váhal s rozehrávkou Dmitrij Orlov, aby nakonec nahodil po levém mantinelu a jel střídat, bránící Alexandre Carrier podržel na zádech Oshieho.
    23:00 Lindgren nadvakrát uspěl proti Jeannotovi, pokryl i dorážku Trenina
     
    23:00
    Skvělý Charlie Lindgren! Nejprve si poradil s bekhendovým pokusem Tannera Jeannota, načež pokryl i dorážku téhož hráče. Kotouč zůstal ve hře a ležící brankář položil před brankovou čáru pravou rukou, kterou svým pokusem trefil ve snaze docílit své druhé trefy v zápase Jakov Trenin.
     
    22:39
    Marně se Jevgenij Kuzněcov dožadoval přesilové hry po střetu s Romanem Josim. Pravda byla taková, že ruský forvard zakopl o brusle švýcarského obránce.
     
    22:03
    Ofsajd i na druhé straně. Ryan McDonagh nabral velkou rychlost, čímž viditelně překvapil i Coltona Sissonse, jenž nahrával pozdě a už za modrou čáru.
     
    21:48
    Další akci Caps zastavil hvizd čárového rozhodčího, ten po nedorozumění mezi Milanem a Oshiem zapískal na znamení postavení mimo hru.
     
    21:12
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Nicolas Aube-Kubel. V rychlosti nahrával před bránu, kde viděl Nica Dowda, těsně před ním zasáhl dobře pracující Jérémy Lauzon.
     
    20:36
    Domácí neuspěli a o rychlý protiútok se pokusil Roman Josi, avšak na rychlou nahrávkou Mikael Granlund nedosáhl, takže rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Marcus Johansson, takže útočit mohou domácí hokejisté.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:00.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 15 – 9.
     
    První třetina zápasu mezi Washingtonem a Nashvillem přinesla tři góly, o jednu více vstřelilo hostující mužstvo. Na trefu Thomase Novaka našel odpověď Sonny Milano, načež náskok vrátil na hostující stranu pohotovou dorážkou ze vzduchu Jakov Trenin. Domácí hokejisté jsou zatím střelecky aktivnější, ale tato skutečnost jim zatím není příliš platná, protože prohrávají, v další periodě potřebují zlepšit efektivitu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    S těžkým zpracováním na brusle si Jevgenij Kuzněcov poradil. Vzápětí byl ale sám proti třem protihráčům, o puk dle očekávání přišel.
     
    19:07
    Další akci Caps přerušil čárový rozhodčí. Alexandr Ovečkin si byl sám moc dobře vědom, že zpracovával nahrávku Kuzněcova v ofsajdovém postavení.
     
    18:41
    Posledního protihráče měl před sebou T. J. Oshie. Kotouč si připravil na čepel hole a vypálil ostře ze zápěstí, střelu obětavě zblokoval Alexandre Carrier.
     
    18:10
    Početní převaha Predators je pryč. Nutno pochválit defenzivní činnost domácích, Charlie Lindgren nemusel zasahovat ani jednou.
     
    17:49
    Po zisku kotouče vystartoval do protiútoku Garnet Hathaway. Po střetu s protihráčem ztratil stabilitu a místo puku skončil v bráně sám.
     
    17:17
    Místo očekávaného zakončení Roman Josi přihrával po pravém mantinelu, kde Mikal Granlund neuspěl proti dvojici dotírajících konkurentů.
     
    16:44
    Matt Duchene adresoval kus černé gumy do předbrankového prostoru, kde se nacházel Cody Glass, který těsně bráněný Jensenem minul prostor tří tyčí.
     
    16:06
    Druhá přesilovka pro Nashville a znovu zamířil na lavici hanby Nicolas Aube-Kubel, který se zpočátku pouze kočkoval s Ninem Niederreiterem, ale na závěr jejich pošťuchování zvedl ruce do jeho obličeje a rozhodčí tento čin vyhodnotili jako hrubost.
     
    15:40
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Nino Niederreiter. Do cesty se mu postavil Trevor van Riemsdyk, ten se prezentoval čistým hitem.
    15:09 Jakov TRENIN - 1:2
     
    15:09
    Nashville právě vstřelil branku!
    Těsný náskok znovu putuje na hostující stranu! Po zakončení Lauzona vyrazil Lindgren puk vysoko do vzduchu. Tato skutečnost vůbec nerozhodila JAKOVA TRENINA, ruský útočník ukázal velkou šikovnost a ze vzduchu kotouč sklepl nechytatelně k pravé tyčce. Asistence: Jérémy Lauzon a Juuso Pärssinen.
     
    14:50
    V obležení dvou konkurentů se k zakončení procpal Mark Jankowski, forhendem vystřelil o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    14:22
    Další akci domácího mužstva táhl po pravé straně T. J. Oshie. Místo očekávané nahrávky střílel z úhlu, brankáře však nezaskočil.
     
    13:57
    Přečíslení tří proti dvěma řešil Jevgenij Kuzněcov svižnou křižnou ránou ze zápěstí z levého kruhu, Kevin Lankinen zakročil ramenem.
     
    13:34
    S koncem trestu Aube-Kubela vypálil ostrou ránu od modré čáry Nino Niederreiter, před ránu napálil clonícího spoluhráče Granlunda.
     
    12:46
    Predátoři nakonec útočnou třetinu přeci jen získali, aby se o ni vlastní vinou připravili, Cody Glass nahrál mimo dosah na modré číhajícího Josiho.
     
    12:22
    O další vyhození se postaral Nick Jensen, který vystihl křižnou přihrávku Juusa Pärssinena na Filipa Forsberga.
     
    11:55
    Hokejisté v bílých dresech mají velké problémy získat pevní postavení v útočném pásmu. Matt Duchene si věřil individuálně, leč nevyzrál na Dmitrije Orlova.
     
    11:33
    Hosté budou mít příležitost strhnout vedení zpět na svou stranu v přesilové hře. Na lavici hanby usedl Nicolas Aube-Kubel, proti Glassovi si pomohl držením.
     
    10:30
    O bleskový obrat se pokusil Anthony Mantha. Jako vítr se prohnal kolem dvojice konkurentů, aby následně z forhendu vysoko přestřelil.
    09:52 Sonny MILANO - 1:1
     
    09:52
    Washington právě vstřelil branku!
    Skóre opět hlásí vyrovnaný stav! Už při hře pět na pět se domácí nadále drželi v útočném pásmu a forhendem střílel Orlov, tečoval Sheary. Kotouč skončil na levé tyči, načež využil výborného postavení SONNY MILANO a hrací předmět nasměroval za záda bezmocného Lankinena. Asistence: Conor Sheary a Dmitrij Orlov.
     
    09:23
    A opět se Predátoři dokázali osvobodit. Jmenovitě Ryan McDonagh, který u levého mantinelu obral Marcuse Johanssona a právě po levé straně vyhodil.
     
    08:59
    Další střely Capitals nepřicházejí. Hostům se dvakrát podařilo vyhodit, po další ráně Ovečkina pak Jérémy Lauzon zblokoval puk do ochranné sítě.
     
    08:12
    Z levého kruhu zakončoval Alexandr Ovečkin překvapivě bekhendem. Kevin Lankinen včas srazil betony k sobě a zapsal jubilejní desátý zákrok.
     
    07:46
    První přesilovou hru si zahrají domácí. Na trestnou lavici usedl ruský forvard Jakov Trenin, který zastavil Nicka Jensena pouze za cenu podrážení.
     
    07:18
    Krátce po buly vypálil Roman Josi. Charlie Lindgren nereagoval nejrychleji, ovšem měl dobré postavení, kotouč ho trefil do výstroje.
     
    06:45
    S forhendovým nahozením od levého mantinelu v podání Danteho Fabbra neměl Charlie Lindgren žádné problémy, touš schoval v lapačce.
     
    06:17
    Akci domácího celku zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Sonny Milano zpracoval dlouhý pas, jenže v útočném pásmu byl dříve než puk. Ofsajd.
     
    05:58
    Do přehuštěného prostoru nahazoval Roman Josi. Charlie Lindgren toho příliš neviděl a měl velké štěstí, že ho kus černé gumy trefil do výstroje.
     
    05:24
    O rychlou odpověď se pokusil Alexandr Ovečkin, jemuž nabil do levého kruhu Jevgenij Kuzněcov, tvrdá rána skončila pouze v boční síti.
    04:10 Thomas NOVAK - 0:1
     
    04:10
    Nashville právě vstřelil branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí hosté! Po souboji u pravého mantinelu vyjel do pravého kruhu s kotoučem na hokejce THOMAS NOVAK, jenž uspěl střelou ze zápěstí na bližší tyč, puk doputoval do sítě mezi Lindgrenovým tělem a rukou. Asistence: Jakov Trenin.
     
    03:58
    Po pravém mantinelu se do útočné třetiny procpal Nino Niederreiter. Z otočky střílel po ledě na zadní tyč, Charlie Lindgren zasahovat nemusel.
     
    03:30
    Na modrou dostal nabito Trevor van Riemsdyk. Po rychlém zpracování nahazoval na teč, Alexeji Protasovi se ve snaze o teč nezadařilo.
     
    02:57
    Stříleným pasem se prezentoval Lars Eller. Příliš rychlým, adresát Anthony Mantha přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    02:23
    Situaci dvou proti dvěma řešil Dylan Strome nahrávkou, kterou dlouho avizoval, Ryan McDonagh sebral puk bez větších problémů pro sebe.
     
    01:47
    Pokus o rychlý protiútok zazdil Garnet Hathaway. Přecenil rychlostní schopnosti Nica Dowda, touš nasměroval mimo jeho dosah.
     
    01:23
    Na druhé straně zahrozil Mattias Ekholm, který nahazoval od modré čáry, kus černé gumy prosvištěl vedle pravé tyčky.
     
    00:42
    Byl to Jevgenij Kuzněcov, kdo zkoušel oblouček za obranu na krajana Alexandra Ovečkina, jemuž pod tlakem Josiho vůbec nevyšlo zpracování.
     
    00:10
    Zápas mezi Washingtonem a Nashvillem odstartoval! Roli favorita plní domácí hokejisté, ovšem hosté vyhráli dvakrát v řadě a ani oni určitě neplánují prohrát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – T. van Riemsdyk, E. Gustafsson, Jensen, Orlov (A), Alexejev, Fehérváry – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie (A), D. Strome, Milano – Aube-Kubel, Eller, M. Johansson – Hathaway, Protas, Mantha.
    Trenér: Peter Laviolette

    Nashville Predators: Lankinen (Saros) – Josi (C), McDonagh, A. Carrier, Ekholm (A), McKeown, Lauzon – Sissons, Pärssinen, F. Forsberg – Duchene, R. Johansen, Jankowski – Granlund (A), Glass, Niederreiter – Jeannot, Novak, Trenin.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Dwyer, Brenk – Barton, Daisy.
     
    Nashville Predators

    Zdá se, že Nashville bude mít velké problémy s postupem do vyřazovací části. Centrální divize eviduje Predátory na šesté příčce s mankem šesti bodů na postupující Minnesotu, takže stále není nic ztraceno. Hynesova družina navíc předvádí v posledních dnech pěkné výkony, když doma nejprve přestřílela 6:3 Montreal, načež zdolala 5:3 Carolinu na jejím vlastním ledě i zásluhou neuvěřitelných 64 zákroků Sarose. Týmové produktivitě vévodí čtyřiatřicetibodový Filip Forsberg.
     
    Washington Capitals

    Hokejisté Washingtonu prožívají poměrně solidní sezónu. V tabulce Metropolitní divize se nachází na postupovém čtvrtém místě, přičemž na šestý Pittsburgh má k dobru šest bodů, na vedoucí Carolinu ztrácí rovněž bodů šest. Svěřenci kouče Laviolettea zvítězili v předešlých devíti střetnutích hned sedmkrát, přičemž naposledy deklasovali trápící se Columbus na jeho ledě vysoko 6:2. Nejproduktivnějším hráčem týmu je kapitán Alexandr Ovečkin se 48 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Washingtonem a Nashvillem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 10. Milano (Sheary, Orlov), 32. Aube-Kubel (E. Gustafsson, T. van Riemsdyk) – 5. Novak (Trenin), 16. Trenin (Lauzon, Pärssinen), 57. McDonagh (R. Johansen, Duchene)


    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – T. van Riemsdyk, E. Gustafsson, Jensen, Orlov (A), Fehérváry, Irwin – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie (A), D. Strome, Milano – Aube-Kubel, Eller, M. Johansson – Hathaway, Mantha, Dowd.
    Tréner: Peter Laviolette

    Nashville Predators: Lankinen (Saros) – Josi (C), McDonagh, A. Carrier, Ekholm (A), Lauzon, Fabbro – Sissons, Pärssinen, F. Forsberg – Duchene, R. Johansen, Jankowski – Granlund (A), Glass, Niederreiter – Jeannot, Novak, Trenin.
    Tréner: John Hynes

    Rozhodca: Dwyer, Brenk – Barton, Daisy

    Diváci: 18 573