Ajaccio – Angers 1:0 (kon.) | Troyes – Nantes 0:0 (kon.) | Auxerre – Monaco 2:3 (kon.)
Clermont Foot – Lille 0:2 (kon.) | Brest – Lyon 2:4 (kon.) | Paríž – Štrasburg 2:1 (kon.)
koniec
ESTAC Troyes
0:0 (0:0)
FC Nantes
cz Streda 28.12.2022, 15:00 • Stade de l'Aube, Troyes • Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a zase někdy na počtenou. (16:54:25)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 0:9. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:13.
     
    Dnešní utkání končí spravedlivou remízou, protože ani jeden tým nedisponoval potřebným odhodláním k vítězství. Zas tak nudné to ale nebylo, protože oba celky si vytvořily nějaké příležitosti, když už to ale bylo opravdu nebezpečné, přišla nepřesná střela nebo zásah brankáře. Z tohoto duelu tedy plyne, že ani jeden tým není po přestávce v ideální formě a oba mančafty budou muset pořádně makat.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+3. Pallois sám nečekal, že se dostane ke střele, takže nemohl rozhodnout
     
    90+3
    Ludovic Blas od rohového praporku poslal míč do malého vápna, kde si to Mateusz Lis nepohlídal, a proto mohl hlavičkovat Nicolas Pallois, ale ten to sám nečekal, takže míč poslal vysoko nad bránu.
     
    90+2
    Samuel Moutoussamy je po svém příchodu hodně aktivní a teď od něho začíná další útok hostů, Troyes jsou ale u své šestnáctky v plném počtu a rozhodně nehodlají inkasovat.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Andreas Bruus svou zadovkou žádného spoluhráče nenašel, Nantes tak hned spěchá dopředu a z dálky mohl pálit Samuel Moutoussamy, nastřelil ale jen Jacksona Poroza.
     
    89
    Troyes už by se nejspíš spokojilo s bodem, protože na své půlce jen tak kombinuje a rozhodně nechce ztratit míč ze svého držení.
     
    88
    Střídání v týmu ESTAC Troyes:
    ze hřiště odchází Yoann Salmier, přichází Jackson Porozo.
     
    87
    Nyní se chvíli nehraje, protože Yoann Salmier nejspíš chytil křeč. Po chvíli je na nohou, ale kulhá, takže nejspíš bude muset střídat.
     
    85
    Tempo hry se v samotnému závěru pořádně zrychlilo, protože oba celky chtějí získat tři body. Další akce ale zatím žádné gólovky nepřináší.
     
    84
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Evann Guessand.
     
    84
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Quentin Merlin, přichází Charles Traoré.
     
    83
    Na druhé straně v rychlosti operoval Moses Simon, který je teď nejaktivnějším hráčem Nantes, ale sám toho moc nevymyslel.
    81. Lafont s velkým štěstím drží bezbrankový stav
     
    81
    Tak přece jsme se málem dočkali přesného zásahu! Rony Lopes nejprve neprocedil míč přes obranu, to ale neplatilo o zakončení Xaviera Chavalerina, jenž pořádně prověřil Albana Lafonta. Ten s velkým štěstím vyrazil míč na tyč!
     
    80
    Už jenom deset minut zbývá do konce zápasů a rozhodně to nevypadá, že by si někdo mohl odnést tři body. Ani jeden tým by si to zkrátka nezasloužil.
     
    79
    Fabien Centonze byl v souboji Amarem Ahmedem pozadu, proto ho raději fauloval, aby neriskoval žádný nebezpečný útok. Tím si ale vysloužil žlutou kartu.
     
    78
    Igniatius Ganago si stěžuje, že při přebírání přihrávky byl faulován, hlavní rozhodčí je ale opačného názoru a pokračuje se ve hře.
     
    77
    Mateusz Lis jen tak tak udržel na hrací ploše odražený centr, čímž zabránil Nantes v rohovém kopu.
     
    76
    Ludovic Blas hrál patičkou ve vzduchu, čímž sice nevytvořil přesnou přihrávku, ale získal z toho aspoň autové vhazování.
     
    75
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Pedro Chirivella, přichází Samuel Moutoussamy.
     
    74
    Moses Simon zbrzdil útok na levé straně až příliš, protože k němu stihli přistoupit hned tři protihráči, takže musela následovat přihrávku až do středového kruhu.
     
    73
    Rony Lopes si dobře hlídal míč tělem, tudíž ho nakonec Pedro Chirivella musel fauloval, ale ten si přitom smolně přivodil nějaké zdravotní komplikace.
     
    72
    Quentinu Merlinovi se absolutně nepovedla jeho přihrávka po lajně, protože zaletěla daleko za postranní čáru, takže dost zbytečně připravil svůj tým o držení míče.
     
    71
    Střídání v týmu ESTAC Troyes:
    ze hřiště odchází Wilson Odobert, přichází Amar Ahmed.
     
    69
    Troyes se nakonec s míčem zatahují až zpátky na svou polovinu, a i když už se blíží konec základní hrací doby, dopředu vůbec nespěchají.
     
    68
    Rony Lopes přebral přihrávku na hraně šestnáctky a ke střele scházela jedna přesná přihrávka, jenže to nepřišla, takže z toho nic nebylo.
     
    67
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Mustafa Mohamed, přichází Igniatius Ganago.
     
    67
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Sébastien Corchia, přichází Fabien Centonze.
     
    65
    Andreas Bruus si vysokou přihrávku nemohl najít, hned ale může rozehrávat aut.
     
    64
    Rominigue Kouamé byl na středu hřiště zase faulován, hlavní rozhodčí ale zůstává klidná, protože míč pořád zůstal u domácích, takže mohou pokračovat v kombinaci.
     
    63
    Rominigue Kouamé si velmi dobře narazil míč s Andreasem Bruusem, jenže jeho následný pokus o centr srazil hosté na rohový kop.
     
    62
    Hosté napadají s pěti svými hráči, Troyes ale i přesto zvládlo rozehrát a následně uklidňuje hru u půlící čáry.
     
    60
    Poslední třetinu utkání začínají aktivněji kanárci, při této aktivitě samozřejmě centroval Sébastien Corchia, ale nyní nedostal míč přes obránce.
     
    59
    Moses Simon si našel prostor pro nadějnou technickou střelu, která se i velmi dobře točila, ale nakonec skončila jen nějaký ten metr vedle tyče.
     
    58
    Thierno Baldé narážečku se spoluhráče nezvládl, Nantes tedy uklidňují hru a zase budou dopředu mířit pomalou cestou.
     
    57
    Zápas se začíná trochu přiostřovat, protože poměrně často sledujeme dost tvrdé zákroky. Další žlutá karta ale zatím nepřichází.
     
    55
    Sébastien Corchia dobře naznačil centr a místo toho přihrával po zemi, jenže i to domácí obránce vystihl a nedovolil tedy nic nebezpečného.
     
    54
    Quentin Merlin se toho vůbec nebál a zkusil štěstí z velké vzdálenosti, ale byla to špatná volba, protože nastřelil prvního soupeře před sebou. Domácí navíc následně rozjeli rychlý protiútok, který vypadal dost nebezpečně, ale nakonec se sami o střelu připravili.
     
    53
    Thierno Baldé zkoušel projít skrz dva protihráče, ti ho ale čistým způsobem zastavili a Nantes tedy může mířit dopředu.
     
    52
    Troyes kombinuje na středu hřiště, ale má to velmi složité, protože hosté aktivně napadají. Zatím ale míč nezískávají.
     
    50
    Quentin Merlin na středu hřiště docela riskoval při souboji, nakonec může být rád, že hlavní rozhodčí odpískala nedovolený zákrok proti protihráči.
     
    49
    Alban Lafont se stále nenudí, nyní jistě kryl střelu z dálky, ale může být rád, že jeho spoluhráči nedovolili dorážku, protože tu by téměř jistě neměl.
     
    48
    Renaud Ripart vystihl rozehrávku a hned si brodil cestu do šance, čistou stopku mu ale vystavil Nicolas Pallois, který to zvládl jen za cenu autu pro soupeře.
     
    47
    Rominigue Kouamé schytal nebezpečný zásah do nohy, naštěstí z toho nic vážnějšího nebude a vzápětí může pokračovat ve hře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase to bylo z obou stran hodně opatrné, oba týmy se soustředily především na pevnou defenzivu. I přesto jsme pár šancí viděli, tu největší neproměnil Andreas Bruus, který nastřelil jen brankovou konstrukci. Času stále zbývá dost, tak třeba bude mít ve druhé půli šanci na reparát.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ludovic Blas tentokrát nevymýšlel žádný centr a z nemalého úhlu rovnou pálil, Mateusz Lis byl ale připravený a do šaten se tak půjde za bezbrankového stavu.
     
    45
    Ludovic Blas nenašel cestu skrz Abdu Contého, který míč kryl tak dlouho, aby si ho mohl sebrat domácí gólman.
     
    44
    Wilson Odobert obešel při svém útoku dva protihráče, ale stejně to bylo k ničemu, protože pod tlakem nenašel správného příjemce.
     
    43
    Ludovic Blas nyní zkouší řádit na pravé straně a vymyslel nadějnou šanci, při které téměř na brankové čáře musí zasahovat Mateusz Lis.
     
    41
    Wilson Odobert pomohl při bránění a hned zahajuje protiútok, který probíhal přes pravou stranu, ale tam nakonec přišlo zaseknutí, takže Troyes to bude muset zkusit za pomoci kombinace.
     
    40
    V závěru poločasu drží otěže zápasu Nantes, které podniká jeden útok za druhým. Proti výborné obraně domácích je ale velmi složité efektivně útočit.
     
    39
    Yoann Salmier dostal loktem do obličeje, což je vždy bolestivá záležitost, takže není divu, že potřebuje chvíli na vydýchání.
     
    38
    Sébastien Corchia zase centroval, ale tentokrát našel jen protihráče. Útok jeho týmu ještě chvíli pokračoval, to už ale neplatí po zásahu Mateusze Lise.
     
    36
    Velká příležitost pro Troyes! Andreas Bruus si v šestnáctce našel prostor až k nebezpečnému zakončení, jenže to skončilo jen na brankové konstrukci!
     
    35
    Moussa Sissoko se snažil za každou cenu získat odkop pro svého brankáře, což se mu nakonec povedlo, i když to neměl tak jednoduché, jak to na první pohled vypadalo.
     
    33
    Xavier Chavalerin se na levém křídle šikovně otočil a ihned centroval před bránu, tam to ale měli hosté dobře pohlídané a hned míč poslali z nebezpečné zóny.
     
    32
    Troyes v posledních chvílích drží míč pevně na svých kopačkách, avšak skoro vůbec se nemůže přiblížit k šestnáctce. Zase je to taková vyčkávaná.
     
    30
    Po prvních třiceti minutách stále čekáme na první gól, alespoň jsme už viděli nějaké příležitosti, o které se postaralo Nantes.
     
    29
    Nicolas Pallois nechá míč doputovat na odkop, Alban Lafont tedy rozehrává a hned mu posílá balón zpátky.
     
    28
    Hosté pořád hrozí zejména za pomoci centru, ten další už měl potřebnou razanci, jenže ani zdaleka neletěl mezi tři tyče.
     
    27
    Sébastien Corchia pokračuje ve své aktivitě a nyní ve vápnu našel Pedra Chirivellu, který hlavou poslal míč směrem na bránu, ale brankáře rozhodně nemohl překonat.
     
    25
    Alban Lafont nic nebezpečného nedovolil a jistě odklidil do bezpečí nebezpečný centr, míč ale pořád zůstává v držení Troyes.
     
    24
    Andrei Girotto by měl být obezřetnější, protože kousek před svou šestnáctkou fauloval, tudíž daroval soupeři nebezpečnou standardku.
     
    23
    Nantes nyní opatrně získává mírnou převahu, pořád je to ale hodně opatrné. Domácí však pořád nezvládají efektivně hlídat své strany.
    21. Sissoko v první větší šanci selhal
     
    21
    Jako bych to zakřikl, protože hned vzápětí zamířil do úniku Moussa Sissoko, ten ale zakončoval přímo doprostřed brány, kde byl samozřejmě připravený brankář.
     
    20
    V prvních dvaceti minutách jsme neviděli ani jednu velkou šanci, oba týmy jsou tedy hodně opatrné. Přece jen něco přes měsíc nehráli soutěžní zápas, takže se potřebují dostat zpátky do tempa.
     
    18
    Abdu Conté na poslední chvíli vyhlavičkoval nebezpečný centr na roh, ten hosté rozehráli nakrátko a až poté přišla vzdušná přihrávka, po které zasahuje Mateusz Lis.
     
    15
    Jean-Charles Castelletto zbrzdil protiútok soupeře jen za cenu faulu, po úspěšné obraně pak fasuje žlutou kartu.
     
    15
    Nantes má výhodu rohového kopu, centr byl ale hodně přetažený a díky tomu se Troyes okamžitě vydává dopředu.
     
    14
    Moses Simon prchal přes levou stranu, následně se ale zmohl jen na centr, který neměl šanci na úspěch, protože se v šestnáctce nenacházeli žádní jeho spoluhráči.
     
    13
    Wilson Odobert si nedokázal zpracovat těžkou vzdušnou přihrávku, následně ale zabojoval a jeho tým tak může pokračovat v útočení.
     
    12
    Mateusz Lis si zase musel sáhnout na balón, zase to ale měl velmi jednoduché, protože centr letěl přímo do jeho náruče.
     
    10
    Thierno Baldé si velmi šikovně narazil míč se spoluhráčem a proto obešel kolem dvou soupeřů, následně se mu ale nepovedl pas před bránu, takže z toho nic nebylo.
     
    9
    Troyes uklidňuje hru na středu hřiště, po chvíli přišlo zrychlení přes levou stranu, ale tam si to bez problémů pohlídal Sébastien Corchia.
     
    8
    Hosté útočí zejména po stranách, nyní z pravého křídla centroval Sébastien Corchia, ale před domácím brankářem nikdo nebyl, takže z toho byl jen snadný zákrok.
     
    7
    Renaud Ripart se nadějně uvolňoval za obranou a samozřejmě dostal vzdušnou přihrávku do běhu, jenže ta byla moc dlouhá, takže skončila až v rukavicích Albana Lafonta.
     
    6
    Wilson Odobert si našel nějakou místo na hraně pokutového území, jenže míč mu odskočil od nohy, čehož okamžitě využil nejbližší protihráč.
     
    5
    Nantes se s míčem moc dlouho neohřálo a už zase musí vyčkávat na to, co protihráči vymyslí.
     
    4
    Rony Lopes šikovně přechytračil protihráče a už mířil jenom na obránce, jenže míč si moc předkopl, tudíž ho neudržel pod kontrolou.
     
    3
    Troyes jde poprvé dopředu až nyní, nakonec se na hraně šestnáctky uvolnil Renaud Ripart, ale klíčovou přihrávku přes obránce nedostal.
     
    2
    Sébastien Corchia jen těsně neudržel míč na hrací ploše, kdyby se mu to povedlo, už by mohl centrovat.
     
    1
    Hosté měli k dispozici úvodní výkop a hned to zkoušeli dopředu přes pravou stranu, ale tam nepochodili. Míč alespoň pořád drží pod kontrolou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ESTAC Troyes: Lis – Salmier (C), Palmer-Brown, Conté – Bruus, Kouamé, Chavalerin, T. Baldé – Rony Lopes, Odobert, Ripart.
    Náhradníci: Gallon – Agoumé, Ahmed, Dingomé, Larouci, Porozo, Tardieu, Ugbo, Zoukrou.
    Trenér: Patrick Kisnorbo.

    FC Nantes: Lafont (C) – Corchia, Castelletto, Pallois, Merlin – Girotto – Blas, M. Sissoko, Chirivella, Simon – Mohamed.
    Náhradníci: Descamps – Abdoul-. Bamba, Centonze, Coco, Doucet, Ganago, Guessand, Moutoussamy, C. Traoré.
    Trenér: Antoine Kombouare.

    Rozhodčí: Frappartová – Berchebru, Torregrossa.
     
    FC Nantes
    Nantes se sice daří v Evropské lize, kde postoupila do vyřazovací části, ale v domácí soutěži to až taková sláva není. Dnešní hosté totiž v Ligue 1 naposledy zvítězili v polovině října, od té doby mají na kontě tři remízy a jednu porážku. To tak zelenožlutým stačí jen na patnácté místo, i když se nachází ve velmi vyrovnané části tabulky, takže jedna výhra je může vyšvihnout hodně vysoko. Uvidíme jak to dopadne dnes, ale toto utkání může mít velký vliv na konečnou podobu tabulky.

    Poslední tři utkání
    Lorient vs. Nantes – 2:1
    Nantes vs. Laval – 1:1
    Nantes vs. Ajaccio – 2:2
     
    ESTAC Troyes
    Troyes se v poslední době příliš nedaří, na výhru totiž nedosáhlo již devět zápasů za sebou a to počítám také přípravné zápasy v průběhu šampionátu. V tabulce na tom každopádně dnešní domácí zas tak špatně nejsou, protože drží třinácté místo, avšak na předposlední Štrasburk mají jen tříbodový náskok, takže ještě budou muset pořádně zabrat. Nyní se sice nemají od čeho odrazit, ale proti Nantes určitě mohou pomýšlet minimálně na bod.

    Poslední tři utkání
    Paris FC vs. Troyes – 1:0
    Leicester vs. Troyes – 0:0
    Brest vs. Troyes – 2:1
     
    Dobrý den všem fotbalovým fanouškům! Po mistroství světa se konečně rozjíždí Ligue 1, konkrétně budeme sledovat 16. kolo. V rámci toho na sebe narazí Troyes a Nantes. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Mihal

    Góly:

    Karty:   15. Castelletto (NAT), 79. Centonze (NAT)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 0:9. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:13.
    ESTAC Troyes: Lis – Salmier (C) (88. Porozo), Palmer-Brown, Conté – Bruus, Kouamé, Chavalerin, T. Baldé – Rony Lopes, Odobert (71. Ahmed), Ripart.
    Náhradníci: Gallon – Agoumé, Dingomé, Larouci, Tardieu, Ugbo, Zoukrou.

    Tréner: Patrick Kisnorbo.

    FC Nantes: Lafont (C) – Corchia (67. Centonze), Castelletto, Pallois, Merlin (84. C. Traoré) – Girotto – Blas, M. Sissoko, Chirivella (75. Moutoussamy), Simon (84. Guessand) – Mohamed (67. Ganago).
    Náhradníci: Descamps – Abdoul-. Bamba, Coco, Doucet.

    Tréner: Antoine Kombouare.

    Rozhodca: Frappartová – Berchebru, Torregrossa