Ajaccio – Angers 1:0 (kon.) | Troyes – Nantes 0:0 (kon.) | Auxerre – Monaco 2:3 (kon.)
Clermont Foot – Lille 0:2 (kon.) | Brest – Lyon 2:4 (kon.) | Paríž – Štrasburg 2:1 (kon.)
koniec
AJ Auxerre
2:3 (1:1)
AS Monaco
cz Streda 28.12.2022, 17:00 • Stade de L'abbé-Deschamps, Auxerre • Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sledovali jsme další parádní utkání Ligue 1 Uber Eats, které v koncovce zápasu přineslo vítězství Monaca. Jedno je jasné a to, že Auxerre bude zklamané, protože se více tlačilo k zakončení, přesto důležité body do tabulky nezapsalo. Naopak knížecí klub se dnes mohl spolehnout na teprve sedmnáctiletého mladíka, jelikož Eliesse Ben Seghir vsítil dva góly.

    S konstatováním, že Eliesse Ben Seghir rozhodl střetnutí a pomohl favoritovi k vítězství, se loučím a přeji vám příjemný večer. (18:57:36)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Před šestnáctkou byl nedovoleně zastavený Mohamed Camara, který pro Monaco vybojoval standardní situaci z velmi dobré pozice.
     
    90+2
    Domácí celek se ještě pokouší o vyrovnání, ale kombinace na útočné polovině byla pomalá a navíc nepřesná. Na druhou stranu se chtěl vydat Mohamed Camara, jehož nedovoleně atakoval Gideon Mensah.
     
    90+1
    K postranní lajně přichází čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty.
     
    90
    Monaco mělo na útočné polovině převahu, ovšem Youssouf Fofana trefil jen soupeře. Celá akce tak byla zpomalená a Auxerre se stihlo vrátit.
     
    88
    Do vzduchu se pověsil Malang Sarr, kterému soupeř nastavil stoličku, a tak bolestivě dopadl na hrací plochu. Zdravotní stav hráče ještě rychle zkontroloval hlavní sudí.
     
    87
    Střídání v týmu AJ Auxerre:
    ze hřiště odchází Hamza Sakhi, přichází Ousmane Camara,
    ze hřiště odchází Lassine Sinayoko, přichází Rayan Raveloson.
    85. Eliesse Ben Seghir - 2:3
     
    85
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Za vápnem si balon na střed navedl ELIESSE BEN SEGHIR, jehož technický pokus zamířil k zadní tyči. Sedmnáctiletý talent tak posouvá knížecí klub zpátky do vedení – 2:3. Asistence: Ismail Jakobs.
     
    83
    Na pravé straně měl blízko sebe soupeře Vanderson, jemuž se povedlo odcentrovat. Avšak jeho pas před brankou sebral Benoît Costil.
     
    81
    Axel Disasi posunul míč do vápna, kde byl tvrdě dohrán střídající Vanderson. Hlavní rozhodčí ukázal, že se bude rozehrávat od branky.
     
    80
    Střídání v týmu AJ Auxerre:
    ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Gauthier Hein.
     
    80
    Centr od rohového praporku mířil jen na první tyčku, odkud jej odvrátil bránící soupeř. Auxerre je už kousek od „senzačního“ bodu.
     
    79
    Alexandr Golovin poslal kolmici před branku, kde se v náběhu nacházel Eliesse Ben Seghir, jehož pokus byl zablokovaný a Monaco bude kopat roh.
     
    78
    Metz trojicí soupeřů se protáhl Nuno Da Costa, který vystřelil zpoza šestnáctky jen doprostřed branky. Až na samotné zakončení se jednalo o pěknou individuální akci.
     
    77
    Střídání v týmu AS Monaco FC:
    ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Vanderson.
     
    77
    Další centr domácího celku mířil před branku Monaca, ovšem M'Baye Niang si pomohl faulem a navíc se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    76
    Eliesse Ben Seghir posunul míč šajtlí na pravou stranu vápna, kde se v těžké pozici nacházel Gelson Martins, jehož střela tak byla nepřesná.

    Michal Luxa

    Góly: 30. Niang (pen.), 69. Yo. Fofana (vla.) – 45+3. Ben Yedder (pen.), 59. Ben Seghir (Golovin), 85. Ben Seghir (Jakobs)

    Karty:   34. Jeanvier (AUX)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:15.
    AJ Auxerre: Costil – Zedadka, Jubal, Jeanvier, Mensah – B. Touré (C) – Sinayoko (87. Raveloson), Sakhi (87. Camara), Autret (60. M'Changama), G. Perrin (60. Da Costa) – Niang (80. Hein).
    Náhradníci: De Percin – Joly, Bain, Bernard.

    Tréner: Pelissier

    AS Monaco: Nübel – Aguilar (71. Disasi), Maripán, Sarr, Jakobs – Martins (77. Vanderson), Mo. Camara, Matazo (46. Yo. Fofana), Minamino (46. Golovin) – Ben Yedder (C) (46. Ben Seghir), Embolo.
    Náhradníci: Didillon – Badiashile, Boadu, Diatta.

    Tréner: Clement

    Rozhodca: Bollengier – Pages, Auger