Ajaccio – Angers 1:0 (kon.) | Troyes – Nantes 0:0 (kon.) | Auxerre – Monaco 2:3 (kon.)
Clermont Foot – Lille 0:2 (kon.) | Brest – Lyon 2:4 (kon.) | Paríž – Štrasburg 2:1 (kon.)
koniec
AC Ajaccio
1:0 (1:0)
Angers SCO
cz Streda 28.12.2022, 15:00 • Stade François Coty (Ajaccio) • Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Střídání v týmu AC Ajaccio:
    ze hřiště odchází Riad Nouri, přichází Qazim Laci.
    87. Hlavičkující Sima ani dorážející Thioub nevyrovnali
     
    87
    Bdělé Ajaccio ve stavu nejvyšší pohotovosti! Rozehrávku rohového kopu na kratší vzdálenost vystřídal nebezpečný centr, na něhož si naskočil Abdallah Sima. Senegalského dlouhána vychytal zákrokem utkání Benjamin Leroy, dorážející Sada Thioub pak jeho bránu z malého vápna o kousíček přestřelil. Měli jste vidět tu úlevu na tribunách, a na domácí střídačce jakbysmet.
     
    77
    Střídání v týmu AC Ajaccio:
    ze hřiště odchází Júhán Túzghár, přichází Bevic Moussiti-Oko.
     
    71
    Střídání v týmu AC Ajaccio:
    ze hřiště odchází Júsuf Bilajlí, přichází Cyrille Bayala.
     
    68
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Adrien Hunou, přichází Sada Thioub.
     
    66
    Zdánlivě bezpečný centr ze standardky u lajny byl nakonec rizikový! Balon totiž propadl na zadní tyč, kde se z čista jasna objevil hlavičkující Júsuf Bilajlí. Co chybělo? Metr, možná ani ne... Na podobné situace si obránci Angers musejí dát pozor, druhý inkasovaný gól by jejich tým prakticky vyřadil ze hry o body.
     
    57
    Fotbalisté Angers se po přestávce zlepšili a v posledních minutách utahují šrouby! Amine Salama vypálil ze střední vzdálenosti křížem do šibenice, Benjamin Leroy se vyznamenal parádním zákrokem, když vytáhl míč na roh.
     
    55
    Žlutá karta pro tým AC Ajaccio (Mohamed Youssouf).
    Trest pro krajního beka je za podražení.
     
    54
    Po Simovi měl na kopačce vyrovnání i Adrien Hunou! Souleyman Doumbia ho našel nahrávkou pro změnu z levé strany, avšak rychlá rána nártem proletěla jenom kolem přední tyče.
     
    53
    Abdallah Sima ztroskotal v obrovské šanci! Senegalec dostal parádní kolmici přímo před branku, jenže ve skluzu a natěsno bráněn napálil jen Leroye. Gólový půst někdejší slavistické komety tak nadále trvá.
     
    45+2
    Tak ne, ještě jedny exkluzivní nůžky, které uvnitř vápna vystřihl Mounaïm El Idrissy! Třiadvacetiletý útočník pálil přes bránícího Blažiče metr vedle tyče. Škoda, tohle mohl být gól do vitríny.
    40. Júsuf BILAJLÍ - 1:0
     
    40
    Ajaccio právě vstřelilo branku!
    Nebylo mu nic platné, že vystihl směr střely. Paul Bernardoni na penaltu JÚSUFA BILAJLÍHO nedosáhl a jeho Angers na Korsice pět minut před přestávkou prohrává.
    36. Penaltový faul brankáře Bernardoniho
     
    36
    Pozor! Júsuf Bilajlí převzal přihrávku v pokutovém území, vyběhnuvší Bernardoni mu podrazil nohy a je z toho penalta!
     
    31
    Ošemetná situace pro Ajaccio! Benjamin Leroy správně vyběhl proti průnikové přihrávce, Adrienu Hunouovi skočil pod nohy, jenomže vyděsil tribuny špatným odkopem a pak měl co dělat, aby všechno napravil.
     
    18
    Jenže hra se velmi rychle otočila a po exkluzivní nahrávce Amineho Salamy byl spatřen v šanci Adrien Hunou! Vyběhnuvšího Leroye parádně obstřelil a už už zvedal ruce nad hlavu. Bohužel pro něj byla proti tyčka!
     
    13
    Překvapivá rozehrávka nařízené standardky byla hodně nebezpečná! Kolmice k hranici vápna, kam si naběhl střílející Vincent Marchetti. Paul Bernardoni sebou mrsknul jako ryba na suchu, jedině tak mohl zabránit otevření skóre. Obdivuhodný zákrok!
     
    8
    A Benjamin Leroy musel vytasit těžký zákrok proti dělovce vyprodukované z šestnáctky! Hosté pak z dorážky dosáhli gólu, ale Adrien Hunou se z něj dlouho neradoval, protože byl v ofsajdu.
     
    3
    Na první šanci jsme nečekali dlouho! Mounaïm El Idrissy ji měl na kopačce už na začátku třetí minuty, kdy z hranice malého vápna poslal svou pravačku do tyče! Smůla pro Ajaccio, štěstí pro Angers.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 40. Bilajlí (pen.)

    Karty:   55. Youssouf (AJC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:13.
    AC Ajaccio: B. Leroy – Youssouf, Alphonse, Mayembo, I. Diallo – Nouri (89. Laci), Marchetti, Coutadeur (C), Bilajlí (71. Bayala) – El Idrissy, Touzghar (77. Moussiti-Oko).
    Náhradníci: Sollacaro – Chabrolle, Mangani, Levine, Khelifa.

    Tréner: Olivier Pantaloni.

    Angers SCO: Bernardoni (C) – Valery, Blažič, Hountondji, S. Doumbia – B. Mendy, Abdelli – Al Milálí, Hunou (68. Thioub), Sima – Salama.
    Náhradníci: Borne – Abdoula. Bamba, Bahoya, Bobichon, Ousm. Camara, Šabanović, Taïbi, Chetti.

    Tréner: Abdelaziz Bouhazama.

    Rozhodca: Stinat – Mouysset, Courbet.